Sheogorath Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 3 λεπτά πριν, mindsplit είπε Αυτό σκέφτομαι, αλλά η CPU έχει ένα τέτοιο από τη μία μεριά, να βάλω κι απ' την άλλη; Έχει άλλους 3 ανεμιστήρες εκτός από την ψύκτρα το πισί, πάνω, μπροστά και λίγο κάτω από τον επεξεργαστή. Τώρα έχω βαθμούς 60 Κελσίου, αλλά ώρες ώρες φτάνει και 72, το μαξ σύμφωνα με το μοντέλο από την ίντελ είναι 67,9. Και για τις μνήμες άμα έχεις καμιά γνώμη, μην αγοράσω κάτι και μου μείνει στο χέρι αμανάτι. Ευχαριστώ. https://www.skroutz.gr/s/400531/G-Skill-12GB-DDR3-1333MHz-F3-10666CL9T-12GBRL.html Αυτές εδώ συμφέρουν. Ρώτα εδώ για ψύκτρα.
mindsplit Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Τι σημαίνει η αντίδραση στην ανάρτησή μου; θα γράψω τώρα στο θέμα του Sheogorath
mindsplit Δημοσ. 22 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 17/3/2019 στις 8:40 ΜΜ, mindsplit είπε ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ Τελικά μάλλον είναι το ρεύμα το πρόβλημα. Όταν ανέβασα μέσα στα νορμάλ όρια πάντα και σταθεροποίησα τα βολτ στις μνήμες, είτε 1333 είτε 1600 είναι οι μνήμες, η μνήμη έρχεται ολόκληρη. Θυμήθηκα επίσης ότι τα προβλήματά μου άρχισαν όταν η ΔΕΗ πρόσφατα έκανε εργασίες εδώ κοντά και στον πίνακα ελέγχου του ρεύματος τα πιο φωτεινά με τα πιο ασθενή λαμπάκια άλλαξαν θέση από τότε, προφανώς τώρα εκεί που είναι ο υπολογιστής, έρχεται το ρεύμα από το ασθενή λαμπάκι του ρεύματος του πίνακα ελέγχου του σπιτιού. Το αναφέρω για τους επόμενους που μπορεί να αντιμετωπίσουν τέτοια προβλήματα και μπορεί να ετοιμάζονται όπως κι εγώ να πετάξουν τα μηχανήματά τους. Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια και τη συμβολή σας! Για να μην αδικώ τους άλλους, επειδή όποιος βαριέται να αλέσει 10 μέρες κοσκινίζει, εγώ δηλαδή, τελικά το πρόβλημα ήταν η βρωμιά. Σήμερα έκατσα μ' ένα πινέλο βουτηγμένο σε καθαρό οινόπνευμα και πολύ υπομονή και έξυνα έξυνα έξυνα γύρω γύρω από τον επεξεργαστή και ω! του θαύματος, τέρμα τα προβλήματα με τη ram. Φαντάζομαι ότι αυτός ήταν και ο λόγος των αντιδράσεων από κάποιους χρήστες, αλλά επειδή δεν μπορώ να εντιτάρω εκεί, αν θέλει κάποιος διαχειριστής, μπορεί να σβήσει εκείνη την δημοσίευση. Έτσι προχωρώ για αγορά πρόσθετης ram σύμφωνα με τις υποδείξεις του φίλου παραπάνω.Μια άλλη ερώτηση, αν η μητρική μου που είναι dual/3 chanel και όταν την αγόρασα μάλλον δεν είχαν βγει ram 8 και 16gb, και στις συστάσεις της εταιρίας που είδα, όλες οι ram είναι μέχρι 4gb, αν βάλω ένα στικ 8άρα ή 16άρα θα το δει; και επίσης τι γίνεται αν βάλω μνήμες ECC αντί Non ECC; Επεξ/σία 22 Μαρτίου 2019 από mindsplit
envi300 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2019 Δεν νομίζω να δουλέψει πάνω απο 4αρα μνήμη, αλλά βέβαια μπορείς να κάνεις μια δοκιμή και στην περίπτωση που ανοίξει με τρεις 8αρες μπορεί να καεί κανα τσιπακι (Είναι ρίσκο). Το ECC δεν υποστηρίζεται
Sheogorath Δημοσ. 23 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2019 Με 8αρια τσιπάκια αν είναι διπλής όψης, ανοίγει. Θεωρητικά. 1
spy94 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2019 Και πρακτικα ανοίγει τουλάχιστον στις δικές μου περιπτώσεις.Αλλα μιας και σλοτς υπάρχουν και το triple channel "επιβάλλεται" δεν βρίσκω λόγο να το ρισκάρεις.Δεν θυμάμαι να μας έχεις πει ακριβές μοντέλο ραμ μπας και ταιριάξουν όλες μαζί. ΕCC ραμ μπορείς να χρησιμοποιήσεις με αντίστοιχους xeon. 1
mindsplit Δημοσ. 23 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2019 3 ώρες πριν, spy94 είπε Και πρακτικα ανοίγει τουλάχιστον στις δικές μου περιπτώσεις.Αλλα μιας και σλοτς υπάρχουν και το triple channel "επιβάλλεται" δεν βρίσκω λόγο να το ρισκάρεις.Δεν θυμάμαι να μας έχεις πει ακριβές μοντέλο ραμ μπας και ταιριάξουν όλες μαζί. ΕCC ραμ μπορείς να χρησιμοποιήσεις με αντίστοιχους xeon. H ram που έχει τώρα 3χ2gb Corsair και είναι αυτή TR3X3G1600C8D στα 1600 mhz. Αλλά τώρα θα βάλω 3χ4gb, και με 18gb σύνολο νομίζω ότι θα είμαι εντάξει.
spy94 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2019 28 λεπτά πριν, mindsplit είπε H ram που έχει τώρα 3χ2gb Corsair και είναι αυτή TR3X3G1600C8D στα 1600 mhz. Αλλά τώρα θα βάλω 3χ4gb, και με 18gb σύνολο νομίζω ότι θα είμαι εντάξει. Το μοντέλο που έδωσες είναι 3χ1gb...
mindsplit Δημοσ. 23 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2019 1 ώρα πριν, spy94 είπε Το μοντέλο που έδωσες είναι 3χ1gb... Τότε παραπλήσιο στα 1600 που αρχίζει από Τ και είναι ασημί χρώματος. Κι εγώ τώρα ανακάλυψα ότι είναι 1600, μέχρι τώρα το σύστημα έτρεχε στα 1333, στις δοκιμές με το bios ανακάλυψα το XMP και το ανέβασα, μετά κοίταξα και τα στικς και γράφαν 1600. Όταν ξανανοίξω το κουτί θα γράψω και το μοντέλο. Τώρα τρέχω 5 virtual OS windows και μαζί με τούτο που γράφω 6, και έχω υπόλοιπο μνήμης μαζί με τον firefox που "καίει" περίπου 8%, υπόλοιπο λοιπόν 14%. Βέβαια, όλα αυτά μαζί ανεβάζουν και τη θερμοκρασία της CPU στα 46 βαθμούς κελσίου και δεν ξέρω αν αυτό αλλάξει αν προσθέσω μνήμη, αλλά πιθανολογώ πως ναι.
mindsplit Δημοσ. 23 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2019 7 ώρες πριν, spy94 είπε Το μοντέλο που έδωσες είναι 3χ1gb... Λοιπόν το ξανάνοιξα το μεσημέρι και ξανάπιασα το πινέλο, μόνο που αυτή τη φορά, καθάρισα και από την πίσω πλευρά, που πιθανολογώ ότι είναι το τσιπάκι που επικοινωνεί με τις μνήμες, το memory controler όπως λέγεται και βρήκα και τις μνήμες που έχω, φωτό.
spy94 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2019 Η καλύτερη επιλογή σαν φθηνό και κοντινο σε χαρακτηριστικά είναι αυτή https://www.skroutz.gr/s/4048372/Mushkin-Stealth-4GB-DDR3-1600MHz-991995S.html Οι παλιές βέβαια είναι στα 1.65v ενώ οι καινούργιες στο 1.5v.Βεβαια αυτό δεν μπορείς να το αποφυγεις εύκολα.Μαλλον θα παίξουν στην μητρική σου και πιθανως να παίξουν και όλες μαζί.Μπορεις να πάρεις και μια στην αρχή να τεσταρεις συμβατότητα.Η πιο σίγουρη λύση εξακολουθεί να ναι του sheo εννοείται.
mindsplit Δημοσ. 24 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2019 Παρατηρήσεις μέχρι τώρα για άλλους και διαπιστώσεις για μένα... 1 - Το σλοτ 1 από το κανάλι Α, το βασικό για την μητρική μου δηλαδή, είναι και το πρώτο που βγαίνει οφ γιατί είναι δίπλα στον επεξεργαστή. Ακολουθεί το 3 από το κανάλι Β και αυτό που δεν έχει πληγεί καθόλου μέχρι τώρα είναι το 5 από το κανάλι Γ. Για τα σλοτς 2, 4 έχω άγνοια, αν και δοκιμάζοντας να ανοίξω τον υπολογιστή με ένα στικ από τα σλοτ 2 ή 4 ή 6, άκουσα πολλά μπιπμπίπ. 2 - Ο καθαρισμός από την πίσω πλευρά δεν βελτίωσε τίποτα, φυσικό άλλωστε καθώς εκεί δεν υπήρχε βρωμιά, ίσως ζημιά να έκανα παρά καλό. 3 - Καθάρισα με το πινέλο νοτισμένο με καθαρό οινόπνευμα και μέσα στα slots και ξαναήρθαν στη ζωή. Αυτό που με λύπησε ήταν ότι μετά διάβασα ότι τα υγρά και η υγρασία γενικά, δεν κάνουν καλό στη μητρική, παρόλο που εγώ είχα πειστεί ότι η υγρασία είναι αυτή που τους ξανάδινε ζωή κι ετοιμαζόμουν να ρωτήσω πως θα κρατήσω την υγρασία εκεί μέσα. Επίσης ότι πρέπει να αφήνουμε ανοιχτό το κουτί μέχρι να στεγνώσουν καλά όλα και μετά να το ξαναδέσουμε, πράγμα που αγνοούσα μέχρι τώρα και δεν το έκανα. 4 - Διάβασα κάπου ότι μπορεί να βοηθάει να ξελασκάρω λίγο τις βίδες του επεξεργαστή, που είναι κοντά στα σλοτς, το δοκίμασα σε αρκετές χαλαρές θέσεις αλλά δεν έγινε τίποτα κι έτσι ξαναδοκίμασα σφιγμένο κανονικά. Και αφού ξαναπινελάρισα την μεταξύ τους περιοχή ξαναπήραν μπροστά τα σλοτς. 5 - Πόσο μακριά θα πάει αυτή η βαλίτσα; Δηλαδή θα πρέπει να πινελάρω κάθε μέρα πριν ανοίξω τον υπολογιστή; Γιατί αν συνεχιστεί αυτό, το μόνο σίγουρο είναι ότι το πινέλο κάποτε θα ξηλώσει και κάποιο τραντσίστορ, πυκνωτή και ξέρω γω και θα πει game over. 6 - Με τι κουράγιο να παραγγείλω και να προσθέσω ram υπό αυτές τις συνθήκες, αν αύριο αναγκαστώ να ψάχνομαι για καινούργιο μηχάνημα. 7 - Καλύτερα να σκάσω 70 ευρώ να αγοράσω ram για ένα αρχαίο notebook που έχω σε περίπτωση που μείνω ξαφνικά χωρίς υπολογιστή. 8 - Ας περιμένω λίγες μέρες να δω αν λίγος καθαρισμός ακόμα, θα εξαφανίσει τελείως το πρόβλημα. Φοβάμαι να κάνω reboot στο μηχάνημα μήπως και δω πάλι 4gb ram, ενώ τώρα πετάει κυριολεκτικά. 9 - Παρατήρησα τέλος ότι το ΟΖΧ Revodrive Raid XHD που έχω, παρόλο που είναι όσο και το μηχάνημα 9 ετών, τρέχει πολύ καλύτερα από έναν άλλον SSD Transκάτι... που τον αγόρασα εδώ και δύο χρόνια και σέρνεται... 10 - To windows boot time πάντως είναι καλό
mindsplit Δημοσ. 27 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2019 My success story final or so far, time will tell... Τελικά, όλα επανήλθαν στο φυσιολογικό και καλύτερα από άποψη ρυθμίσεων σε bios και ταξινόμηση σκληρών δίσκων. Από προχτές έχω ν' ανοίξω το κουτί. Χτες δοκίμασα να κάνω επανεκκίνηση του υπολογιστή και έμπαινε κανονικά. Δοκίμασα να τον κλείσω και να τον ξανανοίξω σε λιγότερο από μισή ώρα (ή απλώς μπαίνοντας στο bios) και είχα τα γνωστά προβλήματα μειωμένης ram. Μετά το μισάωρο απολειτουργείας όμως, ξαναμπήκε με όλη τη ram. Σήμερα, τον έκλεισα για 10 λεπτά, τον ξανάνοιξα χωρίς πρόβλημα. Η θερμοκρασία του επεξεργαστή με χαλαρούς τους ανεμιστήρες δεν ξεπερνά τους 46 βαθμούς (η πάστα έκανε τη δουλειά εδώ). Άρα ο καθαρισμός με το πινέλο και καθαρό οινόπνευμα, η αλλαγή πάστας στον επεξεργαστή και το ξελασκάρισμα και ξαναμάζεμα των βιδών του επεξεργαστή που συγγενεύουν με τη ram, βοήθησαν όλα μαζί και το καθένα ξεχωριστά, να ξαναγίνει "του κουτιού" το μηχάνημα, φτου φτου φτου να μην το ξαναματιάσω Βασικά καπνίζω πολύ και το έχω δίπλα μου, οπότε, τη βρώμα δεν τη γλιτώνει. Όμως, δοκίμασα για κάτι μήνες πριν και το είχα στην ντουλάπα, γιατί έκανε θόρυβο (λόγω βρώμας που ανέβαζαν θερμοκρασίες και έκαναν τους ανεμιστήρες να τρέχουν, τώρα δεν ακούγεται σχεδόν...) και θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει πρόβλημα να είναι στην ντουλάπα η κεντρική μονάδα που δεν έχει μεν κάπνα, αλλά η θερμοκρασία του δεν φεύγει από την ντουλάπα και όταν ανοίγω την ντουλάπα νιώθω τη ζέστη. Το 'χει δοκιμάσει κάποιος άλλος και να μας πει;
Sheogorath Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 6 ώρες πριν, mindsplit είπε My success story final or so far, time will tell... Τελικά, όλα επανήλθαν στο φυσιολογικό και καλύτερα από άποψη ρυθμίσεων σε bios και ταξινόμηση σκληρών δίσκων. Από προχτές έχω ν' ανοίξω το κουτί. Χτες δοκίμασα να κάνω επανεκκίνηση του υπολογιστή και έμπαινε κανονικά. Δοκίμασα να τον κλείσω και να τον ξανανοίξω σε λιγότερο από μισή ώρα (ή απλώς μπαίνοντας στο bios) και είχα τα γνωστά προβλήματα μειωμένης ram. Μετά το μισάωρο απολειτουργείας όμως, ξαναμπήκε με όλη τη ram. Σήμερα, τον έκλεισα για 10 λεπτά, τον ξανάνοιξα χωρίς πρόβλημα. Η θερμοκρασία του επεξεργαστή με χαλαρούς τους ανεμιστήρες δεν ξεπερνά τους 46 βαθμούς (η πάστα έκανε τη δουλειά εδώ). Άρα ο καθαρισμός με το πινέλο και καθαρό οινόπνευμα, η αλλαγή πάστας στον επεξεργαστή και το ξελασκάρισμα και ξαναμάζεμα των βιδών του επεξεργαστή που συγγενεύουν με τη ram, βοήθησαν όλα μαζί και το καθένα ξεχωριστά, να ξαναγίνει "του κουτιού" το μηχάνημα, φτου φτου φτου να μην το ξαναματιάσω Βασικά καπνίζω πολύ και το έχω δίπλα μου, οπότε, τη βρώμα δεν τη γλιτώνει. Όμως, δοκίμασα για κάτι μήνες πριν και το είχα στην ντουλάπα, γιατί έκανε θόρυβο (λόγω βρώμας που ανέβαζαν θερμοκρασίες και έκαναν τους ανεμιστήρες να τρέχουν, τώρα δεν ακούγεται σχεδόν...) και θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει πρόβλημα να είναι στην ντουλάπα η κεντρική μονάδα που δεν έχει μεν κάπνα, αλλά η θερμοκρασία του δεν φεύγει από την ντουλάπα και όταν ανοίγω την ντουλάπα νιώθω τη ζέστη. Το 'χει δοκιμάσει κάποιος άλλος και να μας πει; Ναι, θα ζεσταίνεται, δεν κάνει καλο. Από την άλλη το τσιγάρο δεν κάνει καλο ούτε σε αυτόν και κυρίως ούτε σε σενα. Γνωμη μου κόψε το. Στην ερώτηση σου, καλύτερα να βρωμάει παρά να πνίγεται στην ντουλάπα σαν σάουνα. 1
mindsplit Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 Ευχαριστώ φίλε μου, με γλιτώνεις από περιττά έξοδα αυτόν τον καιρό. Ναι, για το τσιγάρο συμβουλεύω κι εγώ τους άλλους, ειδικά τους νέους, να μην το ξεκινήσουν καν και ακόμα περισσότερο από μικρή ηλικία, βλέποντας άλλους και κυρίως τους γονείς τους, τις συμμαθήτριές τους στο γυμνάσιο κλπ και το παίρνουν σαν πρότυπο μαγκιάς. Όλοι όμως, αργά ή γρήγορα, αναζητούν στηρίγματα από κάπου να πιαστούν. Άλλοι τα βρίσκουν κάνοντας οικογένεια, αθλητισμό και διάφορα. Σε μένα έτυχε να είναι το τσιγάρο. Οπότε εγώ δεν θα το κόψω, μέχρι να βρω καλύτερο στήριγμα, που μπορεί να βρω, αλλά για την ώρα είναι το μόνο μου στήριγμα να μην αποσυρθώ από τον κόσμο. Ο μόνος λόγος που δουλεύω για να 'χω να πληρώνω κάτι... Είναι λίγο περίπλοκη η κατάσταση ειδικά και αν δεν σε ενδιαφέρουν λίγα χρόνια παραπάνω στο να συνεχίσεις να ζεις σε τούτον τον παράδεισο. Αν και για μένα φοβάμαι ότι δεν θα είναι το τσιγάρο που θα μου κόψει χρόνια. Άλλοι προσπαθούν να μου τα κόψουν, με τις σύγχρονες απαιτήσεις τους του καταναλωτισμού και της αυξημένης, αναγκαστικά πια, αστυνόμευσης. Ο υπερπληθυσμός είναι η μάστιγα της σύγχρονης εποχής· το τσιγάρο, τα ναρκωτικά, το αλκοόλ, είναι φτηνές δικαιολογίες για να συνεχίσουν να γεννοβολάν σαν κουνέλια ανέμελα οι σύγχρονοι άνθρωποι, οδεύοντας προς την αυτοκαταστροφή τους με μανία και προσπαθώντας να βάλουν στο κοπάδι τους, ό,τι δεν μπορούν να αντιληφθούν και να κατανοήσουν... Οπότε ας μείνουμε στα τεχνικά ζητήματα των pc που είναι μετρήσιμα και ας αφήσουμε το ανεξήγητο να κάνει τη δουλειά του 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα