dkstopo Δημοσ. 17 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2019 καλημέρα κύριοι έχω την παρακάτω μητρική MSI H61-MP23 B3 https://www.msi.com/Motherboard/support/H61MP23_B3 και έχει bios v17.6 προσπαθώ να κάνω update στις κάποια από τις επόμενες εκδόσεις https://www.msi.com/Motherboard/support/H61MP23_B3#down-bios ακολουθώ τις οδηγίες και ενω η διαδικασία γίνεται κανονικά στο τέλος δεν έχει αλλάξει εκδοση... έχω win10 pro, έχετε καμια ιδέα γιατί γίνεται αυτό? ευχαριστώ
kormos Δημοσ. 17 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2019 9 ώρες πριν, dkstopo είπε καλημέρα κύριοι έχω την παρακάτω μητρική MSI H61-MP23 B3 https://www.msi.com/Motherboard/support/H61MP23_B3 και έχει bios v17.6 προσπαθώ να κάνω update στις κάποια από τις επόμενες εκδόσεις https://www.msi.com/Motherboard/support/H61MP23_B3#down-bios ακολουθώ τις οδηγίες και ενω η διαδικασία γίνεται κανονικά στο τέλος δεν έχει αλλάξει εκδοση... έχω win10 pro, έχετε καμια ιδέα γιατί γίνεται αυτό? ευχαριστώ Ο λόγος που ξεκίνησες για bios update? Αντιμετωπίζεις κάποια προβλήματα;
dkstopo Δημοσ. 17 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2019 Όχι κάποιο ιδιαίτερο, απλά δεν βρίσκει από που να μπουταρει όταν κανω αλλαγές σε δίσκους. Πράγμα όχι σπάνιο σε μένα. Πάει και παίρνει τις προεπιλογές και πρέπει να μπαίνω να του αλλάζω τη σειρά. σε αλλά pc δεν είχα τέτοια θέματα. Σημειωτέον ότι δεν αλλάζω τον δίσκο του λειτουργικού θέση. ελεγα μήπως λύσω αυτό το θέμα με update
CsIns Δημοσ. 17 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. Απλά βάλε τους δίσκους με την σειρά που θες στις Sata θύρες που έχoυν και αυτές δικιά τους αρίθμηση και είναι το default. Επεξ/σία 17 Μαρτίου 2019 από CsIns
dkstopo Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Το θέμα είναι ότι πάει να ξεκινήσει από εξωτερικό δίσκο usb (που φυσικά δεν υπάρχει και ούτε πρόκειται) και δεν προχωρά στην 2η επιλογή που είναι ο εσωτερικός δίσκος. Βάζω χειροκίνητα τον εσωτερικό δίσκο 1η επιλογή και όλα οκ, αλλά όταν αλλάζω ένα δίσκο τότε παίρνει τα default και μουλαρώνει.
alkis13 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 21 ώρες πριν, dkstopo είπε Όχι κάποιο ιδιαίτερο, απλά δεν βρίσκει από που να μπουταρει όταν κανω αλλαγές σε δίσκους. Πράγμα όχι σπάνιο σε μένα. Πάει και παίρνει τις προεπιλογές και πρέπει να μπαίνω να του αλλάζω τη σειρά. σε αλλά pc δεν είχα τέτοια θέματα. Σημειωτέον ότι δεν αλλάζω τον δίσκο του λειτουργικού θέση. ελεγα μήπως λύσω αυτό το θέμα με update Εαν αποθηκευεις τις σειρες των σκληρων και στο επομενο ρεσταρτ, τις χανει, τοτε θελει η αλλαγη η μπαταρια που εχει η μητρικη (μια μικρη πλακε). Bios update, σε μητρικη χωρις εγγυηση ειναι λιγο ρουλέτα και αφου αναφερεις οτι εχεις 2-3 αποτυχημενες προσπαθειες ειναι πολυ επιφοβο, αν δεν σου κατσει το εχασες το pc. Αν σου μεινει στη μεση που θα βρεις αλλη μητρικη; (εχεις παλιο socket 1155). 1
dkstopo Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, alkis13 είπε Εαν αποθηκευεις τις σειρες των σκληρων και στο επομενο ρεσταρτ, τις χανει, τοτε θελει η αλλαγη η μπαταρια που εχει η μητρικη (μια μικρη πλακε). Δεν έχω θέμα με το ρολόι αλλά θα της αλλάξω μια μπαταρία εδώ που τα λέμε είναι 7 χρόνων... Αφού δεν βρίσκει στη 1η θέση λειτουργικό δεν θα έπρεπε να συνεχίσει στην επομενη θέση? δεν το κάνει αυτό... γιατί? Επεξ/σία 18 Μαρτίου 2019 από dkstopo
alkis13 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Η μπαταρια κραταει μονο το ρολοι; οχι και βασικες πληροφοριες (οπως το boot order)?? Δεν κοστιζει κατι η μπαταρια και ισως "πιασει". το γιατι ισως το βρεις με λεξεις κλειδια στο internet, pc forgets boot order after restart, drive boot order keep changing itself, κατι τετοιο, για να δεις τα περισσότερα προβλήμα που επικεντρώνονται. Εαν το λογισμικο του bios δεν αναβαθμιζεται (δεδομένου οτι το κανεις σωστα και βαζεις την σωστη εκδοση, μακρια απο αναβαθμιση bios μεσω windows), κανοντας load defaults, οριζοντας το boot order, αλλαζοντας τις θυρες Sata (πχ στο sata 0 ή 1 να βαλεις το λειτουργικο), τοτε το προβλημα εντοπιζεται σε επιπεδο μητρικης. 😕
dkstopo Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 9 ώρες πριν, alkis13 είπε Η μπαταρια κραταει μονο το ρολοι; οχι και βασικες πληροφοριες (οπως το boot order)?? Δεν κοστιζει κατι η μπαταρια και ισως "πιασει". το γιατι ισως το βρεις με λεξεις κλειδια στο internet, pc forgets boot order after restart, drive boot order keep changing itself, κατι τετοιο, για να δεις τα περισσότερα προβλήμα που επικεντρώνονται. Εαν το λογισμικο του bios δεν αναβαθμιζεται (δεδομένου οτι το κανεις σωστα και βαζεις την σωστη εκδοση, μακρια απο αναβαθμιση bios μεσω windows), κανοντας load defaults, οριζοντας το boot order, αλλαζοντας τις θυρες Sata (πχ στο sata 0 ή 1 να βαλεις το λειτουργικο), τοτε το προβλημα εντοπιζεται σε επιπεδο μητρικης. 😕 Υπάρχει τοπικ κλειδωμένο από το 2012 στο φόρουμ της msi με το συγκεκριμένο πρόβλημα αλλά το αρχείο που δίνει ο admin δεν το βλέπει το περιβάλλον του bios για να το φορτώσει. Οι άλλοι χρήστες αναφέρουν ότι δούλεψε... φαντάζομαι ότι το θέμα σε μένα υπάρχει λόγω win10 και δεν μπορώ να τρέξω σωστά την αναβάθμιση. 8 ώρες πριν, Crybal είπε Εχεις δοκιμασει και απο DOS και δεν εγινε?! Έχω πολλά χρόνια να κανω κάτι τέτοιο και δεν νομιζω ότι μπορώ πλέον να ασχοληθώ με τέτοια πράγματα, μεγάλωσα.
Crybal Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 25 λεπτά πριν, dkstopo είπε Υπάρχει τοπικ κλειδωμένο από το 2012 στο φόρουμ της msi με το συγκεκριμένο πρόβλημα αλλά το αρχείο που δίνει ο admin δεν το βλέπει το περιβάλλον του bios για να το φορτώσει. Οι άλλοι χρήστες αναφέρουν ότι δούλεψε... φαντάζομαι ότι το θέμα σε μένα υπάρχει λόγω win10 και δεν μπορώ να τρέξω σωστά την αναβάθμιση. Έχω πολλά χρόνια να κανω κάτι τέτοιο και δεν νομιζω ότι μπορώ πλέον να ασχοληθώ με τέτοια πράγματα, μεγάλωσα. Ειναι πανευκολο.Δες εδω https://storage-asset.msi.com/file/pdf/How_to_flash_the_BIOS.pdf Σελ.8 1
alkis13 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Τοση ωρα μιλαμε για αναβαθμιση bios μεσω windows δηλαδη; Θελεις να την καψεις την μητρικη, πες την αληθεια.
dkstopo Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 5 ώρες πριν, Crybal είπε Ειναι πανευκολο.Δες εδω https://storage-asset.msi.com/file/pdf/How_to_flash_the_BIOS.pdf Σελ.8 από την στιγμή που ο admin δινει ένα αρχειο *.bin δεν το διαβάζει το bios σαν αναβαθμιση δεν προχωρώ σε κάτι τετοιο το exe που έχει η κανονική υποστήριξη δεν δουλευει οπότε μενω ώς εχει. 8 λεπτά πριν, alkis13 είπε Τοση ωρα μιλαμε για αναβαθμιση bios μεσω windows δηλαδη; Θελεις να την καψεις την μητρικη, πες την αληθεια. χαχαχαχα ναι!!! ετρεξα το exe της υποστήριξης... η αλήθεια είναι ότι πριν κανα μηνα είχα σχεδον αποφασίσει ότι θα κανω αναβάθμηση. τελικά θα μείνω ως έχει για λιγους μηνες ακόμα. Αλλά σε καμια περίπτωση δεν θελω να χάσω την μητρική γιατί μέχρι να στρωσει ο νέος υπολογιστής και να σιγουρευτώ ότι δεν έχω ξεχασει κάτι ο παλιος θα πρεπει να μπορεί να παιξει με συνοπτικές διαδικασίες. Πάντως έχω κανει πάμπολα bios update με όλους τους δυνατούς τρόπους και μόνο μια φορά κόντεψα να χάσω μητρική, κόλησε η αναβάθμιση, αλλά ήμουν πολύ τυχερός γιατί ήταν μια gigabyte με dual bios και σώθηκε από αυτό!! Βγάζουν ακόμα τέτοιες?
alkis13 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Νομιζω οτι dual bios ολες εχουν ποια. Συνιστω bios update μονο απο bootable stick, και με ups πανω, αφου εχουμε κανει ελεγχο θερμοκρασιας. Ακομα κλαιω μια ecs k9neo, (intel am2+ socket) οπου εκανα bios update λεει μεσω Windows, ολα καλα και μετα τιποτα.
grs Δημοσ. 24 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2019 Καλησπέρα. Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με την διαγραφή και την αλλαγή του λειτουργικού. Είχα λειτουργικό Windows και το αλλάξα σε Linux. Όμως με κάποιο τρόπο το καινούργιο λειτουργικό (Linux) το εγκατέστησα σε κάποιο partion που είχα φτιάξει παλαιότερα (το είχα κάνει Dual Boot το Laptop) το οποίο το έκανα στον HDD. Επομένως, τα Linux είναι εγκατηστημένα στον HDD και όχι στον SDD. Θέλω να κάνω ένα γενικό format, δηλαδή να διαγράψω ο,τιδήποτε υπάρχει και στους 2 δίσκους (SDD & HDD) και να περάσω εκ νέου το λειτουργίκο στον SDD.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα