Προς το περιεχόμενο

γνώμες spot a wheel

andmas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στις 4/2/2020 στις 9:24 ΜΜ, thanasis2880 είπε

Καλησπέρα σε όλους επί του θέματος.

Θα γράψω κι εγώ τη δικιά μου ιστορία εδώ αφού ρωτάνε για το spotawheel.gr

Αναφέρω πρώτα την ιστορία μου που είναι 100% αληθής και όποιος θέλει ας μου στείλει μέιλ να του στείλω τα χαρτιά και τις τηλεφωνικες κουβεντες που είχαμε πει.

Έδωσα 25.4 καφετιά κασέρι για ένα καλό αμάξι 2ετιας με 22000χμλ. Πριν εξοφλήσω για ευνόητους λόγους ζήτησα χαρτί εξόφλησης που ο πωλητής στην αρχή μου είπε ότι πρώτα εξοφλείται το αμάξι και μετά από μερικές μέρες το παίρνεις. Οκ. Το έκανα με πολύ φόβο. Τους είπα να μου γράψουν στο χαρτί παραγγελίας πότε θα είναι το αργότερο ημερομηνια παράδοσης. Πήγα να πάρω το χαρτί και δεν την εγραφε. Ο πωλητής Χρήστος... άφαντος ενώ του είχα επί την ώρα που θα πάω.

Άλλος πωλητής μετά από τηλεφώνημα μου υπέγραψε την ημερομηνία παράδοσης οχήματος που ήταν σήμερα, 8 μέρες μετά την πλήρη εξόφληση του οχήματος και του κόστους μεταβίβασης.

Να προσθέσω ότι πούλησα κι εγώ το παλιό όχημά μου και είπα στον αγοραστή έλα πάρτο την ίδια μέρα που θα έπαιρνα κι εγώ το καινούριο , με σκοπό να μην αφήσω κανένα αμάξι στο δρόμο για ευνόητους λόγους!!!!

Το πρωί πήρα τον πωλητή και με ρώτησε , το πήρες; Του είπα όχι σήμερα το απόγευμα θα το πάρω!!! Όλα καλά αλλά λίγο περίεργα έως εδω.!!!

Πήγα για παραλαβή μετά το τηλεφώνημα που είχα κάνει στον πωλητή και τι μου είπαν;

Δεν με έχουν ενημερώσει για καμιά παράδοση σήμερα. Είπε ότι είδε 1 όχημα με την περιγραφή του νέου δικού μου, του είπα να καλέσει τον υπεύθυνο του , ο οποίος μου είπε ότι τέτοια ώρα δε μπορώ να σας απαντήσω καθώς δεν εργάζομαι αυτή την ώρα (19:00) και δεν γνωρίζω για το πότε θα γίνει η παράδοση.

Πήρα τον πωλητή και του είπα σε 10 λεπτά θέλω να παραδοθεί το όχημα μου!!!

Μου είπε ότι θα έπρεπε να με καλέσουν από το τμήμα παραδόσεων για να παω να παραλάβω. Πότε δε μου είχε πει κάτι τέτοιο. Τον εκραξα κι έφυγα.

Υπόψιν ότι το όχημα είχε παρακράτηση κυριότητας και και με τα δικά μου τα λεφτά θα έφευγε αυτη. Και αυτός ήταν ο λογος καθυστερησης.

Τα γράφω αναλυτικά γιατί μόλις τα έζησα.

Επίσης μου είπαν ότι δεν έχει γίνει μεταβίβαση του οχήματος . Πολύ αστείο!!!

Επίσης ότι το αμάξι ήταν για βιολογικό καθαρισμό!!!

Για να συνοψίσω λοιπόν και τα υπόλοιπα αύριο.

Αν το έπαιρνα το αμάξι από ιδιώτη θα εκανα τα παζάρια μου αφού είχε παρακράτηση κυριότητας.

Προτείνω λοιπόν να μη δίνετε λεφτά χωρίς να γίνει μεταβίβαση. Αυτοί παίρνουν λεφτά με τον όρο ότι σε οποιαδήποτε περίπτωση τα χρήματα επιστρέφονται!

Μάγκες εδώ αναφέρεται η αλήθεια χωρίς φόβο και πάθος!!!

1. Δεν υπάρχει καμία σελίδα στο Facebook ή στη Google που να μπορείς να τους γράψεις review.

2. Τα likes στη σελίδα του Facebook έχουν προέλθει από διαφημίσεις και όχι από ανθρώπους που αγόρασαν όχημα.

3. Ο πωλητής μου είπε ότι την επόμενη μέρα της πληρης εξόφλησης το αμάξι θα είναι στο χώρο τους αλλά δεν ήταν ούτε την ημέρα παράδοσης του οχήματος (δηλαδή 8 ημέρες αργότερα)

4. Προφανώς καποιο έξυπνο στέλεχος αρθρογραφει για αυτούς και πληρώνει για αυτό για αν μπουν στο διαδίκτυο με παλιό τρόπο.

Εγώ δε συνιστώ καθόλου.

Τους είπα να με πάρουν σε 10 λεπτά να μου πουν πότε θα πάρω το όχημα και δεν ήξεραν .

Απλά παίρνουν αμάξια με παρακρατήσεις κυριότητα κλπ που οι ιδιοκτήτες δε μπορούν να κάνουν κάτι άλλο για τη επίλυση του θεματος

Αύριο τα νέα. Αντιεπαγγελματιες full, δεν ξαναπαίρνω από αυτούς. Τέλος

Όποιος θέλει να κάνει ρωτήσεις ευπρόσδεκτος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Είχαμε ανάλογη , πρόσφατη (24 Ιουνίου, 7 Ιουλίου 2022) εμπειρία απο την Spot-a-wheel ,μια start-up  εταιρεία που διαφημίζει και υπόσχεται πολλά αλλά δεν  τα εφαρμόζει πλήρως στις συναλλαγές της. Υπερεκτιμημένη εταιρεία; Ισως .

Αντιμετωπίσαμε  έλλειψη διαφάνειας, απόκρυψη της αληθινής αιτίας που δεν μας παρέδιδαν το αυτοκίνητο επι σειρά ημερών,  ανακρίβιες ή μισο -ψέμματα όταν μας είπαν  πως το αρμόδιο Υπουργείο διακπεραιώνει τα απαραίτητα έγγραφα εντός μιας ημέρας.... ῞Σήμερα καταθέτουμε  τα χαρτιά ,αύριο τα παιρνουμε  έτοιμα῾....;;;;;;;;;(τα απαραίτητα υπογεγγραμένα χαρτιά τους δόθηκαν στις 24 Ιουνιου. Δεν ξερουμε πότε τα παρέλαβαν απο το Υπουργείο αλλά  δόθηκαν για ΚΤΕΟ στις 6 Ιουλιου).

Το αυτοκίνητο δεν είταν νομικά έτοιμο να πωληθεί,  έλειπαν ῞καποια χαρτιά***῎ μας ειπαν και ολα αυτά τα μάθαμε μετά απο επίμονα τηλεφωνήματα και αφού είχαν παραλάβει ολο το ποσό μέρες πριν.  Δηλαδή ο πωλητης δεν ήξερε κάτι όταν μας μιλούσε για άμεση παραλαβή;  Καθηστερούσε την διαδικασία  με δικαιολογίες και ανέμενε ενημέρωση απο το τμήμα πωλήσεων, αλλά απουσίαζε  η ενημέρωση του πελάτη  . Αυτό λέγεται παραπλάνηση  και έλλειψη ενημέρωσης του πελάτη απο την αρχή.

*** την ημέρα παραλαβής ,7 Ιουλιου, ο πωλητής μας είπε πως έλειπαν τα χαρτιά του ΚΤΕΟ.

Και ακόμη κάτι παραπάνω αναφορικά με την περιγραφή του αυτοκινήτου π.χ  ῞όλα ελεγμενα ῞,   κτλ. Ολα ελεγμενα αλλα με εκκρεμότητες;; Στην περιγραφή και διαδικασία πώλησης θα έπρεπε να αναγράφουν  την περίοδο αναμονής, ετσι ώστε ο πελάτης να ξερει τι τον περιμένει. Ετσι καλύπτουν αναπάντεχες καθυστερήσεις. Ελλιπής  πληροφόρηση.

Ολα αυτά χειροτερεύουν την φήμη της εταιρείας  Τι πιο χειρότερο ;  Απαράδεχτα και κατακριταία.

Το συμπέρασμα είταν και είναι πως αυτή η εταιρεία   μας δημιούργησε πολλά ερωτήματα , και απαιτεί μεγάλη επιφύλαξη  η καθε συναλλαγή μαζί της. Ο Κ. Αρβανίτης ,ο διευθυντής , είναι άραγε ενημερωμένος όταν μιλάει για την εταιρεία  του ή μηπως παραβλέπει τα κακώς  κείμενα οικοιοθελώς ;Είμαστε κάτοικοι εξωτερικου που αποφασίσαμε να αγοράσουμε ενα αυτοκίνητο για τις μέρες των ετήσιων διακοπών μας στην Ελλάδα . Μας εχουν  δυσκόλεψei  15 ημέρες διακοπών μας .

Προσοχή σε facebook και στα Spotawheel blogs με μαρτυρίες μη ελεγμένες.  Να αναζητάτε άλλα  ουδέτερα forums.

Υστερογραφο: Σήμερα 7 Ιουλιου παραλάβαμε το αυτοκίνητο. Μας αρέσει  και ελπίζουμε να μας ανταμείψει για την ταλαιπωρία που μας προξένησε η όλη διαδκασία.

Chryssafi Mylopoulos

7 Ιουλιου,  2022

Αγόρασα και εγώ από Spotawheel τον Σεπτ 2018 ένα αμάξι του 2013 στα 69.000 km. Είμαι ευχαριστημένος. Πήγα Μεταμόρφωση προς Αχαρνές και έκανα test drive το αμάξι, εκεί ήταν/είναι η μάντρα-πάρκινγκ τους. Η τιμή του αμαξιού, μόλις είχε πέσει λίγο, οπότε δεν μου έκαναν παραπάνω έκπτωση. Ζήτησα να πάει το αμάξι στο έμπιστό μου συνεργείο, το πήγε μια κοπέλα την άλλη ημέρα το πρωί. Ο μάστοράς μου βρήκε μια βλαβούλα την οποία είπαν θα την φτιάξουν και την έφτιαξαν. Συμφωνήσαμε την τιμή, έδωσα προκαταβολή (περίπου το 30%) και μια εξουσιοδότηση για τη μεταφορά. Περίμενα περίπου 10-15 ημέρες, έπειτα πήγα ένα απόγευμα στα γραφεία τους κοντά στη Ν.Ιωνία έκανα την εξόφληση, υπέγραψα τα ιδιωτικά συμφωνητικά για την εγγύηση και την άλλη ημέρα το απόγευμα πήγα και παρέλαβα το αμάξι Μεταμόρφωση προς Αχαρνές και αυτό ήταν 😃

Μερικές σημειώσεις:

• Ειχα 3ετή εγγύηση σε συγκεκριμένα μέρη του αμαξιού, με ιδιωτικό συμφωνητικό. Ευτυχώς δεν χρειάστηκε ποτέ.
  • Το αμάξι το παρέλαβα και είχε τη σωστή οσμή βιολογικού καθαρισμού 👍
  • Για να ισχύει η εγγύηση, πρέπει να το ασφαλίζεις σε ασφαλιστή τους, “για να ξέρουν σε τι ατυχήματα έχει εμπλακεί το αμάξι” και να κάνεις σέρβις σε εξουσιοδοτημένο ή αντιπροσωπία.
  • Τώρα που το δελτίο του ΚΤΕΟ λεει το ιστορικό των χιλιομέτρων, πράγματι φαίνεται ότι τα χιλιόμετρα ήταν 69.000, σήμερα έχω φτάσει στα 110.000 🚗
  • Σε όλη τη διαδικασία με είχε αναλάβει ένας πωλητής που μου ενέπνευσε μεγάλη εμπιστοσύνη. Κάναμε ωραιές συζητήσεις για αμάξια και πάντα τον έβρισκα στα τηλέφωνα ή απαντούσε τις κλήσεις μου.
  • Κάθε κίνηση είναι ρίσκο, ευτυχώς αυτό το ρίσκο βγήκε 🎲

Συνοψίζοντας, έλαβα πολύ καλή εξυπηρέτηση και πολύ καλό αμάξι και πλήρωσα ελαφρώς παραπάνω (300 - 400 ευρώ) από τη μέση τιμή αγοράς σε σχέση με το γνωστό site αμαξιών, αλλά από την αρχή έως και το τέλος μιλούσα με σωστούς επαγγελματίες. Στεναχωριέμαι αν το 2022 έχουν ρίξει τόσο όσο διαβάζω την ποιότητα των υπηρεσιών τους.

• Like 1
  • Sad 1

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πήρα κι εγώ πριν μερικές μέρες ένα αυτοκίνητο και θέλω να πω τις εντυπώσεις μου και κάποιες ενστάσεις.

Κατ' αρχήν μένω επαρχία και δεν πήγα να το δω. Έστειλα ένα μέιλ ενδιαφέροντος, επικοινώνησε μαζί μου ένας αντιπρόσωπος και προχωρήσαμε τα πάντα εξ' αποστάσεως.

Τα θετικά:

- Όποτε επικοινώνησα μαζί τους είτε με μέιλ, είτε τηλεφωνικά είχα άμεση ανταπόκριση. 

- Σου δίνουν δικαίωμα επιστροφής εντός 7 ημερών και εφ' όσον δεν έχουν διανυθεί περισσότερα από 300 χιλιόμετρα ή δεν το έχεις τρακάρει.

- Τους έκανα την πληρωμή και την επόμενη μέρα είχε ολοκληρωθεί η μεταβίβαση (στην αγγελία έγραφε άμεσα διαθέσιμο)

- Ο έλεγχος που έκανα σε δικό μου έμπιστο συνεργείο το έδειξε σε άριστη κατάσταση και η τιμή ήταν εξαιρετική (ήταν εισαγωγή από Γερμανία)

- Δεν με χρέωσαν τα έξοδα αποστολής με πλοίο ενώ και για την μεταβίβαση μου χρέωσαν μόνο 50 ευρώ (δεν έκανα βέβαια παζάρια στην αρχική τιμή)

-Μπορούν να σου βγάλουν δάνειο απευθείας με κάποια δικαιολογητικά από μια τράπεζα με έδρα την Ισπανία ή κάτι τέτοιο (Sarander), θα επανέλθω όμως και στα αρνητικά αργότερα.

-Σου παρέχουν εγγύηση για κάποιο χρονικό διάστημα για το αυτοκίνητο, θα επανέλθω και εκεί για τα αρνητικά. 

Για να συνοψίσω από την στιγμή που συμφωνήσαμε και τους έστειλα τα δικαιολογητικά συν την πληρωμή που τους έκανα (χωρίς να πάρω δάνειο μέσω αυτών) την επόμενη είχε βγει η άδεια, Παρασκευή μεσημέρι, την Τρίτη το είχε αναλάβει κάποια μεταφορική να μου το στείλει με πλοίο (δεν κατάλαβα γιατί απλώς δεν το κάνουν οι ίδιοι) και την Πέμπτη μου το έστειλαν και μάλιστα με το ντεπόζιτο ως στην μέση, το αναφέρω γιατί έχω αγοράσει καινούριο από αλλού και έψαχνα να βρω πρατήριο να μην μου σβήσει. 

Μερικές παρατηρήσεις, ενστάσεις, αρνητικά.

- Το δάνειο από την Ισπανική έχει παρακράτηση κυριότητας παρ' όλο που δεν μου το είχαν αναφέρει και παρ' όλα αυτά υψηλότερο επιτόκιο από καταναλωτικά δάνεια Ελληνικών Τραπεζών χωρίς εξασφάλιση, έχει ρήτρα πρόωρης αποπληρωμής και σου κοτσάρουν μια ασφάλεια ζωής: 

"Αποζημίωση δύναται να αξιωθεί μόνο ως προς το ποσό της πρόωρης εξόφλησης, μέσω μίας ή περισσότερων καταβολών, που υπερβαίνει το ποσό των €10.000 σε οποιοδήποτε διάστημα 12 μηνών. Η αποζημίωση δεν μπορεί να υπερβαίνει τα ακόλουθα ποσά: 1. το 1% του ποσού της πίστωσης που εξοφλείται πρόωρα εάν η περίοδος μεταξύ της πρόωρης αποπληρωμής και της συμφωνημένης στη Σύμβαση λήξης υπερβαίνει το 1 έτος. Εάν η εν λόγω περίοδος δεν υπερβαίνει το 1 έτος, η αποζημίωση δεν μπορεί να υπερβαίνει το 0,5% του ποσού της πίστωσης που εξοφλείται πρόωρα. 2. το ποσό των τόκων που θα έπρεπε να καταβληθεί κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ της πρόωρης αποπληρωμής και της συμφωνηθείσας λήξης της πίστωσης."

- Έχει αναφερθεί ξανά αλλά δεν το ήξερα και δεν μου το είχαν πει ότι για να ισχύσει η επιπλέον εγγύηση πρέπει να το ασφαλίσεις μέσω αυτών, καθώς είμαι ασφαλιστικός πράκτορας, όχι για την προμήθεια που θα έπαιρνα, αλλά γιατί με εκνευρίζουν τέτοιες πρακτικές δεν μου άρεσε καθόλου, επιπλέον έβαλα μικτή, τους έστειλα το λινκ για να κάνουν οι ίδιοι τον προασφαλιστικό έλεγχο μέσω μιας εφαρμογής της ασφαλιστικής και δεν το έκαναν, το έκανα εγώ αφού το παρέλαβα και πήγα σπίτι κάτι που δεν μου άρεσε επίσης.

-Μου έστειλαν από την πρώτη στιγμή τι καλύπτει η εγγύηση και δεν μπορώ να πω ότι μου απέκρυψαν κάτι και μπράβο τους αλλά δεν είναι και τόσο πλήρης ενώ φτάνει ως τις 3.000 ευρώ η κάλυψη:

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ
Καλυπτόμενα μέρη:
● κορμός κινητήρα
● κουζινέτα
● έμβολα και πείροι
● χιτώνια
● ρουλεμάν
● στροφαλοφόρος άξονας
● κυλινδροκεφαλή
● οδηγοί και βαλβίδες
● ελατήρια
● διωστήρες
● κουζινέτα βάσεως στροφάλου
● εκκεντροφόρος άξονας
● σφόνδυλος
● ψυγείο λαδιού
● πολλαπλή εξαγωγής
● κάρτερ λαδιού

Μη καλυπτόμενα μέρη:
● καδένα χρονισμού
● μεταβλητός χρονισμός
● αντλία καυσίμου
● σετ ιμάντα χρονισμού
● βάσεις κινητήρα
● αντλία λαδιού
● τσιμουχάκια βαλβίδων
● αντλία νερού
● μονάδα διαχείρισης (εγκέφαλος)
● ηλεκτρονικές βαλβίδες / αισθητήρες
● πολλαπλή εισαγωγής
● μπεκ ψεκασμού

● φίλτρο μικροσωματιδίων (DPF)
● καταλύτης
● λοιπά αναλώσιμα μέρη π.χ σωληνάκια, φλάντζες

ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΚΙΒΩΤΙΟ
Καλυπτόμενα μέρη:
● άξονες
● γρανάζια
● φουρκέτες
● συγχρονιζέ

Μη καλυπτόμενα μέρη:
● δίσκος – πλατό
● φλάντζες, τσιμούχες, ροδέλες, τάπες
● ρουλεμάν

AYTOMATO ΚΙΒΩΤΙΟ
Καλυπτόμενα μέρη:
● βάσεις κιβωτίου
● φυγοκεντρικός
● μετατροπέας ροπής
● ρυθμιστής πίεσης

Μη καλυπτόμενα μέρη:

● μονάδα διαχείρισης
● φλάντζες, τσιμούχες, ροδέλες, τάπες, συμπλέκτης, ιμάντας
● επιλογέας ταχυτήτων

ΔΙΑΦΟΡΙΚΟ
Καλυπτόμενα μέρη:
● κορώνα/πινιόν
● πλανήτες
● δορυφόροι
● άξονας δορυφόρων

Μη καλυπτόμενα μέρη:
● ρουλεμάν
● ημιαξόνια
● μπιλιοφορος
● μονάδα διαχείρισης

ΥΠΕΡΣΥΜΠΙΕΣΤΗΣ
Καλυπτόμενα μέρη:
● κέλυφος
● άξονας

Μη καλυπτόμενα μέρη:
● ρουλεμάν/κουζινέτα
● φτερωτές

Λίγο προσοχή να συμφωνήσετε και στην διάρκεια της κάλυψης καθώς η αγγελία ανάφερε 18 μήνες αλλά έδωσαν μόνο 12, να το διευκρινίσετε κατά τις συνομιλίες.

Συνολική εντύπωση;

Απόλυτα ικανοποιημένος από την αμεσότητα στις συνομιλίες, λίγο δυσαρεστημένος που δεν μου είχαν αναφέρει για την ασφάλεια σε αυτούς και που δεν έκαναν οι ίδιοι τον έλεγχο ώστε να μην ταξιδέψει το αμάξι χωρίς ιδίες ζημιές. 

Απόλυτα ικανοποιημένος από την ποιότητα του αμαξιού, την κατάσταση του, το συνολικό ποσό που πλήρωσα όπως και από την δωρεάν αποστολή με πλοίο και φυσικά από την δυνατότητα επιστροφής (για κάτω από 25.000 ευρώ, αλλιώς πρέπει να πάρεις άλλο αντίστοιχης αξίας) και παρ' όλο που είχα μια ανησυχία επειδή όλα έγιναν από απόσταση τελικά ήταν  πλήρως αξιόπιστοι και θα τους προτιμούσα ξανά. 

Επεξ/σία από Conan2046
  • Like 8

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πήρα ένα αμάξι μέσω δανείου πλήρωσα προκαταβολή απ τις 12 Μαρτίου και έκτοτε το περιμένω μέχρι σήμερα 6 Απριλίου και συνεχίζουμε. Το αμάξι είχε δυο θεματάκια που βρήκε ο μηχανικός μου τα οποία ήταν το δοχείο του Blue ήθελε αλλαγή και τακάκια εμπρός, να πω πως αυτά τα προβλήματα δεν θα έπρεπε να υπάρχουν με όσα διαφημίζει η εταιρεία. 

Σε κάθε περίπτωση δεν δικαιολογείται απο αυτά καθυστέρηση σχεδόν ένα μηνα στην παράδοση και ακόμα άφαντο.

Πριν καταλήξω στο συγκεκριμένο αμάξι είχα στείλει ένα άλλο στον μηχανικό μου στον Πειραιά για έλεγχο καθώς εγω είμαι απο επαρχία. Στο αμαξι που έστειλα πρώτα το βρήκε σε ακρώς κακή κατάσταση στο σασί με πολύ σκουριά και πολύ ταλαιπωρημένο για τα λίγα χιλιόμετρα που έγραφε . Τρακαρισμένο πίσω και πολύ προχειροβαμμένο. Η Spotawheel διαφημίζει οτι τα αμάξια είναι άκρως προσεκτικά επιλεγμένα και σε καμία περίπτωση τρακαρισμένα, το οποίο όπως φάνηκε δεν ισχύει !

Ο πωλητής μου πρότεινε άλλο τότε  το οποίο ήταν σε καλύτερη κατάσταση μετά τον έλεγχο αλλά ακόμα το περιμένω.!

Θα επανέλθω όταν και αν παραλάβω ! Μέχρι τότε εγω δεν θα συνιστούσα αυτήν την αγορά για αυτοκίνητο. 

Επεξ/σία από Panos1232

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...