Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορεί η ισοπροπυλική αλκοόλη σε βάθος χρόνου να καταστρέψει/ "κάψει" το coating της επιφάνειας των περιφερειακών; *

____

Συνήθως μια φορά τη βδομάδα περνάω ενα χέρι τα περιφερειακά μου όπως ποντίκι, πληκτρολόγιο, ακουστικά κλπ για λόγους υγιεινής /καθαριότητας και ώστε να καθαρίσει πληρώς αν τύχει είχε μαζέψει αρκετή σκόνη ή λερώθηκε τυχαία.

*ή απλά τα περνάω ανα 2η μερα με ενα πανακι υγρό τύπου αζαξ αν έχει τελειώσει η ισοπροπυλική. 

Επεξ/σία από 7nisiotis
Δημοσ.

Με απλα πανακια χλωρινης Klinex που καθαριζω τηλεφωνα, σταθερα και κινητα, ποντικια, πληκτρολογια αλλα και πλαστικα-μεταλλικα μερη οθονων ( οχι φυσικα την προσοψη ) και pc, εδω και χρονια και δεν εχω αντιμετωπισει καποιο αισθητικο προβλημα. Σε καποια σημεια βεβαια οπου θελω και να δειχνουν καθαρα, απλα περνω και ενα χερακι με Ajax για τα τζαμια στο τελος.

Σε πληκτρολογια και ποντικια παντως, η φθορα που παρατηρω ειναι καθαρα απο την χρηση και τα δαχτυλα. 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, 7nisiotis είπε

Μπορεί η ισοπροπυλική αλκοόλη σε βάθος χρόνου να καταστρέψει/ "κάψει" το coating της επιφάνειας των περιφερειακών; *

____

Συνήθως μια φορά τη βδομάδα περνάω ενα χέρι τα περιφερειακά μου όπως ποντίκι, πληκτρολόγιο, ακουστικά κλπ για λόγους υγιεινής /καθαριότητας και ώστε να καθαρίσει πληρώς αν τύχει είχε μαζέψει αρκετή σκόνη ή λερώθηκε τυχαία.

*ή απλά τα περνάω ανα 2η μερα με ενα πανακι υγρό τύπου αζαξ αν έχει τελειώσει η ισοπροπυλική. 

Δεν έχει αντισηπτική δράση η ισοπροπυλική 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, thetiesthatbind είπε

Δεν έχει αντισηπτική δράση η ισοπροπυλική 

Εχει.

Γενικα οι αλκόολες εχουν την "αντισυπτικη" δραση.

Οσο για καθαρισμο, τα μωρομαντηλα, εκτος απο την προφανη τους χρηση, ειναι ενα ηπιο καθαριστικό καταλληλο για καθε χρηση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, alkis13 είπε

Εχει.

Γενικα οι αλκόολες εχουν την "αντισυπτικη" δραση.

Οσο για καθαρισμο, τα μωρομαντηλα, εκτος απο την προφανη τους χρηση, ειναι ενα ηπιο καθαριστικό καταλληλο για καθε χρηση.

Δε νομιζω ότι χρησιμοποιούν προπανόλη, ισως αραιωμένο με νερό και γενικότερα κατεργασμένο.  Αιθανόλη, προφανώς, ναι, ισοπροπυλικη, καθαρή, δύσκολα. 

Επεξ/σία από thetiesthatbind
Δημοσ.

Οτιδήποτε έχει αλκοόλ δεν το ακουμπάς σε πλεξιγκλας.

Θα το θολώσει, επίσης το αλκοόλ καταστρέφει την επίστρωση που έχει πάνω το panel της οθόνης.

Άρα μακρυά και από την οθόνη.

• Thanks 1
Δημοσ.
22 ώρες πριν, 7nisiotis είπε

αν το αντικείμενο έχει την ελαστική επίστρωση-γόμα δεν κάνει, θα την καταστρέψει πολύ πιο γρήγορα (ούτως ή άλλως θα διελυθεί κάποια στιγμή αλλά συνήθως κρατάει κάποια χρόνια ανάλογα με την χρήση)

• Like 2
Δημοσ.
Στις 15/3/2019 στις 7:14 ΜΜ, 7nisiotis είπε

για λόγους υγιεινής /καθαριότητας ή λερώθηκε τυχαία.

ύποπτος ή μερακλής ο @7nisiotis   :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαχαχαχα όχι, να φανταστείς ούτε τρώω πάνω στο γραφείο του pcιου. Μια φορά χυμό πήρα κ πήγα να καταστρέψω το παλιό μηχανικό. 

Είμαι λίγο περίεργος, βαράει το ocd μου κ δε μπορώ να βλέπω κάτι έστω κ λίγο σκονισμένο. Εγώ κ η σκόνη μια σχέση μίσους :P. Απλά προσπαθώ να τα κρατάω σε άψογη κατάσταση όσο γίνεται. ( Περιφερειακά, hardware κλπ ) 

Επεξ/σία από 7nisiotis

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...