Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

H Microsoft έδωσε στην δημοσιότητα ένα βίντεο με ζωντανή επίδειξη του Project xCloud, της νέας game streaming υπηρεσίας της εταιρίας.

Η αποκάλυψη του xCloud έγινε την περασμένη χρονιά, μία υπηρεσία που υπόσχεται streaming βιντεοπαιχνιδιών σε PC, κονσόλες, και κινητές συσκευές. Αν και ο Satya Nadella έκανε λόγο για δοκιμές μέσα στο 2019, ακόμη όμως δεν έχουμε ακούσει περισσότερες λεπτομέρειες για το πότε τελικά θα δούμε το xCloud, και τα τελικά του τεχνικά χαρακτηριστικά..

Κατά την διάρκεια του χθεσινού "Inside Xbox" event, η Microsoft έδειξε το Forza Horizon 4 να γίνεται απευθείας stream από τα Azure datacenters της εταιρίας, σε κινητό Android συνδεδεμένο με ένα Xbox One μοχλό μέσω Bluetooth, θέλοντας έτσι να τονίσει την ευκολία του streaming από το cloud σε οποιαδήποτε συμβατή συσκευή. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του τμήματος cloud gaming της εταιρίας, Kareem Khoudry, η Microsoft δεν σκοπεύει να αντικαταστήσει τις παραδοσιακές κονσόλες με το xCloud, αλλά στοχεύει στο να δώσει στους gamers "περισσότερους τρόπους για να παίξουν τα παιχνίδια του Xbox".

Η συγκεκριμένη παρουσίαση της Microsoft, έρχεται λίγες ώρες αφότου η Google έδωσε στην δημοσιότητα ένα teaser video για το "μέλλον του gaming", μία πιθανότατα αντίστοιχη game streaming υπηρεσία που αναμένεται να αποκαλυφθεί σε event της εταιρίας στην GDC, την επόμενη εβδομάδα. Μία πατέντα που δόθηκε στην δημοσιότητα, δείχνει ένα πρώτο σχέδιο που έχει κατοχυρώσει η εταιρία για το controller της υπηρεσίας.

Υπηρεσίες όπως PlayStation Now, GeForce Now, όπως και η προσπάθεια των Microsoft, Google και Amazon να διεκδικήσουν μερίδιο της πίτας του streamable gaming, αναμένεται να δημιουργήσει νέα δεδομένα όσον αφορά την πορεία που θα ακολουθήσει το gaming στο μέλλον. Πάντως τον τελικό λόγο και εδώ, θα έχουν σε κάθε περίπτωση μόνο οι καταναλωτές.

The Verge

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
Δημοσ.

Πολλά σύννεφα βλέπω  και δεν μου αρέσει

Επισκέπτης
Δημοσ.

και κάποια στιγμή θα βρέξει !

Δημοσ.

Δεν ξέρω εάν παρακολούθησε κανείς το βίντεο, αλλά εμένα μου φαίνεται πως αυτά που πατάει η "δημοσιαγράφος" και αυτά που βλέπουμε δεν έχουν καμμία σχέση.

Ή το lag είναι απλά απαράδεκτο ή βλέπουμε ένα κοινό βιντεάκι στην οθόνη του κινητού.

• Like 3
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, foxgre είπε

Δεν ξέρω εάν παρακολούθησε κανείς το βίντεο, αλλά εμένα μου φαίνεται πως αυτά που πατάει η "δημοσιαγράφος" και αυτά που βλέπουμε δεν έχουν καμμία σχέση.

Ή το lag είναι απλά απαράδεκτο ή βλέπουμε ένα κοινό βιντεάκι στην οθόνη του κινητού.

χαχα ρε φιλε οντως ισχυει αυτο που λες. Η εχει delay 2-3 sec η ειναι απλα ενα βιντεο και εχουν κοτσαρει επανω ενα χειριστηριο και η αλλη παταει οτι ναναι. Ξεφτιλικια.

• Like 3
Επισκέπτης
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, tsibosp είπε

χαχα ρε φιλε οντως ισχυει αυτο που λες. Η εχει delay 2-3 sec η ειναι απλα ενα βιντεο και εχουν κοτσαρει επανω ενα χειριστηριο και η αλλη παταει οτι ναναι. Ξεφτιλικια.

56 λεπτά πριν, foxgre είπε

Στο σύνολο όλων των ζωντανών παρουσιάσεων (είτε αυτές λέγονται Inside Xbox, είτε Nintendo Direct, είτε PlayStation Experience, είτε Ε3 και πάει λέγοντας), τα gameplay πλάνα / βίντεο που βλέπουμε είναι pre-recorded, έτσι ώστε η πρώτη επαφή ενός προϊόντος με το κοινό να μην στιγματιστεί από μια κακή πρώτη εντύπωση που ενδέχεται να δημιουργηθεί από μια μη-προβλέψιμη αστοχία.

Πάραυτα, η Hardy υποστηρίζει θερμά πως όλα ήταν live, χωρίς κανένα latency (ένιωθε δε πως το Forza έτρεχε natively στο κινητό της), και πως έτσι είναι ο τρόπος που παίζει racing τίτλους: "πολλές μικρές κινήσεις, παρά λίγες και μεγάλες".

Ψάχνοντας το λίγο περισσότερο, είναι αρκετός ο κόσμος που παίζει τελικά έτσι–όσο ζεις μαθαίνεις. Υπάρχει και βίντεο από χρήστη, ο οποίος παίζει κατ αυτόν τον τρόπο, και δείχνει το δικό του gameplay σε ένα αντίστοιχο σενάριο. Ο λόγος που το αυτοκίνητο "αργεί" να ανταποκριθεί στις κινήσεις (στην πραγματικότητα δεν ανταποκρίνεται στο σύνολο αυτών), είναι γιατί είναι ενεργοποιημένη κάποια λειτουργία υποβοήθησης αρχαρίων, η οποία παραμελεί το σύνολο των μικρών κινήσεων του μοχλού, και κρατάει εκείνες που επαναλαμβάνονται.

Δημοσ.

όταν θα δώ να streamaroun sekiro σερί για ένα 3ωρο session χωρίς το παραμικρό κόλλημα στη εικόνα/ήχο ή drop στο resolution τότε θα αρχίσω να ενδιαφέρομαι.

Επισκέπτης
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, shadowlike είπε

όταν θα δώ να streamaroun sekiro σερί για ένα 3ωρο session χωρίς το παραμικρό κόλλημα στη εικόνα/ήχο ή drop στο resolution τότε θα αρχίσω να ενδιαφέρομαι.

Δύσκολο αυτό που ζητάς, όχι από θέμα δικτύου, αλλά από θέμα συστήματος, δεν είναι δα και νοσοκομειακά μηχανήματα (και στο Xbox και στο PS4 που και που υπάρχουν hiccups απόδοσης). Εκτός αν βρεις τρόπο να τα διαχωρίσεις :P Πέρα από την πλάκα δείχνει απίστευτα υποσχόμενο. Η ιδέα του να πηγαίνω στο σπίτι ενός φίλου και να συνεχίζω από το κινητό αυτό που έπαιζα στο σπίτι φαντάζει κάτι ονειρικό!

Δημοσ.

Και πως θα ειναι η φαση; Θα υπαρχουν τιτλοι που θα παιζουν απο ολες τις πλατρφορμες στυλ fortnite και και αλλοι που θα ειναι αποκληστικοτητες; Εμενα παντως προς το παρον google και gaming μου φαινεται σχημα οξυμωρο. Τι θα γινει δηλαδη θα αρχισει να φιλοξενει και βαρβατους τιτλους με το αναλογο αντιτιμο ή συνδρομη;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...