Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

υπάρχει η έννοια του wear and tear όσοι δεν συμφωνούν με αυτή να μην αγοράζουν προϊόντα εταιριών που την χρησιμοποιούν στην εγγύηση

• Like 1
  • Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά, πήρα τηλ στο κατάστημα και δεν με ρώτησαν καν ποια βαλίτσα έχω αλλά μου είπαν πως αν είναι φερμουάρ δεν περιλαμβάνεται και δεν μου είπε καν χρόνο. Καταλαβαίνω πως το φερμουάρ έχει μια λογική να μην του δίνουν πολλά χρόνια αλλά κάτι θα έπρεπε να δίνουν.

Ως προς τις ερωτήσεις σας:

Η βαλίτσα δεν είναι των 20 ευρώ αλλά των 150.

Χάλασε εννοώ πως σύρεται κανονικά αλλά δεν κλείνει.

Θα μιλήσω την Δευτέρα με τα κεντρικά τους.

Μια ερώτηση ακόμα: Το service τους είναι στην Αθήνα και είμαι Θεσσαλονίκη. Οφείλουν να αναλάβουν τα μεταφορικά;

59 minutes ago, nvel said:

υπάρχει η έννοια του wear and tear όσοι δεν συμφωνούν με αυτή να μην αγοράζουν προϊόντα εταιριών που την χρησιμοποιούν στην εγγύηση

Γι αυτή την έννοια δεν θα έπρεπε να λένε χρόνος εγγύησης 0, αλλά κάτι λιγότερο απ' τα υπόλοιπα εξαρτήματα. Διαφωνείς;

Επεξ/σία από funbreaker
Δημοσ.

Για να σε βοηθήσω. Εγώ είχα παρόμοιο θέμα σε delsey με 10 χρόνια εγγύηση, μου χάλασε στον 5ο χρόνο, κάλεσα απευθείας στο σέρβις τους και όχι το κατάστημα και αυτοί είπαν θα το πάτε στο τάδε κατάστημα που είναι κοντά σας να μας τη στείλουν. Φυσικά επισκευή εντελως δωρεαν απλως έκαναν 15+ ημέρες. Όποτε για εμένα κάλεσε απευθείας την εταιρεία μην ασχολείσαι με τα μαγαζιά τις περισσότερες φορές οι πωλητές δε ξέρουν κ δε νοιάζονται. 

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.
1 ώρα πριν, funbreaker είπε

Χάλασε εννοώ πως σύρεται κανονικά αλλά δεν κλείνει.

Φτιαχνεται πανευκολα σε οποιοδηποτε (?) καταστημα κανει επισκευες. Φταει ο οδηγος οπως ειπα. Θεωρητικα δεν θα θεωρουσα πως ειναι δικο σου λαθος εκτος αν δοκιμασες να κλεισεις το φερμουαρ της επεκτασης με γεματη βαλιτσα. Αν το ταλαιπωρησες δηλαδη χωρις λογο.

Ποσο καιρο εχεις τη βαλιτσα και τι μαρκα ειναι? 

Απο κει και περα δεν θα πρεπει να σου πληρωσουν τα μεταφορικα imo αλλα να σε παραπεμψουν σε αναλογο service στην πολη σου. Τωρα αν περιμενεις να γινει αυτο που λεει ο @paylidis που ειναι κατι που οντως γινεται, θα στερηθεις την βαλιτσα για πολυ καιρο και δεν υπαρχει λογος, γιατι πρακτικα θα πρεπει να περιμενεις ποτε θα εχει παραλαβες το συγκεκριμενο καταστημα για να στειλει επιστροφη, φεξε μου και γλιστρησα δηλαδη. 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, DAIDALUS0084 είπε

Κατα την γνωμη μου ξεκαθαρα οχι..... ειναι γνωστη τακτικη αυτη καποιων εταιριων να εξαιρουν τμηματα απο ενα αντικειμενο που εχουν πουλησει κατι που το θεωρω εντελως παρανομο οταν χωρις αυτο το εξαρτημα το αντικειμενο χανει την αρχικη του λειτουργικη κατασταση στην ουσια ειναι σαν να ακυρωνουν την εγγυηση,εχω ακουσει πχ ακομα και σε κινητο να  λενε οτι το κινητο εχει 2 χρονια εγγυηση αλλα η μπαταρια 6 μηνες κατι που  παλι θεωρω οτι ειναι εντελως χωρις λογικη...Αποψη μου τους τονιζεις οτι η εξαιρεση τους δεν εχει λογικη και κατοπιν προχωρας σε καταγγελεια στο ινκα.

Σημαντικη παραμετρος που ξεχνατε ολοι .. Η μπαταρια ειναι αναλωσιμο υλικο της συσκευης και οχι μέρος της συσκευης.

Ειναι σαν να ζητας εγγυηση σε μελανια εκτυπωτη...

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, DAIDALUS0084 είπε

Τι ακριβως παει να πει ειναι πραγματα που εχουν φθορα? η εγγυηση σημαινει οτι το αντικειμενο αυτο πρεπει να ειναι απολυτα λειτουργικο για κατ ελαχιστον 2 χρονια και να μην παρουσιαζει προβληματα τα οποια δεν οφειλονται σε κακη χρηση... αν ειναι σημεια που καταπονουνται παραπανω τοτε να βαλουν καλυτερης ποιοτητας που να αντεχουν, το ιδιο ισχυει και για το κινητο δηλαδη αγοραζω ενα κινητο εχω εγγυηση 2 ετων αλλα πρεπει να το χρησιμοποιησω λιγες φορες αλλιως θα χαλασει η μπαταρια του και δεν θα με καλυπτει η εγγυηση? το θεωρω λιγο παραλογο το σκεπτικο.....

Η εγγύηση σε όλα τα προϊόντα καλύπτουν προβλήματα του προϊόντος όταν εν είναι υπαιτιότητα χρήστη .

το φερμουάρ χαλάει αν το ζορίζεις και εχεις υπερφορτώσει την βαλίτσα 

στα κινητά η μπαταρία χαλάει γρήγορα αν για παράδειγμα ξεχνας το κινητό στο ντουλαπάκι ενώ έχει πολύ ζέστη , αν το εχεις συνέχεια πάνω στον φορτιστή κτλ 

• Moderators
Δημοσ.

Εχει καταστραφει και το φερμουαρ λοιπον. 99% για να χαλασει εκει, τη ζορισες επιχειρωντας ειτε να την κλεισεις ενω ηταν εξαιρετικα γεματη, ειτε επειδη εκει που κανει την καμπυλη, τραβουσες το φερμουαρ με κλιση και οχι παραλληλα οπως ειναι το σωστο.

Δεν ειναι επιδιορθωσιμη δυστυχως.

Δημοσ.
2 minutes ago, stormrain said:

Εχει καταστραφει και το φερμουαρ λοιπον. 99% για να χαλασει εκει, τη ζορισες επιχειρωντας ειτε να την κλεισεις ενω ηταν εξαιρετικα γεματη, ειτε επειδη εκει που κανει την καμπυλη, τραβουσες το φερμουαρ με κλιση και οχι παραλληλα οπως ειναι το σωστο.

Δεν ειναι επιδιορθωσιμη δυστυχως.

Να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω αν την ζόρισα, δεν θυμάμαι, αλλά υπάρχει περίπτωση να προφασιστούν αυτό και να μην δεχτούν την εγγύηση;

Και πως θα αποδείξουν την μη ορθή χρήση;

• Moderators
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, funbreaker είπε

Να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω αν την ζόρισα, δεν θυμάμαι, αλλά υπάρχει περίπτωση να προφασιστούν αυτό και να μην δεχτούν την εγγύηση;

Και πως θα αποδείξουν την μη ορθή χρήση;

Φυσικα μπορουν να το ισχυριστουν αυτο, το οποιο δεν ειναι ακριβως προφαση.

Οσο για το πως θα το αποδειξουν, χρησιμοποιωντας τη λογικη φανταζομαι. Ο μονος τροπος να χαλασει ετσι ενα φερμουαρ ειναι οπως σου ειπα πριν. 

Το κακο ομως δεν ειναι αυτο, το κακο ειναι πως η βλαβη δεν ειναι επιδιορθωσιμη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 minutes ago, stormrain said:

Φυσικα μπορουν να το ισχυριστουν αυτο, το οποιο δεν ειναι ακριβως προφαση.

Οσο για το πως θα το αποδειξουν, χρησιμοποιωντας τη λογικη φανταζομαι. Ο μονος τροπος να χαλασει ετσι ενα φερμουαρ ειναι οπως σου ειπα πριν. 

Το κακο ομως δεν ειναι αυτο, το κακο ειναι πως η βλαβη δεν ειναι επιδιορθωσιμη.

Αν ήταν ελαττωματικό και χαλούσε τότε πως θα ήταν ο μόνος τρόπος να χαλάσει αυτός που λες;

Δηλαδή ένα ελαττωματικό ή ένα μη αρκετά ανθεκτικό φερμουάρ που παρουσιάζει βλάβη μετά από καιρό, την παρουσιάζει αναγκαστικά μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές του και ποτέ στις γωνίες;

Και δεν καταλαβαίνω την ευκολία της σύνδεσης που κάνεις του σημείου που χάλασε με το ότι την γέμισα πολύ και την ζόρισα. Εμπειρογνώμονας είσαι; Δεν αρνούμαι πως έτσι μπορεί να έγινε αλλά δεν θυμάμαι κιόλας να την ζορίζω.

Το θέμα είναι νομικά τι ισχύει και ποιος κρίνει την μη ορθή κρίση. Γιατί αν το κρίνει ο έμπορος τότε μπορεί πάντα να προφασίζεται μη ορθή χρήση, είτε έχει δίκιο είτε όχι.

Επεξ/σία από funbreaker
  • Moderators
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, funbreaker είπε

Αν ήταν ελαττωματικό και χαλούσε τότε πως θα ήταν ο μόνος τρόπος να χαλάσει αυτός που λες;

Δηλαδή ένα ελαττωματικό ή ένα μη αρκετά ανθεκτικό φερμουάρ που παρουσιάζει βλάβη μετά από καιρό, την παρουσιάζει αναγκαστικά μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές του και ποτέ στις γωνίες;

Αν ηταν ελαττωματικο και χαλουσε, απλα δε θα εκλεινε το φερμουαρ. Ετσι οπως ειναι η φθορα δεν φαινεται κατι τετοιο.

Και δεν καταλαβαίνω την ευκολία της σύνδεσης που κάνεις του σημείου που χάλασε με το ότι την γέμισα πολύ και την ζόρισα. Εμπειρογνώμονας είσαι; Δεν αρνούμαι πως έτσι μπορεί να έγινε αλλά δεν θυμάμαι κιόλας να την ζορίζω.

Η ευκολια της συνδεσης που εκανα, προεκυψε απο το γεγονος πως εχω καταστημα λιανικης με δερματινα ειδη/ειδη ταξιδιου και εργαστηριο για το service τους. Οποτε, ναι θα ελεγε κανεις πως ειναι ο τομεας μου αυτος.

ποιος κρίνει την μη ορθή κρίση.

Προφανως ο εκαστοτε τεχνιτης που θα παρει τη βαλιτσα σου και θα την εξετασει.

Σου ξαναλεω, δεν ειναι το προβλημα σου αυτο. Και να μην την δεχοντουσαν εντος εγγυησης, θα την εφτιαχνες με μικρο κοστος. Τωρα απλα δεν φτιαχνεται.

• Like 3
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, primeragt είπε

Για τις μπαταριες των συσκευων τα εχουμε ξαναπει. 6 μηνες αν ειναι αποσπομενες, 2 χρονια για τις unibody συσκευες.

Κάθε εταιρεία έχει δικούς της όρους και δεν ισχύει η διετία.

Samsung πχ δίνει 1 έτος στην μπαταρία (unibody ή μη).

Δημοσ.

Καλα και η σονυ δινει 1 χρονο στο ps και η apple σε ολα τα προιοντα της. Αυτο που λεω το οριζει η ευρωπαικη οδηγια που θα επρεπε να ακολουθηται απο ολους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...