Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δυστυχώς γράφω πολύ λιγότερο με στυλό ή μολύβι, σε σχέση με το πόσο θα ήθελα, γιατί σε υπολογιστή κάνω τη δουλειά μου σημαντικά πιο γρήγορα. Σχεδόν τα πάντα γίνονται ηλεκτρονικά, εκτός από υπογραφές. Δεν έχω όμως πρόβλημα να γράψω ή να χρησιμοποιήσω στυλό, ούτε τα γράμματά μου είναι άσχημα/δυσανάγνωστα. Έχοντας ως αντικείμενο όμως την εκπαίδευση, παρατηρώ ότι πάρα πολλά παιδιά είναι σε τεράστιο βαθμό ανορθόγραφα, ενώ σχεδόν κανένα δεν βάζει τόνους όταν γράφει. Είναι σαν να έχουν καταργηθεί οι τόνοι, χωρίς να μειώνονται βαθμοί γι' αυτό σε πολλά από τα σχολεία που ξέρω. Η έτοιμη πληροφορία που υπάρχει παντού σήμερα, έχει αφαιρέσει ακόμα και τις υπόλοιπες γνώσεις, με αποτέλεσμα να παρατηρείται έντονη αδυναμία έκφρασης και ιδεών στην έκθεση. Αυτό για εμένα είναι το παράδοξο της υπόθεσης.

Επεξ/σία από BritGreek
  • Like 4
  • Απαντ. 83
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μηχανικός πληροφορικής ετών 30. 7-10 ώρες εργασίας καθημερινά με χρήση υπολογιστή και τάμπλετ. Αν θέλω να κρατήσω σημείωση οποτεδήποτε το χέρι πάει αυτόματα σε χαρτί και στύλο αλλιώς νιώθω πως δεν την κράτησα.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά έχετε δίκιο σε οσα λέτε, τα εχω παρατηρήσει κι εγω αλλά δεν ξέρω αν προσέξατε το παρακάτω

16 ώρες πριν, bluesattack είπε

Υπερβολες παιδια.Δηλαδη αν επρεπε να κανουμε διαιρεση ''με το χερι'' και να χρησιμοποιησουμε στυλο τι θα καναμε ? :P (δεν πιστευω να θυμαστε πως γινεται ε ? :D)

Μου έτυχε προ καιρού για κάποιο λόγο να δοκιμάσω να κάνω διαίρεση στο χαρτί και πραγματικά είχα κολλήσει κοιτώντας το σαν χάνος και χωρίς να εχω ιδέα πως να ξεκινήσω... 

Μιλάμε δεν μπορούσα να θυμηθώ τίποτα!

ΥΓ. Είμαι 36, οπότε εχω ζήσει τις σχολικές εποχές πολύ πρίν την ευρεία διάδοση της τεχνολογίας, με pc, smartphones και κομπιουτεράκια (στο σχολείο).

Επεξ/σία από bad_freddy
  • Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, BritGreek είπε

Είναι σαν να έχουν καταργηθεί οι τόνοι, χωρίς να μειώνονται βαθμοί γι' αυτό σε πολλά από τα σχολεία που ξέρω.

Οι τόνοι δεν υπήρχαν στα αρχαία ελληνικά όπου γραφόντουσαν όλα με κεφαλαία. Καθιερώθηκαν τον 9ο αι. μ.Χ., μαζί με τη μικρογράμματη γραφή κυρίως για να μάθει ένας ξένος την ελληνική γλώσσα. Πραγματικά, σήμερα για μας οι τόνοι δεν παίζουν ρόλο στην ανάγνωση, και μάλιστα θα έλεγα ότι έχουν το μεγάλο μειονέκτημα να μειώνουν κατά πολύ την ταχύτητα της γραφής! Μάλλον θα καταργηθούν με την συνεχή εξέλιξη της γραφής σε βάθος χρόνου, ως πλεονάζουσα πληροφορία (όπως το πολυτονικό σύστημα).

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
Spoiler

Στη χωρα που ζουμε ειναι ολα λογια του αερα, οποτε ουτε στυλο ούτε πληκτρολόγιο. Μόνο "θα".
Ήθελα να το βγαλω απο μεσα μου.

Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής είναι αυτό που λέμε " Εξις δευτέρα φύσις ".

Ειρήσθω εν παρόδω, κατά τα ειωθότα οι τόνοι κάποια μέρα θα σβήσουν.

• Like 2
Δημοσ.

Σημειωσεις κραταω κυριως με το πενακι στο note που εχω. Αν θελω να κρατησω σημειωσεις σε χαρτι συνηθως τις γραφω στον υπολογιστη τις εκτυπωνω και τις εχω τακτοποιημενες σε διαφανειες. Με στυλο πριν το 2010 εγραφα αρκετα στο σχολειο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η γραφή είναι σπουδαίο πράμα. Ο άνθρωπος την χρησιμοποιεί χιλιάδες χρόνια...

Προσωπικά για να μάθω κάτι πρέπει να το γράψω και να το δω στο χαρτί...

Αν το συνδυάσεις με εργαλείο που σου αρέσει πχ πέννα ή ένα μηχανικό μολύβι, (προτιμώ 1mm) δίνει ωραία αίσθηση με μύτες B ή 2B. Αισθάνεσαι την μύτη που τρίβεται στο χαρτί, ωραία αίσθηση... 

Άσε που στις δουλειές έχει γίνει μόδα το sketching, οπότε ένα βολικό μολύβι και καμιά φορά και έγχρωμα μολύβια είναι πολύ βολικά...  

Και η πέννα μου αρέσει...

Βέβαια η περισσότερη δουλειά γίνεται στον υπολογιστή. Πολλές φορές όμως έχει προηγηθεί ένα πρόχειρο στο χαρτί...

εδώ που τα λέμε, μια σύνθετη σκέψη να θες να προβάλλεις ένα γραφηματάκι είναι απαραίτητο...

Επεξ/σία από naftis
  • Like 3
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Nikosmile είπε

Πραγματικά, σήμερα για μας οι τόνοι δεν παίζουν ρόλο στην ανάγνωση, και μάλιστα θα έλεγα ότι έχουν το μεγάλο μειονέκτημα να μειώνουν κατά πολύ την ταχύτητα της γραφής! Μάλλον θα καταργηθούν με την συνεχή εξέλιξη της γραφής σε βάθος χρόνου, ως πλεονάζουσα πληροφορία (όπως το πολυτονικό σύστημα).

Δεν συμφωνώ καθόλου. Εγώ δυσκολεύομαι να γράψω ή να διαβάσω κείμενο χωρίς τόνους. Ίσως επειδή δεν είμαι πια νέος. Αυτή τη στιγμή, ωστόσο, οι τόνοι είναι απολύτως απαραίτητοι σε οποιαδήποτε επίσημη γραπτή αξιολόγηση, προφανώς.

• Like 3
Δημοσ.

το ειχα παθει και εγω καποτε αυτο απο το 2011 που πηρα πτυχιο εως το 2015 δεν ετυχε ποτε να γραψω οταν λοιπον το 15 ειχα κανει αιτηση για τον δεδδηε μεσω ασεπ για κανα δυο λεπτα σκαλωσα δεν θημωμουν πως γραφουν

Δημοσ.

Είμαι όλη τη μέρα μπροστά από διάφορα pc's και servers (αρχικά λόγω δουλειάς) αλλά καθημερινά γράφω και με στυλό (καθαρά από επιλογή).

• Like 1
Δημοσ.

δεν μου φαίνεται, ακόμα τουλάχιστον, ασυνήθιστο το να γράψω με στυλό, μου φαίνεται όμως που άμα γράψω κάτι πλέον δε βάζω τόνους! :D :P

Δημοσ.

Έγραφα πολύ πάρα πολύ παλαιά.Σελίδες ολόκληρες κάθε μέρα.

Τώρα πάω στο ΚΕΠ που χρειάζεται να γράψω πέντε λόγια σε μια εξουσιοδότηση και πολλές φορές προσπαθώ να θυμηθώ πως γράφετε ένα γράμμα.Τραγικό λέμε.

Έγραφα τέλεια γράμματα και τώρα έφτασα να μιμούμαι τις ιατρικές συνταγές.:D

• Like 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, bad_freddy είπε

Μου έτυχε προ καιρού για κάποιο λόγο να δοκιμάσω να κάνω διαίρεση στο χαρτί και πραγματικά είχα κολλήσει κοιτώντας το σαν χάνος και χωρίς να εχω ιδέα πως να ξεκινήσω... 

Μιλάμε δεν μπορούσα να θυμηθώ τίποτα!

ΥΓ. Είμαι 36, οπότε εχω ζήσει τις σχολικές εποχές πολύ πρίν την ευρεία διάδοση της τεχνολογίας, με pc, smartphones και κομπιουτεράκια (στο σχολείο).

Κάνω συχνά πράξεις με το χέρι, για να μην σκουριάζει το μυαλό και χάνω τη συγκεκριμένη δυνατότητα. Αν και οι πράξεις είναι μάλλον μηχανική διαδικασία, οι χεράτοι υπολογισμοί με βοηθούν να διατηρώ και μια αίσθηση του αν ένα output είναι εύλογο, ώστε να αποφεύγω να υιοθετήσω ένα αποτέλεσμα απλώς και μόνον επειδή "το 'βγαλε το γκομπιούτερ". Για λίγο πιο απαιτητική διαδικασία καταπιάνομαι με γεωμετρικά προβλήματα, βγάζω τετραγωνικές ρίζες με το χέρι, τέτοια πράγματα· άλλοι παίζουν μπλιτσάκια στο σκάκι ως εγκεφαλική άσκηση, εγώ έχω αυτά. Εκείνο που έχω παρατήσει εντελώς και βασίζομαι στις μηχανές είναι τα ολοκληρώματα. :( Και, φυσικά, με το χέρι λύνω και σταυρόλεξα.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 16/3/2019 στις 1:11 ΠΜ, bluesattack είπε

Εκτος απο την λιστα για τα ψωνια του σουπερμαρκετ δεν νομιζω οτι εχει καποια αλλη χρησιμοτητα πλεον..:P

Υπερβολες παιδια.Δηλαδη αν επρεπε να κανουμε διαιρεση ''με το χερι'' και να χρησιμοποιησουμε στυλο τι θα καναμε ? :P (δεν πιστευω να θυμαστε πως γινεται ε ? :D)

Να σαι καλα φίλε, ευχαριστώ γιασ τους εφιάλτες.

Και μια συμβουλή για όσους κάνουν άσχημα γράμματα: Το μολύβι βοηθάει πάρα πολύ. Τουλάχιστον εμένα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάντα έκανα χάλια γράμματα, πάντα με κράζανε οι καθηγητές. Ποτέ δεν το διόρθωσα, και δεν χρειάζεται να το διορθώσω πλέον. Ζήτω το πληκτρολόγιο

Επεξ/σία από valkon

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...