Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Να ρωτήσω.... Στο σπίτι που νοικιάζουμε ο σπιτονοικοκύρης μας εχει δώσει το κωδικό του wifi για ασύρματο ίντερνετ... Το πρόβλημα είναι οτι πιάνει μόνο στην κουζίνα.... Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για να πιάνει και στο υπολοιπο σπίτι;

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Φθηνή λύση που κουτσά στραβά θα καλύψει κάποιες αναγκες (εξαρτάται και απο το σπιτι)

• Να αγοράσεις ένα wifi repeater με εξωτερικές κεραίες και να το τοποθετήσεις στην κουζινα οσο πιο κοντά γίνεται στην πηγη του σήματος. Καλό θα ήταν να το ρυθμίσεις να εκπέμπει διαφορετικό όνομα ssid wifi

Πιο ακριβή λύση που θα σε καλύψει καλύτερα το σπιτι σου

• Να αγοράσεις ένα wifi client που να παίρνει το ασυρματο του γειτονα και να το κάνει ενσύρματο
  • Να αγοράσεις ένα access point και να το τοποθετήσεις στη μέση του σπιτιου σου.
  • Να συνδέσεις το wifi client με το access point με καλώδιο ethernet (ή με powerlines που ειναι και αυτο επιπρόσθετο κόστος)

Πιο αποτελεσματική λύση και με λιγοτερες ρυθμισεις

• Να βάλεις δική σου συνδεση internet. 
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ πολύ!!! Το σπίτι ειναι μικρό... Γκαρσονιέρα.... Ο σταθερος υπολογιστης βρίσκεται στο υπνοδωματιο οπου το σημα είναι οριακό... Δηλαδη μια πιανει, μια χάνεται.... Μεχρι πρότινως έπιανε... Μετά υποτίθεται αλλαξαν για πιο γρήγορο ίντερνετ αλλα απο τότε αντιμετωπίζω πρόβλημα.... Ψαχνω μια οικονομικη και αποτελεσματική λυση αν γίνεται... 

Επίσης αυτά που συνδέονται; Στην πρίζα;

Επεξ/σία από NBestgirl
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, NBestgirl είπε

Ευχαριστώ πολύ!!! Το σπίτι ειναι μικρό... Γκαρσονιέρα.... Ο σταθερος υπολογιστης βρίσκεται στο υπνοδωματιο οπου το σημα είναι οριακό... Δηλαδη μια πιανει, μια χάνεται.... Μεχρι πρότινως έπιανε... Μετά υποτίθεται αλλαξαν για πιο γρήγορο ίντερνετ αλλα απο τότε αντιμετωπίζω πρόβλημα.... Ψαχνω μια οικονομικη και αποτελεσματική λυση αν γίνεται... 

Σωστά! Στο ρεύμα, επεκτείνει το ήδη υπάρχον «ασθενές σήμα» σε φουλ σήμα, ουσιαστικά.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, alkis13 είπε

Μικρό αλλά θαυματουργό.

Ωραία ευχαριστώ!

Alkis13 για να μη κανω καποιο λαθος πιο αντάπτορα να αγοράσω γι αυτή τη συσκευή;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, NBestgirl είπε

3 ώρες πριν, alkis13 είπε

Μικρό αλλά θαυματουργό.

Το βαζεις με ενα φορτιστη κινητου (5v 1A) εκει που εχεις περισσοτερο σημα και ειναι μια χαρα.

Επισης το ιδανικο θα ηταν να κοιτουσες το καναλι του wifi και να το απομόνωνες καπου, αλλα ειναι μια πιο περιπλοκη δουλεια (γιατι πρεπει να εχεις προσβαση στο interface του router για να αλλαξεις καναλι και πρεπει να τρεξεις εφαρμογη με το κινητο για να δεις σε ποιο καναλι εχεις τις λιγοτερες παρεμβολες.

Για access points και powerline δεν γινεται λογος καθως ειναι ακριβα. Ναι μεν access point βρισκεις με 13€ αλλα θελει καλωδιο lan, για να βαλεις καλωδιο λαν πρεπει ειτε να τρυπησεις τοιχους για να βγαλεις-βαλεις καλωδιο, είτε να βαλεις καποιο powerline (οπου υπαρχουν και ασυρματα) αλλα το κοστος ανεβαινει πολυ 60€+ και επισης δεν φημίζονται για την σταθεροτητα τους.

Με το xiaomi αυτο το μικρο στικακι, θελει ρυθμισεις απο το κινητο με την εφαρμογη mi home, οπου κατα την συνδεση σου (κανεις λογαριασμο με το mail σου) το ρυθμιζεις σε χωρα, mainland china και γλωσσα αγγλικα. Μετα εισαγεις τους κωδικους του wifi, και αν εχει καποια αναβαθμιση λογισμικου την κανεις. Τελος εχεις την επιλογη είτε να συνεχιζει την εκπομπη του υπάρχον wifi (εγω αυτο προτειμώ) είτε να κανεις δικο σου wifi.

Ενας παλιος φορτιστης samsung,lg κινητου αρκει. Αυτη συνηθως εχουν 5v και παραπανω απο 0,6A που χρειαζεται. Εαν παρεις κανενα απο κινεζικο με 1-2€ κοιτα να ειναι τουλαχιστον 2a (οχι πως θα δινει 2 ampere, απλα μπορει να δινει κοντα στο 1 ampere).

Το βαζεις εκει που εχει καλυτερο σημα και μετα εχει παρα πολυ καλη αναμεταδοση (κατι tp link repeaters του 30ευρου, τα παταει κατω για πλακα).

Δημοσ.
Στις 17/3/2019 στις 4:04 ΜΜ, alkis13 είπε

Το βαζεις με ενα φορτιστη κινητου (5v 1A) εκει που εχεις περισσοτερο σημα και ειναι μια χαρα.

Επισης το ιδανικο θα ηταν να κοιτουσες το καναλι του wifi και να το απομόνωνες καπου, αλλα ειναι μια πιο περιπλοκη δουλεια (γιατι πρεπει να εχεις προσβαση στο interface του router για να αλλαξεις καναλι και πρεπει να τρεξεις εφαρμογη με το κινητο για να δεις σε ποιο καναλι εχεις τις λιγοτερες παρεμβολες.

Για access points και powerline δεν γινεται λογος καθως ειναι ακριβα. Ναι μεν access point βρισκεις με 13€ αλλα θελει καλωδιο lan, για να βαλεις καλωδιο λαν πρεπει ειτε να τρυπησεις τοιχους για να βγαλεις-βαλεις καλωδιο, είτε να βαλεις καποιο powerline (οπου υπαρχουν και ασυρματα) αλλα το κοστος ανεβαινει πολυ 60€+ και επισης δεν φημίζονται για την σταθεροτητα τους.

Με το xiaomi αυτο το μικρο στικακι, θελει ρυθμισεις απο το κινητο με την εφαρμογη mi home, οπου κατα την συνδεση σου (κανεις λογαριασμο με το mail σου) το ρυθμιζεις σε χωρα, mainland china και γλωσσα αγγλικα. Μετα εισαγεις τους κωδικους του wifi, και αν εχει καποια αναβαθμιση λογισμικου την κανεις. Τελος εχεις την επιλογη είτε να συνεχιζει την εκπομπη του υπάρχον wifi (εγω αυτο προτειμώ) είτε να κανεις δικο σου wifi.

Ενας παλιος φορτιστης samsung,lg κινητου αρκει. Αυτη συνηθως εχουν 5v και παραπανω απο 0,6A που χρειαζεται. Εαν παρεις κανενα απο κινεζικο με 1-2€ κοιτα να ειναι τουλαχιστον 2a (οχι πως θα δινει 2 ampere, απλα μπορει να δινει κοντα στο 1 ampere).

Το βαζεις εκει που εχει καλυτερο σημα και μετα εχει παρα πολυ καλη αναμεταδοση (κατι tp link repeaters του 30ευρου, τα παταει κατω για πλακα).

Αυτό με το TP Link AP ξαναπέστο.... Λέω στον άντρα μου να πάρουμε ενα repeater αλλα πηγε χωρίς να μου πει κατι ώστε να του πω να δει για το xiaomi.... Το πλήρωσε 30 ευρώ.. Ευτυχώς ειχα σταθερο pc και το σύνδεσα με το καλώδιο και μπηκα στο interface του και το σεταρα... Αλλιως δεν υπήρχε περίπτωση να λειτουργήσει.... Τωρα λειτουργεί σφαίρα μονο που καθε λίγο και λιγάκι ενω δείχνει σήμα δεν μπαίνει στις σελίδες και πρεπει να το ανοίξω και να το κλεισω για να λειτουργήσει ξανα για κανενα τέταρτο το πολύ και μετά πάλι τα ίδια... Οπότε θα δοκιμάσω αυτό που μου προτίνεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα. Να κάνω λίγο hijack το θέμα. 

Είμαι με το σαπάκι ZTE ZXHN H108N της Voda γιατί έχω και την τηλεόραση. (Μου έχουν πει από την εταιρεία, ότι η TV δεν δουλεύει με άλλο router του εμπορίου). Στον δεύτερο όροφο του σπιτιού όπου έχουν η κόρη και ο γιος μου τα δωμάτια τους, έχω ένα TP-LINK TL-WA855RE v2 . Πολλές φορές όμως μου παραπονιούνται ότι δεν έχουν καθόλου internet (κάνει αποσυνδέσεις και διακοπές). Λέω να πάρω ένα Tenda AC6 για καλύτερο σήμα. Τι λέτε θα κάνω δουλειά; Και αν ναι πως είναι καλύτερα να το συνδέσω. Με lan καλώδιο από το ZTE σαν access point και να δίνω σήμα στο TP-LINK ή σαν repeater και να παίρνω ασύρματα από το ZTE και να το μοιράζει μετά; Να σημειώσω ότι ο γιος μου παίζει και κάποια online παιχνίδια (Fortnite).Το pc του συνδέεται με καλώδιο στο TP-LINK. Μερικές φορές παίζει καλά αλλά πολλές φορές έχει αποσυνδέσεις.

Επεξ/σία από black66.gr
Δημοσ.
2 ώρες πριν, black66.gr είπε

Καλημέρα. Να κάνω λίγο hijack το θέμα. 

Είμαι με το σαπάκι ZTE ZXHN H108N της Voda γιατί έχω και την τηλεόραση. (Μου έχουν πει από την εταιρεία, ότι η TV δεν δουλεύει με άλλο router του εμπορίου). Στον δεύτερο όροφο του σπιτιού όπου έχουν η κόρη και ο γιος μου τα δωμάτια τους, έχω ένα TP-LINK TL-WA855RE v2 . Πολλές φορές όμως μου παραπονιούνται ότι δεν έχουν καθόλου internet (κάνει αποσυνδέσεις και διακοπές). Λέω να πάρω ένα Tenda AC6 για καλύτερο σήμα. Τι λέτε θα κάνω δουλειά; Και αν ναι πως είναι καλύτερα να το συνδέσω. Με lan καλώδιο από το ZTE σαν access point και να δίνω σήμα στο TP-LINK ή σαν repeater και να παίρνω ασύρματα από το ZTE και να το μοιράζει μετά; Να σημειώσω ότι ο γιος μου παίζει και κάποια online παιχνίδια (Fortnite).Το pc του συνδέεται με καλώδιο στο TP-LINK. Μερικές φορές παίζει καλά αλλά πολλές φορές έχει αποσυνδέσεις.

Εχω δοκιμασει διαφορα τετοια και για λυση ευκολιας/αναγκη ειναι οκ.Ομως δεν ειναι απολυτα σταθερα, συνηθως με επανεκινηση στρωνουν.

Αλλα για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο καλυτερα παρε ενα set powerline wifi , εχω βαλει 2 σε ξεχωριστα σπιτια (ρολογια) και δουλευουν πανω απο χρονο με μηδενικες αποσυνδεσεις.

Επιπλεων παρα πολυ δυνατο wifi.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, @topos είπε

Εχω δοκιμασει διαφορα τετοια και για λυση ευκολιας/αναγκη ειναι οκ.Ομως δεν ειναι απολυτα σταθερα, συνηθως με επανεκινηση στρωνουν.

Αλλα για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο καλυτερα παρε ενα set powerline wifi , εχω βαλει 2 σε ξεχωριστα σπιτια (ρολογια) και δουλευουν πανω απο χρονο με μηδενικες αποσυνδεσεις.

Επιπλεων παρα πολυ δυνατο wifi.

Στο σπίτι έχω τριφασικό ρεύμα και στον πάνω όροφο ο ηλεκτρολόγος χρησιμοποιεί την άλλη φάση. Έχω δοκιμάσει με powerlines και δεν έχει γίνει τίποτα.

Επεξ/σία από black66.gr
Δημοσ.

Βαζεις το ενα "διπλα" απο το ρουτερ και το συνδεεις με ενα ethernet.Βαζεις μετα το αλλο (με το wifi)στο δωματιο/οροφο που θελεις να μοιρασεις το internet.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, @topos είπε

Βαζεις το ενα "διπλα" απο το ρουτερ και το συνδεεις με ενα ethernet.Βαζεις μετα το αλλο (με το wifi)στο δωματιο/οροφο που θελεις να μοιρασεις το internet.

Μεταξύ τους πως θα συνδέονται; Από τη στιγμή που αλλά powerlines δεν δουλεύουν; Αν δεν κάνω λάθος μοτό το ένα από τα δύο έχει wifi. 

Επεξ/σία από black66.gr
Δημοσ.
5 ώρες πριν, black66.gr είπε

Μεταξύ τους πως θα συνδέονται; Από τη στιγμή που αλλά powerlines δεν δουλεύουν; Αν δεν κάνω λάθος μοτό το ένα από τα δύο έχει wifi. 

Είναι power line οπότε δουλεύω μέσω των καλωδίων ρεύματος.(δεν είχα δει ότι είχες ποσταρει για το τριφασικό κτλ όταν το έγραψα.)

Το ρούτερ -ας πούμε είναι- είναι στο ισόγειο?Η στον -πρωτο- όροφο? Εάν είναι στο ισόγειο και βάλεις το μηχανήματακι με το wifi στον πρώτο να δείχνει προς τα πάνω πιθανών να καλύψει τον αποπανω όροφο εάν δεν είναι πολύ μεγάλος.

Δημοσ.

Η λυση ειναι το xiaomi repeater 2-3 στικακια σε σειρα. Ειτε lan καλωδιο και access point, με τα router και το access point ρυθμισμενα ολα στο wpa2 και στο ιδιο καναλι.

Με τριφασικο και powerline πως θα γινει η δουλεια; Πανε δηλαδη και οι 3 φασεις στην πριζα που μπαινει το τερματικο του powerline?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...