Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Ψάχνω μια οικονομική εσπρεσιερα. Θα ήθελα να περνει χύμα καφέ και όχι κάψουλες και να μπορεί να κάνει ζεστό γάλα για cappuccino .

Δημοσ.

για το ζεστο γαλα δεν πολυαξιζει να εχεις εξαρτημα στη μηχανη,μπελας το καθαρισμα και η διαχειριση

Καλυτερα να εχεις μια αφρογαλιερα της πλακας

• Like 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, censOred είπε

O espresso ειναι για αρχοντους οχι για λινατσες

σαν αυθεντικη κακοτροπη λινατσα που ειμαι γυρνωντας απο ρωμη τα χριστουγεννα πηρα 1 κιλο εσπρεσσο (4 των 250) μαρκα τυπου καρφουρ (conad) με 1 μισι ευρω τα 250 γρ "τουβλακι".. πραγματικα οι γραικυλοι ειμαστε κοροιδα που πληρωνουμε φορο και ειδικο φορο (!!!!!!!!!!!!!!!!) στον καφε...

βεβαια στο αεροδρομιο στο σκανερ τα τουβλακια πρεπει να φαινοντουσαν για κοκαινη αλλα δεν μου ειπαν τιποτα ή εκαναν πως δεν τα ειδαν ή στο ψαξιμο να μου αρπαξουν το αποσμητικο μην μπει στην καμπινα τα ειδαν και προσπερασαν

ακομα κλαιω το μουφα αξ που ειχα παρει για να μυριζω ωραια 🙄

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, LabrakisG1992 είπε

Καλησπέρα. Ψάχνω μια οικονομική εσπρεσιερα. Θα ήθελα να περνει χύμα καφέ και όχι κάψουλες και να μπορεί να κάνει ζεστό γάλα για cappuccino .

Αυτές των 50-55-60-65 ευρώ όλες ίδιες είναι μόνο  αλλάζει η μάρκα.Απλά κοίτα να είναι 1050 watt - 15 bar. Οπότε πας στην Arielli των 49 ευρώ που πρότεινε ο  opcorsa και είσαι εντάξει.:P

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, LabrakisG1992 είπε

Παίδες σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Μήπως έχετε να προτείνετε έξτρα αφρογαλιερα ? 

Άντε να σου λύσουμε και αυτό το πρόβλημα επειδή εδώ απαντάμε σε όλα.:P Ελπίζουμε να έχεις καλό χτυπητήρι για φραπέ.

Θα παίρνεις γάλα NOVO ή λάιτ 1,5% μακράς διάρκειας,θα βάζεις λίγο στο ποτήρι καλό χτύπημα και θα έχεις άμεσα το τέλειο αφρόγαλα.Το γάλα στο ψυγείο για να είναι όσο το δυνατόν πιο κρύο. Εγώ παίρνω το ελαφρύ μακράς διάρκειας από το lidl και φτιάχνω μια χαρά αφρόγαλο.

• Like 1
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Άντε να σου λύσουμε και αυτό το πρόβλημα επειδή εδώ απαντάμε σε όλα.:P Ελπίζουμε να έχεις καλό χτυπητήρι για φραπέ.

Θα παίρνεις γάλα NOVO ή λάιτ 1,5% μακράς διάρκειας,θα βάζεις λίγο στο ποτήρι καλό χτύπημα και θα έχεις άμεσα το τέλειο αφρόγαλα.Το γάλα στο ψυγείο για να είναι όσο το δυνατόν πιο κρύο. Εγώ παίρνω το ελαφρύ μακράς διάρκειας από το lidl και φτιάχνω μια χαρά αφρόγαλο.

Ευχαριστώ πολύ αλλά μιλούσα για ζεστό γάλα 😂

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, LabrakisG1992 είπε

Αυτές οι καφετιέρες έχουν το πιτσουνάρι με το οποίο φτιάχνεις ζεστό αφρόγαλο. Οι καφετιέρες αυτές έχουν δύο κουμπιά.Για εσπρέσο πατάς το πρώτο κουμπί (πιο χαμηλή θερμοκρασία νερού) για αφρόγαλο πατάς το δεύτερο που ανεβάζει στο φουλ τη θερμοκρασία νερού ώστε γυρίζοντας το κουμπί στο πιτσουνάρι :P βγάζει ατμό χωρίς νερό με μεγάλη πίεση και φτιάχνεις ζεστό αφρόγαλο.

Πολλοί μπερδεύονται με τα κουμπάκια για αυτό προσοχή.Στο πρώτο (χαμηλή θερμοκρασία εσπρέσο) στο δεύτερο μεγάλη (αφρόγαλο)☺️

Κάνε δοκιμή αφού την αγοράσεις και αν δεν σε ικανοποιήσει ψάχνεις για ξεχωριστή η οποία περίπου την ίδια δουλειά κάνει εκτός και πας σε κάτι ακριβό και όχι κινέζικο..

Δημοσ.

Ούτε εγώ χρησιμοποιώ στο στόμιο της μηχανής για αφρόγαλο.

Χτυπάω με το μιξεράκι (του φραπέ) το κρύο γάλα μέσα σε μπρίκι και μετά το ζεσταίνω λίγο.

Προσοχή όμως γιατί δεν κάνουν όλα τα γάλατα αφρόγαλο με το μίξερ. Σε ορισμένα όσο και αν χτυπάς δεν κάνει τίποτα. Κάνεις δοκιμές και βλέπεις. Από αυτά που έχω δοκιμάσει το μεβγάλ κάνει αφρόγαλο, το τυράς και αυτό που έχει το discount. Επίσης σχεδόν όλα τα μακράς διαρκείας κάνουν αφρόγαλο εύκολα... αλλά εγώ προτιμώ φρέσκο..

Δημοσ.
15 ώρες πριν, LabrakisG1992 είπε

ζεστό γάλα με 3,5%+  λιπαρά (το light είναι για κρύο) μακράς διαρκείας και μία french press...  

https://www.youtube.com/watch?v=rEy1cnj0Ea0 στο 3:25 περίπου αρχίζει το τάκα-τούκα 

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Hello,

Ψαχνω κι εγω μια οικονομικη εσπρεσιερα, μεχρι κανα 70αρι (?). Απ' οσο καταλαβαινω σε αυτά τα λεφτά συστείνετε μια Arielli στα ~49, αλλα δεν ειμαι σιγουρος για το ποιο μοντελο εννοειτε (εχει πολλα σε αυτα τα λεφτα). Υπαρχει καποιο συγκεκριμενο μοντελο;

θενκ γιου!

Δημοσ.
Στις 15/3/2019 στις 9:55 ΜΜ, The_Judas είπε

Ούτε εγώ χρησιμοποιώ στο στόμιο της μηχανής για αφρόγαλο.

Χτυπάω με το μιξεράκι (του φραπέ) το κρύο γάλα μέσα σε μπρίκι και μετά το ζεσταίνω λίγο.

Προσοχή όμως γιατί δεν κάνουν όλα τα γάλατα αφρόγαλο με το μίξερ. Σε ορισμένα όσο και αν χτυπάς δεν κάνει τίποτα. Κάνεις δοκιμές και βλέπεις. Από αυτά που έχω δοκιμάσει το μεβγάλ κάνει αφρόγαλο, το τυράς και αυτό που έχει το discount. Επίσης σχεδόν όλα τα μακράς διαρκείας κάνουν αφρόγαλο εύκολα... αλλά εγώ προτιμώ φρέσκο..

Καλησπέρα. Έχεις δοκιμάσει με μίξερ χειρός (όπως αυτό για φραπέ) αλλά με σύρμα μπροστά (αντί για δίσκο); 

Εγώ ένα τέτοιο έχω πάρει από τα praktiker νομίζω (3-4 €) και φτιάχνω και ζεστό και κρύο αφρόγαλα. Όπως σου είπε και ο άλλος κύριος παραπάνω, με γάλα 3.5 τοις εκατό. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...