poulinos Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 On 25/10/2019 at 17:17, mech_eng said: υπαρχουν καμπινες στα 500 και 800 μετρα αντιστοιχα στον κατανεμητη ερχεται 26 και εχω στο ρουτερ 21-22 ειμαι σε αραιοκατοικημενη περιοχη.αρα δεν προτεινεις τα 100... η καρτελα μου ειναι αυτη που παρεθεσα και πιο πανω https://pasteboard.co/IAYRGMm.png Παρεμπιπτόντως τεχνικός του ΟΤΕ που ήρθε όταν δηλωθηκε βλάβη, είπε ότι αν δεν πέσει εναέριο καλώδιο 50 μέτρα δεν πρόκειται να δούμε κάτι καλύτερο. Τι σημαίνει αυτό δεν ξέρω... εφοσον οι μονες καμπινες ειναι στα 500 και 800 μετρα αποσταση δεν μπροεις να κανεις κατι παραπανω.καταρχην παιρνεις απο ενα απο τα δυο Kv.μπορει να ειναι αυτο στα 500 μπορει αυτο στα 800.δεν αλλαζει ομως αυτο.ακομα και στα 800 να ειναι εκει θα μεινεις και ας εχει αλλο πιο κοντα.εφοσον δεν παιζεις ουτε καν στα 50 λογω αποστασης καταρχην αλλα και πιθανοτατα λογω ποιοτητας χαλκου τοτε δεν προκεται να παιξεις 100 ουτε κατα διανοια.απλα μαλλον καποιος ειδε οτι το Kv σου παιζει και 100 και σου λεει λανθασμενα βαλε 100.αφου δεν πιανεις τα 50 πως θα πιασεις τα 100?το κυριο παντως προβλημα σου εφοσον μιλαμε για τετοια αποσταση ειναι η ιδια η αποσταση και οχι ο χαλκος.500 και 800 μετρα ειναι πολλα για vdsl.και στεκει εφοσον λες αραιοκατοικημενη. 1 minute ago, mech_eng said: thanks για τη διευκρίνηση μηπως παει το μυαλο σου καπου σε οτι αφορα αυτο; Οτι μαλλον εχει προβλημα το εναεριο καλωδιο και οτι πρεπει να αλλαχτει ολο.το εναεριο καλωδιο ειναι το καλωδιο απο το box στην κολωνα μεχρι το επομενο box ή την χωνευτη αναλογως την περιπτωση.απο kv παει σε box υπογεια και μετα εναερια προς τα σπιτια ή το σπιτι. 1
mech_eng Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 Αναφορά σε κείμενο Οτι μαλλον εχει προβλημα το εναεριο καλωδιο και οτι πρεπει να αλλαχτει ολο.το εναεριο καλωδιο ειναι το καλωδιο απο το box στην κολωνα μεχρι το επομενο box ή την χωνευτη αναλογως την περιπτωση.απο kv παει σε box υπογεια και μετα εναερια προς τα σπιτια ή το σπιτι. υποχρεωση του ΟΤΕ να φανταστω; γενικως τα αλλαζουν ή οχι; μπορω να πιεσω;
poulinos Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 Just now, mech_eng said: υποχρεωση του ΟΤΕ να φανταστω; γενικως τα αλλαζουν ή οχι; μπορω να πιεσω; στην επομενη ζωη.και επισης με βαση αυτα που μου εγραψες το μεγαλο σου θεμα ειναι η αποσταση.
mech_eng Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 με βαση ολα τα παραπανω τι συγκυριες απαιτουνται για πραγματικη 50mbps ή μεγαλυτερη;;;
poulinos Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 10 minutes ago, mech_eng said: με βαση ολα τα παραπανω τι συγκυριες απαιτουνται για πραγματικη 50mbps ή μεγαλυτερη;;; αν δεν μπει καμπινα πιο κοντα σου δεν το βλεπω να βλεπεις 50αρι ευκολα στα 500 ή 800 μετρα. να βαλουν αλλη καμπινα δεν το κοβω.να αλλαξουν χαλκο δεν το κοβω.αν γινει καποια στιγμη κανα ftth σε βλεπω να βλεπεις ασπρη μερα.και να λες και ευτυχως που δεν εισαι κανα adsl απο το αστικο κεντρο και να επαιζες χειροτερα.
mech_eng Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 ffth wind fiber 100 & wind fiber 200 μου βγαζει διαθεσιμοτητα
poulinos Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 27 minutes ago, mech_eng said: ffth wind fiber 100 & wind fiber 200 μου βγαζει διαθεσιμοτητα το wind fiber το εννοουν fiber to the home ή vdsl? γιατι για τον οτε και τα δυο τα αναφερει σαν Fiber. αν μιλαμε για vdsl δεν θα πας παραπανω.αν μιλαμε για ftth τοτε παιζεις οσο θες και δεν υπαρχει θεμα αποστασης.το λεω γιατι η wind μπορει να λεει οτι δινει 100 και 200 σε vdsl αλλα εσυ δεν θα τα πιασεις λογω αποστασης.αν ο Wizard δεν υπολογιζει οτι εσυ εισαι μακρυα θα σου βγαλει πχ διαθεσιμοτητα 100 και 200 που καποιος που ειναι διπλα μπορει να τα πιασει αλλα οχι εσυ.αν μιλαμε για ftth μεχρι το σπιτι οκ εκει κανεις οτι θες απλα θα παρει καμποσο καιρο να σου φερουν ινα μεχρι που εισαι.πρεπει δηλαδη να γινει αιτηση κτλ.αλλα δεν χανεις κατι αν ειναι δικο σου το σπιτι ή αν νοικιαζεις αλλα σκοπευεις να κατσεις εκει για πολλα χρονια 1
poulinos Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 2 minutes ago, mech_eng said: κατατοπιστικοτατος thanks again tpt anytime.
mech_eng Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 25/10/2019 στις 4:04 ΜΜ, poulinos είπε απο την κεντρικη πριζα αποσυνδεεις ολα τα καλωδια εκτος απο αυτα που ερχονται απο τον κατανεμητη/box και σου δινουν υπηρεσια.δηλαδη κρατας ενα ζευγαρι(υπαρχουν και αναπληρωματικα μεχρι κατανεμητη/box που δεν μας νοιαζουν) ναι απλα στο voip δεν θες καν splitter αφου η τηλεφωνια ειναι απο την fxs. 1.η master συνηθως ειναι η πρωτη πριζα οταν μπεις στο σπιτι.δηλαδη στο σαλονι.συνηθως βεβαια γιατι ποτε δεν ξερεις τι μπορει να εχει κανει καποιος.οπως υπαρχουν και σπιτια που ειναι σε αστερα αρα δεν ειναι Master καμια. 2.βαζεις διπλη πριζα.παλι παραμενει master απλα διπλη για να κανεις διαχωρισμο το ζευγαρι που ερχεται απο τον κατανεμητη/χωνευτη και φερνει την υπηρεσια σου με τα ζευγαρια που πανε στα υπολοιπα πριζακια.απλα θες ενα διπλο πριζακι.οχι με λογοτυπο οτε διοτι εχουν πυκνωτη.ενα απλο διπλο πριζακι.γινεται και με μονο γινεται και με μονο + ενα αυτοκολλητο εξωτερικο πριζακι αλλα θα σε μπερδεψω. 4.απλα τηλεφωνια καλωδια σε νορμαλ μηκος.μην ειναι τιποτα 10μετρα.τα κλασσικα που ειναι 1.8 μετρα ή και μικροτερα εννοειται. 5. ενα αλλο Router/Modem μπορει να εχει καλυτερο wireless ή καλυτερα specs αλλα ειναι ασχετο με την καλωδιωση σου η οποια πρεπει να φτιαχτει no matter what.αν φτιαξεις την καλωδιωση θα συγχρονιζεις σε μεγαλυτερη ταχυτητα.απλα αν του παροχου δεν μπορει να σου δωσει πχ αυτην την ταχυτητα λογω 2,4 ghz τοτε ενα πιο καλο modem/router με dual band θα καταφερει να στην δωσει. απλα αλλο πραγμα καλωδιωση αλλο πραγμα features εξοπλισμου.εσυ θες να φτιαξεις τον συγχρονισμο που ειναι καθαρα θεμα καλωδιωσης. 3.αυτο στην σελιδα 10 ειναι σωστο αλλα δεν σημαινει οτι μπορεις να το κανεις.μπορει να μην εχεις παραπανω απο ενα ζευγαρι καλωδια απο πριζακι σε πριζακι οποτε να μην μπορεις να κανεις τα παντα.αν δεν θες στο σαλονι και θες σε αλλο δωματιο σιγουρα δεν θα μπορεσεις να εχεις τηλεφωνικες συσκευες στα πριζακια πριν απο αυτο το δωματιο. γενικως πρεπει το καλωδιο απο τον οτε που ερχεται σπιτι σου να φτασει μεχρι το πριζακι που θα μπει το router χωρις να ενωθει με κατι αλλο.ουτε δηλαδη να μπει τηλεφωνο αλλα ουτε να παραλληλιστει. αν εχεις στο μυαλο σου αυτον τον κανονα ολα γινονται. αν πχ εχεις δωματιο 1 -2-3-4 και το καλωδιο παει απο το ενα στο αλλο τοτε αν βαλεις το router στο δωματιο 3 θα εχεις τηλεφωνο μονο στο 3 και στο 4. αν ομως εχεις δωματιο 1-2-3-4-5 και η καλωδιωση παει 1-2 2-3 και 1-4 4-5(δηλαδη απο το ενα φευγει σε δυο κατευθυνσεις τοτε πρεπει να καταργησεις την μια κατευθυνση(παραλληλο) απο τις 2. να το πω και με αλλο παραδειγμα. αν εχεις 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10 και η καλωδιωση ειναι 1-3-4-5-6-7-8-9-10 και ταυτοχρονα εχεις και 1-2 τοτε αν βαλεις το ρουτερ στο 2 αυτοματος χανεις ολη την αλλη πλευρα δηλαδη το 1-3-4-5-6-7-8-9-10. και αυτο επειδη υπαρχει παραλληλο.σε πολλα σπιτια τα πριζακια δεν ειναι στην σειρα αλλα υπαρχει ενα ζευγαρι που παει στα δωματια αριστερα και ενα στα δεχια.αν βαλεις το ρουτερ στα δεξια θα μπορεις να εχεις τηλεφωνο μονο δεξια και μονο απο το πριζακι που εβαλες το ρουτερ και μετα.ολα τα αλλα τα ξεχνας. εχεις την καμπινα στην αλλη ακρη του κοσμου και εχεις attenuation 20? απο αστικο κεντρο δεν εισαι γιατι βλεπω vectoring Μπορει με αλλο ρουτερ να δεις παραπανω μπορει και λιγοτερο.αν και κατω στον κατανεμητη/χωνευτη συγχρονιζεις το ιδιο τοτε πολυ απλα δεν εχεις να πειραξεις κατι αλλο απο το σπιτι.απο το kv που πεφτεις εχουν Margin 9 που λογικα ειναι το default (kv ote) οποτε δεν μπορεις να κανεις κατι αλλο.το tp link σιγουρα ειναι Dual band Οποτε ειναι καλυτερο απο θεμα Wifi αλλα δεν σημαινει οτι θα κερδισεις κατι σε θεματα να συγχρονισει παραπανω. υπαρχουν 5 συνολικα πριζες: ΧΧ, ΚΖ, ΝΑ, ΝΕ, ΣΛ δυστυχως δεν μπορω να επιβεβαιωσω τη διαδρομη η ΧΧ ειναι η μοναδικη με 1 κλαδο, η ΣΛ εγινε διπλη με επιστροφη καλωδιου, στην ΚΖ τοποθετηθηκε τηλεφωνο το οποιο λειτουργει κανονικα παρολα αυτα συμφωνα με την καρτελα του ρουτερ το actual ειναι 23,000 και το attainable 32,000 τι μπορει να εχει γινει λαθος; τι επιδεχεται βελτιωσης; Επεξ/σία 30 Οκτωβρίου 2019 από mech_eng
poulinos Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2019 5 minutes ago, mech_eng said: υπαρχουν 5 συνολικα πριζες: ΧΧ, ΚΖ, ΝΑ, ΝΕ, ΣΛ δυστυχως δεν μπορω να επιβεβαιωσω τη διαδρομη η ΧΧ ειναι η μοναδικη με 1 κλαδο, η ΣΛ εγινε διπλη με επιστροφη καλωδιου, στην ΚΖ τοποθετηθηκε τηλεφωνο το οποιο λειτουργει κανονικα παρολα αυτα συμφωνα με την καρτελα του ρουτερ το actual ειναι 23,000 και το attainable 32,000 τι μπορει να εχει γινει λαθος; τι επιδεχεται βελτιωσης; οτι το attainable Σου ειναι 32 και το Actual 23 εχει να κανει με το 9 margin και οχι οτι εκανες λαθος στην καλωδιωση.και κατω στον κατανεμητη να δοκιμασεις παλι θα δεις διαφορα μεταξυ actual rate και attainable.αν θα συγχρονισεις τωρα παραπανω θα το μαθεις μονο αν μετρησεις κατω κατανεμητη ή εστω αποσυνδεοντας ολα τα αλλα πριζακια και κρατοντας αυτο που παει κατανεμητη. 1
explorerT Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Είναι σημαντικό να ξεκαθαριστεί σε ποια ταχύτητα παραδίδει ο ΟΤΕ, και από κει και πέρα βλέπεις τι μπορείς να βελτιώσεις εσύ. Σε ανάλογη δική μου περίπτωση, η γραμμή έφτανε στο κουτί του ΟΤΕ στο σπίτι τελικά στα 55 Mbps και από κει και πέρα υπήρχαν προβλήματα, τα οποία οφείλονταν και σε παράλληλη σύνδεση, αλλά και στην ποιότητα του καλωδίου/κουτιού. Έβαλα καλώδιο κατευθείαν από το κουτί του ΟΤΕ στην πρίζα και από κει στο ρούτερ, και επέστρεψα την τηλεφωνία σε ξεχωριστό καλώδιο και τώρα κλειδώνει στα 50 Mbps. Aναφέρω την εμπειρία μου καθώς και η δική μου απόσταση από την καμπίνα του ΟΤΕ είναι περίπου στα 700-800 μέτρα (σχετικά εύκολος υπολογισμός με google maps μιας και είναι ξεκάθαρη η γραμμή στην περιοχή μου) Βέβαια στην δικιά μου περίπτωση ο χαλκός πρέπει να είναι αρκετά καλός, ίσως και γιατί είναι σχετικά νέα η περιοχή, αλλά αν το πρόβλημα σου οφείλεται στο κομμάτι του καλωδίου που αντιστοιχεί στον ΟΤΕ, όπως λέει και ο πουλινός, είναι σκούρα τα πράματα.. 1
filipN Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 7 ώρες πριν, explorerT είπε Είναι σημαντικό να ξεκαθαριστεί σε ποια ταχύτητα παραδίδει ο ΟΤΕ, και από κει και πέρα βλέπεις τι μπορείς να βελτιώσεις εσύ. Σε ανάλογη δική μου περίπτωση, η γραμμή έφτανε στο κουτί του ΟΤΕ στο σπίτι τελικά στα 55 Mbps και από κει και πέρα υπήρχαν προβλήματα, τα οποία οφείλονταν και σε παράλληλη σύνδεση, αλλά και στην ποιότητα του καλωδίου/κουτιού. Έβαλα καλώδιο κατευθείαν από το κουτί του ΟΤΕ στην πρίζα και από κει στο ρούτερ, και επέστρεψα την τηλεφωνία σε ξεχωριστό καλώδιο και τώρα κλειδώνει στα 50 Mbps. Aναφέρω την εμπειρία μου καθώς και η δική μου απόσταση από την καμπίνα του ΟΤΕ είναι περίπου στα 700-800 μέτρα (σχετικά εύκολος υπολογισμός με google maps μιας και είναι ξεκάθαρη η γραμμή στην περιοχή μου) Βέβαια στην δικιά μου περίπτωση ο χαλκός πρέπει να είναι αρκετά καλός, ίσως και γιατί είναι σχετικά νέα η περιοχή, αλλά αν το πρόβλημα σου οφείλεται στο κομμάτι του καλωδίου που αντιστοιχεί στον ΟΤΕ, όπως λέει και ο πουλινός, είναι σκούρα τα πράματα.. Όχι απλώς σκούρα, "μαύρα κι άραχνα" είναι! Μπράβο που δεν κοίταξες να κάνεις μόνο τη δουλειά σου, αλλά ενημερώνεις με τις απαντήσεις σου, σε δύο διαφορετικά θέματα, και τα άλλα μέλη του forum για τα θετικά αποτελέσματα που έχει η αναβάθμιση της τηλεφωνικής καλωδίωσης στο σπίτι τους. 1
poulinos Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 On 03/11/2019 at 01:04, explorerT said: Είναι σημαντικό να ξεκαθαριστεί σε ποια ταχύτητα παραδίδει ο ΟΤΕ, και από κει και πέρα βλέπεις τι μπορείς να βελτιώσεις εσύ. Σε ανάλογη δική μου περίπτωση, η γραμμή έφτανε στο κουτί του ΟΤΕ στο σπίτι τελικά στα 55 Mbps και από κει και πέρα υπήρχαν προβλήματα, τα οποία οφείλονταν και σε παράλληλη σύνδεση, αλλά και στην ποιότητα του καλωδίου/κουτιού. Έβαλα καλώδιο κατευθείαν από το κουτί του ΟΤΕ στην πρίζα και από κει στο ρούτερ, και επέστρεψα την τηλεφωνία σε ξεχωριστό καλώδιο και τώρα κλειδώνει στα 50 Mbps. Aναφέρω την εμπειρία μου καθώς και η δική μου απόσταση από την καμπίνα του ΟΤΕ είναι περίπου στα 700-800 μέτρα (σχετικά εύκολος υπολογισμός με google maps μιας και είναι ξεκάθαρη η γραμμή στην περιοχή μου) Βέβαια στην δικιά μου περίπτωση ο χαλκός πρέπει να είναι αρκετά καλός, ίσως και γιατί είναι σχετικά νέα η περιοχή, αλλά αν το πρόβλημα σου οφείλεται στο κομμάτι του καλωδίου που αντιστοιχεί στον ΟΤΕ, όπως λέει και ο πουλινός, είναι σκούρα τα πράματα.. nai εχεις καλο χαλκο για να εχεις 50αρι σε τοσα μετρα.δυστυχως τα παραλληλα ειναι στανταρακι στα περισσοτερα σπιτια. On 03/11/2019 at 08:31, filipN said: Όχι απλώς σκούρα, "μαύρα κι άραχνα" είναι! Μπράβο που δεν κοίταξες να κάνεις μόνο τη δουλειά σου, αλλά ενημερώνεις με τις απαντήσεις σου, σε δύο διαφορετικά θέματα, και τα άλλα μέλη του forum για τα θετικά αποτελέσματα που έχει η αναβάθμιση της τηλεφωνικής καλωδίωσης στο σπίτι τους. απο τα πιο βασικα στο vdsl που δυστυχως ο κοσμος αγνοει και οι τεχνικοι απλα λενε φωναξε ηλεκτρολογο χωρις να εξηγουν το γιατι με αποτελεσμα να ερχονται ηλεκτρολογοι να μην ξερουν τι να κανουν και να ριχνουν νεο καλωδιο χωρις να χρειαζεται.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα