zanskou Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) μια γνωμη και από εμενα μιας και μιλησα μαζί τους το καλοκαιρι όντας σε φάση που χρειαζόμουν αυτοκίνητο χθες λόγω άσχημης τράκας του δικού μου, που δεν άξιζε την επισκευή. Καταρχάς πρέπει να είναι ίσως οι πιο οργανωμένοι, ή τουλάχιστον από τους πιο οργανωμένους, μεταπωλητές μεταχειρισμένων που κυκλοφορούν εκεί εξω, κάτι που φυσικά δεν τους κάνει και αγίους σε καμία περίπτωση. Προσωπικά κοιτούσα για αυτοκίνητο με diesel (λόγω των πολλών χλμ που κάνω κάθε μήνα) κυρίως Toyota καθώς είχαν 2-3 που έδειχναν πολύ καλές ευκαιρίες. Αν και εξαιρετικά ευγενικοί δεν κατέληξα σε αυτούς αλλά και σε μτχ γενικά αλλά προτίμησα να δώσω το κάτι παραπάνω και να πάρω καινούργιο. Ο λόγος που με έβαλε σε δεύτερες σκέψεις είναι ότι ενώ με βάση την ημερομηνία κυκλοφορίας που έγραφαν και για τα δύο αυτοκίνητα που με ενδιέφεραν, θα έπρεπε να είναι ακόμη σε ισχύ η εργοστασιακή εγγύηση της ΤΟΥΟΤΑ, πράγμα προφανώς πολύ σημαντικό, οι τύποι επέμεναν να αποφεύγουν να μου πουν εάν είναι οντως εντός ή εκτός εγγύησης επιμένοντας πως δίνουν ένα δικό τους πακέτο εγγύησης που θα με κάλυπτε για ένα χρόνο ή κάτι παραπλήσιο. Ρωτώντας γιατί προτιμούν να μου πουλήσουν τη δική τους εγγύηση και όχι της επίσημης αντιπροσωπείας (εφόσον ήταν πράγματι σε ισχύ και το αυτοκίνητο δεν ήταν εισαγωγής, κλεμμένο, με ιμιτασιόν ανταλλακτικά ή οτιδήποτε άλλο) δεν πήρα ποτέ απάντηση. Επεξ/σία 16 Μαρτίου 2019 από zanskou
Joshua21 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Ο μόνος λόγος να μην υπάρχει η 6ετής εργοστασιακή εγγύηση, είναι το αυτοκίνητο να προέρχεται από leasing/ενοικιάσεις. 1
sargus Δημοσ. 17 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2019 Αλήθεια; Δεν έχουν εγγύηση αυτά; Για πες να μάθουμε.
panoskatos Δημοσ. 17 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2019 5 ώρες πριν, Joshua21 είπε Φίλε μου αν όντως πιστεύεις ότι ο έλεγχος ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου και η μεσιτεία πώλησης ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου είναι η ίδια υπηρεσία, τότε δεν θα μπω καν στον κόπο να απαντήσω. Κανένας δεν είπε ότι είναι το ίδιο. Αυτό που λες το ξέρουν και οι πέτρες. Η διαφορά στο συγκεκριμένο είναι ότι ο μεσίτης που στο πουλάει το έχει ελέγξει κιόλας. Τώρα αν αυτό εσένα σε χαλάει είναι δικαίωμα σου, αυτό δεν σημαίνει ότι θα βρεις και υποστηρικτές της άποψης σου.
Nickokin Δημοσ. 17 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2019 27 λεπτά πριν, sargus είπε Αλήθεια; Δεν έχουν εγγύηση αυτά; Για πες να μάθουμε. Οντως είναι δυνατόν αυτοκίνητα καινούρια να μην έχουν εργοστάσιακη εγγύηση , άσχετα αν είναι για leasing.
andrapos Δημοσ. 17 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2019 Εγγύηση δεν έχουν μόνο όσα δεν έχουν κάνει service στην αντιπροσωπεία.Και είναι και ανάλογα με την εταιρεία.Στη hyundai που ξέρω αν δεν έχεις κάνει service στην αντιπροσωπεία (και δεν μπορείς να αποδείξεις ότι έχεις κάνει service με γνήσια ανταλλακτικά)δεν έχεις εγγύηση μηχανικών μερών.Απλα συνήθως οι εταιρείες leasing κάνουν service σε δικά τους συνεργεία και είναι μπλέξιμο με την εγγύηση μετά αν τη χρειαστείς. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2019 4 ώρες πριν, andrapos είπε Απλα συνήθως οι εταιρείες leasing κάνουν service σε δικά τους συνεργεία και είναι μπλέξιμο με την εγγύηση μετά αν τη χρειαστείς. Μόνο το 1ο service που είναι λάδια το πάνε σε εξουσιοδοτημένο. Όλα τα άλλα μέσα(και από ανταλλακτικά τα χειρότερα imitation εφόσον υπάρχουν)
mouxaxa Δημοσ. 17 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2019 Δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω προσωπικά αλλά γνωστός μου με έχει πληροφορήσει πως αγοράζουν/μεταπωλούν πολλά αυτοκίνητα της hertz οπότε και για αυτό τον λόγο συμβαίνει το παραπάνω που αναφέρθηκε με την εγγύηση. Η hertz διατηρεί δικό της συνεργείο οπότε και κάνει τα service των αυτοκινήτων της εσωτερικά.
Walter O'Dim Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Καλησπέρα Έχω 3 περιπτώσεις και φίλων που αγόρασαν αυτοκινητο και so far so good. Μεγάλο + η εγγύηση που δίνουν έως και 5 έτη...Σε μια από τις περιπτώσεις, φίλος ζήτησε να αλλαχθεί κάτι το οποίο δεν φαινόταν στην αγγελία και οι τύποι το άλλαξαν φυσικα΄με δικό τους κόστος! Ναι είναι τσιμπημένα αλλά θεωρώ ότι αν ψάχνεις για αυτοκινητο (και δε θες να είναι μπου____ελο) καλό είναι να πας και απο εκεί καθώς πρόκειται για μεγάλη επένδυση και στο κατω κατω την οικογένεια σου θα βάζεις μέσα. Όσον αφορά τις δικες μου εμπειρίες...τους έχω φωνάξει 2 φορές να ελέγξουν αυτοκίνητο που πήγα να πάρω...Και τις 2 φορές έκαναν πολύ προσεκτικό έλεγχο και το report που δίνουν είναι χρήσιμο κιαι περιεκτικό! Προσωπικά τους εμπιστεύομαι...Είναι επίσης ενδεικτικό να σας πω ότι πολλοί μαντράδες δεν τους δέχονται για να ελέγξουν τα αυτοκινητα των πελάτων προ αγοράςμ και αυτο για μένα λεεί πολλα Τέλος, προς πάσα πληροφόρηση να ξερετε ότι προκειται για δύο εταιρειες (Spotmechanic & Spotawheel)....υπό την ίδια στέγη! Στη διάθεση σας Υ.Γ. Αν χρειαστείτε οποιαδήποτε βοήθεια, πληροφορηση κτλ για κάποιο μεταχειρισμενο...μπορείτε να μου στείλετε link καθως γνωρίζω τα μισα αυτοκινητα της αγοράς! Ιδιώτης είμαι με λόξα...:D 8
andmas Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Ευχαριστώ πολύ όλους! 14 ώρες πριν, Walter O'Dim είπε Καλησπέρα Έχω 3 περιπτώσεις και φίλων που αγόρασαν αυτοκινητο και so far so good. Μεγάλο + η εγγύηση που δίνουν έως και 5 έτη...Σε μια από τις περιπτώσεις, φίλος ζήτησε να αλλαχθεί κάτι το οποίο δεν φαινόταν στην αγγελία και οι τύποι το άλλαξαν φυσικα΄με δικό τους κόστος! Ναι είναι τσιμπημένα αλλά θεωρώ ότι αν ψάχνεις για αυτοκινητο (και δε θες να είναι μπου____ελο) καλό είναι να πας και απο εκεί καθώς πρόκειται για μεγάλη επένδυση και στο κατω κατω την οικογένεια σου θα βάζεις μέσα. Όσον αφορά τις δικες μου εμπειρίες...τους έχω φωνάξει 2 φορές να ελέγξουν αυτοκίνητο που πήγα να πάρω...Και τις 2 φορές έκαναν πολύ προσεκτικό έλεγχο και το report που δίνουν είναι χρήσιμο κιαι περιεκτικό! Προσωπικά τους εμπιστεύομαι...Είναι επίσης ενδεικτικό να σας πω ότι πολλοί μαντράδες δεν τους δέχονται για να ελέγξουν τα αυτοκινητα των πελάτων προ αγοράςμ και αυτο για μένα λεεί πολλα Τέλος, προς πάσα πληροφόρηση να ξερετε ότι προκειται για δύο εταιρειες (Spotmechanic & Spotawheel)....υπό την ίδια στέγη! Στη διάθεση σας Υ.Γ. Αν χρειαστείτε οποιαδήποτε βοήθεια, πληροφορηση κτλ για κάποιο μεταχειρισμενο...μπορείτε να μου στείλετε link καθως γνωρίζω τα μισα αυτοκινητα της αγοράς! Ιδιώτης είμαι με λόξα...:D Ευχαριστώ πολύ!!!
Βασιλης 123 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Καλησπερα και απο εμενα.Μετα απο εβδομαδες αναζητησης μεταχειρισμενου στην πολη μου "επεσα" πανω στην spot a wheel.Διαβασα οτι στελνουν δωρεαν το αμαξι παντου ειναι μια νεα τους υπηρεσια καθως και εχω δικαιωμα να το επιστρεψω εντος 7 ημερων ή συμπληρωσης εως 300χλμ.Εχω βρει καποια αμαξια που μ αρεσουν.Οσοι αγορασατε απο αυτη την εταιρεια τη θεωρειτε αξιποστη?Και αν ναι σε τετοιο βαθμο ετσι ωστε να επιλεγατε και να σασ στειλουν το αμαξι σε αλλη πολη?Ευχαριστω
Βασιλης 123 Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Επιστρεφουν και τα χρηματα αυτο ειναι το ωραιο.Θα τους παρω ενα τηλ αυριο.Ξεσκονισα ολο το σαιτ και διαβασα τα παντα,μου φαινονται ολα τοσο περιεργα οντως για να ειναι αληθινα αλλα εφοσον επιστρεφεις αμαξι και χρηματα σε περιπτωση πατατας δεν βλεπω κατι το ανησυχητικο περα απο καποια ταλαιπωρια και καταναλωσης χρονου που ουτος αλλως τον χαλαω τοσο καιρο να τρεχω ολη μερα να βλεπω αμαξια και να περιμενω σε συνεργεια να τα ελεγξουν.
thanasis2880 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους επί του θέματος. Θα γράψω κι εγώ τη δικιά μου ιστορία εδώ αφού ρωτάνε για το spotawheel.gr Αναφέρω πρώτα την ιστορία μου που είναι 100% αληθής και όποιος θέλει ας μου στείλει μέιλ να του στείλω τα χαρτιά και τις τηλεφωνικες κουβεντες που είχαμε πει. Έδωσα 25.4 καφετιά κασέρι για ένα καλό αμάξι 2ετιας με 22000χμλ. Πριν εξοφλήσω για ευνόητους λόγους ζήτησα χαρτί εξόφλησης που ο πωλητής στην αρχή μου είπε ότι πρώτα εξοφλείται το αμάξι και μετά από μερικές μέρες το παίρνεις. Οκ. Το έκανα με πολύ φόβο. Τους είπα να μου γράψουν στο χαρτί παραγγελίας πότε θα είναι το αργότερο ημερομηνια παράδοσης. Πήγα να πάρω το χαρτί και δεν την εγραφε. Ο πωλητής Χρήστος... άφαντος ενώ του είχα επί την ώρα που θα πάω. Άλλος πωλητής μετά από τηλεφώνημα μου υπέγραψε την ημερομηνία παράδοσης οχήματος που ήταν σήμερα, 8 μέρες μετά την πλήρη εξόφληση του οχήματος και του κόστους μεταβίβασης. Να προσθέσω ότι πούλησα κι εγώ το παλιό όχημά μου και είπα στον αγοραστή έλα πάρτο την ίδια μέρα που θα έπαιρνα κι εγώ το καινούριο , με σκοπό να μην αφήσω κανένα αμάξι στο δρόμο για ευνόητους λόγους!!!! Το πρωί πήρα τον πωλητή και με ρώτησε , το πήρες; Του είπα όχι σήμερα το απόγευμα θα το πάρω!!! Όλα καλά αλλά λίγο περίεργα έως εδω.!!! Πήγα για παραλαβή μετά το τηλεφώνημα που είχα κάνει στον πωλητή και τι μου είπαν; Δεν με έχουν ενημερώσει για καμιά παράδοση σήμερα. Είπε ότι είδε 1 όχημα με την περιγραφή του νέου δικού μου, του είπα να καλέσει τον υπεύθυνο του , ο οποίος μου είπε ότι τέτοια ώρα δε μπορώ να σας απαντήσω καθώς δεν εργάζομαι αυτή την ώρα (19:00) και δεν γνωρίζω για το πότε θα γίνει η παράδοση. Πήρα τον πωλητή και του είπα σε 10 λεπτά θέλω να παραδοθεί το όχημα μου!!! Μου είπε ότι θα έπρεπε να με καλέσουν από το τμήμα παραδόσεων για να παω να παραλάβω. Πότε δε μου είχε πει κάτι τέτοιο. Τον εκραξα κι έφυγα. Υπόψιν ότι το όχημα είχε παρακράτηση κυριότητας και και με τα δικά μου τα λεφτά θα έφευγε αυτη. Και αυτός ήταν ο λογος καθυστερησης. Τα γράφω αναλυτικά γιατί μόλις τα έζησα. Επίσης μου είπαν ότι δεν έχει γίνει μεταβίβαση του οχήματος . Πολύ αστείο!!! Επίσης ότι το αμάξι ήταν για βιολογικό καθαρισμό!!! Για να συνοψίσω λοιπόν και τα υπόλοιπα αύριο. Αν το έπαιρνα το αμάξι από ιδιώτη θα εκανα τα παζάρια μου αφού είχε παρακράτηση κυριότητας. Προτείνω λοιπόν να μη δίνετε λεφτά χωρίς να γίνει μεταβίβαση. Αυτοί παίρνουν λεφτά με τον όρο ότι σε οποιαδήποτε περίπτωση τα χρήματα επιστρέφονται! Μάγκες εδώ αναφέρεται η αλήθεια χωρίς φόβο και πάθος!!! 1. Δεν υπάρχει καμία σελίδα στο Facebook ή στη Google που να μπορείς να τους γράψεις review. 2. Τα likes στη σελίδα του Facebook έχουν προέλθει από διαφημίσεις και όχι από ανθρώπους που αγόρασαν όχημα. 3. Ο πωλητής μου είπε ότι την επόμενη μέρα της πληρης εξόφλησης το αμάξι θα είναι στο χώρο τους αλλά δεν ήταν ούτε την ημέρα παράδοσης του οχήματος (δηλαδή 8 ημέρες αργότερα) 4. Προφανώς καποιο έξυπνο στέλεχος αρθρογραφει για αυτούς και πληρώνει για αυτό για αν μπουν στο διαδίκτυο με παλιό τρόπο. Εγώ δε συνιστώ καθόλου. Τους είπα να με πάρουν σε 10 λεπτά να μου πουν πότε θα πάρω το όχημα και δεν ήξεραν . Απλά παίρνουν αμάξια με παρακρατήσεις κυριότητα κλπ που οι ιδιοκτήτες δε μπορούν να κάνουν κάτι άλλο για τη επίλυση του θεματος Αύριο τα νέα. Αντιεπαγγελματιες full, δεν ξαναπαίρνω από αυτούς. Τέλος Όποιος θέλει να κάνει ρωτήσεις ευπρόσδεκτος Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2020 από thanasis2880 8
tedkald Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Κατ αρχήν σε οποιοδήποτε μτχ. είτε από μάντρα είτε από ιδιώτη, πληρωμή και παραλαβή οφείλει να γίνει χέρι χέρι, αλλιώς πως διασφαλίζεσαι; Λίγο περίεργα όλα αυτά. Ως προς την παρακράτηση κυριότητας, μια και είναι μεγάλη εταιρία ή έτσι πλασσόρονται, θα όφειλαν να είχαν κάποιο μετρητό να την κάνουν άμεσα. Ή αλλιώς δεν θα έπρεπε να γίνει πλήρης εξόφληση χωρίς παράδοση. Αυτό γίνεται μόνον στις αντιπροσωπείες για καινούργια αλλά εκεί υποτίθεται ότι έχεις ολόκληρη ανώνυμη εταιρία απέναντι, και από πίσω το εργοστάσιο που ποτέ δεν έχει αφήσει ακάλυπτο τον τελικό αγοραστή. Είμαι περίεργος πως θα είναι η τελική εξέλιξη του προβλήματός σου και εύχομαι να μείνει στην ψυχική ταλαιπωρία και μόνον.... Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2020 από tedkald
keyserso Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 και σε εμένα προπερσυ 10 μέρες έκανα να πάρω το αμάξι ..με αστείες δικαιολογίες . ευτυχώς ήταν καλό το αυτοκίνητο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα