c4tt3l Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Πιστεύω δεν είναι τόσο θέμα ταχύτητας γραφής (λέξεις/λεπτό) όσο η ικανότητα στον υπολογιστή να μπορείς εντελώς καθαρά και χωρίς γομολάστιχα, μπλάνκα και λοιπά βουντού από το Καρπενήσι να σβήσεις και να ξαναγράψεις από την αρχή ή τη μέση κάτι που δεν "καθόταν καλά" είτε μιλάμε ορθογραφικά είτε σημασιολογικά. Προσωπικά έχω την ευχέρεια και για το παραδοσιακό γράψιμο και για πληκτρολόγηση, δεν τα ξεχωρίζω τόσο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα μπω στη διαδικασία να γράψω κάτι παραπάνω από ένα τηλέφωνο, τα ψώνια ή μια σημείωση σε ένα ποστ-ιτ. Η "γραμματοσειρά" που έχει το χέρι μου κάνει την comic sans μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της ουνέσκο. 2
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Μετά από 25 χρόνια προπόνηση έχω σπάσει το φράγμα του ήχου στην τυφλή πληκτρολόγηση. Πληκτρολογώ με την ίδια ταχύτητα που μιλάω. Αλλά το στυλό είναι απόλαυση. Δεν πρόκειται να πάθω ποτέ τέτοιο πράγμα γιατί έχει και την καλλιτεχνική του πλευρά το ζήτημα.
talibanakos Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 1 ώρα πριν, Arkin είπε Το γραψιμο με στυλο δεν χρειαζεται στην πλειοψηφια των δουλειων. Πως κατεληξες σε αυτο το συμπερασμα; 1
Arkin Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 38 λεπτά πριν, talibanakos είπε Πως κατεληξες σε αυτο το συμπερασμα; Σε ολες τις υπηρεσιες χρησιμοποιουν υπολογιστες για καταχωρηση η οτιδηποτε. Ακομα και οι υπογραφες εδω και χρονια σε tablet της βαζω με πενακι. Σε στυλο μονο σε αιμοδοσια γραφω τα τελευταια χρονια. Σιγουρα υπαρχουν δουλειες που ακομα δουλευουν με στυλο αλλα θεωρω οτι ειναι ελαχιστες. 1
talibanakos Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 4 λεπτά πριν, Arkin είπε Σε ολες τις υπηρεσιες χρησιμοποιουν υπολογιστες για καταχωρηση η οτιδηποτε. Δεν ειναι μονο οι υπηρεσιες "δουλειες". Πολλες δουλειες απαιτουν στυλο,ειδικα οι ετερορυθμες. Απεχουμε πολυ ακομα απο αυτο που θεωρεις οτι παιζει γενικοτερα στη χωρα.
bluesattack Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Εκτος απο την λιστα για τα ψωνια του σουπερμαρκετ δεν νομιζω οτι εχει καποια αλλη χρησιμοτητα πλεον.. 3 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε Φυσικά αυτό δεν είναι κάτι που μου αρέσει. Το αντίθετο. Αισθάνομαι κάποια ντροπή. Υπερβολες παιδια.Δηλαδη αν επρεπε να κανουμε διαιρεση ''με το χερι'' και να χρησιμοποιησουμε στυλο τι θα καναμε ? (δεν πιστευω να θυμαστε πως γινεται ε ? ) 1
larathabal Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Αναγκαστικα γραφω με στυλο. Στα διπλα βιβλια, στις "παραγγελιες" που κανουν οι καλοι πελατες. Τετοιες δουλειες μονο παραδοσιακα. 1
Fortistis Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Μέχρι να βρεθεί καλό σύστημα για να γράφεις εξισώσεις εύκολα και γρήγορα, στυλό και μολύβι θα είναι τα κυρίαρχα interfaces. 2
4saken Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 8 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε Φυσικά αυτό δεν είναι κάτι που μου αρέσει. Το αντίθετο. Αισθάνομαι κάποια ντροπή. Και τα δικα μου γραμματα εχουν γινει αισχρα (οχι οτι εκανα ποτε ωραια γραμματα) αλλα γιατι ντροπη?Θα νιωθες ασχημα αν ξεχναγες να ιππευεις επειδη αρχισες να οδηγεις αυτοκινητο? Σημασια εχει τι γραφεις και οχι με τι το γραφεις.. 1
Zazula Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Προσωπικά συνεχίζω να γράφω και με στυλό, και μάλιστα μου αρέσει πολύ. Επίσης πάντα έχω δυο-τρία στυλό στις τσέπες, κι έχω αδυναμία στα λεπτόγραμμα (μέχρι 0,4 mm). 2
The_Judas Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 7 ώρες πριν, archer100 είπε Γιατι αυτο; Ειναι πιο σπαστικο το γραψιμο για τους αριστεροχειρες; Γράφεις ανάποδα, οπότε γεμίζεις μουτζούρες το χέρι ή το γραπτό. Ξεκινάς να γράφεις από αριστερά προς τα δεξιά... και όσο γράφεις σέρνεται το χέρι στο τετράδιο και το μουτζουρώνει. Ορισμένα τετράδια (ειδικά τα σπιραλ ) είναι φτιαγμένα για δεξιόχειρες οπότε ακουμπάει το χέρι σου στο διαχωριστικό και σε ενοχλεί στο γράψιμο. Τέλος, συνήθως οι αριστερόχειρες πιάνουν με διαφορετική τεχνική το στυλο (για να αποφύγουν όλα τα παραπάνω) με αποτέλεσμα να κουράζεται και το χέρι. Το πληκτρολόγιο/ποντίκι επίσης για δεξιόχειρες είναι φτιαγμένο, αλλά εκεί έχεις τουλάχιστον επιλογές (βελάκια, συμμετρικό ποντίκι). 4
sstratos Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Ποτέ μου δεν έγραφα ωραία και καλλιτεχνικά γράμματα αλλά τουλάχιστον διαβάζονταν. Ενώ στον υπολογιστή γράφω τυφλό σύστημα και πηγαίνω αέρας , σε σημείο που να αμφισβητούν οτι το έγραψα αυτό που μου λένε , χρειάζεται απο τη δουλειά μου να γράφω και σε ετικέτες διάφορες οδηγίες. Εκεί κάνω κάτι γράμματα τελευταία πολύ άσχημα , και μερικές φορές δεν σηκώνω το χέρι ανάμεσα σε δυο λέξεις (δηλαδή γράφω πρωί+βράδυ αλλα χωρίς να σηκώσω το στυλό να μείνει κενό , με μιά μονοκόμματη γραμμή ολα αυτά...) Το δυσάρεστο είναι οτι έχω δύο μικρά παιδιά, και όταν μου ζητάνε να τους γράψω κάτι σε μια κόλλα χαρτί , με πιάνει ανασφάλεια ότι θα κάνω λάθος......
Muchacho Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Για κάποιο ανεξήγητο λόγο ενώ με βολεύει να πληκτρολογώ στον υπολογιστή,οποιαδήποτε σημείωση ή υπενθύμιση γίνεται αποκλειστικά χειρόγραφα.Πάντως αυτό που έχω παρατηρήσει είναι πως τα γράμματα μου έχουν πάρει μία φθίνουσα πορεία ως προς τη αισθητική.... ΥΓ.Όσοι γράφετε αρκετά τι στυλό χρησιμοποιείτε? 1
alexistefania Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 10 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε Δεν ειναι τρολλαρισμα .. Μεγαλωσα με μια γενια που οτι θελαμε να γραψουμε ηταν 100% με χρηση στυλο κλπ .. Ποτε δεν ημουν καλιγραφος αλλα εγραφα ικανοποιητικα και ευαναγνωστα . Η φυση της δουλειας γραφειου εξαρταται απο 99% χρηση υπολογιστη . Υπολογιστη που πρωτοακουμπησα πληκτρολογιο ηταν στα 33 μου και ειμαι 61 αλλα μου αρεσε και κολησα . Πιανω πολλες φορες τον εαυτο μου τις ελαχιστες , πολυ ελαχιστες στιγμες της ημερας, που εκτος απο υπογραφες που κραταω την παροδοσιακη ...να μην μπορω να γραψω αν χρειστει δυο γραμμες και να μην...πηγαινει το χερι μου . Στος καποιους ...μεγαλυτερης ηλικιας εδω συμβαινει κατι τετοιο ? Δυστυχώς η πορεία της ζωής μας αρχίζει να εξαλείφει πολλές συνήθειες ήθη και έθιμα μας Το στυλό πια σαν μέσο γραφής διατηρείτε τώρα πια στις μικρές ηλικίες. 1
sstratos Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Εμένα με βολεύει να γράφω με πολύ λεπτη μύτη πλέον (0,3 - 0,2)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα