Προς το περιεχόμενο

win 10 και users

CptBill

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χαιρετω το φορουμ,

Εστησα ενα win 10 μηχανημα που θα χρησιμοποιηθει απο 2 χρηστες(πχ εμενα και τη κοπελα μου).

Η λογικη ειναι και οι 2 χρηστες να μπορουν να κανουν χρηση το δικου τους account χωρις το ενα account να επηρεάζει το αλλο και να υπαρχει ενα επιπεδο privacy. Απο την αλλη δεν θελω  να  περιοριζω το χρηστη Α στα προγραμματα που θελει να βαλει οποτε τις εχω δωσει τον admin κωδικο για να βαζει καθε φορα που εμφανιζεται το uac παραθυρο. Σημειωση: κανενας δεν κανει login στον admin account.

Στη πραξη εχω αντιμετωπισει αρκετα προβληματα. Το στησιμο ειναι: 2 user accounts κ ενας admin.  Χρησιμοποιω τον ενα απο τους 2 user accounts

Παραδειγμα:  ο χρηστης Α κανει εγκατασταση πχ το steam. Χρειαζονται admin κωδικος για να προχωρησει το  installation , τον οποιο βαζει

Μετα την εγκατασταση το steam δυστυχως εμφανιζεται και στο χρηστη Β. 

Απορια: πως γινεται ενας απλος χρηστης να μπορει να εγκαθιστα οτι σκατα θελει χωρις να φαινονται στο προφιλ Β.

Επισης: πως γινεται στο σκληρο δισκο ο καθενας να εχει το δικο του αποθηκευτικο χωρο;

Θα περιμενα να ειναι πιο αυτονομα τα user accounts μεταξυ τους αλλα βλεπω πολυ μπερδεμα να γινεται.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για να μήν μπλέξεις τα μπούτια σου , και τα 10άρια είναι λίγο δύστροπα , βάλε εναν δεύτερο δίσκο στο μηχάνημα και κανε dual boot. Κάθε χρήστης το δικό του σύστημα windows10. Ούτε να μπλέκονται τα αρχεία , ωραία και καθαρά. Το μόνο μειονέκτημα ειναι οτι για να αλλάξεις χρήστη θα πρέπει να κάνεις επανεκκίνηση το σύστημα...

Κοίτα εδώ οδηγίες https://www.tenforums.com/installation-upgrade/77279-install-win-10-two-hard-disks-same-computer.html

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλη σκεψη, ειχα πεσει και στο αντιστοιχο thread στο tomshardware που μου εδωσε να καταλαβω πως στη πορεια παιζει να εχω αρκετα προβληματα

https://forums.tomshardware.com/threads/install-2-versions-of-windows-10-on-same-pc.3320842/

οποτε εγκατελειψα την ιδεα (για την ωρα).

Επεξ/σία από CptBill

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μερικά προγράμματα όταν τα εγκαταστείς σε ρωτάνε αν θέλεις να στηθούν για όλους τους χρήστες ή μόνο για σένα και ανάλογα τι θα επιλέξεις θα εμφανίζονται σε όλους ή μόνο σε έναν χρήστη. Δεν το κάνουν όμως όλα και κάποια δεν μπορούν να στηθούν μόνο για έναν χρήστη αλλά πρέπει να μπουν καθολικά στο σύστημα. Βέβαια μπορείς να σβήνεις την συντόμευση από την επιφάνεια όλων των χρηστών και να την έχει ςμόνο στη δικιά σου αλλά αυτό δε σημαίνει ότι το πρόγραμμα δεν θα είναι εγκατεστημένο, απλά δε θα φαίνεται η συντόμευση.

2 ώρες πριν, CptBill είπε

Θα περιμενα να ειναι πιο αυτονομα τα user accounts μεταξυ τους αλλα βλεπω πολυ μπερδεμα να γινεται.

Εδώ κάνεις ένα μεγάλο λάθος. Τα accounts δεν είναι διαφορετικά λειτουργικά. Το νόημα των accounts είναι ο κάθε χρήστης να έχει τα δικά του αρχεία στην επιφάνεια ή στα έγγραφα τα οποία θα είναι προσωπικά του και δεν θα μπορεί να επεμβαίνει άλλος χρήστης (εκτός από administrator) του υπολογιστή σε αυτά. Επίσης θα μπορεί ο κάθε χρήστης να έχεις κάποια απλά προσωπικά προγράμματα, αρκεί τα ίδια τα προγράμματα να έχουν τέτοια επιλογή ή να είναι portable. Τέλος, ο κάθε χρήστης έχει τις δικές του συντομεύσεις στον browser και τους δικούς του κωδικούς στις σελίδες που θέλει. Μέχρι εκεί όμως είναι η αυτονομία.

Επεξ/σία από micos000
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...