TOMVLACH Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 2 ώρες πριν, papoys1 είπε Στη φωτογραφία σου αυτή βλέπω την αριστερή σωλήνα που πάει στην κόκκινη είσοδο να μπαίνει στο κάτω μέρος του καθρέπτη και όχι στη μέση που μπαίνει η απέναντι (με τις γεφυρωμένος δεν ασχολούμαστε γιατί μάλλον είναι για τριπλής που δεν έχει). Αυτό με φοβίζει ότι μπορεί να έχεις συνδέσει και ανάποδα το κύκλωμα.Αν μπορείς βγάλε μία από μπροστά κοντινή και καθαρή ώστε να φαίνεται μέσα στον καθρέπτη εσωτερικά που πάει η συγκεκριμένη σωλήνα. Για να σου εξηγήσω σου δείχνω φωτογραφία από το δικό μου.Ο ήλιος ζεσταίνει το νερό στον κεθρέπτη το ζεστό νερό ανεβαίνει προ τα πάνω και από τη δεξιά σωλήνα μπαίνει στο μπόιλερ και πάει στο το πάνω μέρος.Όσο ανεβάζει θερμοκρασία σπρώχνει το κρύο νερό προς τα κάτω και από την αριστερά σωλήνα επιστρέφει στον καθρέπτη και δεν συνδέεται με την πάνω σωλήνα όπως δεξιά αλλά φεύγει από πίσω της (πρόσεξε φωτογραφία) κατεβαίνει και συνδέεται με την κάτω χοντρή σωλήνα του καθρέπτη.Έτσι γίνεται ένας συνεχόμενος κύκλος ζεστού-κρύου νερού. Αν εσύ έχεις συνδέσει ανάποδα ποτέ δεν θα ζεσταθεί σωστά. Καλημέρα. Εμένα η αριστερή σωλήνα ( το κρύο ) συνδέεται με τις σωληνώσεις του καθρέφτη αποτίμηση βλέπω κάνει κύκλωμα και επιστρέφει στο ζεστό... Μάλλον το ανάποδο σπίτι το δικό σου.. 10 ώρες πριν, troi.g είπε Εγώ την φωτογραφία στην έστειλα για να σου δείξω ότι ο κάθε συλλέκτης βγάζει 2 σωλήνες. Στην περίπτωση σου τώρα. Γνωμη μου , το μποιλερ πού έχεις προφανώς εχει διπλές σερπαντίνες και θα δούλευε με δύο συλλέκτες σάν κι αυτούς που σου έδειξα. Εσύ πρέπει να δεις στους συλλέκτες,(η φωτογραφία δε βοηθάει) και να βρεις ποια σωλήνα συνδέεται στην πάνω σωλήνα τών συλλεκτών και ποια στην κάτω σωλήνα τών συλλεκτών. Απ'ότι φαίνεται στην φωτογραφία κάτω από το μποιλερ έχει κόκκινα και μπλε δαχτυλίδια. Σύνδεσε την σωλήνα που συνδέεται με το πάνω μέρος των συλλεκτών στο κόκκινο δαχτυλίδι και την άλλη πού συνδέεται με το κάτω μέρος των συλλεκτών στο μπλε. Δηλαδή χρησιμοποίησε τις δύο από τις 4 σωλήνες. Ειδάλλως θα μπορούσες να βάλεις ταυ και να συνδέσεις τις δύο κόκκινες μαζί,και αντίστοιχα τις μπλε , και όχι όπως είναι τώρα με σωλήνα που δημιουργεί σιφώνι. Τώρα εάν δε θες να μπλεχτείς με πειράματα και πιστεύεις ότι πρίν δούλευε καλά, τότε το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να λύσεις τις 2 από τις 4 σωλήνες (αυτή που κάνει το σιφώνι) κάτω το μποιλερ και στη μία να συνδέσεις λάστιχο, ώστε να πλύνεις εσωτερικά τους συλλέκτες και το μποιλερ , μην τυχόν και από την μουργα έχουν ψιλοβουλωσει.
papoys1 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Δεν βλέπω στην φωτογραφία αλλά αν είναι όπως το λες και η κόκκινη είσοδος στο μπόιλερ είναι σωστή τότε είναι συνδεμένο ανάποδο.Πάρε ένα μέτρο λαστιχένια σωλήνα και σύνδεσε αντίθετα ας διασταυρώνονται οι σωλήνες. Αν όντως όπως λες η δεξιά σου σωλήνα συνδέεται με την πάνω οριζόντια και όχι η αριστερή τότε έχεις λάθος σύνδεση και δεν πρόκειται ποτέ να ζεστάνει σωστά. EDIT.Αν χτες ,με τέτοια ηλιοφάνεια δεν έκαψε το νερό (έχεις και διπλό καθρέπτη) τότε 100% είναι λάθος.Εμένα με ένα καθρέφτη και σήμερα ο ηλιακός έχει ζεστό. 8 λεπτά πριν, TOMVLACH είπε Καλημέρα. Εμένα η αριστερή σωλήνα ( το κρύο ) συνδέεται με τις σωληνώσεις του καθρέφτη αποτίμηση βλέπω κάνει κύκλωμα και επιστρέφει στο ζεστό... Μάλλον το ανάποδο σπίτι το δικό σου.. 1
TOMVLACH Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Θα δοκιμάσω να αλλάξω τα λάστιχα όπως λες και να τα βάλω ανάποδα αν και όπως είπα έβγαζε ζεστό νερό..( γίνεται αν είναι ανάποδα;;; ) Θα καθαρίσω και το κύκλωμα με ένα λάστιχο όπως είπε και ο φίλος πιο πάνω και θα ξαναγεμισα. Σύνολο περνάει γύρω στα 10 λίτρα. Αντιψυκτικό πόσο να βάλω;; 9 λεπτά πριν, papoys1 είπε Δεν βλέπω στην φωτογραφία αλλά αν είναι όπως το λες και η κόκκινη είσοδος στο μπόιλερ είναι σωστή τότε είναι συνδεμένο ανάποδο.Πάρε ένα μέτρο λαστιχένια σωλήνα και σύνδεσε αντίθετα ας διασταυρώνονται οι σωλήνες. Αν όντως όπως λες η δεξιά σου σωλήνα συνδέεται με την πάνω οριζόντια και όχι η αριστερή τότε έχεις λάθος σύνδεση και δεν πρόκειται ποτέ να ζεστάνει σωστά. EDIT.Αν χτες ,με τέτοια ηλιοφάνεια δεν έκαψε το νερό (έχεις και διπλό καθρέπτη) τότε 100% είναι λάθος.Εμένα με ένα καθρέφτη και σήμερα ο ηλιακός έχει ζεστό. .
gdriver Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 15 ώρες πριν, papoys1 είπε Σωστός εγώ έχω γίνει υδραυλικός.Τρεις της οικογένειας έχω στην ταράτσα παλαιούς και νέους και τους συντηρώ μόνος. Του τα έδωσα με φωτογραφίες.Ελπίζω να το καταλάβει όπως ελπίζω το κόκκινο στο μπόιλερ να είναι η εισαγωγή και να μην τα έχει αλλάξει κάποιος και είναι η εξαγωγή οπότε δεν μαζεύεται με τίποτε. εχεις κάνει κάποιο αποκλειστικό θέμα με τη συντήρηση; Θα σε ενδιέφερε να κάνεις ένα θέμα διεξοδικό;
lary7 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 20 ώρες πριν, TOMVLACH είπε Αυτά είναι τα παλιά τα λάστιχα τα καινούργια θα τα βγάλω φωτό μόλις γυρίσω σπίτι αν θέλεις αλλά με τον ίδιο τρόπο τα τοποθέτησα.τα λάστιχα είναι αρκετά ζεστά αλλά δεν καίνε.το νερο σήμερα μετά την αναπλήρωση είναι σχεδόν χλιαρό η Βλέποντας αυτήν την φωτό έχω την υποψία οτι σου έβαλαν λάθος μποιλερ για αυτούς τους συλλέκτες ή κάτι έκαναν λάθος στην σύνδεση. Δες το δικό μου μποιλερ που είναι επίσης ΕΒΗΛ, τα κοκκινα έρχονται από την πάνω πλευρά του συλλέκτη ενώ τα μπλέ πάνε στην κάτω πλευρα του συλλέκτη μέσω εσωτερικών σωληνώσεων, ουσιαστικά οι 2 συλλέκτες είναι ανεξάρτητοι. Πάντα η επιστροφή του νερού πρέπει να πάει στην κάτω πλευρά του συλλέκτη είτε εξωτερικά είτε εσωτερικά, σε εσένα δεν βλέπω να γίνεται αυτό. 1
TOMVLACH Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 39 λεπτά πριν, lary7 είπε Βλέποντας αυτήν την φωτό έχω την υποψία οτι σου έβαλαν λάθος μποιλερ για αυτούς τους συλλέκτες ή κάτι έκαναν λάθος στην σύνδεση. Δες το δικό μου μποιλερ που είναι επίσης ΕΒΗΛ, τα κοκκινα έρχονται από την πάνω πλευρά του συλλέκτη ενώ τα μπλέ πάνε στην κάτω πλευρα του συλλέκτη μέσω εσωτερικών σωληνώσεων, ουσιαστικά οι 2 συλλέκτες είναι ανεξάρτητοι. Πάντα η επιστροφή του νερού πρέπει να πάει στην κάτω πλευρά του συλλέκτη είτε εξωτερικά είτε εσωτερικά, σε εσένα δεν βλέπω να γίνεται αυτό. Κοίτα αποτί έχω καταλάβει πριν 4-5 χρόνια αλλάχτηκε μόνο το καζάνι το οποίο είχε διαφορετικές εισόδους από τα πάνελ πως προτείνεις να τα συνδέσω δλδ?
lary7 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Πρέπει να δεις αν κάποιος από τους 2 σωλήνες σου πάει στην κάτω πλευρά του συλλέκτη ή και οι 2 παίρνουν από την επάνω. Αν δεις μέσα από το τζάμι θα το καταλάβεις. Αν δεν πάει κανεις κάτω τότε είναι λάθος η σύνδεση. Θα μπορούσες να βάλεις ένα Τ εκεί που ενώνονται οι συλλέκτες κάτω και να φεύγει ένας σωλήνας και αυτός ο σωλήνας να πάει στις 2 κεντρικές εισόδους, ενώ οι 2 ακριανές να συνδεθούν στις παροχές της πάνω πλευράς του συλλέκτη. Βάλε καμιά φωτό απο τους συλλέκτες να καταλάβουμε τι παίζει και που πάνε οι παροχές. Εναλλακτικά στείλε φωτό στην ΕΒΗΛ και πάρε τους κανένα τηλ, είναι πολύ σοβαρή εταιρία και τα προϊόντα τους αθάνατα. 1
papoys1 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, gdriver είπε εχεις κάνει κάποιο αποκλειστικό θέμα με τη συντήρηση; Θα σε ενδιέφερε να κάνεις ένα θέμα διεξοδικό; Δεν είμαι ειδικός.Εμπειρικά είναι αυτά που γράφω γιατί συντηρώ το δικό μου και των παιδιών και έχω κατανοήσει πως λειτουργούν.Θα δω μελλοντικά αν μπορέσω να κάτι όταν συντηρήσω του γιου. 57 λεπτά πριν, TOMVLACH είπε Κοίτα αποτί έχω καταλάβει πριν 4-5 χρόνια αλλάχτηκε μόνο το καζάνι το οποίο είχε διαφορετικές εισόδους από τα πάνελ πως προτείνεις να τα συνδέσω δλδ? Από τη στιγμή που οι καθρέπτες δεν έχουν διπλές υποδοχές τίποτε άλλο δεν μπορείς να κάνεις.Απλά άλλαξε τις διαδρομές όπως είπαμε και με το ήλιο σημερινό πιάσε την κόκκινη σωλήνα μετά από μία ώρα και θα πρέπει να αρχίσει να ζεσταίνεται ενώ η άλλη να είναι κρύα.Τότε είσαι οκ και περιμένεις. EDIT.Κάτι τελέυταίο αυτή τη στιγμή ποια είναι πιο ζεστή η κόκκινη ή η άλλη;;;;; Εάν το δικό μου σκεπτικό είναι σωστό θα είναι το αντίθετο δηλαδή η κόκκινη θα είναι κρύα και η άλλη ζεστή. Επεξ/σία 18 Μαρτίου 2019 από papoys1
TOMVLACH Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 6 λεπτά πριν, papoys1 είπε Δεν είμαι ειδικός.Εμπειρικά είναι αυτά που γράφω γιατί συντηρώ το δικό μου και των παιδιών και έχω κατανοήσει πως λειτουργούν.Θα δω μελλοντικά αν μπορέσω να κάτι όταν συντηρήσω του γιου. Από τη στιγμή που οι καθρέπτες δεν έχουν διπλές υποδοχές τίποτε άλλο δεν μπορείς να κάνεις.Απλά άλλαξε τις διαδρομές όπως είπαμε και με το ήλιο σημερινό πιάσε την κόκκινη σωλήνα μετά από μία ώρα και θα πρέπει να αρχίσει να ζεσταίνεται ενώ η άλλη να είναι κρύα.Τότε είσαι οκ και περιμένεις. EDIT.Κάτι τελέυταίο αυτή τη στιγμή ποια είναι πιο ζεστή η κόκκινη ή η άλλη;;;;; Εάν το δικό μου σκεπτικό είναι σωστό θα είναι το αντίθετο δηλαδή η κόκκινη θα είναι κρύα και η άλλη ζεστή. Τώρα δεν είμαι σπίτι είμαι στην δουλεια θα το δω μόλις γυρίσω.απλα η απορία μου είναι αν το σκεπτικό σου είναι σωστό θα έπρεπε να δουλεύει πέρυσι;εγώ σκέφτομαι μήπως κάτι βούλωσε μέσα και δεν δουλεύει το κύκλωμα...; 1
papoys1 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 10 λεπτά πριν, TOMVLACH είπε Τώρα δεν είμαι σπίτι είμαι στην δουλεια θα το δω μόλις γυρίσω.απλα η απορία μου είναι αν το σκεπτικό σου είναι σωστό θα έπρεπε να δουλεύει πέρυσι;εγώ σκέφτομαι μήπως κάτι βούλωσε μέσα και δεν δουλεύει το κύκλωμα...; Όταν γυρίσεις και με την προυπόθεση ότι έχει ήλιο ακόμη πιάσε με την παλάμη σου διαδοχικά τις δύο σωλήνες.Εάν η κόκκινη είναι καυτή και η μαύρη ζεστή ή χλιαρή έχεις καυτό νερό είσαι οκ. Αν όμως η μαύρη είναι ζεστή ή καυτή και η κόκκινη κρύα ή χλιαρή και δεν έχει καυτό νερό ο ηλιακός τότε το σκεπτικό μου μάλλον είναι σωστό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις