Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στο υπέροχο φόρουμ μας ερώτηση !!έχω ένα 13.3 toshiba και λόγο έντονου θορύβου θέλω να αλλαξω το ανεμιστηρακι από κάτω υπάρχουν στο εμπόριο καλύτερης κατηγορίας; Αναβαθμισμένα με καλύτερα υλικά κτλ για λιγότερο θόρυβο; Η για κάθε εταιρεία είναι φιξ ;; 

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας κάθε βοήθεια δεκτή!!

Επεξ/σία από Gnikolaou7
Δημοσ.

Δυσκολο να βρεις "ποιοτικα" καλυτερο fan.

Η λυση ειναι να παρεις αλλο και να το αντικαταστήσεις. Να φανταστω ειναι παλιο το laptop και με τα χρονια κανει πιο πολυ θορυβο. Ενας καλος καθαρισμος εαν δεν εχει γινει ποτέ θα βοηθήσει. Και επειδη με τα χρονια και τις σκονες το fan ζοριζεται, κανει παραπανω θορυβο, οποτε το αλλαζεις και αυτο.

Εαν ειναι καινουργιο δεν το αλλαζεις, και αν το αλλαξεις θα παρεις ακριβώς το ίδιο που πιθανά να κανει παλι τον ιδιο θορυβο.

Θα βοηθουσε να γραψεις το μοντελο του laptop, αλλα πανω κατω οτι σου εγραψα παραπανω, ειναι γενικος κανονας.

Δημοσ.

σε ευχαριστω πολύ φιλε μου για την απαντηση σου το γνωρίζω για αυτό και ανοιξα το θεμα εδώ γιατι πιστευω ότι εχουν αρκετοι το ιδιο θεμα με εμενα! το λαπτοπ είναι Toshiba z830-10h δεν είναι καινουριο όχι  που  το οποιο είναι απλα ένα εξαιρετικο λαπτοπ και αντιμετωπίζω αυτό το θεμα! όχι καθαρισμος εχει γινει και παρολα αυτά συνεχιζει! αν γνωρίζεις υπαρχει λογος να ψαξω να βρω και να βαλω πχ από το επομενο μοντελο που είναι το z930? καποια λυση?? και παλι να εισαι καλα!!

Δημοσ.

Απο ότι κοιτάω είναι τσιμπημένες οι τιμές για ένα απλό fan. (το fan που σου πρότεινα μου φαινεται καλή λύση και ειναι σαν το original.

Διάβασε και λίγο εδώ. Σε καμια περιπτωση δεν προτείνω bios update, γιατι μπορει να σου μεινει το laptop στα χερια, αλλα φαινεται πως το εχουν και αλλοι χρηστες.

Δημοσ.

Άκου να δεις, ένα λαπτοπ ακούγεται δυνατά στις εξής περιπτώσεις:

-Δεν έχει καθαριστει εσωτερικά για πάνω από 1.5 χρόνο + αλλαγή παστας επεξεργαστή + vga και έτσι ζορίζεται το fan. 

- ζεσταίνεται υπερβολικά (ή από τον 1ο λόγο ή από αργό σκληρό δίσκο ( ή με σφάλματα) 

-το fan ή ο ελεγκτής (σενσορας θερμοκρασίας)  έχουν χαλάσει λόγω ηλικίας. Το πρώτο αλλάζει, το 2ο όχι. 

Εκτός από τον θόρυβο, ζεσταίνεται υπερβολικά? Ιδίως από κάτω? 

Κατέβασε HD sentinel και κοίτα την υγεία του δίσκου. Κατέβασε hwmonitor και κοίτα θερμοκρασίες cpu + vga. Εάν ανεβάζεις θερμοκρασίες κοντά στα 100, θέλει εσωτερικό καθάρισμα και λογικά το φαν θα "ηρεμήσει" 

Μπορεί να έχουν φορτωθεί τόσο πολύ τα Windows που να θέλει ένα φορματ. Πότε έκανες τελευταία φορά? Μπορεί λόγο πολλών προγραμμάτων / dll κτλ, να γεμίζει η μνήμη και να αρχίζει το swap file υπερωρίες.... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η αλήθεια είναι ότι είναι από φορμάτ και είναι σχεδόν άδειο ο σκληρός ειναι ssd  δεν μου κολλάει πουθενά αλλά όντως ανεβάζει θερμοκρασία νομίζωκαι τότε δουλεύει κανονικά με περιεργο θόρυβο ! κλίνω προς την αλλαγή του fan ίσως  φτιάξει γιατί πατωντας από την πάνω μεριά με λίγο πίεση ο θόρυβος φεύγει,  να μεν δουλεύει αλλά δεν ακούγετε σαν αεροπλάνο αυτό που με προβληματίζει ότι τον ξεκινάει συχνά δηλαδή και στο insomnia μόνο να είμαι αυτό εκεί βουρ βουρ όλη την ώρα θα τσεκάρω και αυτά που μου είπες και θα ξανά επανέλθω αφού γίνει αλλαγή στο fan ευχαριστώ στα παιδιά για τις απαντήσεις σας!! Να είστε  καλά!!!

Επεξ/σία από Gnikolaou7

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...