chsam Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Στις 14/3/2019 στις 8:19 ΜΜ, GiwrgosP- είπε Μενω σε μονοκατοικια και θελω να διαπιστωσω οτι το προβλημα της χαμηλης ταχυτητας ιντερνετ που εχω οφειλεται στην εσωτερικη καλωδιωση του σπιτιου μου. Στην εξωπορτα υπαρχει αυτο που βλεπετε στην φωτογραφια. Απο αυτα που εχω δει στο ιντερνετ εκει φτανει το καλωδιο του ΟΤΕ και συνδεεται με την καλωδιωση του σπιτιου μου. Ειναι ευκολο να συνδεσω το ρουτερ κατευθειαν στο καλωδιο του οτε; Αν καταλαβα καλα στο γκρι κουτακι φτανουν 4 καλωδιακια οπως αυτα του τηλεφωνου και ενωνονται με αλλα 4 του σπιτιου αρα πιστευω οτι αν παρω ενα κλασικο καλωδιο τηλεφωνου και το ενωσω σε αυτα του οτε και μετα το συνδεσω στο ρουτερ θα πετυχω αυτο που θελω. To χανω καπου; Αν ξερεις ποια καλωδια ειναι ενεργα δεν ειναι τιποτα.Εγω το εχω κανει.Πηρα ενα πριζακι τηλεφωνικο και συνδεσα τα δυο χαλκινα που δινουν ADSL(Ασχετα αν εχει τεσσερα καλωδιακια το τηλεφωνικο, χρησιμοποιουνται μονο τα δυο). Μετα εβαλα και το ρουτερ. Αν δεν θες να μπλεκεις παντως, παρε τηλεφωνο στην εταιρεια σου να ερθει να μετρησει.
jkoukos Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 20 ώρες πριν, aGka8l είπε αυτο ειναι χαλυβδινο.κουτι και οχι BOX , στο στρογγυλό χ.κ μπορεί να επέμβουν όλοι. πες πχ οτι δεν εχεις κάθετη ή οτι κανεις αλλαγη κάθετης , τι κανεις ?το αφηνει εξω ο ηλεκτρολόγος και ξανα έρχεται ο παροχος?πχ wind /nova σου λενε ελενξε με ηλεκτρολόγο γιατι εμεις θα σε χρεώσουμε Όπως θες πες το. Είναι του ΟΤΕ και απαγορεύεται να το πειράξεις κανείς. Δεν βάζουν τέτοια οι ηλεκτρολόγοι στις οικοδομές μας (μιλάμε για παλιά). Η οικοδομή, όσο παλιά κι αν είναι, έχει το δικό της σημείο που καταλήγει το τηλεφωνικό καλώδιο από αυτό του ΟΤΕ. Το μεγάλο καλώδιο φέρνει πολλαπλά ζεύγη (μάλλον 10) από το δίκτυο. Το μικρό κατά πάσα πιθανότητα είναι του φίλου με 2 ζεύγη και το μεσαίο, πιθανόν 5 ζευγών προορίζεται για γειτονικό/ά σπίτι/α. 8 ώρες πριν, GiwrgosP- είπε Μιλάμε για μονοκατοικία. Γιατί να είναι παράνομο; Το σπίτι δικό μου είναι. Δες και παραπάνω. Δεν έχει σημασία που είναι μονοκατοικία. Το κουτί είναι του ΟΤΕ και αποτελεί όπως και η καλωδίωση που έρχεται σε αυτό, δημόσιο δίκτυο. Είναι ποινικό αδίκημα να το πειράζεις. Και καλά μπορεί να μπουρδολογώ, αλλά αν δεν γνωρίζετε ρωτήστε έναν ηλεκτρολόγο. Κι επαναλαμβάνω ότι εγώ μάλλον θα το έκανα, αλλά γνωρίζοντας τους κινδύνους που ενέχει σε συνδέσεις άλλων χρηστών αλλά και σε μένα να βρεθώ μπλεγμένος. Επεξ/σία 18 Μαρτίου 2019 από jkoukos 1 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 @jkoukos Αυτό το κουτί είναι σε άλλες περιπτώσεις μονοκατοικίων χωνευτό, μέσα στο οποίο ενώνεται το ζεύγος που έρχεται από την κολώνα με την εσωτερική καλωδίωση του σπιτιού?
alkis13 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 15/3/2019 στις 6:29 ΜΜ, johnmegarythmos είπε το κακο ειναι οτι σε αλλον παροχο εκτος του οτε, πληρωνεις τον τεχικο εαν η βλαβη αφορα εσενα , ενω στο οτε δεν υπαρχει τετοια χρεωση. και νομιζω οτι τα τεχνικα της vodafone ειναι στην παιανια Βλαβη πληρώνεις από την εξοδο αυτου του "κουτιου" και μετα, αυτο ειναι περιουσία σου και ευθυνη σου, μεσα στο κουτι και πριν ειναι ευθυνη του παροχου(οτε). εαν καποιος ειναι σε αλλο παροχο, ο αλλος παροχος καλει τον οτε να παει να το κοιταξει, προφανως με καθυστερηση και ταλαιπωρια καθως δεν εισαι δικος του πελατης. Να δηλωσεις βλαβη και να μην ασχοληθεις, εαν θες να ασχοληθεις, κατα την διενέργεια του ελεγχου να εισαι παρον ετσι ωστε να κοιταξεις τι πειραζει και ελεγχει. Επεξ/σία 18 Μαρτίου 2019 από alkis13 1
jkoukos Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Άλλο η χωνευτή (εντοιχισμένη) που ανήκει στην οικοδομή και άλλο το εξωτερικό box. Το δεύτερο έχει διάφορες μορφές και παραλλαγές (μεταλλικό-πλαστικό, στρογγυλο-τετράγωνο-παραλληλόγραμμα-οβάλ κλπ). Η δουλεία της πρώτης είναι να έχει τον ρόλο του εσκαλίτ/κατανεμητή της οικοδομής ή του σπιτιού, ενώ του δεύτερου να παίζει ως διακλαδωτής του δημόσιου δικτύου (συνήθως εκεί που δεν υπάρχουν κολόνες) από το οποίο θα συνδεθούν οι χωνευτές των γειτονικών οικοδομών. Τα πρώτα είναι κοινά κουτιά του εμπορίου, ενώ τα δεύτερα τα έχει και τα τοποθετεί μόνο ο ΟΤΕ. 1 2
Super Moderators Thresh Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 30 minutes ago, jkoukos said: ενώ του δεύτερου να παίζει ως διακλαδωτής του δημόσιου δικτύου (συνήθως εκεί που δεν υπάρχουν κολόνες) από το οποίο θα συνδεθούν οι χωνευτές των γειτονικών οικοδομών. Αυτό στην περίπτωση που λέω είναι πάνω στην κολώνα. Ok ty.
Prcorleone Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Στις 14/3/2019 στις 8:19 ΜΜ, GiwrgosP- είπε Μενω σε μονοκατοικια και θελω να διαπιστωσω οτι το προβλημα της χαμηλης ταχυτητας ιντερνετ που εχω οφειλεται στην εσωτερικη καλωδιωση του σπιτιου μου. Στην εξωπορτα υπαρχει αυτο που βλεπετε στην φωτογραφια. Απο αυτα που εχω δει στο ιντερνετ εκει φτανει το καλωδιο του ΟΤΕ και συνδεεται με την καλωδιωση του σπιτιου μου. Ειναι ευκολο να συνδεσω το ρουτερ κατευθειαν στο καλωδιο του οτε; Αν καταλαβα καλα στο γκρι κουτακι φτανουν 4 καλωδιακια οπως αυτα του τηλεφωνου και ενωνονται με αλλα 4 του σπιτιου αρα πιστευω οτι αν παρω ενα κλασικο καλωδιο τηλεφωνου και το ενωσω σε αυτα του οτε και μετα το συνδεσω στο ρουτερ θα πετυχω αυτο που θελω. To χανω καπου; Λοιπον φίλε καλησπέρα. Έκανα αυτήν την διαδικασία πριν κάτι μέρες... Πολύ εύκολο... Κοίτα ποιο καλώδιο απόλα που βγαίνει απτο κουτί και καταλήγει στο σπίτι σου. Μετά δες σε ποιο σημείο μπαίνει μέσα στο σπίτι. Μετά μέτρα αυτήν την απόσταση και πήγαινε πάρε καλώδιο cat 6. Αφου το πάρεις, ξεβιδωσε το κουτί της φωτογραφίας και κοίτα ποιο καλώδιο έρχεται απτο σπίτι και καταλήγει εκεί.. Κοίτα ποια 2 χρώματα έχουν συνδέσει... Βγάλε το παλιό καλώδιο και βάλε το καινούργιο... Συνδέσετε τα όπως ήταν το άλλο και είσαι κομπλέ... Εγω έπιανα από 13 μέχρι 17 ανεβοκατεβαινε συνέχεια.. Και τώρα έχω 23 σταθερό (24αρα γραμμή) 2
johnmegarythmos Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 2 ώρες πριν, Prcorleone είπε Λοιπον φίλε καλησπέρα. Έκανα αυτήν την διαδικασία πριν κάτι μέρες... Πολύ εύκολο... Κοίτα ποιο καλώδιο απόλα που βγαίνει απτο κουτί και καταλήγει στο σπίτι σου. Μετά δες σε ποιο σημείο μπαίνει μέσα στο σπίτι. Μετά μέτρα αυτήν την απόσταση και πήγαινε πάρε καλώδιο cat 6. Αφου το πάρεις, ξεβιδωσε το κουτί της φωτογραφίας και κοίτα ποιο καλώδιο έρχεται απτο σπίτι και καταλήγει εκεί.. Κοίτα ποια 2 χρώματα έχουν συνδέσει... Βγάλε το παλιό καλώδιο και βάλε το καινούργιο... Συνδέσετε τα όπως ήταν το άλλο και είσαι κομπλέ... Εγω έπιανα από 13 μέχρι 17 ανεβοκατεβαινε συνέχεια.. Και τώρα έχω 23 σταθερό (24αρα γραμμή) δεν ειναι καλυτερα αντι γαι cat 6 να βαλει ενα καλωδιο pet ; εγω που ειχα προβληματα το αλλαξα με pet και ενω με κλειδωσανε 2mbs χαμηλοτερα απο παλια σταματησαν τα προβληματα με τις αποσυνδεσεις .Επισης το pet αντεχει στις καιρικες συνθηκες διοτι ειναι χονδρο εξωτερικα και ειναι χρωματος μαυρου. 1 2
GiwrgosP- Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Το δοκίμασα πριν κάνα μήνα τελικά που βρήκα όρεξη να ασχοληθώ, αλλά τα καλώδια ήταν τόσο σάπια που άρχισαν να σπάνε (ο ηλεκτρολόγος τα χει συνδέσει στρίβοντας τα...) οπότε για να μη σπάσει κάνα μεγάλο κομμάτι και μου μείνουν τα καλώδια μέσα στον τοίχο τα επανασύνδεσα προσεκτικά και δεν έκανα τον έλεγχο..
poulinos Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 On 02/05/2020 at 03:24, GiwrgosP- said: Το δοκίμασα πριν κάνα μήνα τελικά που βρήκα όρεξη να ασχοληθώ, αλλά τα καλώδια ήταν τόσο σάπια που άρχισαν να σπάνε (ο ηλεκτρολόγος τα χει συνδέσει στρίβοντας τα...) οπότε για να μη σπάσει κάνα μεγάλο κομμάτι και μου μείνουν τα καλώδια μέσα στον τοίχο τα επανασύνδεσα προσεκτικά και δεν έκανα τον έλεγχο.. 3m scotchlok για ενωσεις εκτος αν μπορει να μπει ρεγκλετα krone On 02/05/2020 at 00:55, johnmegarythmos said: δεν ειναι καλυτερα αντι γαι cat 6 να βαλει ενα καλωδιο pet ; εγω που ειχα προβληματα το αλλαξα με pet και ενω με κλειδωσανε 2mbs χαμηλοτερα απο παλια σταματησαν τα προβληματα με τις αποσυνδεσεις .Επισης το pet αντεχει στις καιρικες συνθηκες διοτι ειναι χονδρο εξωτερικα και ειναι χρωματος μαυρου. βρισκεις εξωτερικού χώρου και cat5e και cat 6. 3
kostakiss Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Θέλω γνώμη για patch panel έως 12 θέσεις για cat 6... καμία γνώμη ;;!
petrosmpallos Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 Στις 18/3/2019 στις 7:06 ΜΜ, jkoukos είπε Άλλο η χωνευτή (εντοιχισμένη) που ανήκει στην οικοδομή και άλλο το εξωτερικό box. Το δεύτερο έχει διάφορες μορφές και παραλλαγές (μεταλλικό-πλαστικό, στρογγυλο-τετράγωνο-παραλληλόγραμμα-οβάλ κλπ). Η δουλεία της πρώτης είναι να έχει τον ρόλο του εσκαλίτ/κατανεμητή της οικοδομής ή του σπιτιού, ενώ του δεύτερου να παίζει ως διακλαδωτής του δημόσιου δικτύου (συνήθως εκεί που δεν υπάρχουν κολόνες) από το οποίο θα συνδεθούν οι χωνευτές των γειτονικών οικοδομών. Τα πρώτα είναι κοινά κουτιά του εμπορίου, ενώ τα δεύτερα τα έχει και τα τοποθετεί μόνο ο ΟΤΕ. αυτά τα κουτιά υπάρχουν σε πολλές μονοκατοικίες και ιδικά σε επαρχίες με παλιά σπίτια...το καλώδιο το φέρνει ο μηχανικός που έχει συμβαση και επειδή παλιά έτρωγαν απο παντού μπορεί να βάζαν χοντρά ώστε να τα δηλώσουν και ανάλογα ακριβά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα