katerina.eleutheriou1985 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2019 Καλησπέρα σε όλα τα μέλη. Εχω στο δίκτυο του γραφείου αρκετά μηχανήματα συνδεδεμένα που παίζουν το ρόλο servers. Θα ήθελα να μου πείτε αν υπάρχει τρόπος να συνδεθώ απο το σπίτι, στο δίκτυο του γραφείου και να έχω πρόσβαση σε αυτά τα μηχανήματα. Αυτο μπορεί να γίνει με κάποιο τρόπο μέσω vpn ώστε να υπάρχει και security? Να σημειώσω ότι δεν έχω στατική IP και πιθανότατα να χρειαστώ ddns. Λύση μέσω remote desktop δε με εξυπηρετεί γιατί θελω να έχω πρόσβαση σε όλα τα μηχανήματα του γραφείου. Κάθε βοήθεια καλοδεχούμενη 😊
costis ni Δημοσ. 17 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Γενικά, όλα τα πακέτα απομακρυσμένης πρόσβασης έχουν security Δύο τρόποι υπάρχουν. 1. Συνδεεσαι με anydsek h teamviewer σε κάποιο desktop μηχάνημα στο εταιρικό δίκτυο και εφόσον είσαι μέσα το εταιρικό δίκτυο, κάνεις τις εργασίες σου.Λέω desktop γιατί πχ το teamviewer δεν είναι δωρεάν γαι λειτουργικά συστήματα σερβερ. Και τα 2 αυτά που λέω είναι multiplatform, το anydesk είναι το ίδιο καλό στο linux.DDNS δε χρειάζεται. 2. Αν για κάποιο δικό σου λόγο θέλεις να είναι οπωσδήποτε το προσωπικό σου σύστημα στο σπίτι μέρος του εταιρικού δικτύου, οπωσδήποτε θέλεις VPN. Και θα χρειαστει. DDNS (πρoτείνω το duckdns). Στήσε ενα OpenVPN server. Είναι λίγο στρυφνό, αλλά όχι τραγικό.Και είναι multiplatform. Επεξ/σία 17 Μαρτίου 2019 από costis ni typos
M@dB0x Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Εγω χρησιμοποιω hamachi για να φτιαξω WAN με στατικες ip's και μετα ενα προγραμμα remote το radmin. Εσυ μπορεις να χρησιμοποιησεις το vnc ας πουμε. Το teamviewer για πολλαπλες συνδεσεις δε θα σου δουλεψει μιας και πρεπει να το αγορασεις.
katerina.eleutheriou1985 Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 Καλησπέρα σας. Σήμερα είδα ότι υπάρχουν απαντήσεις στο thread και σας ευχαριστώ πολύ! On 18/03/2019 at 11:57, M@dB0x said: Εγω χρησιμοποιω hamachi για να φτιαξω WAN με στατικες ip's και μετα ενα προγραμμα remote το radmin. Εσυ μπορεις να χρησιμοποιησεις το vnc ας πουμε. Το teamviewer για πολλαπλες συνδεσεις δε θα σου δουλεψει μιας και πρεπει να το αγορασεις. Σχετικά με το hamachi το κατέβασα, το εγκατέστησα και έφτιαξα ένα καινούργιο δίκτυο. Φαντάζομαι ότι πρέπει να κάνω το ίδιο και στους υπολογιστές του γραφείου που θέλω να έχω απομακρυσμένη πρόσβαση και να τους βάλω στο ίδιο δίκτυο. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι που χρειάζεται το remote program. Με αυτη τη λογική δεν θα μπορούσα να δουλέψω μόνο με το remote program και να συνδέομαι απο κει σε έναν server του γραφείου? Δεν μπορω να καταλαβω γιατι χρειαζομαι και hamachi και remote προγραμμα. On 17/03/2019 at 17:13, costis ni said: Γενικά, όλα τα πακέτα απομακρυσμένης πρόσβασης έχουν security Δύο τρόποι υπάρχουν. 1. Συνδεεσαι με anydsek h teamviewer σε κάποιο desktop μηχάνημα στο εταιρικό δίκτυο και εφόσον είσαι μέσα το εταιρικό δίκτυο, κάνεις τις εργασίες σου.Λέω desktop γιατί πχ το teamviewer δεν είναι δωρεάν γαι λειτουργικά συστήματα σερβερ. Και τα 2 αυτά που λέω είναι multiplatform, το anydesk είναι το ίδιο καλό στο linux.DDNS δε χρειάζεται. 2. Αν για κάποιο δικό σου λόγο θέλεις να είναι οπωσδήποτε το προσωπικό σου σύστημα στο σπίτι μέρος του εταιρικού δικτύου, οπωσδήποτε θέλεις VPN. Και θα χρειαστει. DDNS (πρoτείνω το duckdns). Στήσε ενα OpenVPN server. Είναι λίγο στρυφνό, αλλά όχι τραγικό.Και είναι multiplatform. To OpenVPN αν καταλαβα καλα είναι κατι σαν το Hamachi? 1
costis ni Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 To OpenVPN κάνει το προσωπικό σου σύστημα στο σπίτι μέρος του εταιρικού δικτύου. δηλαδή συνδέεσαι στους εταιρικούς sever. Πρέπει να το εγκαταστήσει ο administrator του εταιρικού σου δικτύου. Βέβαια δεν είπες καμια λεπτομερεια τί ειναι αυτοι οι servers και τι χρησιμοποιούν. Το Hamachi είναι remote desktop sε κάποιο μηχάνημα στο εταιρικό δίκτυο. Αν δεν καταλαβαίνεις τη διαφορά, μάλλον καλύτερα να κάνεις remote desktop.
katerina.eleutheriou1985 Δημοσ. 2 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2019 2 hours ago, costis ni said: To OpenVPN κάνει το προσωπικό σου σύστημα στο σπίτι μέρος του εταιρικού δικτύου. δηλαδή συνδέεσαι στους εταιρικούς sever. Πρέπει να το εγκαταστήσει ο administrator του εταιρικού σου δικτύου. Βέβαια δεν είπες καμια λεπτομερεια τί ειναι αυτοι οι servers και τι χρησιμοποιούν. Το Hamachi είναι remote desktop sε κάποιο μηχάνημα στο εταιρικό δίκτυο. Αν δεν καταλαβαίνεις τη διαφορά, μάλλον καλύτερα να κάνεις remote desktop. Αυτοι οι servers είναι ενας linux amahi που τον χρησιμοποιουμε μονο για αποθηκευση αρχειων και ενας με windows 7. Το Hamachi δε νομιζω οτι ειναι remote desktop. Φτιαχνει virtual network με τους υπολογιστες που επιλεγω να ειναι μερος του δικτυου.
M@dB0x Δημοσ. 2 Απριλίου 2019 Δημοσ. 2 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 13 hours ago, katerina.eleutheriou1985 said: Καλησπέρα σας. Σήμερα είδα ότι υπάρχουν απαντήσεις στο thread και σας ευχαριστώ πολύ! Σχετικά με το hamachi το κατέβασα, το εγκατέστησα και έφτιαξα ένα καινούργιο δίκτυο. Φαντάζομαι ότι πρέπει να κάνω το ίδιο και στους υπολογιστές του γραφείου που θέλω να έχω απομακρυσμένη πρόσβαση και να τους βάλω στο ίδιο δίκτυο. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι που χρειάζεται το remote program. Με αυτη τη λογική δεν θα μπορούσα να δουλέψω μόνο με το remote program και να συνδέομαι απο κει σε έναν server του γραφείου? Δεν μπορω να καταλαβω γιατι χρειαζομαι και hamachi και remote προγραμμα. To OpenVPN αν καταλαβα καλα είναι κατι σαν το Hamachi? To hamachi σου χρειαζεται για να εχεις static ips στα πισια σου και να ξερει το remote soft που εχεις που θα παει να παρει remote. Αφου λοιπον τα εχεις βαλει ολα σε ενα δικτυο (μεχρι 5 για το free hamachi) μετα μπορεις με ενα δωρεαν προγραμμα remote, να μπεις στο εταιρο pc. Π.Χ., με remote softs τυπου VNC (real vnc, tight vnc, κ.λ.π.) αν βαλεις την ip hamachioy (5.xxx.xxx.xxx) του αλλου πισιου παιρνεις αυτοματα και την οθονη του μπροστα σου. Επεξ/σία 2 Απριλίου 2019 από M@dB0x
katerina.eleutheriou1985 Δημοσ. 2 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2019 54 minutes ago, M@dB0x said: To hamachi σου χρειαζεται για να εχεις static ips στα πισια σου και να ξερει το remote soft που εχεις που θα παει να παρει remote. Αφου λοιπον τα εχεις βαλει ολα σε ενα δικτυο (μεχρι 5 για το free hamachi) μετα μπορεις με ενα δωρεαν προγραμμα remote, να μπεις στο εταιρο pc. Π.Χ., με remote softs τυπου VNC (real vnc, tight vnc, κ.λ.π.) αν βαλεις την ip hamachioy (5.xxx.xxx.xxx) του αλλου πισιου παιρνεις αυτοματα και την οθονη του μπροστα σου. Το καταλαβα αυτο, απλα μου φαινεται ότι κάτι τέτοιο μπορώ να το κάνω και με άλλο τρόπο χωρίς τη χρήση Hamachi. Μπορώ πχ να εγκαταστήσω σε κάθε pc το anydesk και να συνδέομαι ανά πάσα στιγμή remote στο κάθε pc. Οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να πάω σε λύση με το Hamachi. Βασικά εμένα δε με ενδιαφέρει η λύση του remote desktop. Εγώ θέλω απλά να βλέπω το δίκτυο του γραφείου σαν να είμαι στο γραφείο. Να πηγαίνω πχ. στο network και να βλέπω τους υπολογιστές που βρίσκονται στο γραφείο ή να θέλω να εκτυπώσω κάτι και να μπορώ να εκτυπώσω στον εκτυπωτή του γραφείου.
M@dB0x Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Νομιζα οτι ηθελες και remote ταυτοχρονα για αυτο και σου εγραψα και τη δευτερη διαδικασια. ΑΝ στο start>run δωσεις \\25.χ.χ.χ , δλδ την ip απο το hamachi του αλλου pc, μπαινεις κανονικα στα share αρχεια του. Εσυ αυτη τη στιγμη εχεις ενα δικτυο LAN-WAN , αυτο ακριβως που θες. Αν εισαι σπιτι δλδ και πατησεις στο network στο pc σου θα δεις οτι βλεπεις τα share pc και εκτυπωτες της δουλειας σου και μπορεις να κανεις copy-paste και τα παντα σα να ειναι στο τοπικο σου δικτυο. Απλα για να το κανεις αυτο θα ανοιγεις τις 25.χ.χ.χ ips και οχι αυτες του τοπικου σου δικτυου. Το hamachi δουλευει και σαν τοπικο δικτυο στον ιδιο χωρο να ξερεις. Αυτο θα το δεις αφου κατανοησεις και κανεις τα απο πανω που εγραψα.
katerina.eleutheriou1985 Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 On 03/04/2019 at 09:26, M@dB0x said: Νομιζα οτι ηθελες και remote ταυτοχρονα για αυτο και σου εγραψα και τη δευτερη διαδικασια. ΑΝ στο start>run δωσεις \\25.χ.χ.χ , δλδ την ip απο το hamachi του αλλου pc, μπαινεις κανονικα στα share αρχεια του. Εσυ αυτη τη στιγμη εχεις ενα δικτυο LAN-WAN , αυτο ακριβως που θες. Αν εισαι σπιτι δλδ και πατησεις στο network στο pc σου θα δεις οτι βλεπεις τα share pc και εκτυπωτες της δουλειας σου και μπορεις να κανεις copy-paste και τα παντα σα να ειναι στο τοπικο σου δικτυο. Απλα για να το κανεις αυτο θα ανοιγεις τις 25.χ.χ.χ ips και οχι αυτες του τοπικου σου δικτυου. Το hamachi δουλευει και σαν τοπικο δικτυο στον ιδιο χωρο να ξερεις. Αυτο θα το δεις αφου κατανοησεις και κανεις τα απο πανω που εγραψα. Ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοήθεια. Λειτούργησε άψογα. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν βρηκα τρόπο να το λειτουργήσω σαν service που σημαίνει ότι ο απομακρυσμένος υπολογιστής για να δουλέψει πρέπει να είναι συνέχεια ανοιχτός. 1
M@dB0x Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Μα αν εχεις κλειστο το πισι πως θα βλεπεις τα share του που θες? Αυτο θα ειχε μια βαση μονο αν ηθελες να εκτυπωσεις κατι σε δικτυακο εκτυπωτη που βρισκεται στο γραφειο σου. Αν το ρουτερ σου το υποστηριζει μπορεις με μια υπηρεσια ddns να κανεις και αυτο Επεξ/σία 3 Μαΐου 2019 από M@dB0x
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα