Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά.

Ας τα πάρουμε απ την αρχή. Πριν 2 χρόνια σε κάποια φάση είχα κάνει format και έβαλα τους τελευταίους για τότε nvidia  driver's.  Αμέσως άρχισα να έχω μπλε οθόνες επανεκινησεις και άλλα.

Το έψαξα λίγο και βρήκα ότι τα προβλήματα είναι από τους οδηγούς και όλοι βάζανε τους 319.22 και ήταν μια χαρά.

Πριν κάνα μήνα έκανα update τους οδηγούς πάλι και ήμουν καλά μέχρι πριν 3ς μέρες που άρχισαν να καταρρέουν οι οδηγοί και να εμφανίζονται διαφορά χρώματα.

Έβαλα τους παλιούς πάλι τα ίδια. Χθες έκατσα  κάνα 6ωρο στο pc στρεσαρα την κάρτα έπαιξα και κάνα 2ωρο world of tanks και δεν είχε κανένα πρόβλημα. 

Από θερμοκρασίες είναι κανονικά 30 σε αδράνεια και μέσα στο παιχνίδι μέχρι 78 θυμάμαι.

Λέτε να πεθάνει η κάρτα ή είναι θέμα λογισμικού;

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Azerothakis είπε

Καλημερα φιλε μου.

Artifacts ή "περιεργα" χρώματα? 

Δεν έχω δει artifacts. Αυτό που έκανε συνήθως είναι,  ροζ και πράσινο χρώμα στην εικόνα, μαζί με κρασαρισμα και επανεκκίνηση του υπολογιστή.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Azerothakis είπε

Το πιο πιθανο ειναι προβλημα στους drivers. 

Κανε μια καθαρη ΑΠεγκατασταση με:

https://www.guru3d.com/files-details/display-driver-uninstaller-download.html

Και δοκιμασε νεα εγκατασταση με αυτους που προτεινει η επισημη σελιδα.

Εντάξει φίλε, θα το κάνω και θα παρακολουθήσω πως πάει. Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, DreadKnight είπε

Εντάξει φίλε, θα το κάνω και θα παρακολουθήσω πως πάει. Ευχαριστώ πολύ.

Κάνε και custom fan profile με κανα afterburner γιατί στους 78 δεν θα ειναι για πολύ μαζί μας. Μαξ 65 να βλέπεις.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Sheogorath είπε

Κάνε και custom fan profile με κανα afterburner γιατί στους 78 δεν θα ειναι για πολύ μαζί μας. Μαξ 65 να βλέπεις.

Οι GPU έχουν μεγαλύτερες αντοχές στις θερμοκρασίες σε σχέση με τους CPU , μπορεί 78 βαθμοί να φαίνονται πολύ αλλά πρόβλημα δεν θα έχει. Η μέγιστη θερμοκρασία που δίνει η Nvidia είναι 99 βαθμούς. 

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, aetos1988 είπε

Οι GPU έχουν μεγαλύτερες αντοχές στις θερμοκρασίες σε σχέση με τους CPU , μπορεί 78 βαθμοί να φαίνονται πολύ αλλά πρόβλημα δεν θα έχει. Η μέγιστη θερμοκρασία που δίνει η Nvidia είναι 99 βαθμούς. 

Ναι, αλλά σε δέκα χρόνων κάρτα, κάνει διαφορά.

Και όχι, ίδια νανομετρα είναι, με πάνω κάτω τα ίδια πράγματα στο τσιπάκι, registers και πύλες, όποτε σαν την CPU είναι.

Μετα τα 60 χανεις χονδρικά 10% για κάθε δέκα βαθμούς από την ωφέλιμη ζωή, και μετα τα 80, σχεδόν το 40%. Φυσικά δουλεύει και αναποδα όποτε όσο πιο κρύα, τόσο καλύτερα.

Σαν να λες ας έχει χοληστερίνη 160 ο άνθρωπος, όριο είναι το 180. Ε, με 120 είσαι σίγουρα υγιέστερος και θα ζήσεις περισσότερο (σε όσο αφορά την καρδιά).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά έβαλα τους πρώτους drivers του 2018 που είναι οι 390.65 και μέχρι στιγμής όλα καλά.

Και με τους ποιο παλιούς ήταν εντάξει, αλλά μπαίνοντας στο world of tanks μου έλεγε, κανε update τους drivers.

Στο wot που το είδα, πηγε μέχρι 78 βαθμούς σε κάποια φάση. Στο Rift που επαιξα μέχρι 70.

Επεξ/σία από DreadKnight
Δημοσ.
2 ώρες πριν, DreadKnight είπε

Παιδιά έβαλα τους πρώτους drivers του 2018 που είναι οι 390.65 και μέχρι στιγμής όλα καλά.

Και με τους ποιο παλιούς ήταν εντάξει, αλλά μπαίνοντας στο world of tanks μου έλεγε, κανε update τους drivers.

Στο wot που το είδα, πηγε μέχρι 78 βαθμούς σε κάποια φάση. Στο Rift που επαιξα μέχρι 70.

Θα φτιάξεις την θερμοκρασία ή θα ψάχνεις για νέα κάρτα σε λίγο καιρό;

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Sheogorath είπε

Εντάξει θα το δοκιμάσω. Δεν το έχω ξανακάνει. Δηλαδή να μην αφήνει να πάει πάνω από 60; Απ ότι είδα με το fpr monitor μέχρι τους 76 το έχει σαν κίτρινο χρώμα και μετά πορτοκαλί.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δούλεψα και εγώ τη συγκεκριμένη κάρτα σε σχετικά σύγχρονο σύστημα (z170, i7 6700k) και σε win7 64bit. Όντως οι τελευταίοι drivers δεν είναι η καλύτερη ιδέα. Αφού είσαι εντάξει με τους  390.65 οκ, αλλα με προβληματίζει η θερμοκρασία που αναφέρεις γιατι σε εμένα ακομα και σε full load για πολλή ώρα άντε να πήγε 55-60. Μαζί με το  custom fan profile  που προτάθηκε παραπάνω δεν βλάπτει να αλλάξεις και την θερμοαγώγιμη πάστα με κάτι τέτοιο πχ. 

https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi/psiktres-cpu-cooler/Arctic-Cooling-Paste-Silver-5-AS5-3-5G.htm

Πιστεύω θα βοηθήσει.

Επεξ/σία από manos315
  • Like 2
Δημοσ.
Στις 15/3/2019 στις 11:05 ΜΜ, Sheogorath είπε

Λογικά θέλει και παστουλα. Μια Thermal Grizzly Kryonaut νομίζω θα τον ωφελήσει 

• Like 1
Δημοσ.
Στις 15/3/2019 στις 11:05 ΜΜ, Sheogorath είπε

Thermi ειναι, μην ανησυχεις αντεχει ;)
Επισης το πολυ 7 χρονων να ειναι η καρτα. Γενικα οι Thermi ετρεχαν στο κανονικο τους σε κατι 80αρια απο οσο θυμαμαι. Τωρα στους ~75 δεν ειναι κακη θερμοκρασια. 
Βεβαια να αλλαξει καμια θερμοαγωγιμη μονο καλο θα κανει, μιας και αυτη που εχει απο μανα της εχει πιθανοτατα πετρωσει.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 15/3/2019 στις 11:13 ΜΜ, DreadKnight είπε

Εντάξει θα το δοκιμάσω. Δεν το έχω ξανακάνει. Δηλαδή να μην αφήνει να πάει πάνω από 60; Απ ότι είδα με το fpr monitor μέχρι τους 76 το έχει σαν κίτρινο χρώμα και μετά πορτοκαλί.

Αν το κουτί που έχεις είναι αυτό της υπογραφής σου τότε πιθανότατα να οφείλετε και εκεί η μεγάλη θερμοκρασία της κάρτας.
Να υποθέσω ότι έχεις μόνο έναν 12ρη ανεμ. πίσω ;;;

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...