FromDusk_TillDawn Δημοσ. 15 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2019 Καλησπερα.Γενικα εχω παιξει καποια final fantasy οπως το xv απο τα τελευταια και παλιοτερα με ενα φιλο στο ps3 απλα δεν εκατσα ποτε να ψαχτω για το τι παιζει σε ολα αυτα τα παιχνιδια και επεισοδια ολα αυτα τα χρονια.Ειναι πολλα και θελω αλλα εχω χαθει. Θελω να μου πειτε τι πρεπει να δω απο animation και τι παιχνιδια να παιξω στο ps4 ωστε να καταλαβω ολη την ιστορια του ff αν αυτο ειναι εφικτο. Κονσολες παλιες δεν εχω μονο το ps4 οποτε αν πρεπει να παιξω σε κατι παλιοτερο δε θα μπορεσω. Απο anime θα κανω οτι μπορω για να βρω οτι προταθει. Ενταξει το θεμα δεν ξερω αν επρεπε να το ανοιξω εδω στο κινηματογραφο η στο μπλα μπλα οποτε ζητω συγνωμη απο τους admin.
jerry banana Δημοσ. 15 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Timeline of release years 1987 Final Fantasy 1988 Final Fantasy II 1989 1990 Final Fantasy III 1991 Final Fantasy IV 1992 Final Fantasy V 1993 1994 Final Fantasy VI 1995 1996 1997 Final Fantasy VII 1998 1999 Final Fantasy VIII 2000 Final Fantasy IX 2001 Final Fantasy X 2002 Final Fantasy XI 2003 2004 2005 2006 Final Fantasy XII 2007 2008 2009 Final Fantasy XIII 2010 Final Fantasy XIV 2011 2012 2013 2014 2015 2016 Final Fantasy XV Οσον αναφορα τις ταινιες εισαι εδω Final Fantasy in film 1994 Final Fantasy: Legend of the Crystals 1995 1996 1997 1998 1999 2000 2001 Final Fantasy: The Spirits Within Final Fantasy: Unlimited 2002 2003 2004 2005 Final Fantasy VII: Advent Children Last Order: Final Fantasy VII 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 Kingsglaive: Final Fantasy XV Brotherhood: Final Fantasy XV Το πρωτο ειναι για παιχνιδια και το 2ο για ταινιες.Το αριστερο πρασινο μου εβγαινε μεχρι κατω καταλαθος δεν ισχυει . Οποτε παρτα χρονολογικα και εισαι ενταξει.Πολυ χρονο να εχεις και ορεξη. Εαν δεν εχεις καμια κονσολα που χρειαζεται για το παιχνιδι δες τους emulators. Επεξ/σία 15 Μαρτίου 2019 από jerry banana 3 1
xavier Δημοσ. 15 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2019 Πάντως αν η ερώτηση είναι αν τα παιχνίδια έχουν κάποια σύνδεση μεταξύ τους, να ξεκαθαρίσουμε ότι το μόνο που τα συνδέει είναι το όνομα....το πικ της σειράς ήταν το 7, αλλά καλύτερα περίμενε το ριμέικ για να ασχοληθείς....τα άνιμε, χωρίς να έχεις ασχοληθεί με τα παιχνίδια είναι ένα ρίσκο....Εγώ θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις από τα πιο καινούρια και να πας προς τα πίσω... 2
magnam Δημοσ. 15 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Αυτό που έχει παραθέσει ο φίλος πάνω είναι η τοποθέτηση των παιχνιδιών χρονολογικά. Εάν αυτό που θέλεις είναι η σεναριακή τοποθέτησή τους (ώστε να δεις, ας πούμε, την όλη ιστορία από την αρχή μέχρι το τέλος) λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω, αλλά δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει, με την έννοια ότι όλα τα Final Fantasy (με εξαίρεση ελάχιστα) είναι σεναριακά ανεξάρτητα μεταξύ τους, έχουν εντελώς διαφορετικό σενάριο και ιστορία, και αρκετά εξελίσσονται σε διαφορετικά σύμπαντα (π.χ. κάποια στον μεσαίωνα, άλλα σε δυστοπικό μέλλον κτλ.). Οι εξαιρέσεις που αναφέρω παραπάνω αφορούν κάνα-δυο που έτυχε να κυκλοφορήσουν και σίκουέλ τους (π.χ. το Final Fantasy X με το X-2), ή κάποια τα οποία λαμβάνουν χώρα στο ίδιο σύμπαν, χωρίς φυσικά το γεγονός αυτό να σημαίνει πως σεναριακά έχουν τίποτα το κοινό. Ταινίες, σειρές κτλ. έχουν όντως βγει κάποιες, αλλά η καθεμία "ταυτίζεται" ουσιαστικά και με κάποιο συγκεκριμένο παιχνίδι. Π.χ. το Kingsglaive και το Brotherhood είναι ξεκάθαρα υλικό του Final Fantasy XV και δεν σχετίζονται στο ελάχιστον με τα άλλα παιχνίδια. Αντίστοιχα, το Advent Children με το Final Fantasy VII. Επεξ/σία 15 Μαρτίου 2019 από magnam 1
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Moderators Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Μιας και όπως ήδη σωστά αναφέρθηκε ότι οι ιστορίες των περισσότερων από αυτά δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους, σου προτείνω να τα παίξεις από το πιο παλιό, που είχε τα πιο απλά mechanics και σύστημα μάχης και να προχωράς. Τα 1-6 είναι διαθέσιμα σε android γιατι με τα γραφικα ιδίως του NES δεν θα την παλέψεις. Το 7 υπάρχει σε όλες τις κονσόλες σαν remaster, όπως και το ΙΧ, Χ, Χ-2, ΧΙΙ. Το 13 (είναι 3 παιχνίδια) μπορείς να το παίξεις και σε ένα αρκετά παλαιό pc, όπως και τα remasters των 7, 9, 10, 12. Με τα 11 και 14 μην ασχοληθείς, είναι online. Ωστόσο υπάρχουν και ορισμένα spin ofs όπως το crisis core που είναι για psp τα οποία είναι καταπληκτικά! psp emulator μπορείς να βάλεις πανεύκολα σε pc ή android. Κάποια άλλα spin ofs όπως τα dimensions είναι οκ παιχνιδάκια, αλλά δε θα χάσεις και τίποτα αν δεν τα παίξεις. Επίσης αν και ανυπομονώ τρελά για το final fantasy 7 remake, δεν θα σου πρότεινα να περιμένεις γιατί για το 15 περιμέναμε 9 χρόνια, αρα ίσως χρειαστεί τρελή αναμονή... 1 1
FromDusk_TillDawn Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Ευχαριστω ρε παιδια.Το οτι ηταν σεναριακα ανεξαρτητα τα περισσοτερα μεταξυ τους να σας πω την αληθεια τωρα το μαθαινω. Ειχα μια εντυπωση οτι ολο και καποια συνδεση υπαρχει.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Moderators Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 7 hours ago, FromDusk_TillDawn said: Ευχαριστω ρε παιδια.Το οτι ηταν σεναριακα ανεξαρτητα τα περισσοτερα μεταξυ τους να σας πω την αληθεια τωρα το μαθαινω. Ειχα μια εντυπωση οτι ολο και καποια συνδεση υπαρχει. Υπάρχουν Easter eggs, πχ το όνομα cid και κάποιοι χαρακτήρες (πχ moogle) αλλά όχι κάτι που αν δεν το ξέρεις θα χάσεις τη ροή της ιστορίας. Επεξ/σία 16 Μαρτίου 2019 από GeorgeMan
theoritikos Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Στο ps4 μπορείς να παίξεις το x, x2 και zodiac age που έχουν γίνει remastered. Επίσης μπορείς να κατεβάσεις από το psn το 7 και 9 . Τα άλλα όπως είπαν σε emulator. Αν έχεις psp παίξε και τα dissidia
babality Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 19 ώρες πριν, xavier είπε Πάντως αν η ερώτηση είναι αν τα παιχνίδια έχουν κάποια σύνδεση μεταξύ τους, να ξεκαθαρίσουμε ότι το μόνο που τα συνδέει είναι το όνομα....το πικ της σειράς ήταν το 7, αλλά καλύτερα περίμενε το ριμέικ για να ασχοληθείς....τα άνιμε, χωρίς να έχεις ασχοληθεί με τα παιχνίδια είναι ένα ρίσκο....Εγώ θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις από τα πιο καινούρια και να πας προς τα πίσω... θα προτεινα να παιξει το 7 το παλιο γιατι remake θα εχει το καινουριο στυλ μαχης που ειναι ψιλοtrash. οσο για το οτι το 7 ειναι το πικ ισχυει. ουτε ειχε φτιαχτει τετοιος επος παλιοτερα και ουτε προκειται να φτιαχτει παλι κατι τετοιο. Το οτι ειναι επισης αυτοτελη επεισοδια το κανει ακομα πιο ευκολο στο να τα παρακολουθησει καποιος νεος. Και ειναι ενα πολυ ωραιο συμπαν αξιζει τον κοπο. Θα βαλω προσεχως το XV που το εχασα. Αν και με σαπιζει το battle system οπως ειπα εχω ακουσει πολυ ωραια πραγματα και θα το τσεκαρω εχω τσιμπησει και τη Royal edition γανα μη χασω τιποτα λολ.
magnam Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Επίσης το VIII (8) είναι πάρα πολύ ωραίο, με υπέροχο σενάριο, παρά την όλη κατακραυγή που είχε φάει τότε.
babality Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 6 λεπτά πριν, magnam είπε Επίσης το VIII (8) είναι πάρα πολύ ωραίο, με υπέροχο σενάριο, παρά την όλη κατακραυγή που είχε φάει τότε. τι σου ειναι η παλια εποχη. τωρα ακουω για την κατακραυγη. τοτε μαζευομασταν 4 σε ενα σπιτι μεχρι να τελειωσουμε το 8. πολυ καλο κι αυτο. 7,8 και 10 ειναι τα διαμαντια της σειρας 2 1
logistoulis Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 7, 10, 9, 8 για μένα και το 9 είναι πολύ δυνατό και ίσως το πιο polished εκείνης της εποχής το 7 είναι το αγαπημένο μου παιχνίδι γενικά, από τα πιο σύγχρονα jrpg μόνο το persona 5 μπορώ να πω ότι κατάφερε να με ενθουσιάσει σε ανάλογο βαθμό, αλλά το 7 είναι φουλ χαραγμένο μέσα μου, είναι άλλωστε παιχνίδι που είχε επηρεάσει πολύ κόσμο εκείνη την εποχή (μεταξύ αυτών κι εμένα) και αν θες να δεις και πιο παλιά πας στο vi, επίσης πολύ δυνατά είναι και chrono trigger/chrono cross Επεξ/σία 16 Μαρτίου 2019 από logistoulis 1
Masamune Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 To πικ της σειράς ήταν το 6 στο Super Nintendo, το 7 ήταν το εμπορικό πικ της σειράς με τις περισσότερες πωλήσεις και τη μεγαλύτερη δημοτικότητα αν και αυτό ήταν πάρα πολύ καλό παιχνίδι. Από εκεί και μετά η σειρά πήρε τη φθίνουσα πορεία. Αν ο φίλος έχει και pc εκτός από ps4 έχουν κυκλοφορήσει πολλά και για το steam, αν και οι εκδόσεις δεν είναι τόσο καλές όσο οι original, οπότε κι εγώ προτείνω emulators. Α και να παίξει και το Chrono Trigger αν δεν το έχει κάνει ακόμη. 1
magnam Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Προσωπικά πιστεύω ότι την μετάβαση προς τα "παλιά" μπορεί να την κάνει και πιο ομαλά, π.χ. ξεκινώντας με το XII (12) που επανακυκλοφόρησε πρόσφατα ως The Zodiac Age και έχει να προσφέρει πολλά, κα ιόσο αρχίζει να τα εκτιμάει, τόσο περισσότερο θα ανέχεται το γέρας τους. Γενικά, δεν θα βρεις "άσχημο" Final Fantasy παιχνίδι, το καθένα σου προσφέρει και κάτι τελείως διαφορετικό. Θέμα γούστου είναι τα περισσότερα. Π.χ. το VII (7) προσωπικά το θεωρούσα πολύ ωραίο παιχνίδι, αλλά δεν το θεωρώ τόσο κορυφή όσο η πλειονότητα. Επεξ/σία 16 Μαρτίου 2019 από magnam
logistoulis Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, Masamune είπε To πικ της σειράς ήταν το 6 στο Super Nintendo, το 7 ήταν το εμπορικό πικ της σειράς με τις περισσότερες πωλήσεις και τη μεγαλύτερη δημοτικότητα αν και αυτό ήταν πάρα πολύ καλό παιχνίδι. ήταν μια τρομερά θεαματική αλλαγή στον οπτικό τομέα για τότε, ήταν υπερπαραγωγή συγκριτικά με τα προηγούμενα 2d και για αυτό βάζω μετά το 10 παρότι ήταν τελείως linear (παρόλα αυτά αν και γραμμικό κατάφερνε να είναι πολύ διασκεδαστικό) αυτά τα παιχνίδια στην εποχή τους είχαν τρομερό αντίκτυπο, ήταν σημεία αναφοράς τα vii, ix πχ μπορεί να μην ήταν παρά τις αρκετές βελτιώσεις που είχαν σε σχέση με το vii οπότε το ίδιο λίγο πολύ πιστεύω ισχύει για το vi.. το vi ήταν το αποκορύφωμα της γενιάς του όπως ήταν και το ix στη δική του, παρόλα αυτά αυτά που έμειναν είναι αυτά που έφεραν νέα πράγματα και εντυπωσίασαν όταν βγήκαν (το vii και το x) επίσης πολλές φορές πιστεύω ότι το vi πολλοί το θεωρούν αποκορύφωμα μόνο και μόνο για να διαφέρουν από τη μάζα, κι εγώ πχ θεωρώ ίσως το κορυφαίο καθαρά σαν παιχνίδι (με απολύτως αντικειμενικά ας το πούμε κριτήρια και βγάζοντας το συναίσθημα) εκείνης της εποχής το chrono trigger παρότι ήταν πίσω στον οπτικό τομέα, αλλά σαν συνολική εμπειρία το vii μου έχει μείνει γιατί αυτό μου είχε πάρει τα μυαλά 8 λεπτά πριν, magnam είπε Προσωπικά πιστεύω ότι την μετάβαση προς τα "παλιά" μπορεί να την κάνει και πιο ομαλά, π.χ. ξεκινώντας με το XII (12) που επανακυκλοφόρησε πρόσφατα ως The Zodiac Age και έχει να προσφέρει πολλά, κα ιόσο αρχίζει να τα εκτιμάει, τόσο περισσότερο θα ανέχεται το γέρας τους. Γενικά, δεν θα βρεις "άσχημο" Final Fantasy παιχνίδι, το καθένα σου προσφέρει και κάτι τελείως διαφορετικό. Θέμα γούστου είναι τα περισσότερα. Π.χ. το VII (7) προσωπικά το θεωρούσα πολύ ωραίο παιχνίδι, αλλά δεν το θεωρώ τόσο κορυφή όσο η πλειονότητα. υπάρχει άσχημο ff και αυτό είναι το xiii, πραγματικά δεν κατάφερα να το τελειώσω αυτοκτόνησα από τη βαρεμάρα το xv αν και μισοτελειωμένο όταν βγήκε και το έπαιξα μπορώ να πω ότι το ευχαριστήθηκα γιατί σου έβγαζε κάποια ωραία συναισθήματα ώρες ώρες.. αλλά μετά το x η σειρά πήρε πολύ κακό δρόμο, βέβαια εκτιμώ το ότι θέλησαν να δοκιμάσουν νέα πράγματα αλλά δεν τους βγήκε.. θα ξεκινήσω στο άμεσο μέλλον το draqon quest, πιστεύω ότι θα είναι μια καλή εμπειρία και βασικά θα πρότεινα σε όποιον θέλει να δει ένα σύγχρονο ιαπωνικό rpg που μένει πιστό στις αρχές του είδους (και έχει το θετικό ότι δεν είναι παλιατζούρα, γιατί η παλιατζουρα έχει και τα μειονέκτηματα της παλιατζούρας αν δεν την έχεις παίξει στην ώρα της ) να κοιτάξει προς τα ΄κει με εξαίρεση τις γελοιότητες που έκαναν στον τομέα του ήχου, το παιχνίδι πρέπει να είναι εξαιρετικό Επεξ/σία 16 Μαρτίου 2019 από logistoulis 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα