Vassilis_24 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Στις 15/3/2019 στις 11:18 ΜΜ, Froskeas είπε Αν και παμπαλαίς, δεν ένιωσα ποτές μου ότι έγραφα με στυλό. Ολοι μου οι δάσκαλοι παρομοίαζαν τα γραπτά μου ως δείγμα σεισμογράφου καταγράφοντα αισθητή σεισμική δόνηση. Αλλοι πάλι θεωρούσανε πως έπιανα στυλό λες και ήτανε καλέμι. Κολυβογράμματα λαξεμένα.. έτσι κάπως κατέληξα σε ορυχείο καζμά ολημερίς να με γκντούπο βαράω Πω ρε, τι έγραψε ο τεράστιος! Μπράβο φίλε, σε νιώθω!
overpower Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Στις 16/3/2019 στις 7:21 ΜΜ, bad_freddy είπε Παιδιά έχετε δίκιο σε οσα λέτε, τα εχω παρατηρήσει κι εγω αλλά δεν ξέρω αν προσέξατε το παρακάτω Μου έτυχε προ καιρού για κάποιο λόγο να δοκιμάσω να κάνω διαίρεση στο χαρτί και πραγματικά είχα κολλήσει κοιτώντας το σαν χάνος και χωρίς να εχω ιδέα πως να ξεκινήσω... Μιλάμε δεν μπορούσα να θυμηθώ τίποτα! ΥΓ. Είμαι 36, οπότε εχω ζήσει τις σχολικές εποχές πολύ πρίν την ευρεία διάδοση της τεχνολογίας, με pc, smartphones και κομπιουτεράκια (στο σχολείο). Μην νομιζεις, και εγω στην σχολη ειχα σκαλωσει μια φορα με την διαιρεση. Οκ, ξερει/δεν ξερει καποιος με χαρτι για εμενα ειναι το ιδιο αφου πλεον ολοι εχουν ενα smartphone ή κομπιουτερακι (πχ για σχολη)
Βασίλης_29 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Γράφω με στυλό, αλλά δεν είναι καλά και ευανάγνωστα τα γράμματα, τα καταλαβαίνω μόνο εγώ. Σε σχέση με τα ωραία γράμματα που έγραφα στο λύκειο, καμιά φυσικά, έχουν χειροτερέψει πολύ. 1
spyroskonst Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Μικρός έκανα κολυβογράμματα και μου έλεγαν ότι με τον καιρό θα φτιάξει ο γραφικός μου χαρακτήρας. Spoiler alert τα γράμματα έγιναν χειρότερα. Ποτέ δεν κατάλαβα την μανία με στυλό-χαρτί, γραφή & υπολογισμός μαθηματικών σε τετράδιο. Καλώς ή κακώς οι υπολογιστές έχουν εξαπλωθεί παντού, smartphones/tablets έχουν όλοι. Δεν υπάρχει λόγος για υπολογισμός με το μυαλό, γιατί πρακτικά δεν χρειάζεται πουθενά. Και έλεος με τα βιβλία. Μου έδωσαν σε ένα σεμινάριο έναν τόμο 900 σελίδες και έφτυνα τις σελίδες σαν μπάρμπας για να βρω σε κάθε section ότι στο καλό ζητούσαν. Τι λέτε ρε? Δώστε μου σε pdf, και με ένα CTRL+F στα έχω βρει όλα σε δευτερόλεπτα.
AristidisZ Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 32 λεπτά πριν, spyroskonst είπε Ποτέ δεν κατάλαβα την μανία με στυλό-χαρτί, γραφή & υπολογισμός μαθηματικών σε τετράδιο. Καλώς ή κακώς οι υπολογιστές έχουν εξαπλωθεί παντού, smartphones/tablets έχουν όλοι. Δεν υπάρχει λόγος για υπολογισμός με το μυαλό, γιατί πρακτικά δεν χρειάζεται πουθενά. Και έλεος με τα βιβλία. Μου έδωσαν σε ένα σεμινάριο έναν τόμο 900 σελίδες και έφτυνα τις σελίδες σαν μπάρμπας για να βρω σε κάθε section ότι στο καλό ζητούσαν. Τι λέτε ρε? Δώστε μου σε pdf, και με ένα CTRL+F στα έχω βρει όλα σε δευτερόλεπτα. Μέγα σφάλμα αντίληψης Αν δε ξέρεις τον μηχανισμό με τον οποίον γίνεται κάτι, το να το βρίσκεις έτοιμο σημαίνει ότι δεν έχεις τη παραμικρή ικανότητα να κρίνεις το αποτέλεσμα που βλέπεις μπροστά σου, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για πιθανά λάθη στη δουλειά σου κλπ κλπ Προσωπικά, με κουράζει πολύ η ανάγνωση μεγάλων κειμένων μέσω Η/Υ και για αυτό προτιμώ το χαρτί Δε μιλάω για manuals που ψάχνεις κάτι εξειδικευμένο, μιλάω για βιβλία ή και μεγάλα papers κλπ Τώρα για το θέμα του νήματος, παρόλο που χρησιμοποιώ pc σχεδόν 25 χρόνια πλέον, μάλλον παρά είμαι old fashioned. Γράφω πολύ στη δουλειά με χαρτί και στυλό, κρατάω σημειώσεις, συντάσσω μεγάλα κείμενα και κατόπιν τα μεταφέρω στο pc, αλλά στο τέλος επειδή είμαστε και στο 2019, τα τραβάω μια φωτό για αρχείο και πετάω τα χαρτιά στην ανακύκλωση 2
pontez2 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Η γραφή με το στυλό/μολύβι, ειναι απαραίτητη στην ανάπτυξη δεξιοτήτων των παιδιών. Απο κει και πέρα, στην εποχή μας, κατά βάση δεν χρησιμευει ιδιαίτερα, αφού όπως σωστά έχετε πει αρκετοί, όλα γινονται ηλεκτρονικά. Εμενα πλέον με κουράζει το στυλό...δυστηχώς. Και προσφατα έπαθα κι εγω κάτι παρόμοιο με τη διαίρεση... Εννοείται πως βιβλιο σε οθονη δεν μπορω να διαβάσω!! Επεξ/σία 19 Μαρτίου 2019 από pontez2
Fortistis Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, spyroskonst είπε Μικρός έκανα κολυβογράμματα και μου έλεγαν ότι με τον καιρό θα φτιάξει ο γραφικός μου χαρακτήρας. Spoiler alert τα γράμματα έγιναν χειρότερα. Ποτέ δεν κατάλαβα την μανία με στυλό-χαρτί, γραφή & υπολογισμός μαθηματικών σε τετράδιο. Καλώς ή κακώς οι υπολογιστές έχουν εξαπλωθεί παντού, smartphones/tablets έχουν όλοι. Δεν υπάρχει λόγος για υπολογισμός με το μυαλό, γιατί πρακτικά δεν χρειάζεται πουθενά. Και έλεος με τα βιβλία. Μου έδωσαν σε ένα σεμινάριο έναν τόμο 900 σελίδες και έφτυνα τις σελίδες σαν μπάρμπας για να βρω σε κάθε section ότι στο καλό ζητούσαν. Τι λέτε ρε? Δώστε μου σε pdf, και με ένα CTRL+F στα έχω βρει όλα σε δευτερόλεπτα. Εάν η επαφή σου με τα μαθηματικά περιορίζεται στους υπολογισμούς, τότε το «κομπιουτεράκι» σου είναι αρκετό και δεν χρειάζεσαι στυλό και χαρτί. Όμως, υπάρχουν και πιο εξελιγμένες χρήσεις των μαθηματικών από αυτά που μαθαίνει κανείς στο σχολείο (δηλαδή, υπολογισμούς). Εκεί δεν είναι καθόλου, μα καθόλου τελείως και εντελώς συμφέρον να χρησιμοποιήσεις κάτι άλλο πέρα από χαρτί και στυλό/μολύβι. Γιατί δεν υπάρχουν πλήκτρα για τα σύμβολα και δεν υπάρχει (μέχρι στιγμής) efficient διεπαφή για χρήση του χώρου γύρω από τα σύμβολα. Θα έγραφα παραπάνω λεπτομέρειες αλλά δεν θα είναι γνωστές σε εσένα. Οπότε είτε δέχεσαι τον «λόγο» μου, είτε μπορείς να ψάξεις για πώς μπορεί κανείς να γράψει εξισώσεις σε LaTeX και το σύμβολα υποστηρίζονται. Αφού το ψάξεις, σκέψου ότι θα πρέπει κανείς να γράψει μερικές σελίδες πριν καταλήξει σε κάτι ορθό. Μετά, σκέψου τι σύμβολα χρειάζονται και πόσο κόπος για να γραφτούν με Η/Υ. 44 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Προσωπικά, με κουράζει πολύ η ανάγνωση μεγάλων κειμένων μέσω Η/Υ και για αυτό προτιμώ το χαρτί Δε μιλάω για manuals που ψάχνεις κάτι εξειδικευμένο, μιλάω για βιβλία ή και μεγάλα papers κλπ Εάν μεγάλα σημαίνει παραπάνω από περίπου 20 σελίδες, θα συμφωνήσω. Οι υφιστάμενες διεπαφές σε Η/Υ για τέτοιου τύπου περιεχόμενο είναι εξαιρετικά μη αποτελεσματικές. Επεξ/σία 19 Μαρτίου 2019 από Fortistis
Stamer Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Και εγώ σπάνια γράφω με στυλό (και όταν το κάνω θα είναι κάτι εξαιρετικά σύντομο συνήθως) αλλά μου φαίνεται περίεργο να "ξεχνάει" κάποιος να γράφει με στυλό. Μου φαίνεται κάτι σαν το ποδήλατο ένα πράμα.
melodicpunk Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Δεν συγκρίνεται ο ο "φυσικός" γραπτός λόγος με τον "τεχνολογικό". Η γραφή είναι σημαντικό να εξασκείται, να διατηρείται αλλά και να μην αλλοιώνεται με greeklish κλπ τα οποία πλέον χρησιμοποιούνται ακόμα και στο χαρτί από τους εφήβους. Τώρα όσον αφορά την διαίρεση κι εγώ το έχω πάθει, ειδικά όταν έχει την μορφή εκείνη με το μπαστουνάκι Μαθηματικά είναι αυτά, αν τ' αφήσεις σε αφήνουν. Πάντως εγω παρατηρώ ότι αρκετά συχνά ξεχνάω να βάλω τόνους, κάτι που δεν συνέβαινε παλιότερα. 1
mindreader Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Πω ρε παιδια...οταν ειδα αυτο το νημα, λεω 'για μενα ανοιχτηκε'! Αυτο που με ενοχλει λιγο βεβαια, ειναι οτι λογω της απραξιας, πλεον οταν γραφω κατι, γραφω χαλια. Αλλα δεν μπορω να σκεφτω λυση. Θαυμαζω την καλλιγραφια. Βλεπεις μερικα κειμενα στο χερι, και δεν χορταινεις να τα κοιταζεις.... 1
tzelen Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Ο γραφικός μου χαρακτήρας παραπέμπει είτε σε ιδιοφυία, είτε σε γιατρό, ή σε σχιζοφρενή. Τουλάχιστον αυτό όσο έγραφα. Πλέον (αφου γράφω σπάνια) αν πάρει κάποιος κάτι που έχω γράψει, θα νομίζει ότι μας επισκέφθηκαν εξωγήινοι 😛
Γιάννης Platano Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 1 ώρα πριν, mindreader είπε Πω ρε παιδια...οταν ειδα αυτο το νημα, λεω 'για μενα ανοιχτηκε'! Αυτο που με ενοχλει λιγο βεβαια, ειναι οτι λογω της απραξιας, πλεον οταν γραφω κατι, γραφω χαλια. Αλλα δεν μπορω να σκεφτω λυση. Θαυμαζω την καλλιγραφια. Βλεπεις μερικα κειμενα στο χερι, και δεν χορταινεις να τα κοιταζεις.... Ετσι ακριβως. 2
naftis Δημοσ. 20 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Το ξαναφέρνω το θέμα για το γράψιμο με το χέρι. Βρήκα ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο. Αναφέρετε σε σημειώσεις στην τάξη, όχι μόνο με κείμενο αλλά και με σκίτσα ! Είναι "παράπλευρο όφελος" από σεμινάριο σε πολυεθνική που αναφέρεται σε αυτό το θέμα, δηλαδή το σκίτσο σαν επικοινωνία στον χώρο των επιχειρήσεων. Τα σκίτσα είναι από χρόνια στις επιχειρήσεις πχ με τα flow-chart που τα τελευταία δέκα χρόνια έχουν γίνει διεθνή standards τα BPLAN 2.0. Παρόλο που έχω μπροστά μου υπολογιστή 10+ ώρες την ημέρα, στα meetings μου αρέσει να πηγαίνω με μηχανικό μολύβι και μπλοκ σημειώσεων. The Benefits of Visual Note Taking in the Classroom https://www.theteachingdistillery.com/blog-2/the-benefits-of-visual-note-taking-in-the-classroom Θα γράψω το ίδιο και στο νήμα με τις πέννες γραφής. Χρησιμοποιώ πολλές φορές! και μια ιστοσελίδα με πέννες μολύβια κλπ.. www.jetpens.com Επεξ/σία 20 Μαρτίου 2021 από naftis 3
L34x88iT Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Εγω παντως οταν ειναι να γραψω κατι σε χαρτι, μπορει μια προταση να μου βγει με κεφαλαια, μικρα και greeklish μεσα στην ιδια την λεξη 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα