GiwrgosP- Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Μενω σε μονοκατοικια και θελω να διαπιστωσω οτι το προβλημα της χαμηλης ταχυτητας ιντερνετ που εχω οφειλεται στην εσωτερικη καλωδιωση του σπιτιου μου. Στην εξωπορτα υπαρχει αυτο που βλεπετε στην φωτογραφια. Απο αυτα που εχω δει στο ιντερνετ εκει φτανει το καλωδιο του ΟΤΕ και συνδεεται με την καλωδιωση του σπιτιου μου. Ειναι ευκολο να συνδεσω το ρουτερ κατευθειαν στο καλωδιο του οτε; Αν καταλαβα καλα στο γκρι κουτακι φτανουν 4 καλωδιακια οπως αυτα του τηλεφωνου και ενωνονται με αλλα 4 του σπιτιου αρα πιστευω οτι αν παρω ενα κλασικο καλωδιο τηλεφωνου και το ενωσω σε αυτα του οτε και μετα το συνδεσω στο ρουτερ θα πετυχω αυτο που θελω. To χανω καπου; Επεξ/σία 14 Μαρτίου 2019 από GiwrgosP-
kotsorokos Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Συνήθως οι γραμμές ADSL φτάνουν σπίτι με δύο καλώδια. Ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος, αλλά νομίζω είναι ένα ζεύγος καλωδίων. Από εκεί και πέρα θα μπορούσες να συνδέσεις μια πρίζα τηλεφώνου σε αυτά τα καλώδια για να δεις αν υπάρχει διαφορά, αλλά θα χρειαστείς κάποιες βασικές γνώσεις ηλεκτρολογικών και κάποια βασικά εργαλεία.
GiwrgosP- Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 17 λεπτά πριν, kotsorokos είπε Συνήθως οι γραμμές ADSL φτάνουν σπίτι με δύο καλώδια. Ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος, αλλά νομίζω είναι ένα ζεύγος καλωδίων. Από εκεί και πέρα θα μπορούσες να συνδέσεις μια πρίζα τηλεφώνου σε αυτά τα καλώδια για να δεις αν υπάρχει διαφορά, αλλά θα χρειαστείς κάποιες βασικές γνώσεις ηλεκτρολογικών και κάποια βασικά εργαλεία. Πισω απο την πριζα παντως βρισκονται 4 καλωδια απο οτι ειδα.
kotsorokos Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 15 λεπτά πριν, GiwrgosP- είπε Πισω απο την πριζα παντως βρισκονται 4 καλωδια απο οτι ειδα. Ναι γενικότερα η καλωδίωση έχει 4 καλώδια, αλλά συνήθως οι τεχνικοί του ΟΤΕ συνδέουν μόνο τα 2 . Σε νέα σύνδεση vdsl προ μηνός , ο τεχνικός που ήρθε σύνδεσε ένα ζεύγος καλωδίων.
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 το καλύτερο που εχεις να κάνεις είναι να δηλώσεις την βλάβη στον παροχό σου να έρθουν να σου μετρήσουν και να σου πουν απο που οφείλετε ....... εκεί που δεν ξέρεις μην σκαλίζεις γιατί θα σου ζητάνε και τα ρέστα ....
GiwrgosP- Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 6 λεπτά πριν, CharalampisCrete είπε το καλύτερο που εχεις να κάνεις είναι να δηλώσεις την βλάβη στον παροχό σου να έρθουν να σου μετρήσουν και να σου πουν απο που οφείλετε ....... εκεί που δεν ξέρεις μην σκαλίζεις γιατί θα σου ζητάνε και τα ρέστα .... Βασικά έχω ψηθεί να το δοκιμάσω μόνος μου έτσι για την πλάκα και στη χειρότερη φέρνω τεχνικό 😂 από οτι έχω καταλάβει είναι απλό. Θέλω απλά κάποιος να μου επιβεβαιώσει την διαδικασία.
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Για να το εχεις κάνει ολόκληρο θέμα ...δεν νομίζω ότι είναι δουλειά σου ..... Στην καλύτερη περίπτωση θέλουν καθάρισμα οι ματίσεις οι οποίες έχουν χάσει την επαγωγιμότητατους απο την υγρασία όταν δεν είναι καλά μονωμένες ...... GOOD LUCK Επεξ/σία 14 Μαρτίου 2019 από CharalampisCrete
johnmegarythmos Δημοσ. 15 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2019 καλησπερα , δεν θα πειραξεις τιποτα , θα δωλωσεις βλαβη στον οτε ! και να ερθει τεχνικος να μετρησει εξω το κουτακι ( αυτο που εχει βγαλει φωτογραφια ) και μεσα στο σπιτι την ταχυτητα . δεν χαλαει απο την μια στιγμη στην αλλη το καλωδιο. εμενα μου μετρησαν την γραμμη εξω ελεγε οτι μπορει να φτασει εως 12,5 και μεσα το ιδιο οποτε δεν χρειαστηκε να πειραξω το καλωδιο. τελικα μου κλειδωσαν την γραμμη στα 10! για σταθεροτητα!. 1
GiwrgosP- Δημοσ. 15 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2019 16 λεπτά πριν, johnmegarythmos είπε καλησπερα , δεν θα πειραξεις τιποτα , θα δωλωσεις βλαβη στον οτε ! και να ερθει τεχνικος να μετρησει εξω το κουτακι ( αυτο που εχει βγαλει φωτογραφια ) και μεσα στο σπιτι την ταχυτητα . δεν χαλαει απο την μια στιγμη στην αλλη το καλωδιο. εμενα μου μετρησαν την γραμμη εξω ελεγε οτι μπορει να φτασει εως 12,5 και μεσα το ιδιο οποτε δεν χρειαστηκε να πειραξω το καλωδιο. τελικα μου κλειδωσαν την γραμμη στα 10! για σταθεροτητα!. Στη vodafone ειμαι οποτε υποθετω τη δηλωνω εκει τη βλαβη. Τι να τους πω ακριβως για να ερθουν να ελεγξουν τη γραμμη χωρις πολλα πολλα;
johnmegarythmos Δημοσ. 15 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2019 2 λεπτά πριν, GiwrgosP- είπε Στη vodafone ειμαι οποτε υποθετω τη δηλωνω εκει τη βλαβη. Τι να τους πω ακριβως για να ερθουν να ελεγξουν τη γραμμη χωρις πολλα πολλα; το κακο ειναι οτι σε αλλον παροχο εκτος του οτε, πληρωνεις τον τεχικο εαν η βλαβη αφορα εσενα , ενω στο οτε δεν υπαρχει τετοια χρεωση. και νομιζω οτι τα τεχνικα της vodafone ειναι στην παιανια
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2019 23 ώρες πριν, GiwrgosP- είπε Μενω σε μονοκατοικια και θελω να διαπιστωσω οτι το προβλημα της χαμηλης ταχυτητας ιντερνετ που εχω οφειλεται στην εσωτερικη καλωδιωση του σπιτιου μου. Στην εξωπορτα υπαρχει αυτο που βλεπετε στην φωτογραφια. Απο αυτα που εχω δει στο ιντερνετ εκει φτανει το καλωδιο του ΟΤΕ και συνδεεται με την καλωδιωση του σπιτιου μου. Ειναι ευκολο να συνδεσω το ρουτερ κατευθειαν στο καλωδιο του οτε; Αν καταλαβα καλα στο γκρι κουτακι φτανουν 4 καλωδιακια οπως αυτα του τηλεφωνου και ενωνονται με αλλα 4 του σπιτιου αρα πιστευω οτι αν παρω ενα κλασικο καλωδιο τηλεφωνου και το ενωσω σε αυτα του οτε και μετα το συνδεσω στο ρουτερ θα πετυχω αυτο που θελω. To χανω καπου; Αυτό το κουτάκι ανοίγεται και καθαρίζεται, επίσης μπορεί ο χαλκός να έχει πρασινίσει λόγο υγρασίας με τα χρόνια... οπότε καλό θα ήταν να καθαριστούν οι συνδέσεις ή αν έχει πλεόνασμα καλωδίου να κοπεί και να γίνει νέα καθαρή σύνδεση. Ο τεχνικός θα "μετρήσει" πριν η καλωδίωση φτάσει στο σπίτι (πχ κολόνα) και μετά (μέσα στο σπίτι), αν οι δύο μετρήσεις δεν έχουν απόκλιση τότε η καλωδίωση σου είναι ok.
aGka8l Δημοσ. 15 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2019 5 ώρες πριν, johnmegarythmos είπε το κακο ειναι οτι σε αλλον παροχο εκτος του οτε, πληρωνεις τον τεχικο εαν η βλαβη αφορα εσενα , ενω στο οτε δεν υπαρχει τετοια χρεωση. και νομιζω οτι τα τεχνικα της vodafone ειναι στην παιανια δεν χρεώνει η βονταφον τον τεχνικο . Δηλωσε βλαβη για χαμηλές ταχυτητες
jkoukos Δημοσ. 17 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2019 Το κουτί αυτό είναι το εξωτερικό box που έχει ρόλο διακλαδωτή του δικτύου του ΟΤΕ και απαγορεύεται να το πειράξει κανείς εκτός των τεχνικών του. Αν ο χρήστης ανήκει σε άλλον πάροχο (εκτός του ΟΤΕ) αναφέρει το πρόβλημα κι εφόσον είναι υπαρκτό κι εντός πλαισίων, αυτός θα απευθυνθεί στον ΟΤΕ που είναι ο μόνος αρμόδιος να κάνει τοπικά τον έλεγχο. Προσωπικά λόγω γνώσεων, θα έκανα εγώ το έλεγχο στην γραμμή μου, αλλά καθώς γνωρίζω ότι είναι ποινικό αδίκημα και μπορεί να βρεθεί κάποιος μπλεγμένος (οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει καταγγελία), δεν το προτείνω. Το σίγουρο είναι ότι ξέρω τι πρέπει να κάνω ώστε τουλάχιστον να μην δημιουργήσω πρόβλημα στις άλλες γραμμές που συνδέονται εντός του box.
aGka8l Δημοσ. 17 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2019 11 λεπτά πριν, jkoukos είπε Το κουτί αυτό είναι το εξωτερικό box που έχει ρόλο διακλαδωτή του δικτύου του ΟΤΕ και απαγορεύεται να το πειράξει κανείς εκτός των τεχνικών του. Αν ο χρήστης ανήκει σε άλλον πάροχο (εκτός του ΟΤΕ) αναφέρει το πρόβλημα κι εφόσον είναι υπαρκτό κι εντός πλαισίων, αυτός θα απευθυνθεί στον ΟΤΕ που είναι ο μόνος αρμόδιος να κάνει τοπικά τον έλεγχο. Προσωπικά λόγω γνώσεων, θα έκανα εγώ το έλεγχο στην γραμμή μου, αλλά καθώς γνωρίζω ότι είναι ποινικό αδίκημα και μπορεί να βρεθεί κάποιος μπλεγμένος (οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει καταγγελία), δεν το προτείνω. Το σίγουρο είναι ότι ξέρω τι πρέπει να κάνω ώστε τουλάχιστον να μην δημιουργήσω πρόβλημα στις άλλες γραμμές που συνδέονται εντός του box. αυτο ειναι χαλυβδινο.κουτι και οχι BOX , στο στρογγυλό χ.κ μπορεί να επέμβουν όλοι. πες πχ οτι δεν εχεις κάθετη ή οτι κανεις αλλαγη κάθετης , τι κανεις ?το αφηνει εξω ο ηλεκτρολόγος και ξανα έρχεται ο παροχος?πχ wind /nova σου λενε ελενξε με ηλεκτρολόγο γιατι εμεις θα σε χρεώσουμε
GiwrgosP- Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 12 ώρες πριν, jkoukos είπε Το κουτί αυτό είναι το εξωτερικό box που έχει ρόλο διακλαδωτή του δικτύου του ΟΤΕ και απαγορεύεται να το πειράξει κανείς εκτός των τεχνικών του. Αν ο χρήστης ανήκει σε άλλον πάροχο (εκτός του ΟΤΕ) αναφέρει το πρόβλημα κι εφόσον είναι υπαρκτό κι εντός πλαισίων, αυτός θα απευθυνθεί στον ΟΤΕ που είναι ο μόνος αρμόδιος να κάνει τοπικά τον έλεγχο. Προσωπικά λόγω γνώσεων, θα έκανα εγώ το έλεγχο στην γραμμή μου, αλλά καθώς γνωρίζω ότι είναι ποινικό αδίκημα και μπορεί να βρεθεί κάποιος μπλεγμένος (οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει καταγγελία), δεν το προτείνω. Το σίγουρο είναι ότι ξέρω τι πρέπει να κάνω ώστε τουλάχιστον να μην δημιουργήσω πρόβλημα στις άλλες γραμμές που συνδέονται εντός του box. Μιλάμε για μονοκατοικία. Γιατί να είναι παράνομο; Το σπίτι δικό μου είναι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα