Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Η συνδεσμολογία φαίνεται λίγο παράξενη. Βγάλε και μια φωτογραφία τους συλλέκτες , στα πλαϊνά ή στο πάνω μέρος δεν έχουν άλλες λήψεις? Επίσης έχεις κλείσει το νερό που τροφοδοτεί τον θερμοσίφωνο μέσα στο σπίτι? Εάν όχι δεν πρόκειται να έχεις καυτό νερό στην κατανάλωση.

Δημοσ.

Οι σωλήνες είναι απλά ζεστές όλες περίπου το ίδιο(ίσως από τον ήλιο)

IMG_20190317_163607.jpg

IMG_20190317_164727.jpg

Φωτό με αλλαγμένα λαστιχα

2 ώρες πριν, troi.g είπε

Η συνδεσμολογία φαίνεται λίγο παράξενη. Βγάλε και μια φωτογραφία τους συλλέκτες , στα πλαϊνά ή στο πάνω μέρος δεν έχουν άλλες λήψεις? Επίσης έχεις κλείσει το νερό που τροφοδοτεί τον θερμοσίφωνο μέσα στο σπίτι? Εάν όχι δεν πρόκειται να έχεις καυτό νερό στην κατανάλωση.

IMG_20190317_165057.jpg

2 ώρες πριν, troi.g είπε

Το θερμοσίφωνο είναι κλειστό.

Δημοσ.

Πρέπει να είναι λάθος η σύνδεση στους συλλέκτες από την αρχή.Είχες ποτέ σου καυτό νερό από αυτόν τον ηλίακό;;;;;;

Μόλις μπορέσεις βγάλε μία φωτογραφία από τους συλέκτες να φαίνονται και οι δύο μαζί ειδικά το πάνω μέρος μαζί με τους σωλήνες που ξεκινάνε να πάνε στο μπόιλερ.

Κάτι δεν πάει καλά με τη σύνδεση φίλε μου.

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Πρέπει να είναι λάθος η σύνδεση στους συλλέκτες από την αρχή.Είχες ποτέ σου καυτό νερό από αυτόν τον ηλίακό;;;;;;

Μόλις μπορέσεις βγάλε μία φωτογραφία από τους συλέκτες να φαίνονται και οι δύο μαζί ειδικά το πάνω μέρος μαζί με τους σωλήνες που ξεκινάνε να πάνε στο μπόιλερ.

Κάτι δεν πάει καλά με τη σύνδεση φίλε μου.

Ναι μέχρι πέρυσι με αυτήν την συνδεσμολογία είχε πολύ ζεστό νερό άνετα για δύο άτομα.υπαρχει πιθανότητα να έβαλα 2-3 εκατοστά πιο μεγάλες σωλήνες και να κάνει μεγαλύτερη κοιλιά;

IMG_20190317_165354.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν φαίνεται καλά στη φωτογραφία είναι μακρινή αλλα να σου εξηγήσω.

Οι νέοι ηλιακοί συνήθως έχουν την είσοδο του ζεστού από τους συλέκτες στο μπόιλερ στην πάνω μεριά και την έξοδο του κρύου από το μπόιλερ στους συλλέκτες κάτω όπως στη φωτο 1.

Μερικοί παλαιοί έχουν και την είσοδο και την έξοδο στην πάνω μεριά απλά η είσοδος ξεκινάει από την χοντρή σωλήνα του καθρέπτη και η έξοδος φεύγει από την πίσω μεριά του πάνω χοντρού σωλήνα και πάει τέρμα κάτω στον καθρέπτη και νσυνδέεται με την κάτω χοντρή σωλήνα. φψτο 2

Εσένα η σωλήνα που πάει στην κόκκινη ένδειξη του μπόιλερ ξεκινάει από την πάνω χοντρή σωλήνα;;;;;;;

φωτο 1 .JPG

φωτο 2.JPG

Επεξ/σία από papoys1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κοίτα, θα έπρεπε ο κάθε συλλέκτης να έχει δύο σωλήνες (εισαγωγή-επιστροφη). Τώρα επειδή στις φωτογραφίες δεν φαίνεται εάν η σωλήνα του ενός είναι  κοινή εισαγωγή και του άλλου κοινη επιστροφή. Μπορείς να διακρίνεις που ενώνει η κάθε σωλήνα πάνω στους συλλέκτες?

IMG_20190317_180349.jpg

Επεξ/σία από troi.g
  • Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, troi.g είπε

Κοίτα, θα έπρεπε ο κάθε συλλέκτης να έχει δύο σωλήνες (εισαγωγή-επιστροφη). Τώρα επειδή στις φωτογραφίες δεν φαίνεται εάν η σωλήνα του ενός είναι  κοινή εισαγωγή και του άλλου κοινη επιστροφή. Μπορείς να διακρίνεις που ενώνει η κάθε σωλήνα πάνω στους συλλέκτες?

Σωστός εγώ έχω γίνει υδραυλικός.Τρεις της οικογένειας έχω στην ταράτσα παλαιούς και νέους και τους συντηρώ μόνος.

Του τα έδωσα με φωτογραφίες.Ελπίζω να το καταλάβει όπως ελπίζω το κόκκινο στο μπόιλερ να είναι η εισαγωγή και να μην τα έχει αλλάξει κάποιος και είναι η εξαγωγή οπότε δεν μαζεύεται με τίποτε.:P

Δημοσ.

1 ώρα πριν, troi.g είπε

IMG_20190317_180349.jpg

Με μπερδέψεις λίγο και χάθηκα αλλά εν συντομία εμένα δεν ενώνεται πλάγια από πουθενά. Υπάρχουν μόνο τα δύο κοντά λάστιχα που το ένα ενώνεται στο ένα πανελ και το άλλο στο δεύτερο.το ένα πανελ με το άλλο ενώνεται με δύο συνδέσεις μια πάνω μια κάτω ανάμεσα τους.τελος υπάρχει το μακρύτερο λάστιχο που ενώνει καζάνι - καζάνι.αρα συνολο 3 λάστιχα για όλο το κυκλωμα.οπως επίσης είπα ότι αν και δεν έβγαζε ατμούς ήταν πάρα πολύ ζεστό το νερό χρόνια τώρα με αυτήν την συνδεσμολογία.ελπιζω να μην σε μπέρδεψαν περισσότερο

Δημοσ.

Παίδες για να μήν ανοίγω νέο thread, θέλω να αλλάξω το ανόδιο και να καθαρίσω απο άλατα. το έχω δεί 4-5 φορές με μάστορα, τα χέρια μου πιάνουν για πιο δύσκολα πράγματα αλλά δεν θυμάμαι την σειρά των ενεργειών, και ειδικά στο τέλος για την πλήρωση του, μετά την αλλαγή του ανοδίου:

1. κλείνω ασφάλειες, νερά

2. βγάζω καλώδια και ανοίγω σταδιακά το καπάκι του  boiler να αδειάσει

3. βγάζω ανόδιο, καθαρίζω απο άλατα αλλάζω ανόδιο

4. βιδώνω καπάκι, συνδέω καλώδια, ανοίγω νερά.

χρειάζεται κατα την πλήρωση του boiler να ανοιξω βρύση στο ζεστό για εξαέρωση; και άν ναί, μέχρι  πχ. να αρχίσει να βγάζει νερά η βρύση? χάνω κάτι?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, rubadub είπε

Παίδες για να μήν ανοίγω νέο thread, θέλω να αλλάξω το ανόδιο και να καθαρίσω απο άλατα. το έχω δεί 4-5 φορές με μάστορα, τα χέρια μου πιάνουν για πιο δύσκολα πράγματα αλλά δεν θυμάμαι την σειρά των ενεργειών, και ειδικά στο τέλος για την πλήρωση του, μετά την αλλαγή του ανοδίου:

1. κλείνω ασφάλειες, νερά

2. βγάζω καλώδια και ανοίγω σταδιακά το καπάκι του  boiler να αδειάσει

3. βγάζω ανόδιο, καθαρίζω απο άλατα αλλάζω ανόδιο

4. βιδώνω καπάκι, συνδέω καλώδια, ανοίγω νερά.

χρειάζεται κατα την πλήρωση του boiler να ανοιξω βρύση στο ζεστό για εξαέρωση; και άν ναί, μέχρι  πχ. να αρχίσει να βγάζει νερά η βρύση? χάνω κάτι?

Εχεις συνεργα για να καθαρισεις τον πατο του μποιλερ? Φλαντζα δεν θα αλλαξεις?

Την ωρα που θα γεμιζει εχε ανοιχτο το ζεστο μεχρι να φυγει ο αερας..

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, TOMVLACH είπε

Με μπερδέψεις λίγο και χάθηκα αλλά εν συντομία εμένα δεν ενώνεται πλάγια από πουθενά. Υπάρχουν μόνο τα δύο κοντά λάστιχα που το ένα ενώνεται στο ένα πανελ και το άλλο στο δεύτερο.το ένα πανελ με το άλλο ενώνεται με δύο συνδέσεις μια πάνω μια κάτω ανάμεσα τους.τελος υπάρχει το μακρύτερο λάστιχο που ενώνει καζάνι - καζάνι.αρα συνολο 3 λάστιχα για όλο το κυκλωμα.οπως επίσης είπα ότι αν και δεν έβγαζε ατμούς ήταν πάρα πολύ ζεστό το νερό χρόνια τώρα με αυτήν την συνδεσμολογία.ελπιζω να μην σε μπέρδεψαν περισσότερο

Εγώ την φωτογραφία στην έστειλα για να σου δείξω ότι ο κάθε συλλέκτης βγάζει 2 σωλήνες. Στην περίπτωση σου τώρα. Γνωμη μου , το μποιλερ πού έχεις προφανώς εχει διπλές σερπαντίνες και θα δούλευε με  δύο συλλέκτες σάν κι  αυτούς που σου  έδειξα. Εσύ πρέπει να δεις στους συλλέκτες,(η φωτογραφία δε βοηθάει) και να βρεις ποια σωλήνα συνδέεται στην πάνω σωλήνα τών συλλεκτών και ποια στην κάτω σωλήνα τών συλλεκτών. Απ'ότι φαίνεται στην φωτογραφία κάτω από το μποιλερ έχει κόκκινα και μπλε δαχτυλίδια. Σύνδεσε την σωλήνα που συνδέεται με το πάνω μέρος των συλλεκτών στο κόκκινο δαχτυλίδι και την άλλη πού συνδέεται με το κάτω μέρος των συλλεκτών στο μπλε. Δηλαδή χρησιμοποίησε  τις δύο από τις 4 σωλήνες. Ειδάλλως θα μπορούσες να βάλεις ταυ και να συνδέσεις τις δύο κόκκινες μαζί,και αντίστοιχα τις μπλε , και όχι όπως είναι τώρα με σωλήνα που δημιουργεί σιφώνι. Τώρα εάν δε θες να μπλεχτείς με πειράματα και πιστεύεις ότι πρίν δούλευε καλά, τότε το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να λύσεις τις 2 από τις 4 σωλήνες (αυτή που κάνει το σιφώνι) κάτω το μποιλερ και στη μία να συνδέσεις λάστιχο, ώστε να πλύνεις εσωτερικά τους συλλέκτες και το μποιλερ , μην τυχόν και από την μουργα έχουν ψιλοβουλωσει.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, gia_nnis είπε

Εχεις συνεργα για να καθαρισεις τον πατο του μποιλερ? Φλαντζα δεν θα αλλαξεις?

Την ωρα που θα γεμιζει εχε ανοιχτο το ζεστο μεχρι να φυγει ο αερας..

Η φλάντζα μου διέφυγε, σε ευχαριστώ πολύ. Οπότε, ανοίγω βρύση και.μετα νερά προς μποιλερ, μέχρι να σταματήσει να βγαίνει αερας; Τα μαστοριά καθάρισαν τα άλατα με τα χέρια, μήπως επειδή μέσα είναι γυαλί; Σε ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, rubadub είπε

Η φλάντζα μου διέφυγε, σε ευχαριστώ πολύ. Οπότε, ανοίγω βρύση και.μετα νερά προς μποιλερ, μέχρι να σταματήσει να βγαίνει αερας; Τα μαστοριά καθάρισαν τα άλατα με τα χέρια, μήπως επειδή μέσα είναι γυαλί; Σε ευχαριστώ πολύ!

Ναι αφηνεις τη βρυση ανοιχτη μεχρι να σταματησουν τα κλανιδια..!😄

Ο μαστορας τι χρησιμοποιουσε για να καθαρισει τα αλατα?

Δεν αδειαζε ολο το νερο απο το μποιλερ? Και αν ναι πως το εκανε?

Με τα χερια θα παρεις τα χοντρα και αυτα που βρισκονται μπροστα..

Επεξ/σία από gia_nnis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, TOMVLACH είπε

IMG_20190317_163607.jpg

Στη φωτογραφία σου αυτή βλέπω την αριστερή σωλήνα που πάει στην κόκκινη είσοδο να μπαίνει στο κάτω μέρος  του καθρέπτη και όχι στη μέση που μπαίνει η απέναντι (με τις γεφυρωμένος δεν ασχολούμαστε γιατί μάλλον είναι για τριπλής που δεν έχει).

Αυτό με φοβίζει ότι μπορεί να έχεις συνδέσει και ανάποδα το κύκλωμα.Αν μπορείς βγάλε μία από μπροστά κοντινή  και καθαρή ώστε  να φαίνεται μέσα στον καθρέπτη εσωτερικά που πάει η συγκεκριμένη σωλήνα.

Για να σου εξηγήσω σου δείχνω φωτογραφία από το δικό μου.Ο ήλιος ζεσταίνει το νερό στον κεθρέπτη το ζεστό νερό ανεβαίνει προ τα πάνω και από τη δεξιά σωλήνα μπαίνει στο μπόιλερ και  πάει στο το πάνω μέρος.Όσο ανεβάζει θερμοκρασία σπρώχνει το κρύο νερό προς τα κάτω και από την αριστερά σωλήνα επιστρέφει στον καθρέπτη και δεν συνδέεται με την πάνω σωλήνα όπως δεξιά αλλά φεύγει από πίσω της (πρόσεξε φωτογραφία) κατεβαίνει και συνδέεται με την κάτω χοντρή σωλήνα του καθρέπτη.Έτσι γίνεται ένας συνεχόμενος κύκλος ζεστού-κρύου νερού.

Αν εσύ έχεις συνδέσει ανάποδα ποτέ δεν θα ζεσταθεί σωστά.

IMG_2371.JPG

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...