Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η γραφη, τα στυλο, τα μολυβια, οι γομες, τα highlighters...ολα αυτα ειναι μεγαλες αγαπες!

Μπορει στον εργασιακο τομεα να επικρατουν οι υπολογιστες, ωστοσο σε μερικους κλάδους η γραφή κραταει γερα ακομη. Π.χ. στον τομεα του Writing/Editing που βρισκομαι, ολοι μας έχουμε και τις ατζεντες μας και τα notepads μας και τα χρησιμοποιούμε καθημερινα (ειδικα η ατζεντα πολυ χρησιμη, γράφω κάθε μερα τι κανω και τι εντολες μου δωθηκαν). Επισης, γραφουμε σημειωσεις πανω στα εκτυπωμένα drafts γιατι απλα ειναι πιο γρηγορο και πρακτικό στην παρούσα φαση. Απ'τις καλύτερες στιγμές ειναι οταν ακουω να λενε 'Nenya διαλεξε, τι stationery χρειαζεσαι να κανουμε παραγγελια;' XD

Αγαπημενα στυλο:

spacer.png

• Like 2
  • Απαντ. 83
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στη δουλεια μου αναγκαστικα ειμαι σε πληκτρολογιο σχεδον ολη μερα, αλλα σε meetings, reviews ή οτιδηποτε αλλο κραταω σημειωσεις χειρογραφα, ακομα και to do lists, tasks etc. 

Το κακο ή καλο ειναι πως αν μπορουσα να παρομοιασω τα γραμματα μου με αντιστοιχη font θα ηταν staccato222 bt regular, αλλα σαν να γραφει γιατρος.

Κανεις δεν μπορει να διαβασει τις σημειωσεις μου 😏

Επεξ/σία από Iris_89
  • Like 2
Δημοσ.

Δυσκολεύομαι ακόμα και την λίστα του σουπερ μαρκετ να γραψω, και ετσι που τα γράφω καμιά φορά δεν μπορώ να τα διαβάσω μετά.

Δυστυχώς το χέρι ξέχασε να πιάνει το στυλό και το μολύβι, ενώ στο πληκτρολόγιο πάει μόνο του σαν ...προγραματισμένο.

Δημοσ.

Ο κουμπάρος μου έχει πάει μόνιμα στην Σουηδία και από πέρυσι έχουν βάλει στα σχολεία μία φορά την εβδομάδα να γράφουν με στυλό τις εργασίες κτλ γιατί 9/10 λέει έχει ξεχάσει ή δεν ξέρει καν (η νέα γενιά) να γράφει με στυλό.

• Like 2
Δημοσ.

Εχει παρατηρήσει καποιος πως όταν καταγράφει μια σημείωση χειρόγραφα σε χαρτί,θυμάται μελλοντικά πιο εύκολα τι είχε γραψει από ότι αν την έχει πληκτρολογήσει; or is it just me?

• Like 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαίρομαι , νόμιζα ότι ήμουν ο μόνος με τέτοια προβλήματα, αφού πολλές φορές λέω να βρω μια τύπου σχολή που σε μαθαίνουν να γραφείς αλλά που χρόνος..

Και εγώ αισθάνομαι ντροπή, εντωμεταξύ ούτε λόγος για ορθογραφία με στυλό, άσε που πολλές φορές σε μια ελληνική λέξη θα πετάξω και 2 λατινικά γράμματα γιατί μπερδεύομαι…

Ισχύει το παραπάνω και εγώ θυμάμαι καλύτερα αν γράψω κάτι δεν ξέρω γιατί.

Επεξ/σία από syban
  • Like 5
Δημοσ.
2 hours ago, The_Judas said:

Γράφεις ανάποδα, οπότε γεμίζεις μουτζούρες το χέρι ή το γραπτό. Ξεκινάς να γράφεις από αριστερά προς τα δεξιά... και όσο γράφεις σέρνεται το χέρι στο τετράδιο και το μουτζουρώνει.

Ορισμένα τετράδια (ειδικά τα σπιραλ ) είναι φτιαγμένα για δεξιόχειρες οπότε ακουμπάει το χέρι σου στο διαχωριστικό και σε ενοχλεί στο γράψιμο.

Τέλος, συνήθως οι αριστερόχειρες πιάνουν με διαφορετική τεχνική το στυλο (για να αποφύγουν όλα τα παραπάνω) με αποτέλεσμα να κουράζεται και το χέρι.

Το πληκτρολόγιο/ποντίκι επίσης για δεξιόχειρες είναι φτιαγμένο, αλλά εκεί έχεις τουλάχιστον επιλογές (βελάκια, συμμετρικό ποντίκι).

Ο Leonardo Da Vinci το είχε λύσει το πρόβλημα. Έγραφε από δεξιά προς τα αριστερά. Θέλεις καθρέφτη για να τα διαβάσεις!

• Like 4
  • Moderators
Δημοσ.

Γραφω συνεχεια λογω συγγραφικου χομπι.

Παρολο που ειμαι σχετικά γρηγορος στην πληκτρολόγηση, το δημιουργικο κομματι γινεται με χαρτι και στυλο. Για καποιον λογο οταν κατσω στον υπολογιστη, δεν μπορω να εμπνευστω απολυτως τιποτα. Οποτε διπλη δουλεια να τα περνάω μετα σε WORD. Γραφω με χοντρό μαρκαδορακι Pilot 0,7, οτιδήποτε κατω 0,5 δεν το μπορω.

Επισης κραταω σημειώσεις για οτιδήποτε, οποτε με εχει βολέψει το note μου στο κομματι αυτο.

• Like 4
Επισκέπτης
Δημοσ.

Στο σχολείο, ήμουν υπόδειγμα τάξης, καλλιγραφίας και ορθογραφίας. Μπορεί να ήμουν τεμπέλης, αλλά είχα όλα τα υπόλοιπα.

Στην πορεία ΟΛΑ άλλαξαν.

Γράφω όπως οι ιατροί, κοινώς καλικατσούνες, η ορθογραφία μου είναι σε μέτρια επίπεδα και φταίει σε μεγάλο βαθμό η ανορθογραφία του 90% του ελληνικού πληθυσμού και τέλος, δεν είμαι πια καθόλου τακτικός...

Δημοσ.

Οχι απλά εχω ξεχασει, αν χρεαιστει να γραψω περισσότερο από 2-3 γραμμές νιώθω το χέρι μου και τον καρπό μου να πονούν αφάνταστα 

• Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.
2 ώρες πριν, CheOnWeb είπε

Ο Leonardo Da Vinci το είχε λύσει το πρόβλημα. Έγραφε από δεξιά προς τα αριστερά. Θέλεις καθρέφτη για να τα διαβάσεις!

Μπορεί να είχε γκόμενα Περσίδα

Δημοσ.

Εγώ εδώ που είμαι 25 έχω ξεχάσει να γράφω. Ποτέ δεν εκανα καλα γράμματα αλλά πλέον δεν μπορώ να τα διαβάσω ούτε εγώ ο ίδιος. Αν θέλω να κρατήσω σημειώσεις βγάζω φωτογραφίες με το κινητό η αν είναι απαραίτητο να γράψω κάτι για να το διαβάσει άλλος μπορεί τις 10 γραμμές να θέλω 5 λεπτά για να είναι ευανάγνωστα. Φυσικά είναι κάτι το οποίο δεν είμαι υπερήφανος!

Δημοσ.
1 hour ago, cacofonix-3 said:

Μπορεί να είχε γκόμενα Περσίδα

Βασικά δεν είχε πάει σχολείο ώστε να τον υποχρεώσει κάποιος να γράφει «σωστά», οπότε έκανε αυτό που τον βόλευε. 

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όταν ήμουν φοιτητής πριν καμιά δεκαπενταετία, είχα τρελαθεί να γράφω με το χέρι, και επειδή δεν προλάβαινα... αναγκαστικά κομμένες λέξεις (σαν στενογραφία). Δεν έκανα ποτέ καλά γράμματα αλλά καταλάβαινα τι έγραφα. Τώρα ελάχιστα γράφω με στυλό, και αν γράψω κάτι στα γρήγορα μπορεί μετά να μη καταλαβαίνω και τι έγραψα :lol:. Πάντως με εξάσκηση σε μια-δυο βδομάδες ο εγκέφαλος και το χέρι μπαίνουν στο νόημα πάλι. Απλά τα ορθογραφικά θα χτυπήσουν κόκκινο :shifty:!

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...