YannisV Δημοσ. 17 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Παιδιά καλησπέρα! Είχα περάσει αρκετό καιρό ψάχνοντας για λαπτοπ που να είναι πολύ καλό για gaming και για 3D modelling/renders/CAD, που να έχει καλή οθόνη για διευκόλυνση σε art work και εκτυπώσεις που κάνω κατά καιρούς, και κατέληξα σε αυτό. Το παράγγειλα και το παρέλαβα σχετικά σύντομα και είχα καλή επικοινωνία και συνεργασία με το προσωπικό του συγκεκριμένου καταστήματος, οπότε από πλευράς τους όλα κομπλέ, και το μηχάνημα είναι με 2 χρόνια εγγύηση. Παρόλα αυτά πρόσεξα προβληματάκια που άρχισα να τα παρατηρώ από τη δεύτερη μέρα, που δε ξέρω αν όντως έχουν να κάνουν με hardware ή software, και δε θα ήθελα να μπω στη διαδικασία να το στείλω στην Asus και φάω κι άλλο χρόνο γιατί ήδη του έχω κάνει 3 format και επίσης βιάζομαι να προχωρήσω με τη διπλωματική μου στην Αρχιτεκτονική. Οπότε, επειδή γνωρίζω τις γνώσεις και την εμπειρία που έχετε πολλοί από εσάς, θα ήθελα να σας συμβουλευτώ, καθώς επίσης δε βρίσκω πουθενά όσο googlάρω άλλους να είχαν τα ίδια θέματα. Απ' το κατάστημα βέβαια με βοήθησαν αλλά δεν έχω καταφέρει να λύσω ακόμα τα προβλήματα, και μου είπαν ότι έχουν να κάνουν κατά κύριο λόγο με software και κυρίως με τα προβληματικά updates των windows κατά καιρούς, και όχι μόνο. Λοιπόν: 1)Ο ήχος τη μια δουλεύει τη μία όχι. Συνήθως φτιάχνει όταν κάνω επανεκκίνηση, ή όταν αλλάξω τον ήχο σε μονοφωνικό και αντίστροφα. Δεν έχει να κάνει με το είδος του ήχου απ' ότι έχω καταλάβει, απλά παθαίνει κόλλημα το software (υποθέτω;;). Όταν δουλεύει πάντως είναι κομπλέ εκτός αν δεν έχω εγκαταστήσει drivers προφανώς... Όταν βάζω ακουστικά πάντα δουλεύει. 2)Το wifi φαίνεται να δουλεύει πολύ καλά κοντά στο modem αλλά όχι καλά σε σχετική απόσταση. παρόλο που το σκάρτο TurboX που είχα από το 2012 έπιανε καλύτερα από την ίδια απόσταση, και το περίεργο είναι ότι το συγκεκριμένο μοντέλο της Asus παινεύεται RangeBoost Technology. Εκτός αν εγώ δε κατάλαβα καλά, γιατί από κοντά φυσάει σε ταχύτητα. 3)O 2ος SSHD δίσκος τα 'φτυσε μετά από 10 μέρες χρήσης περίπου. (EDIT: Μόλις έφτιαξε μετά από εκκίνηση γενικού benchmark software. Παντελώς παράδοξο...) Ξαφνικά σταμάτησε να είναι προσβάσιμος, και το έπαθε στο ενδιάμεσο κατά την εγκατάσταση game από steam. Δεν εμφανιζόταν καν στο Disk Management, ούτε στο Device Manager. Πριν λίγες ώρες είχα κάνει format και στον SSD και στον SSHD και διέγραψα όλα τα partitions για τυχόν ιούς, να είμαι σίγουρος. Λέτε να προκάλεσε αυτό το πρόβλημα; Πάντως μετά το format του έφτιαξα partition και λειτουργούσε κανονικά μέχρι λίγες ώρες μετά που κλάταρε. Του είχα εγκαταστήσει Witcher 3 μόνο πριν το πάθει. Μετά από άλλο ένα format (...) επιτέλους εμφανίζεται στο disk management ως unallocated, αλλά με ένδειξη χωρητικότητας 0 και χωρίς να με αφήνει να τον κάνω initialize σε κανένα από τους 2 τύπους. Βρήκα αυτό το link που πιθανόν να με βοηθήσει (περιγράφει ακριβώς το πρόβλημά μου), αλλά δε ξέρω πως να κάνω πρόσβαση στο CMOS Setup Utility. Μπαίνω στο BIOS αλλά δε βρίσκω πουθενά την επιλογή για Virus Warning. 4)Το ένα ανεμιστηράκι κάνει λίγο παραπάνω θόρυβο σα μηχανάκι (όχι "φφφ", αλλά "κρρρ"). Είναι περισσότερο διακριτό όταν τα ανεμιστηράκια είναι σε χαμηλή προς μέτρια ταχύτητα, εκτός αν δουλεύουν γρήγορα, οπότε και ο θόρυβος ψιλοχάνεται. Μου είπαν ότι είναι θέμα software, αλλά δεν έχω καταλάβει πως να το διορθώσω, γιατί τα format δε βοήθησαν και είναι σπάνιες οι περιπτώσεις που μπορεί να μη κάνει καθόλου θόρυβο. Επίσης δε μπορώ να καταλάβω πως μπορεί να μην είναι θέμα hardware ένας τέτοιος θόρυβος, αλλά φάνηκαν αρκετά σίγουροι. Τέλος, λιγότερο σημαντικό αποτελεί το backlight bleeding που έχει η οθόνη σε όλες τις γωνίες, αλλά πιο διακριτά στη πάνω και κάτω δεξια. (Όταν πάω να βγάλω φωτό, φαίνονται μόνο οι 2 αυτές) Δεν είναι τόσο ενοχλητικό, εκτός αν είμαι σε σκοτεινό μέρος, έχω βάλει τέρμα τη φωτεινότητα και βλέπω καμιά ταινία ή παίζω κανένα game με πολλά σκοτεινά σημεία, αλλά και πάλι δε ξέρω αν επισκευάζεται ή θέλει αντικατάσταση και φάω το χρόνο μου, γιατί δεν είναι και το τέλος του κόσμου το συγκεκριμένο θεματάκι. Το λαπτοπ δε μπορώ να το ανοίξω, γιατί χάνω την εγγύηση, σύμφωνα με την Asus. Σημαντικό: Έχω εγκαταστήσει όλους τους drivers από το site της Asus, για το συγκεκριμένο μοντέλο σε κάθε format που έκανα. Γενικά, θέλω να αποφύγω όσο γίνεται το χρονοβόρο service, καθώς σίγουρα θα χρειαστεί να το στείλουν έξω ή να περιμένουν να έρθουν ανταλλακτικά, καθώς η Asus δεν έχει κέντρο επισκευής εδώ, και επειδή ήδη έχω κουραστεί και φάει χρόνο, δε μπορώ να περιμένω άλλη μία βδομάδα, εκτός αν είναι η μόνη λύση... Ευχαριστώ ιδιαίτερα όποιον αφιερώσει χρόνο να διαβάσει και να με βοηθήσει, μου κάνει τεράστια χάρη! Έχουν προσπαθήσει να με βοηθήσουν και από το κατάστημα, αλλά ίσως να είναι θέμα προς επίλυση από την ίδια την Asus... Σας ευχαριστώ πολύ! Γιάννης! Υ.Γ. Ζητώ συγγνώμη αν υπάρχει αντίστοιχο νήμα και δεν το πρόσεξα! Επεξ/σία 17 Μαρτίου 2019 από YannisV Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alkis13 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2019 Τα γραφεις σε μια ωραιοτατη Α4 την εκτυπωνεις την στειλνεις μαζι με το laptop στην εγγυηση 1) λογικα καποια γειωση του ηχειου; καποιο βραχυκυκλωμα; Κατι τετοιο 2) κοιτα λιγο τα καναλια του wifi και απομόνωσε το wifi σου οσο μπορεις απο τα γειτονικα δικτυα 3) γιατι να ασχοληθείς αφου υπαρχει το 4 4) εγγυηση χωρις 2η σκεψη Πολύ κακή αγορά σου βγηκε. Τωρα να σου πω ανοιξε το laptop, και βγαλε τα ηχεια και δοκιμασε τα εκτος σασι ειναι τραβηγμενο οπως και το 4ο να αλλαξεις φαν το 2ο δεν ειναι κατι το 3ο ισως και να υπαρχει καποια αστοχια του sshd Δυστυχως με την εγγυηση ετσι ειναι τα πραγματα, ελλαδα δεν εχει αντιπροσωπεια; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
YannisV Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 13 ώρες πριν, alkis13 είπε Τα γραφεις σε μια ωραιοτατη Α4 την εκτυπωνεις την στειλνεις μαζι με το laptop στην εγγυηση 1) λογικα καποια γειωση του ηχειου; καποιο βραχυκυκλωμα; Κατι τετοιο 2) κοιτα λιγο τα καναλια του wifi και απομόνωσε το wifi σου οσο μπορεις απο τα γειτονικα δικτυα 3) γιατι να ασχοληθείς αφου υπαρχει το 4 4) εγγυηση χωρις 2η σκεψη Πολύ κακή αγορά σου βγηκε. Τωρα να σου πω ανοιξε το laptop, και βγαλε τα ηχεια και δοκιμασε τα εκτος σασι ειναι τραβηγμενο οπως και το 4ο να αλλαξεις φαν το 2ο δεν ειναι κατι το 3ο ισως και να υπαρχει καποια αστοχια του sshd Δυστυχως με την εγγυηση ετσι ειναι τα πραγματα, ελλαδα δεν εχει αντιπροσωπεια; Θενκς φίλε για την απάντηση. Υπάρχει κέντρο επισκευής στην Ελλάδα, απ' ότι μου είπαν λίγο πριν που τους πήρα. Αλλά ξέχασα να τους ρωτήσω που... 3) Όταν λες γιατί να ασχοληθώ, αφού υπάρχει το 4; Συνδέεται το κακό ανεμιστηράκι με το πρόβλημα του sshd εννοείς; αν και μου φαίνεται δύσκολο. Να το ανοίξω δε μπορώ δυστυχώς, η asus "παρεξηγείται" και μου καίει την εγγύηση. Ακολουθώ διαδικασία RMA τώρα, για την επισκευή του. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tsamjunior Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Φίλε εφόσον είσαι εντός εγγύησης, μην παλεύεις τίποτα και μην ανησυχεις. Όπως είπες, στείλτο σέρβις και εξήγησε τους τι έχει γίνει. Ήθελα να σου πω για το 1ο θέμα με τον ήχο που έχεις μήπως σε διαφωτίσω, γιατί έχω το ίδιο θέμα εδώ και 2 χρόνια περίπου, από όταν πέρασα τα Windows 10 και μετά. Μου κάνει το ίδιο πράγμα δηλαδή με το που ανοίγει το λάπτοπ, δεν έχω ήχο. Ή πρέπει να το κάνω επανεκίνηση, ή το άλλο το πιο απλό που βρήκα είναι να πατάω μία φορά το κουμπί της σίγασης ήχου που έχει το λάπτοπ δίπλα από το power button και να το ξαναπατάω άλλη μία για να επανέλθει ο ήχος. Από εκεί και πέρα δουλεύει απροβλημάτιστα για ώρες, εκτός και αν μπει σε αναμονή ή τον ξανακλείσω, που πρέπει να ακολουθήσω την ίδια διαδικασία, σίγαση-ξεσίγαση. Δεν έχω ιδεά γιατί γίνεται, υποθέτω είναι θέμα drivers αλλά δοκίμασε αν έχεις αντίστοιχο κουμπί μήπως σε βολέψει για να μην ανοιγοκλείνεις τον υπολογιστή συνέχεια, είναι μια απλή σχετικά λύση. Ξαναλέω όμως, δεν έχω βρει από που πηγάζει το πρόβλημα, υποψιάζομαι θέμα drivers μιας και από την εγκατάσταση των 10 και μετά μου το κάνει. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
YannisV Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 1 λεπτό πριν, Tsamjunior είπε Φίλε εφόσον είσαι εντός εγγύησης, μην παλεύεις τίποτα και μην ανησυχεις. Όπως είπες, στείλτο σέρβις και εξήγησε τους τι έχει γίνει. Ήθελα να σου πω για το 1ο θέμα με τον ήχο που έχεις μήπως σε διαφωτίσω, γιατί έχω το ίδιο θέμα εδώ και 2 χρόνια περίπου, από όταν πέρασα τα Windows 10 και μετά. Μου κάνει το ίδιο πράγμα δηλαδή με το που ανοίγει το λάπτοπ, δεν έχω ήχο. Ή πρέπει να το κάνω επανεκίνηση, ή το άλλο το πιο απλό που βρήκα είναι να πατάω μία φορά το κουμπί της σίγασης ήχου που έχει το λάπτοπ δίπλα από το power button και να το ξαναπατάω άλλη μία για να επανέλθει ο ήχος. Από εκεί και πέρα δουλεύει απροβλημάτιστα για ώρες, εκτός και αν μπει σε αναμονή ή τον ξανακλείσω, που πρέπει να ακολουθήσω την ίδια διαδικασία, σίγαση-ξεσίγαση. Δεν έχω ιδεά γιατί γίνεται, υποθέτω είναι θέμα drivers αλλά δοκίμασε αν έχεις αντίστοιχο κουμπί μήπως σε βολέψει για να μην ανοιγοκλείνεις τον υπολογιστή συνέχεια, είναι μια απλή σχετικά λύση. Ξαναλέω όμως, δεν έχω βρει από που πηγάζει το πρόβλημα, υποψιάζομαι θέμα drivers μιας και από την εγκατάσταση των 10 και μετά μου το κάνει. Για να σου συνέβει μετά από update windows, τότε κατά πάσα πιθανότητα και το δικό μου εκεί οφείλεται, γιατί πρέπει να είναι ακριβώς το ίδιο όντως. Αυτό με τη σίγαση/ξεσίγαση πιάνει και εμένα μερικές φορές, αλλά όχι πάντα, συνήθως η επανεκκίνηση λύνει το πρόβλημα. Μου το είπαν και από το κατάστημα ότι κατά πάσα πιθανότητα είναι θέμα windows το συγκεκριμένο πρόβλημα. Ευτυχώς είμαι εντός εγγύησης, απλά προσπάθησα να την αποφύγω εξ αρχής γιατί θα χάσω άλλη μια βδομάδα περιμένοντας να χρησιμοποιήσω το εργαλείο με ήσυχο το κεφάλι μου... Αλλά τι να κάνουμε, δεν υπάρχει άλλη λύση απ' ότι φαίνεται. 😥 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tsamjunior Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Αα και μια μικρή διευκρίνηση που μόλις το θυμήθηκα. Για να πιάσει το "τρικ" με την σίγαση-ξεσίγαση, πρέπει την στιγμή που το κάνεις να παίζει κάτι που να έχει ήχο, πχ youtube, βίντεο η οτιδήποτε. Αν πχ το κάνω με το που ανοίξει το λάπτοπ στην επιφάνεια εργασίας χωρίς να παίζει κάτι, δεν δουλεύει. Επίσης, ακριβώς το ίδιο είχε παρουσιαστεί σε λάπτοπ γνωστού μου μετά το Update στα 10, μόνο που σε αυτόν 1) έστρωνε αποκλειστικά και μόνο με επανεκίννηση, 2) μετά από κάποιο update των windows έστρωσε μόνο του. Εμένα δυστυχώς ακόμα και μετά το τελευταίο Update πριν καμιά βδομάδα, δεν λέει να φτιάξει. Αλλά εντάξει, μικρό το κακό, έχω βολευτεί με αυτό το τρικ οπότε δεν με ενοχλεί καν πλέον. Σημείωση, το λάπτοπ μου είναι Toshiba, του γνωστού μου Dell. Φίλε μου εάν ήταν μόνο για αυτό θα σου έλεγα όντως άστο το σερβις, πιο πολύ ταλαιπωρία θα είναι. Όμως το θέμα με το sshd και το ανεμιστηράκι πιστεύω χρήζουν αντιμετώπισης. Όσον αφορά το ανεμιστηράκι, εάν σου δίνεται η επιλογή από software της asus, δοκίμασε να ανεβοκατεβάσεις τις στροφές να δεις πως συμπεριφέρεται. Αλλά και εμένα πολύ περίεργο μου φαίνεται να είναι θέμα software. Πιο πολύ για hardware μου κάνει, πχ χαλαρό βίδωμα του ανεμιστήρα, ανύπαρκτη λίπανση κτλ κτλ. Όπως και να έχει, πιστεύω καλά θα ήταν να το δούνε, κυρίως μιας και μιλάμε για καινούριο λάπτοπ εντός εγγύησης. Τέλος, όσον αφορά το backlight bleeding, εάν δεν είναι πολύ ενοχλητικό θα σου έλεγα ξέχνα το. Πολλές οθόνες IPS το παρουσιάζουν και από ότι ακούω όσοι το έχουν στείλει για σέρβις ακόμα και με αλλαγή οθόνης δεν είδαν διαφορά. Είναι ένα από τα αρνητικά της IPS, αρκετά συχνό φαινόμενο. Οπότε, αν είναι να το στείλεις σέρβις, ανάφερε το και αυτό να το κοιτάξουν, αλλά κακά τα ψέματα, μάλλον μην περιμένεις και πολλά! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chrisgewrgi Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Ποσες μερες εχουν περασει; γιατι δεν ζητησες-ζητας αμεση αντικατασταση συσκευης; αυτο δεν μπορω να καταλαβω εγω.. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
YannisV Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Έχω ζητήσει από χθες να το τσεκάρουν και περιμένω να μου στείλουν κωδικό για κουριερ να περάσουν το πάρουν. Εν τω μεταξύ έχω εκνευριστεί με την Asus... Είχα προσέξει σε όλα τα reviews ότι ο δίσκος SSD, είτε σε 512 είτε σε 256 πιάνει ταχύτητες περίπου 2 gb read και 1,8 write. Ε μαντέψτε πόσο είναι εμένα... 600 read, 700 write! Έχω απορία... Όλες οι εταιρίες το κάνουν αυτό;; Σου πλασάρουν και καλά nvme αλλά στους μεν βάζουν 2 gb/s στους δε 600 mb/s;Τι γυφτιες είναι αυτές;;; Αν ισχύει αυτό τώρα το μαθαίνω... Τους το είπα και παραπονέθηκα, αλλά μου είπαν ότι πουθενά δεν αναφέρεται η ταχύτητα, και ότι o SSD πάντα έρχεται με παραμετροποιησεις... Ε δε μπορούν αυτό να το αναφέρουν κάπου να ξέρω και εγώ ότι κινδυνεύω να πάρω αλλο από αυτό που βλέπω σε reviews; Υποπτεύομαι βάζουν τους γρήγορους στα αμερικανικά μοντέλα, και τους αργούς στα ευρωπαϊκά, λόγω έδρας ROG στην Αμερική... Τουλάχιστον ειναι και αυτός γρήγορος, αλλά πολύ παραπληροφορηση... Συν αυτού δε σε αφήνει να αναφέρεις πάνω από 3 προβλήματα στην αίτηση. Δηλαδή άμα θέλω να αναφέρω παραπάνω και να κάνω διευκρινήσεις, δε μπορώ; Ελπίζω να μην αγνοήσουν το Α4, καθώς είναι και 3 σελίδες... Τους ρώτησα και μου είπαν ότι θα το λάβουν υπ όψιν αφού έχει διευκρινήσεις που θα βοηθήσουν. Ελπίζω. Τουλάχιστον η υπάλληλος στην εξυπηρέτηση πελατών ήταν συνεργασιμη. Θα ανάφερω πως θα εξελιχθεί όλη η διαδικασία. Ελπίζω το νήμα αυτό να βοηθήσει και να ενημερώσει όποιον έχει σκοπό να κάνει rma με Asus. EDIT: Μάλλον έκανα λάθος με το δίσκο! Όταν του έκανα benchmark με το User Benchmark μου έβγαλε τα παραπάνω αποτέλεσματα, ενώ με το CrystalDiskMark μου έβγαλε κοντά 1,6 gb read & 850 mb write. Και πάλι έχει διαφορά όμως και δε γίνεται σαφές ότι υπάρχει αυτή η παραλλαγή του μοντέλου από την ίδια την Asus. Βρήκα ένα review του ίδιου λαπτοπ με τα ίδια specs δίσκων μόνο σε ισπανικό site και σε ένα γαλλικό... Επεξ/σία 20 Μαρτίου 2019 από YannisV Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
onelonelystar Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 @YannisV τι έγινε τελικά? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα