Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, εδώ και μέρες ο ηλιακός βγάζει χλιαρό νερό ενώ υπάρχει μεγάλη ηλιοφάνεια. Είπα να συμπληρώσω αντιψυκτικό και τελικά έλειπε περίπου ένα λίτρο.στο πρόβλημα τώρα.. ενώ όλες οι οδηγίες που πήρα η διάβασα λένε να ξεβιδωσουμε και τις δύο βαλβίδες από πάνω ώστε μόλις σταματήσουν οι φυσαλίδες και τρέξει μόνο νερό θα έχει γίνει σωστά η εξαέρωση. Εμένα ο ηλιακός έχει μόνο μια βαλβίδα στο κέντρο του αντί για δυο.γνωριζει κάποιος πως θα κάνω σωστά την εξαέρωση;

IMG_20190316_150746.png

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Βάζεις ένα χωνί , και συμπληρώνεις σιγά-σιγα το αντιψυκτικό, θα σου βγάζει τον αέρα , και μόλις γεμίσει μέχρι πάνω , είσαι οκ.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, TOMVLACH είπε

Ευχαριστώ πολυ.Και αν υπάρχουν φυσαλίδες;

Θα ανεβουν φυσικα προς τα επανω οι φυσαλίδες.Δεν ειναι βεβιασμένης το σύστημα και έχουν μεγάλη κλίση οι σωλήνες οπότε δεν πιστεύω να έχεις θέμα, εγω ποτέ δεν είχα.

• Like 1
Δημοσ.

Οκ ευχαριστώ πολύ.  .. επειδή όμως συνεχίζει το χλιαρό αν αδειάσω ολόκληρο το κύκλωμα να κάνω πάλι την ίδια διαδικασία;

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, TOMVLACH είπε

Οκ ευχαριστώ πολύ.  .. επειδή όμως συνεχίζει το χλιαρό αν αδειάσω ολόκληρο το κύκλωμα να κάνω πάλι την ίδια διαδικασία;

Αν ειναι πολυ παλιος μηπως θελει καθαρισμα το κλειστο..

Αν βαλεις περισσοτερο αντιψυκτικο σε ρευστοτητα μειωνεις ταχυτητα-ροη..

Απλα μου κανει εντυπωση ποσο αερα μπορει να εχει μεσα και με τετοιο καιρο να εχεις τοσο χαμηλη αποδοση...

Δημοσ.

Τι αντιψυκτικό έβαλες;

Το σωστό είναι να γίνει συντήρηση του ηλιακού καθαρίζοντας από άλατα κτλ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, TOMVLACH είπε

Απλά χλιαρό τίποτα παραπάνω. 

Εάν με τη χτεσινή ηλιοφάνεια δεν σου ανέβασε καλή θερμοκρασία το νερό τότε κάπου πάσχει το όλο σύστημα και δε νομίζω να φταίνε κάποιες φυσαλίδες.

Πόσων χρόνων είναι ο ηλιακός;;;;; Έκανες πρόσφατα κάποια άλλη μετατροπή,μήπως κάπου έκανε σιφόνι και δεν κυκλοφορεί καλά το νερό στο κύκλωμα;;;.Παλαιότερα ζέσταινε κανονικά;;;;;

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 2
Δημοσ.

Καλημέρα. Λοιπόν ο ηλιακός τα πάνελ του είναι 10-15 ετών σίγουρα και τό ένα από τα δύο έχει αποχρωματιστει ελαφρώς σε ένα σημείο.το καζάνι είναι πενταετίας.σημερα έκανα αλλαγή τα λάστιχα που πηγαίνουν από το καζάνι στα πάνελ γιατί είχαν πολλές ρωγμές και ήταν ψιλοκομμένα.αδειασα όλο το σύστημα και το ξαναγεμισα με περίπου 8-9 λίτρα νερό συν 3 λίτρα αντιψυκτικό ειδικό για ηλιακούς... Τώρα απλά περιμένω..κάπου διάβασα ότι θέλει 2-3 μέρες να δουλέψει το κύκλωμα;

Δημοσ.
3 ώρες πριν, TOMVLACH είπε

Καλημέρα. Λοιπόν ο ηλιακός τα πάνελ του είναι 10-15 ετών σίγουρα και τό ένα από τα δύο έχει αποχρωματιστει ελαφρώς σε ένα σημείο.το καζάνι είναι πενταετίας.σημερα έκανα αλλαγή τα λάστιχα που πηγαίνουν από το καζάνι στα πάνελ γιατί είχαν πολλές ρωγμές και ήταν ψιλοκομμένα.αδειασα όλο το σύστημα και το ξαναγεμισα με περίπου 8-9 λίτρα νερό συν 3 λίτρα αντιψυκτικό ειδικό για ηλιακούς... Τώρα απλά περιμένω..κάπου διάβασα ότι θέλει 2-3 μέρες να δουλέψει το κύκλωμα;

Όχι με αυτή την ηλιοφάνεια ήδη πρέπει να αρχίσει να ζεσταίνει το νερό.Πιάσε τα λάστιχα εισαγωγής και εξαγωγής από πάνελ στο μπόιλερ.

Το πάνω ήδη πρέπει να είναι καυτό.Αν όχι υπάρχει πρόβλημα κυκλοφορίας.Αυτό που φεύγει από την κάτω μεριά του μπόιλερ και πάει στο κάτω μέρος των πάνελ πρέπει να είναι χλιαρό προς το κρύο γιατί σίγουρα πρώτη μέρα δεν θα έχει ζεστάνει ακόμη.

Αν μπορείς ανέβασε μία φωτογραφία από την πίσω πλευρά που φένεται η διαδρομή στα λάστιχα..Είχα αλλάξει και εγώ πρόσφατα μπόιλερ γιατί μου τρύπησε και στην αρχή δεν ζέσταινε και μένα καλά γιατί τα λάστιχα δεν είχαν σωστή κλίση και έκαναν σιφόνι.Τα πάνελ μη σε προβληματίζουν και μένα είχαν ρωγμές γιατί είναι πάνω από 20 χρόνων αλλά μια χαρά ζεσταίνουν.

• Thanks 1
Δημοσ.

Αυτά είναι τα παλιά τα λάστιχα τα καινούργια θα τα βγάλω φωτό μόλις γυρίσω σπίτι αν θέλεις αλλά με τον ίδιο τρόπο τα τοποθέτησα.τα λάστιχα είναι αρκετά ζεστά αλλά δεν καίνε.το νερο σήμερα μετά την αναπλήρωση είναι σχεδόν χλιαρό η

IMG_20190317_132841.jpg

17 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Όχι με αυτή την ηλιοφάνεια ήδη πρέπει να αρχίσει να ζεσταίνει το νερό.Πιάσε τα λάστιχα εισαγωγής και εξαγωγής από πάνελ στο μπόιλερ.

Το πάνω ήδη πρέπει να είναι καυτό.Αν όχι υπάρχει πρόβλημα κυκλοφορίας.Αυτό που φεύγει από την κάτω μεριά του μπόιλερ και πάει στο κάτω μέρος των πάνελ πρέπει να είναι χλιαρό προς το κρύο γιατί σίγουρα πρώτη μέρα δεν θα έχει ζεστάνει ακόμη.

Αν μπορείς ανέβασε μία φωτογραφία από την πίσω πλευρά που φένεται η διαδρομή στα λάστιχα..Είχα αλλάξει και εγώ πρόσφατα μπόιλερ γιατί μου τρύπησε και στην αρχή δεν ζέσταινε και μένα καλά γιατί τα λάστιχα δεν είχαν σωστή κλίση και έκαναν σιφόνι.Τα πάνελ μη σε προβληματίζουν και μένα είχαν ρωγμές γιατί είναι πάνω από 20 χρόνων αλλά μια χαρά ζεσταίνουν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, TOMVLACH είπε

Αυτά είναι τα παλιά τα λάστιχα τα καινούργια θα τα βγάλω φωτό μόλις γυρίσω σπίτι αν θέλεις αλλά με τον ίδιο τρόπο τα τοποθέτησα.τα λάστιχα είναι αρκετά ζεστά αλλά δεν καίνε.το νερο σήμερα μετά την αναπλήρωση είναι σχεδόν χλιαρό η

IMG_20190317_132841.jpg

Δεν το καταλαβαίνω.Τριπλής είναι το μπόιλερ και έχεις γεφυρώσει τα δύο;;;;

Στην κάτω μεριά οι καθρέπτες δεν έχουν είσοδο κρύου και αυτό μπαίνει από την πάνω μεριά του δεξιού καθρέπτη;;;;; Αν πιάσεις την τέρμα αριστερά σωλήνα τώρα είναι ζεστή και η τρίτη κρύα ή έστω λίγο χλιαρή;;;;;

EDIT.Τα πάνελ σίγουρα βγάζουν το ζεστό από αριστερά ή το βγάζουν από δεξιά και έχουν συνδεθεί ανάποδα στο μπόλιλερ;;;;;

Επεξ/σία από papoys1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Δεν το καταλαβαίνω.Τριπλής είναι το μπόιλερ και έχεις γεφυρώσει τα δύο;;;;

Στην κάτω μεριά οι καθρέπτες δεν έχουν είσοδο κρύου και αυτό μπαίνει από την πάνω μεριά του δεξιού καθρέπτη;;;;; Αν πιάσεις την τέρμα αριστερά σωλήνα τώρα είναι ζεστή και η τρίτη κρύα ή έστω λίγο χλιαρή;;;;;

EDIT.Τα πάνελ σίγουρα βγάζουν το ζεστό από αριστερά ή το βγάζουν από δεξιά και έχουν συνδεθεί ανάποδα στο μπόλιλερ;;;;;

Το σπίτι το νοικιάζω εδώ και έξι χρόνια. Πριν από 5 χρόνια άλλαξε η ιδιοκτήτρια καζάνι γιατί είχε χαλάσει.εκτοτε με αυτήν την συνδεσμολογία έβγαζε πολύ ζεστό νερό( 2 άτομα μας κάλυπτε) αλλά όχι καυτό.ο ηλιακός δουλεύει μόνο με τον ήλιο ούτε ρεύμα ούτε καλοριφέρ( έχω ξεχωριστό θερμοσίφωνα στο πατάρι)εδώ και ένα μήνα που άρχισε η ηλιοφάνεια και ανέβηκε η θερμοκρασία(βόρεια Ελλάδα) έχω χλιαρό νερό που δεν μας φτάνει.

Δεν είμαι σπίτι τώρα για να σου πω ποια σωλήνα είναι ζεστή..

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...