Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
12 minutes ago, stormrain said:

Αν ηταν ελαττωματικο και χαλουσε, απλα δε θα εκλεινε το φερμουαρ. Ετσι οπως ειναι η φθορα δεν φαινεται κατι τετοιο.

Η ευκολια της συνδεσης που εκανα, προεκυψε απο το γεγονος πως εχω καταστημα λιανικης με δερματινα ειδη/ειδη ταξιδιου και εργαστηριο για το service τους. Οποτε, ναι θα ελεγε κανεις πως ειναι ο τομεας μου αυτος.

Προφανως ο εκαστοτε τεχνιτης που θα παρει τη βαλιτσα σου και θα την εξετασει.

Σου ξαναλεω, δεν ειναι το προβλημα σου αυτο. Και να μην την δεχοντουσαν εντος εγγυησης, θα την εφτιαχνες με μικρο κοστος. Τωρα απλα δεν φτιαχνεται.

Οκ κάτι θα ξέρεις αφού είσαι ειδικός.

Οπότε μου προτείνεις να μην κάνω καμία ενέργεια;

• Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Moderators
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, funbreaker είπε

Οκ κάτι θα ξέρεις αφού είσαι ειδικός.

Οπότε μου προτείνεις να μην κάνω καμία ενέργεια;

Ναι η γνωμη μου ειναι πως δεν εχει νοημα να ασχοληθεις με κατι που δεν επισκευαζεται.  

• Like 1
Δημοσ.
Just now, stormrain said:

Ναι η γνωμη μου ειναι πως δεν εχει νοημα να ασχοληθεις με κατι που δεν επισκευαζεται.  

Ούτε θεωρείς πως θα αποδεχτούν την εγγύηση για να κάνουν αντικατάσταση αφού δεν επισκευάζεται ε;

• Moderators
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, funbreaker είπε

Ούτε θεωρείς πως θα αποδεχτούν την εγγύηση για να κάνουν αντικατάσταση αφού δεν επισκευάζεται ε;

Θεωρω πως δε θα αποδεχθουν την εγγυση και να κανουν αντικατασταση οχι επειδη δεν επισκευαζεται, αλλα επειδη η φθορα δεν εχει να κανει με την ποιοτητα του μερους της βαλιτσας, αλλα με τη χρηση. 

Ποτε την αγορασες?

• Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, primeragt είπε

Καλα και η σονυ δινει 1 χρονο στο ps και η apple σε ολα τα προιοντα της. Αυτο που λεω το οριζει η ευρωπαικη οδηγια που θα επρεπε να ακολουθηται απο ολους.

Νο Νο. Δεν έχει να κάνει με την Ευρωπαική οδηγία.

Μιλάω συγκεκριμένα για το κομμάτι "unibody μπαταρία=2 χρόνια". Απλά δεν ισχύει. Θεωρείται αναλώσιμο και έχει άλλους όρους εγγύησης. Όπως τα ακουστικά και ο φορτιστής που είναι παρελκόμενα.

Το τι θα ήταν σωστό να συμβαίνει είναι άλλη κουβέντα.

Συγνώμη για το offtopic.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 minute ago, stormrain said:

Θεωρω πως δε θα αποδεχθουν την εγγυση και να κανουν αντικατασταση οχι επειδη δεν επισκευαζεται, αλλα επειδη η φθορα δεν εχει να κανει με την ποιοτητα του μερους της βαλιτσας, αλλα με τη χρηση. 

Ποτε την αγορασες?

Πριν 1,5 χρόνο.

Επεξ/σία από funbreaker
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, stormrain είπε

Φυσικα μπορουν να το ισχυριστουν αυτο, το οποιο δεν ειναι ακριβως προφαση.

Οσο για το πως θα το αποδειξουν, χρησιμοποιωντας τη λογικη φανταζομαι. Ο μονος τροπος να χαλασει ετσι ενα φερμουαρ ειναι οπως σου ειπα πριν. 

Το κακο ομως δεν ειναι αυτο, το κακο ειναι πως η βλαβη δεν ειναι επιδιορθωσιμη. 

Μια χαρα διορθώνεται. Είχα ίδια ζημια σε samsonite 10ετίας και την διόρθωσα.

Έγινε έτσι όχι απο κακιά χρηση αλλά απο κτύπημα στην πτήση. Και οταν ανοιξε, δεν ξανάκλεινε μετα. Άντε να αποδείξεις οτι φταιει η αεροπορική, ο μεταφορεάς, ο Χ, ο Υ , .....

Πήγαινε σε ενα μαγαζι που πουλαει βαλιτσες και κάνει service και με 10-20Ε θα σου αλλάξει ΟΛΟ το φερμουαρ με καινουργιο και τέλος.

Θα είναι σαν καινουργια βαλίτσα, ισως και καλύτερη, με άλλα 10 χρονια ζωή.

Τζάπα χανεις τον χρόνο σου ψάχνωντας εγγυησεις, τηλέφωνα, σπασμενα νεύρα κοκ για μια ζημιά των 10Ε

Επεξ/σία από Dvs
  • Like 2
  • Moderators
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Dvs είπε

Έγινε έτσι όχι απο κακιά χρηση αλλά απο κτύπημα στην πτήση. Και οταν ανοιξε, δεν ξανάκλεινε μετα. Άντε να αποδείξεις οτι φταιει η αεροπορική, ο μεταφορεάς, ο Χ, ο Υ , .....

Πήγαινε σε ενα μαγαζι που πουλαει βαλιτσες και κάνει service και με 10-20Ε θα σου αλλάξει ΟΛΟ το φερμουαρ με καινουργιο και τέλος.

Ουτε κατα διάνοια δεν αλλαζει το φερμουαρ σε σκληρη ειδικα βαλιτσα. 

Δημοσ.
5 hours ago, Mhlogiatros said:

Με τη  φθορά που έχει !  που έχεις πάει ;

Και που δεν έχω πάει. Την έχω χρησιμοποιήσει πολύ αλλά αυτό δεν έχει σημασία.

3 hours ago, Dvs said:

Τζάπα χανεις τον χρόνο σου ψάχνωντας εγγυησεις, τηλέφωνα, σπασμενα νεύρα κοκ για μια ζημιά των 10Ε

Θα ρωτήσω μήπως και μπορεί να γίνει κάτι αλλά δεν το βλέπω αφού ο stormrain που είναι γνώστης λέει πως δεν γίνεται.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, stormrain είπε

Ουτε κατα διάνοια δεν αλλαζει το φερμουαρ σε σκληρη ειδικα βαλιτσα. 

Μην παιρνεις και ορκο.Θα εκπλαγεις με το τι μπορει να κανει ενας ταπετσερης:P .Η ενας ''βαλιτσας''.

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.
4 ώρες πριν, bluesattack είπε

Μην παιρνεις και ορκο.Θα εκπλαγεις με το τι μπορει να κανει ενας ταπετσερης:P .Η ενας ''βαλιτσας''.

Δεν ειναι ακριβως ετσι. Μιλαω για κανονικες συνθηκες. Προφανως αν καποιος αναλαβει μια βαλιτσα ως "project" και εχει απειρο χρονο να ασχοληθει και πληρωθει αδρα, μεχρι και με το χερι θα κατσει να ραψει το φερμουαρ περνωντας στις ιδιες τρυπες που λεει ο λογος.
Το να πετυχεις ταπετσερη με μηχανη που να μπορει τεχνικα να γυρισει βαλιτσα για να ραφτει γυρω γυρω, να θελει να ασχοληθει και να θελεις να τον πληρωσεις οσο σου ζητησει, ειναι σχεδον αδυνατον.
Για βαλιτσαδες δεν το συζηταω καν, οσοι κανουν επιδιορθωσεις βαλιτσων πονταρω χρηματα πως δεν εχουν τα τεχνικα μεσα να ασχοληθουν και οσοι φτιαχνουν βαλιτσες from scratch (αν εχει μεινει και κανενας στην Ελλαδα), αποκλειεται να ασχοληθουν. 

Αυτα απο μενα

• Like 1
Δημοσ.

Ανένδοτος ο stormrain.

Προς τοπικ σταρτερ πήγαινε καλέ μου άνθρωπε και ρώτα αν επιδιορθωνεται να μας φύγει και μας ή απορία. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, stormrain είπε

Το να πετυχεις ταπετσερη με μηχανη που να μπορει τεχνικα να γυρισει βαλιτσα για να ραφτει γυρω γυρω, να θελει να ασχοληθει και να θελεις να τον πληρωσεις οσο σου ζητησει, ειναι σχεδον αδυνατον.

Σιγα την τεχνολογια .Εγω βαζω στοιχημα οτι και μια ραφτρα μπορει να το ξεπεταξει.Να κοψει τα δοντακια και στο (λιγο , ελαχιστο αν θες) υφασμα που απομενει να ραψει ενα αλλο φερμουαρ απο πανω.

2 ώρες πριν, stormrain είπε

πονταρω χρηματα

Τα βλεπω :D

Επεξ/σία από bluesattack
Επισκέπτης
Δημοσ.

@Lezantas26 @primeragt Η Ευρωπαϊκή οδηγία αναφέρεται στις υποχρεώσεις του πωλητή και όχι του κατασκευαστή και καλύπτει τις περιπτώσεις του προϋπάρχοντος ελαττώματος και της έλλειψης συνομολογημένης ιδιότητας (έχει συζητηθεί και σε άλλα νήματα εκτενώς). Απλά στον καταναλωτή δίνει ένα βοήθημα, το να θεωρείται ως προερχόμενη από προϋπάρχον ελάττωμα η βλάβη η οποία θα συμβεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο.

Πάμε τώρα στη βαλίτσα: Η εγγύηση της κατασκευάστριας μπορεί να έχει ό,τι όρους θέλει και να εξαιρεί μέρη. Η ευρωπαϊκή εγγύηση, δεσμεύει τον πωλητή (το μαγαζί από όπου αγοράστηκε η βαλίτσα). Από εκεί και πέρα, θεωρώ ότι το φερμουάρ ως αναπόσπαστο τμήμα της βαλίτσας καλύπτεται από αυτήν την εγγύηση. Εν τούτοις, η φωτογραφία  δείχνει κακή χρήση, και ακόμα κι αν αυτό αμφισβητείται από τον αγοραστή, οφείλει πλέον αυτός να αποδείξει ότι το φερμουάρ ήταν ελαττωματικό (με τη βοήθεια ενδεχομένως κάποιου εμπειρογνώμονα, όπως π.χ. του @stormrain λόγω επαγγέλματος).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...