Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαιρετώ το φόρουμ. Θέλω να απομονώσω την κεντρική τηλεφωνική πρίζα γιατί διαπίστωσα ότι υπάρχει κάποιο θέμα στη καλωδίωση της οικίας και έχω απώλειες στην ταχύτητα. Μένω σε μεζονέτα (3 όροφοι). Γνωρίζει κάποιος την συνδεσμολογία και ποια καλώδια πρέπει να αποσυνδεσω ώστε να απομονώσω την κεντρική από τους υπόλοιπους ορόφους? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

https://imgur.com/Igb75fy Η πρίζα.

Επεξ/σία από timopie
  • 6 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλημέρα

αναβαθμισα προσφατως σύνδεση απο 24  σε vdsl 50.

ήρθε ο τεχνικός του παροχου ο οποιος κατοπιν μετρησεων προτεινε να απομονώσω την κεντρική τηλεφωνική πρίζα

ειναι δοκιμη λυση ή υπεκφυγή για να καλυφθει αδυναμια του παροχου;

θα εχει ουσιαστικο αποτελεσμα; αν ναι, θα εχω κερδος σε wifi ή και σε ethernet;

πρεπει να καλεσω εξειδικευμενο ηλεκτρολογο ή μπορει να γινει βασει οδηγιων;

ευχαριστω εκ των προτερων

Επεξ/σία από mech_eng
Δημοσ.
On 16/09/2019 at 13:03, mech_eng said:

καλημέρα

αναβαθμισα προσφατως σύνδεση απο 24  σε vdsl 50.

ήρθε ο τεχνικός του παροχου ο οποιος κατοπιν μετρησεων προτεινε να απομονώσω την κεντρική τηλεφωνική πρίζα

ειναι δοκιμη λυση ή υπεκφυγή για να καλυφθει αδυναμια του παροχου;

θα εχει ουσιαστικο αποτελεσμα; αν ναι, θα εχω κερδος σε wifi ή και σε ethernet;

πρεπει να καλεσω εξειδικευμενο ηλεκτρολογο ή μπορει να γινει βασει οδηγιων;

αν εχεις vdsl και δεν κανεις αυτο 

https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

δεν θα παιξεις ποτε σωστα.οποτε ο τεχνικος σου ειπε να απομονωσεις την πριζα με σκοπο να μην εχεις bridge taps και να συγχρονισεις στην σωστη ταχυτητα.στην πραξη μπορεις να συνδεσεις και τα υπολοιπα πριζακια αλλα μονο για τηλεφωνο.δες το Pdf.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εχω vdsl και σε ευχαριστω για την πληροφορια

θα το διαβασω και θα επανελθω. πιστευω θα βοηθησει και αλλους.

Επεξ/σία από mech_eng
Δημοσ.
16 ώρες πριν, poulinos είπε

https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

δεν θα παιξεις ποτε σωστα.οποτε ο τεχνικος σου ειπε να απομονωσεις την πριζα με σκοπο να μην εχεις bridge taps και να συγχρονισεις στην σωστη ταχυτητα.στην πραξη μπορεις να συνδεσεις και τα υπολοιπα πριζακια αλλα μονο για τηλεφωνο.δες το Pdf.

αυτο ισχυει και για voip τηλεφωνια;

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 18/9/2019 στις 4:51 ΜΜ, poulinos είπε

2-3 ερωτησεις, αν εχεις χρονο, σε παρακαλω κανε τον κοπο να απαντησεις:

1. πως ξεχωριζει η μαστερ πριζα του σπιτιου;τι ελεγχο πρεπει να κανω;
  2. αντικαθιστω τη μαστερ πριζα με μια secondary διπλη πριζα; αν ναι, υπαρχει κατι που πρεπει να προσεξω στην αγορα;
  3. αν η μαστερ πριζα δεν ειναι στο σαλονι (στην οποια βρισκονται οι συσκευες που χρειαζονται ethernet συνδεση) προτεινεις τη συνδεση σελ 10;
  4. image.png.7da87cb71f1f3b6d6b99bb3087e838e4.pngτι ειδους καλωδια πρεπει να χρησιμοποιησω για τη συνδεση ρουτερ-σπλιτερ-διπλη πριζα
  5. ενα ρουτερ tp link θα βελτιωνε την κατασταση ή δεν αξιζει η αναβαθμιση;

Επεξ/σία από mech_eng
Δημοσ.

καλημερα

ακολουθησα τις οδηγιες και εχω το παρακατω αποτελεσμα σε nova vdsl 50

https://pasteboard.co/IAYRGMm.png

η συνδεση του παροχου εχει θεματα μιας κ απο τον ΟΤΕ δεν υπαρχει η απαραιτητη υποδομη καλωδιωση

το θετικο: η ταχυτητα απο 10 αυξηθηκε στο 22

το αρνητικο: δεν εχω πλεον τηλεφωνο

μπορει καποιος να βοηθησει; ευχαριστω εκ των προτερων.

Δημοσ.

τελικα το θεμα του τηλεφωνου το ελυσα. ειχα κανει λαθος στις συνδεσεις της 2ης υποδοχης της διπλης πριζας

υπαρχει καποια αλλη ενεργεια που μπορει να βελτιωσει την ταχυτητα;

καποια remote ρυθμιση setting απο τη nova;

αλλαγη ρουτερ πχ TP-LINK Archer VR400 v2 θα δωσει καποια ωθηση; να κλειδωσω πχ στα 30;

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
On 15/03/2019 at 11:38, timopie said:

Χαιρετώ το φόρουμ. Θέλω να απομονώσω την κεντρική τηλεφωνική πρίζα γιατί διαπίστωσα ότι υπάρχει κάποιο θέμα στη καλωδίωση της οικίας και έχω απώλειες στην ταχύτητα. Μένω σε μεζονέτα (3 όροφοι). Γνωρίζει κάποιος την συνδεσμολογία και ποια καλώδια πρέπει να αποσυνδεσω ώστε να απομονώσω την κεντρική από τους υπόλοιπους ορόφους? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

https://imgur.com/Igb75fy Η πρίζα.

απο την κεντρικη πριζα αποσυνδεεις ολα τα καλωδια εκτος απο αυτα που ερχονται απο τον κατανεμητη/box και σου δινουν υπηρεσια.δηλαδη κρατας ενα ζευγαρι(υπαρχουν και αναπληρωματικα μεχρι κατανεμητη/box που δεν μας νοιαζουν)

On 19/09/2019 at 08:55, GoMaR said:

αυτο ισχυει και για voip τηλεφωνια;

ναι απλα  στο voip δεν θες καν splitter αφου η τηλεφωνια ειναι απο την fxs.

On 02/10/2019 at 14:26, mech_eng said:

2-3 ερωτησεις, αν εχεις χρονο, σε παρακαλω κανε τον κοπο να απαντησεις:

1. πως ξεχωριζει η μαστερ πριζα του σπιτιου;τι ελεγχο πρεπει να κανω;
  2. αντικαθιστω τη μαστερ πριζα με μια secondary διπλη πριζα; αν ναι, υπαρχει κατι που πρεπει να προσεξω στην αγορα;
  3. αν η μαστερ πριζα δεν ειναι στο σαλονι (στην οποια βρισκονται οι συσκευες που χρειαζονται ethernet συνδεση) προτεινεις τη συνδεση σελ 10;
  4. image.png.7da87cb71f1f3b6d6b99bb3087e838e4.pngτι ειδους καλωδια πρεπει να χρησιμοποιησω για τη συνδεση ρουτερ-σπλιτερ-διπλη πριζα
  5. ενα ρουτερ tp link θα βελτιωνε την κατασταση ή δεν αξιζει η αναβαθμιση;

1.η master συνηθως ειναι η πρωτη πριζα οταν μπεις στο σπιτι.δηλαδη στο σαλονι.συνηθως βεβαια γιατι ποτε δεν ξερεις
τι μπορει να εχει κανει καποιος.οπως υπαρχουν και σπιτια που ειναι σε αστερα αρα δεν ειναι Master καμια.
2.βαζεις διπλη πριζα.παλι παραμενει master απλα διπλη για να κανεις διαχωρισμο το ζευγαρι που ερχεται απο τον κατανεμητη/χωνευτη και φερνει την υπηρεσια σου με τα ζευγαρια που πανε στα υπολοιπα πριζακια.απλα θες ενα διπλο πριζακι.οχι με λογοτυπο οτε διοτι εχουν πυκνωτη.ενα απλο διπλο πριζακι.γινεται και με μονο γινεται και με μονο + ενα αυτοκολλητο εξωτερικο πριζακι αλλα θα σε μπερδεψω.
4.απλα τηλεφωνια καλωδια σε νορμαλ μηκος.μην ειναι τιποτα 10μετρα.τα κλασσικα που ειναι 1.8 μετρα ή και μικροτερα εννοειται.
5. ενα αλλο Router/Modem μπορει να εχει καλυτερο wireless ή καλυτερα specs αλλα ειναι ασχετο με την καλωδιωση σου η οποια πρεπει να φτιαχτει no matter what.αν φτιαξεις την καλωδιωση θα συγχρονιζεις σε μεγαλυτερη ταχυτητα.απλα αν του παροχου δεν μπορει να σου δωσει πχ αυτην την ταχυτητα λογω 2,4 ghz τοτε ενα πιο καλο modem/router με dual band θα καταφερει να στην δωσει.
απλα αλλο πραγμα καλωδιωση αλλο πραγμα features εξοπλισμου.εσυ θες να φτιαξεις τον συγχρονισμο που ειναι καθαρα θεμα καλωδιωσης.
3.αυτο στην σελιδα 10 ειναι σωστο αλλα δεν σημαινει οτι μπορεις να το κανεις.μπορει να μην εχεις παραπανω απο ενα ζευγαρι καλωδια απο πριζακι σε πριζακι οποτε να μην μπορεις να κανεις τα παντα.αν δεν θες στο σαλονι και θες σε αλλο δωματιο σιγουρα δεν θα μπορεσεις να εχεις τηλεφωνικες συσκευες στα πριζακια πριν απο αυτο το δωματιο. γενικως πρεπει το καλωδιο απο τον οτε που ερχεται σπιτι σου να φτασει μεχρι το πριζακι που θα μπει το router χωρις να ενωθει με κατι αλλο.ουτε δηλαδη να μπει τηλεφωνο αλλα ουτε να παραλληλιστει.
αν εχεις στο μυαλο σου αυτον τον κανονα ολα γινονται.
αν πχ εχεις δωματιο 1 -2-3-4 και το καλωδιο παει απο το ενα στο αλλο τοτε αν βαλεις το router στο δωματιο 3 θα εχεις τηλεφωνο μονο στο 3 και στο 4.
αν ομως εχεις δωματιο 1-2-3-4-5 και η καλωδιωση παει 1-2 2-3 και 1-4 4-5(δηλαδη απο το ενα φευγει σε δυο κατευθυνσεις τοτε πρεπει να καταργησεις την μια κατευθυνση(παραλληλο) απο τις 2. να το πω και με αλλο παραδειγμα.
αν εχεις 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10 και η καλωδιωση ειναι 1-3-4-5-6-7-8-9-10 και ταυτοχρονα εχεις και 1-2 τοτε αν βαλεις το ρουτερ στο 2 αυτοματος χανεις ολη την αλλη πλευρα δηλαδη το 1-3-4-5-6-7-8-9-10. και αυτο επειδη υπαρχει παραλληλο.σε πολλα σπιτια τα πριζακια δεν ειναι στην σειρα αλλα υπαρχει ενα ζευγαρι που παει στα δωματια αριστερα και ενα στα δεχια.αν βαλεις το ρουτερ στα δεξια θα μπορεις να εχεις τηλεφωνο μονο δεξια και μονο απο το πριζακι που εβαλες το ρουτερ και μετα.ολα τα αλλα τα ξεχνας.

On 08/10/2019 at 09:31, mech_eng said:

καλημερα

ακολουθησα τις οδηγιες και εχω το παρακατω αποτελεσμα σε nova vdsl 50

https://pasteboard.co/IAYRGMm.png

η συνδεση του παροχου εχει θεματα μιας κ απο τον ΟΤΕ δεν υπαρχει η απαραιτητη υποδομη καλωδιωση

το θετικο: η ταχυτητα απο 10 αυξηθηκε στο 22

το αρνητικο: δεν εχω πλεον τηλεφωνο

μπορει καποιος να βοηθησει; ευχαριστω εκ των προτερων.

εχεις την καμπινα στην αλλη ακρη του κοσμου και εχεις attenuation 20? απο αστικο κεντρο δεν εισαι γιατι βλεπω vectoring

On 09/10/2019 at 13:06, mech_eng said:

τελικα το θεμα του τηλεφωνου το ελυσα. ειχα κανει λαθος στις συνδεσεις της 2ης υποδοχης της διπλης πριζας

υπαρχει καποια αλλη ενεργεια που μπορει να βελτιωσει την ταχυτητα;

καποια remote ρυθμιση setting απο τη nova;

αλλαγη ρουτερ πχ TP-LINK Archer VR400 v2 θα δωσει καποια ωθηση; να κλειδωσω πχ στα 30;

Μπορει με αλλο ρουτερ να δεις παραπανω μπορει και λιγοτερο.αν και κατω στον κατανεμητη/χωνευτη συγχρονιζεις το ιδιο τοτε πολυ απλα δεν εχεις να πειραξεις κατι αλλο απο το σπιτι.απο το kv που πεφτεις εχουν Margin 9 που λογικα ειναι το default (kv ote) οποτε δεν μπορεις να κανεις κατι αλλο.το tp link σιγουρα ειναι Dual band Οποτε ειναι καλυτερο απο θεμα Wifi αλλα δεν σημαινει οτι θα κερδισεις κατι σε θεματα να συγχρονισει παραπανω.

• Thanks 1
Δημοσ.

οι καμπινες ειναι στα 500 και 800 μετρα

υπαρχει περιπτωση να ειναι προβληματικη η καμπινα απο την οποια παιρνω;

η νοβα προτεινε να αναβαθμιστω σε 100. θα μου δωσει απο αλλο δικτυο (δικο της) κ θα εχω καλυτερα αποτελεσματα ή να μην περιμενω κατι καλυτερο;

Δημοσ.
14 minutes ago, mech_eng said:

οι καμπινες ειναι στα 500 και 800 μετρα

υπαρχει περιπτωση να ειναι προβληματικη η καμπινα απο την οποια παιρνω;

η νοβα προτεινε να αναβαθμιστω σε 100. θα μου δωσει απο αλλο δικτυο (δικο της) κ θα εχω καλυτερα αποτελεσματα ή να μην περιμενω κατι καλυτερο;

Η καμπινα ή το αστικο κεντρο?αν και απο αστικο δεν γινεται να εισαι και να εχεις vectoring? εχεις Kv πιο κοντα σου?αν οχι τοτε δεν εχει νοημα να πας 100 γιατι δεν θα τα πιασεις καν.εδω δεν πιανεις τα 50.εκτος αν τωρα παιρνεις απο το αστικο κεντρο και σε γυρισουν σε Kv.τι περιοχη εισαι? εχεις δει Kv κοντα σου σε αποσταση 100-200 μετρων? εχεις δει ποσο συγχρονιζεις κατω στον κατανεμητη/χωνευτη μηπως ειναι θεμα καλωδιωσης σου? για να εχεις τοσο μακρυα kv μαλλον εισαι επαρχια ή σε καμια αραιοκατοικημενη περιοχη ή καμια βιομηχανικη ζωνη. το 20attenuation στεκει με τα 800 μετρα που λες.

Δημοσ.

υπαρχουν καμπινες στα 500 και 800 μετρα αντιστοιχα

στον κατανεμητη ερχεται 26 και εχω στο ρουτερ 21-22

ειμαι σε αραιοκατοικημενη περιοχη.αρα δεν προτεινεις τα 100...

η καρτελα μου ειναι αυτη που παρεθεσα και πιο πανω https://pasteboard.co/IAYRGMm.png

Παρεμπιπτόντως τεχνικός του ΟΤΕ που ήρθε όταν δηλωθηκε βλάβη, είπε ότι αν δεν πέσει εναέριο καλώδιο 50 μέτρα δεν πρόκειται να δούμε κάτι καλύτερο. Τι σημαίνει αυτό δεν ξέρω... 

Δημοσ.
Στις 25/10/2019 στις 4:04 ΜΜ, poulinos είπε

εχεις την καμπινα στην αλλη ακρη του κοσμου και εχεις attenuation 20? απο αστικο κεντρο δεν εισαι γιατι βλεπω vectoring

το vectoring σημαινει παντα καμπινα;

δεν υπαρχει περιπτωση Α/Κ με vectoring;

Δημοσ.
2 minutes ago, mech_eng said:

το vectoring σημαινει παντα καμπινα;

δεν υπαρχει περιπτωση Α/Κ με vectoring;

δεν το εχω δει ποτε και οσο ξερω δεν γινεται για ενα απλο λογο.δεν γινεται να δωσεις vectoring απο το ακ που δινουν vdsl 4-5 διαφορετικοι παροχοι συν οτι εχεις και τα adsl.το vectoring πρεπει να γινει σε ενα dslam που στο kv ισχυει γιατι εχεις ενα dslam που ειναι πχ του Ote αλλα στο ακ εχεις 3-4 διαφορετικα dslam και απο διαφορετικους παροχους. πως θα μιλησουν μεταξυ τους τα dslam για να παιξει σωστα το vectoring?αλλο τοσο που εχεις και μισθωμενα και Isdn και shdsl και οτι υπηρεσια φανταζεσαι απο το αστικο κεντρο.

• Thanks 1
Δημοσ.

thanks για τη διευκρίνηση

μηπως παει το μυαλο σου καπου σε οτι αφορα αυτο;

Αναφορά σε κείμενο

Παρεμπιπτόντως τεχνικός του ΟΤΕ που ήρθε όταν δηλωθηκε βλάβη, είπε ότι αν δεν πέσει εναέριο καλώδιο 50 μέτρα δεν πρόκειται να δούμε κάτι καλύτερο. Τι σημαίνει αυτό δεν ξέρω...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...