Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η Samsung, από ότι φαίνεται πως σύντομα θα βρεθεί αντιμέτωπη με έναν αρκετά φιλόδοξο «παίκτη» στην παραγωγή οθονών τεχνολογίας OLED.

Σύμφωνα με αναφορές, η Κινέζικη κατασκευάστρια οθονών LCD και OLED με την ονομασία BOE Display βρίσκεται στα τελικά στάδια της αναβάθμισης των γραμμών παραγωγής της μονάδας που διατηρεί στην επαρχία Sichuan, στη νοτιοδυτική Κίνα ώστε να ξεκινήσει την παραγωγή οθονών τεχνολογίας OLED με ενσωματωμένο αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων. Σύμφωνα με πηγές, η εταιρεία που έχει ολοκληρώσει τις δοκιμές, πρόκειται να ξεκινήσει σύντομα την μαζική παραγωγή οθονών του είδους.

Πριν τους ενσωματωμένους αισθητήρες αφής, έπρεπε να εφαρμοστεί πάνω από την οθόνη ένα ξεχωριστό φιλμ. Σήμερα, ένα από τα πλεονεκτήματα του να έχεις τον αισθητήρα αφής στην οθόνη, είναι το χαμηλότερο βάρος και το λεπτότερο προφίλ.

307343361_BOE2.jpg.b53040277fc6bafee75fee1080e96d60.jpg

Η Apple αναμένεται να προχωρήσει στην χρήση οθονών τεχνολογίας OLED στο σύνολο της νέας σειράς iPhone. H ΒΟΕ ήδη προμηθεύει την Apple με οθόνες για τους υπολογιστές MacBook καθώς και για iPad, οπότε δεν είναι απίθανο να αναλαμβάνει και μέρος της παραγωγής πάνελ τεχνολογίας OLED για την επόμενη γενιά iPhone, ώστε η Apple να μην εξαρτάται πλήρως από την Samsung.

Να αναφέρουμε, ότι η BOE ηγείται ήδη στον χώρο της κατασκευής πάνελ τεχνολογίας LCD και αποτελεί έναν από τους βασικούς προμηθευτές οθονών της Huawei.

GSMArena

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Την Apple τη βλέπω να μένει στο ράφι στην αγορά smartphone αν δεν αλλάξει φιλοσοφία.

Μιλάει ένας εν ενεργεία χρόνιος χρήστης OsX και ο ίδιος χρήστης iPhone από το 2g έως το Χ.

EDIT: Eπειδή μάλλον δεν έγινα κατανοητός, εννοώ πως με την αλλαγή προμηθευτή θα υπάρξει κι άλλη αύξηση τιμών. Δεν το λέω εγώ, η ιστορία της εταιρίας το καταδεικνύει. (βλέπε πχ G-chips --> Intel chips ή όταν μπήκε στο παιχνίδι και η LG μαζί με την Samsung) Τώρα αν κάποιοι χαίρεστε να τα σκάτε όλο και πιο χοντρά για ένα καθόλα τίμιο προϊόν, τί να πω.. fanboism το λιγότερο.

Επεξ/σία από djdidi
  • Like 24
  • Thanks 2
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, djdidi είπε

Την Apple τη βλέπω να μένει στο ράφι στην αγορά smartphone αν δεν αλλάζει φιλοσοφία.

Μιλάει ένας εν ενεργεία χρόνιος χρήστης OsX και ο ίδιος απογοητευμένος χρήστης iPhone από το 2g έως το Χ.

Έγινε, θα ενημερώσω αύριο το πρωί τα παιδιά στο γραφείο

• Like 5
  • Thanks 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, EuphangeL είπε

Ενημέρωσε τα γιατί αλλιώς δεν έχει προαγωγή σε CEO.

• Like 8
Δημοσ.

Πάντως από LG χίλιες φορές BOE! Απ την άλλη όμως τις amoled της Samsung δεν τις πιάνει με τίποτα, θέλει ψωμιά ακόμα...

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Netr0nic είπε

Πάντως από LG χίλιες φορές BOE! Απ την άλλη όμως τις amoled της Samsung δεν τις πιάνει με τίποτα, θέλει ψωμιά ακόμα...

Τουναντίον όσες LG δεν πρασίνισαν στα mate 20 pro ήταν καλύτερες από τις ΒΟΕ. 

• Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, EuphangeL είπε

Ακριβώς, πες τους οτι ο Μήτσος από Τρίκαλα έχει δυσαρεστηθεί με τις τιμολογιακές πολιτικές της εταιρίας και από τα γαμώ-T2 chips. 

Aν χρησιμοποιείς (και θέλεις να συνεχίσεις να χρησιμοποιείς) idevices και είσαι ευχαριστημένος με την συμπεριφορά της εταιρίας τότε πάω πάσο. Γιατί εμένα προσωπικά δεν μου αρέσει καθόλου να έχω σκάσει 3.000 για macbook το 2013 και του χρόνου να μην έχω update support. Όπως και να αγοράζω iPhone X στα 1.200 και να έεμφανίζει πρόβλημα στην οθόνη και μάλιστα 2 φορές. Αλλα ναι, μπράβο, ήταν εξυπνάδα αυτό που έγραψες.

Επεξ/σία από djdidi
  • Like 11
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, JcD είπε

Τουναντίον όσες LG δεν πρασίνισαν στα mate 20 pro ήταν καλύτερες από τις ΒΟΕ. 

Σωστά, "οσες δεν πρασίνισαν" όμως... Δεν είναι μόνο στα Mate, υπάρχει προϊστορία και με τα Pixel όπως και με διάφορα άλλα μοντέλα και όχι μόνο με πρασινίλες αλλά και με αλλού είδους προβλήματα, καλή ναι μεν αλλά με πολλές αστοχίες. Καλύτερα BOE ανάμεσα σε αυτές τις 2! Η Samsung πάλι παίζει σε άλλο επίπεδο, έτη φωτός μακρυά (ως προς την αξιοπιστία και το οπτικό αποτέλεσμα, δεν παίζεται)!

• Like 4
Δημοσ.

Πάντως αν αναλάβει μέρος της παραγωγής των πάνελ με την σάμυ να κρατάει το υπόλοιπο βλέπω να έχουμε παρόμοια ιστορία με τα mate που ψάχναμε τα ΙΜΕΙ και τα serial numbers μπας και καταλάβουμε ποια οθόνη έχει πάνω το εκάστοτε σφραγισμένο κινητό. Στην προκειμένη περιπτωση όλοι θα θέλουν τα κινητά με τις samsung πάνω.

• Like 5
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, djdidi είπε

Την Apple τη βλέπω να μένει στο ράφι στην αγορά smartphone αν δεν αλλάξει φιλοσοφία.

Μιλάει ένας εν ενεργεία χρόνιος χρήστης OsX και ο ίδιος χρήστης iPhone από το 2g έως το Χ.

Προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθεί, κατά τη γνώμη σου; Ελπίζω η απάντησή σου να αφορά στο θέμα για το οποίο συζητάμε...

• Like 1
Δημοσ.

Η BOE βγαζει τιμια panels. Δεν ειναι σαν της samsung βεβαια. Ισως να το κανει για οικονομια μιας και μιλαμε για την apple η απλα δεν μπορει να διαθεσει οσα πανελς ζηταει η samsung. Τριτη περιπτωση να θελει να κοψει τον ομφαλιο λωρο με τη samsung μιας και ειναι οι 2 κυριοι αντιπαλοι μαζι με huawei που ανεβαινει επικινδυνα.

• Like 2
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, djdidi είπε

Μίλησες ορθά. Εγώ κατάλαβα την apple από το iPhone 8 και μετά. Η μία φίλη μου το iPhone 8 και η άλλη το Χ. Το 1ο φαινόταν χρόνια πίσω από το άλλο και στην οθόνη εννοείται (OLED το Χ). Για να μην τα πολυλογω γέλασα πολύ με το 8 και την τιμή του όταν επιανα το Χ. Δεν χάρηκε και πολύ. Καλά τώρα σε design έχουν ξεφύγει από ομορφιά τα κινητά. Η Apple με την "notchara" της θυμίζει πολύ 2017 (και ας μην είχε βγει τότε το notch)

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Arkin είπε

Η BOE βγαζει τιμια panels. Δεν ειναι σαν της samsung βεβαια. Ισως να το κανει για οικονομια μιας και μιλαμε για την apple η απλα δεν μπορει να διαθεσει οσα πανελς ζηταει η samsung. Τριτη περιπτωση να θελει να κοψει τον ομφαλιο λωρο με τη samsung μιας και ειναι οι 2 κυριοι αντιπαλοι μαζι με huawei που ανεβαινει επικινδυνα.

Η σάμυ την πιέζει να πάρει τις super amoled με την τεχνολογία που περιγράφει το άρθρο δύο χρόνια τώρα, προφανώς η ΒΟΕ μάλλον κάνει καλύτερες τιμές όπου πολύ αμφιβάλω ότι θα περάσουν στον τελικό καταναλωτή, δεν νομίζω να μην μπορεί να διαθέσει τα πανελς η σάμυ αφού πιέζει την apple να τα πάρει. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, aris1986 είπε

Μίλησες ορθά. Εγώ κατάλαβα την apple από το iPhone 8 και μετά. Η μία φίλη μου το iPhone 8 και η άλλη το Χ. Το 1ο φαινόταν χρόνια πίσω από το άλλο και στην οθόνη εννοείται (OLED το Χ). Για να μην τα πολυλογω γέλασα πολύ με το 8 και την τιμή του όταν επιανα το Χ. Δεν χάρηκε και πολύ. Καλά τώρα σε design έχουν ξεφύγει από ομορφιά τα κινητά. Η Apple με την "notchara" της θυμίζει πολύ 2017 (και ας μην είχε βγει τότε το notch)

Πριν κατι μερες ηρθε κοπελα με iphone 8 plus 860 ευρω αγορασμενο απο vodafone. Οταν της εδειξα amoled note samsung του 2013 λεει τη οθοναρα ειναι αυτη το 8plus εμοιαζε σαν φθηνο παιχνιδι στην οθονη. Επεσε λιγο κλαμα με λιγα λογια. Η samsung παντα ειχε τις τοπ οθονες σε κινητα. Οπως και στις τηλεορασεις η LG παιζει μονη με τις OLED. Εκει η samsung τα σκατωσε με τις LED Qled που παει να ξεγελασει τον κοσμο με το ονομα.

1 λεπτό πριν, JcD είπε

Η σάμυ την πιέζει να πάρει τις super amoled με την τεχνολογία που περιγράφει το άρθρο δύο χρόνια τώρα, προφανώς η ΒΟΕ μάλλον κάνει καλύτερες τιμές όπου πολύ αμφιβάλω ότι θα περάσουν στον τελικό καταναλωτή, δεν νομίζω να μην μπορεί να διαθέσει τα πανελς η σάμυ αφού πιέζει την apple να τα πάρει. 

Τις oled της samsung τις περνουν αρκετοι κατασκευαστες μεταξυ αλλων και η xiaomi τα τελευταια χρονια. Καλο ειναι να υπαρχουν 3 παικτες στην κατηγορια[LG-SAMSUNG-BOE]. Η τιμη των iphone πιο πιθανο ειναι να ανεβει και αλλο και ας εχουν πιο φθηνες οθονες.

• Like 5
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...