Προς το περιεχόμενο

Global SIM Cards

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χρησιμοποιείτε κάποια Global sim card στα ταξίδια σας στο εξωτερικό για να γλυτώσετε τις εξωφρενικές χρεώσεις των ελληνικών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας ;

Ας ανταλλάξουμε γνώσεις και εμπειρίες. 

Δημοσ.

Χρησιμοποιούσα την knowroaming, σε ιστοσελίδες με κουπόνια έβαλα το δικό μου και χωρίς να βάλω ποτέ χρήματα μάζεψα γύρω στα 500 δολάρια και τα χρησιμοποιώ ακόμα.

Μετά πήρα iPhone και άρχισα να ασχολούμαι με τις esim γράφτηκα στην gigsky που πάλι με κουπόνια πήρα 100 δολάρια (το μέγιστο ανά χρόνο)

Δεν ξέρω τι σε ενδιαφέρει περισσότερο, πάντως εμένα μόνο τα data με ενδιαφέρουν μιας και χρησιμοποιώ κατι voip προγράμματα για κλήσεις και sms σε ταξίδια. Τα έχω για αυτό τον λόγο, βλέπω που και που καμία διαφήμιση για να πάρω χρήματα για το επόμενο ταξίδι. 

Απο φίλους που αγόραζαν κάρτες τοπικές βρίσκεις πολύ καλύτερες προσφορές απο τις global sim και πλέον στα αεροδρόμια έχουν σχεδόν παντού τοπικές κάρτες.

Δες εδώ ένα άλλο post 

• Like 1
Δημοσ.

Εγω την Knowroaming χρησιμοποιώ επίσης και μπορώ να πω οτι είμαι πολύ ευχαριστημένος.  Σε χώρες με πολύ ακριβά τέλη (πχ. Τουρκία) είχα με 9.99$ για τρεις ημέρες απεριόριστα δεδομένα απροβλημάτιστα (google maps, messanger, viber) και με επιπλέον 2.99 ευρώ στο viber out έκανα και τηλέφωνα σε σταθερά στην Ελλάδα ... σχεδόν τζάμπα. 

Αυτή την εποχή τρέχει προσφορά με αγορά μιας global sim μια ακόμα δωρεάν :)  https://knowroaming.telna.com    Αυτό με τα κουπόνια πως γίνεται ; 

Ναι συμφωνώ πως σε ορισμένες ευρωπαικές χώρες (π.χ. Αυστρία) μια αγορά τοπικής sim βολεύει αλλά για χώρες όπως Σερβία, Τουρκία κ.λ.π  η Knowroaming είναι μονόδρομος. 

Δημοσ.

Από την εφαρμογή της KnowRoaming θα πας More και μετά refer a friend θα σου δώσει έναν κωδικό. Οποίος βάλει αυτόν τον κωδικό θα έχει εκτύπωση στην αγορά της κάρτας και εσυ θα έχεις 5 δολάρια στο λογαριασμό.

Χρησιμοποιείς τα unlimited πακέτα? Το λέω αυτό μιας και όταν τυχαίνει να πάω ταξίδι βγάζουν πακέτα των 3 και 5 gb και επιλέγω εκείνα. Στα unlimited στους όρους λέει πως ενδέχεται να μειώσουν την ταχύτατα μετά το πέρας των 250mb. Εάν τα έχεις δοκιμάσει ισχύει το παραπάνω?

Συνήθως σε μια εβδομάδα κατανάλωνα 1.5gb. Εννοείτε πάντα ανοιχτά τα δεδομένα αλλά πάντα προτιμούσα WiFi εάν υπήρχε στον χώρο. 

Τα τοπικά πακέτα της Τουρκίας είναι παρά πολύ φθηνά. Με 2 ευρώ παίρνεις πακέτο το 1gb και online δώρο αλλά 500mb.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, Hapatingo είπε

Από την εφαρμογή της KnowRoaming θα πας More και μετά refer a friend θα σου δώσει έναν κωδικό. Οποίος βάλει αυτόν τον κωδικό θα έχει εκτύπωση στην αγορά της κάρτας και εσυ θα έχεις 5 δολάρια στο λογαριασμό.

Thanks !

Χρησιμοποιείς τα unlimited πακέτα? Το λέω αυτό μιας και όταν τυχαίνει να πάω ταξίδι βγάζουν πακέτα των 3 και 5 gb και επιλέγω εκείνα. Στα unlimited στους όρους λέει πως ενδέχεται να μειώσουν την ταχύτατα μετά το πέρας των 250mb. Εάν τα έχεις δοκιμάσει ισχύει το παραπάνω?

Nαι χρησιμοποίησα το unlimited πακέτο και κατέβασα γύρω στα 780 Mbyte ουτε καν 1Gbyte παρόλο που χρησιμοποιούσα πολύ το viber (και βιντεοκλήσεις) και τα data τα είχα σχεδόν συνέχεια ανοικτά (ας είναι καλά το power bank).  Το σήμα ήταν καμπάνα 4G σε όλες τις περιπτώσεις και ταχύτατο εκτός της περιοχής των συνόρων, στα τελωνεία Ε :( Bέβαια εκει ήμουν απο τους ελάχιστους που είχαν σήμα έστω και έτσι...

Αν χρησιμοποιήσεις πακέτο ενεργοποιησέ το την κατάλληλη χρονική στιγμή (πχ Το αγόρασα Παρασκευή αλλά το ενεργοποίησα το βράδυ - πρέπει να έχεις λίγα dollars στο λογαριασμό- καθ'οδόν μετά τις 12:00 τα μεσάνυχτα για να έχω Σάββατο-Κυριακή-Δευτέρα)

Επεξ/σία από molot12
  • Like 1
Δημοσ.

Τέλεια, όποτε δεν ισχύει ή καλύτερα εφόσων δεν γίνεται streaming κοκ δεν ισχύει.

Στα Ύψαλα και σε εμένα είχε πρόβλημα, δεν έλεγε να συνδεθεί σε τουρκικό δίκτυο. Είχαμε μισή ώρα στο αυτοκινητόδρομο μετά το τελωνείο και έπιανε ακόμα ελληνικά δίκτυα. Τη τελευταία φορά που πήγα έπιανε vodafone με 3g αλλά ήταν απίστευτα γρήγορο.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, molot12 είπε

Εγω την Knowroaming χρησιμοποιώ επίσης και μπορώ να πω οτι είμαι πολύ ευχαριστημένος.  Σε χώρες με πολύ ακριβά τέλη (πχ. Τουρκία) είχα με 9.99$ για τρεις ημέρες απεριόριστα δεδομένα απροβλημάτιστα (google maps, messanger, viber) και με επιπλέον 2.99 ευρώ στο viber out έκανα και τηλέφωνα σε σταθερά στην Ελλάδα ... σχεδόν τζάμπα. 

Αυτή την εποχή τρέχει προσφορά με αγορά μιας global sim μια ακόμα δωρεάν :)  https://knowroaming.telna.com    Αυτό με τα κουπόνια πως γίνεται ; 

Ναι συμφωνώ πως σε ορισμένες ευρωπαικές χώρες (π.χ. Αυστρία) μια αγορά τοπικής sim βολεύει αλλά για χώρες όπως Σερβία, Τουρκία κ.λ.π  η Knowroaming είναι μονόδρομος. 

Για Τουρκία δεν ξέρω,αλλά για την Σερβία επειδή την επισκέπτομαι συχνα θα διαφωνήσω.Η serbja telekom για παραδειγμα είναι πολύ φθηνή.Με 5 ευρώ ουτε καν θυμάμαι πόσα mb σου δίνει.Για τηλέφωνα στην Ελλάδα δεν ξέρω αν συμφέρει,αλλα εγώ που την χρησιμοποιώ καθαρά για τηλέφωνα εκεί,απλά δεν τελειώνει...

• 10 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να κανω και εγω μια ερωτηση επι του θεματος παιδια; Οι Global Sim αλλαζουν παροχο αυτοματα αν δεν υπαρχει στην περιοχη καλυψη. Για παραδειγμα σε μια περιοχη της Αττικης η Vodafone εχει ΣΥΝΕΧΕΙΑ διαοπες και προβληματα με την κεραια. Θα γυρισει σε Cosmote για παραδειγμα αν χασει το σημα; Επισης η ανανεωση στην Planet sim γινεται και απο τον υπολογιστη ή πρεπει να πηγαινεις σε καταστημα;

Να πω πως την θελουμε για συναγερμο μονο την SIM για να μην ληγει και να μην πρεπει να βαζουμε καρτα καθε 3 μηνες. 

Επεξ/σία από eddiex
  • 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.
Στις 16/1/2020 στις 8:55 ΜΜ, eddiex είπε

Να κανω και εγω μια ερωτηση επι του θεματος παιδια; Οι Global Sim αλλαζουν παροχο αυτοματα αν δεν υπαρχει στην περιοχη καλυψη. Για παραδειγμα σε μια περιοχη της Αττικης η Vodafone εχει ΣΥΝΕΧΕΙΑ διαοπες και προβληματα με την κεραια. Θα γυρισει σε Cosmote για παραδειγμα αν χασει το σημα; Επισης η ανανεωση στην Planet sim γινεται και απο τον υπολογιστη ή πρεπει να πηγαινεις σε καταστημα;

Να πω πως την θελουμε για συναγερμο μονο την SIM για να μην ληγει και να μην πρεπει να βαζουμε καρτα καθε 3 μηνες. 

ανασταινω το thread. Καλη απορια. Εν ολιγης, στις global sim μπορεις να κλειδωσεις σε συγκεκριμενο παροχο; Ωστε να μην κανει τραμπαλα το lte modem μεταξυ cosmote/voda/wind?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...