panoc Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Καλησπέρες, το λοιπον, σκεφτομαι τη μεταβαση απο τον 6700Κ@4.5 σε κατι σαν 9700Κ/9900Κ για μητρικη δεν εχω ιδιαιτερες απαιτησεις εκτος του να εχει σχετικα καλα vrm και εαν γινεται intel lan. Η χρηση που γινεται ειναι κυριως παιχνιδια και photoshop και premiere+handbrake encoding video captured απο games , το οποιο τελευταιο ειναι μικροτερης σημασιας. Ερωτησεις για μητρικη. Για μητρικη κοιταω αυτη Gigabyte Z390 Gaming X, αποψεις ; Δε χρειαζομαι led και λοιπες ιστορες, εχει intel lan, και στο νετ διαβασω καλα λογια για τις gigabyte z390. Βλεπω οτι η μητρικη εκτος απο το κλασσικο 8pin για το cpu εχει και ενα εξτρα 4pin. Αυτο ειναι απαραιτητο ? Ρωταω γιατι το RMX650 που εχω βγαζει μονο ενα 8pin για το cpu. Ερωτησεις σχετικα με το cpu. Απο οτι καταλαβαινω και οι 2 cpu εχουν all core turbo 4.6/4.7. Δεδομενου οτι δε με νοιαζει να παω στα 5GHz, ηδη τα 4.7 all core μου ειναι αρκετα, χρειαζομαι κατι περισσοτερο απο καλη αεροψυξη για αυτο ? Αυτη τη στιγμη εχω μια prolimatech genesis στον 6700Κ μαζι με 2 Proliamtech 140mm fans. Θα χρειαστω κατι περισσοτερο απο αυτο; Μεγαλη μου εννοια ειναι το πραγματικα dead silence σε idle/browsing, και με τη genesis δεν ακουω τιποτα, μηδεν, καπουτ ηχος Σκεφτηκα για καποια ΑΙΟ αλλα ολες οσες εχω δει απο κοντα ειναι απο λιγο εως αρκετα πιο θορυβωδες απο την αεροψυξη μου. Αντιλαμβανομαι απο τα διαφορα που διαβαζω οτι ο 9700Κ ειναι αρκετα πιο ψυχρος απο τον 9900Κ με μειονεκτημα την ελειψη ΗΤ. Οποτε η ερωτηση για τη ψυχτρα αφορα και τους 2. Δεδομενου οτι βρισκω τον 9700Κ 150Ε πιο κατω απο τον 9900Κ, πιστευεται οτι αξιζει να επενδυσω σε αυτον για οριζοντα 3ετιας (και ισως και σε ψυξη εαν δεν απαρκει η υπαρχον)? Τελος μνημες εχω 2Χ8GB Corsair CMK16GX4M2B3000C15 (λογικα με hyundai chips), στο παρον συστημα δε πανε με τιποτα πανω απο 2800MHz, πιθανολογω ισως δυστροπης μητρικης? Υπαρχει σοβαρο perfomance hit σε αυτη τη συχοτητα? Ευχαριστω !
Sheogorath Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 12 λεπτά πριν, panoc είπε Καλησπέρες, το λοιπον, σκεφτομαι τη μεταβαση απο τον 6700Κ@4.5 σε κατι σαν 9700Κ/9900Κ για μητρικη δεν εχω ιδιαιτερες απαιτησεις εκτος του να εχει σχετικα καλα vrm και εαν γινεται intel lan. Η χρηση που γινεται ειναι κυριως παιχνιδια και photoshop και premiere+handbrake encoding video captured απο games , το οποιο τελευταιο ειναι μικροτερης σημασιας. Ερωτησεις για μητρικη. Για μητρικη κοιταω αυτη Gigabyte Z390 Gaming X, αποψεις ; Δε χρειαζομαι led και λοιπες ιστορες, εχει intel lan, και στο νετ διαβασω καλα λογια για τις gigabyte z390. Βλεπω οτι η μητρικη εκτος απο το κλασσικο 8pin για το cpu εχει και ενα εξτρα 4pin. Αυτο ειναι απαραιτητο ? Ρωταω γιατι το RMX650 που εχω βγαζει μονο ενα 8pin για το cpu. Ερωτησεις σχετικα με το cpu. Απο οτι καταλαβαινω και οι 2 cpu εχουν all core turbo 4.6/4.7. Δεδομενου οτι δε με νοιαζει να παω στα 5GHz, ηδη τα 4.7 all core μου ειναι αρκετα, χρειαζομαι κατι περισσοτερο απο καλη αεροψυξη για αυτο ? Αυτη τη στιγμη εχω μια prolimatech genesis στον 6700Κ μαζι με 2 Proliamtech 140mm fans. Θα χρειαστω κατι περισσοτερο απο αυτο; Μεγαλη μου εννοια ειναι το πραγματικα dead silence σε idle/browsing, και με τη genesis δεν ακουω τιποτα, μηδεν, καπουτ ηχος Σκεφτηκα για καποια ΑΙΟ αλλα ολες οσες εχω δει απο κοντα ειναι απο λιγο εως αρκετα πιο θορυβωδες απο την αεροψυξη μου. Αντιλαμβανομαι απο τα διαφορα που διαβαζω οτι ο 9700Κ ειναι αρκετα πιο ψυχρος απο τον 9900Κ με μειονεκτημα την ελειψη ΗΤ. Οποτε η ερωτηση για τη ψυχτρα αφορα και τους 2. Δεδομενου οτι βρισκω τον 9700Κ 150Ε πιο κατω απο τον 9900Κ, πιστευεται οτι αξιζει να επενδυσω σε αυτον για οριζοντα 3ετιας (και ισως και σε ψυξη εαν δεν απαρκει η υπαρχον)? Τελος μνημες εχω 2Χ8GB Corsair CMK16GX4M2B3000C15 (λογικα με hyundai chips), στο παρον συστημα δε πανε με τιποτα πανω απο 2800MHz, πιθανολογω ισως δυστροπης μητρικης? Υπαρχει σοβαρο perfomance hit σε αυτη τη συχοτητα? Ευχαριστω ! Καλησπέρα, στα Ζ390 η Gigabyte έχει τις καλύτερες υλοποιήσεις. Αρκεί το 8πινο, όπως αρκεί και η ψύκτρα σου. Εγώ θα πήγαινα σε 8/16 αντί για 8/8 για να δικαιολογηθεί περισσότερο το upgrade. Τον επεξεργαστή αν τον κρατήσεις στοκ μπορείς να κάνεις και Undervoltage στα 1.1-1.15 που λογικά θα ειναι σταθερός και θα έχεις άψογες θερμοκρασίες. 5 1
panoc Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 7 λεπτά πριν, Sheogorath είπε Καλησπέρα, στα Ζ390 η Gigabyte έχει τις καλύτερες υλοποιήσεις. Αρκεί το 8πινο, όπως αρκεί και η ψύκτρα σου. Εγώ θα πήγαινα σε 8/16 αντί για 8/8 για να δικαιολογηθεί περισσότερο το upgrade. Τον επεξεργαστή αν τον κρατήσεις στοκ μπορείς να κάνεις και Undervoltage στα 1.1-1.15 που λογικά θα ειναι σταθερός και θα έχεις άψογες θερμοκρασίες. Ευχαριστω για την απαντηση, το σκεφτηκα για το 8/16, αλλα σε gaming απο οτι βλεπω δεν εχει διαφορες, σε photoshop επισης δεν εχει και η μονη διαφορα που βλεπω ειναι να υπαρχει (αν και οχι κατι τραγικο) στο premiere/handbrake που ομως δε γινεται τοσο συχνα για να δικαιολογησω τα 150Ε παραπανω τα οποια μπορω να τα επενδυσω σε αλλο ενα κιτ 2Χ8 3000 για να εχω συνολο 32GB (photoshop καταπινει τη ram σα διψασμενος ελεφαντας το νερο 😛 ) Σε οποιον και να καταληξω εφοσον ηδη το all core turbo τους ειναι ηδη πανω απο τα 4.5 του 6700Κ σημαινει οτι θα ειναι ετσι κι αλλιως πιο γρηγορο το single core ειτε απο τα MHz ειτε απο τις βελτιωσεις της αρχιτεκτονικης, οποτε πραγματικα δε με νοιαζει να κανω oc. Επσιης σε 1-2 threads κτυπανε τα 4,8-5ghz οποτε ετσι κι αλλιως θα ειναι ενα ~10% πιο γρηγοροι απο το υπαρχον συστημα, αρα oc μου ειναι αδιαφορο. Κοινως απο οσο καταλαβαινω θα εχω ετσι κι αλλιως καλυτερο single σε ολες τις περιπτωσεις και σχεδον απο οσο βλεπω απο τα beches σχεδον διπλασια αποδοση σε multi-threaded. Underboltage μιλας και για τον 9900Κ ή μονο στον 9700Κ ?
DiaperCh@nger101 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Βρίσκομαι ήδη στον δεύτερο 9900Κ, ο πρώτος μπανάνα (1,3v για στοκ stable), ο δεύτερος μέτριος και οι δύο πάνω σε aorus pro. 38 λεπτά πριν, panoc είπε Για μητρικη κοιταω αυτη Gigabyte Z390 Gaming X, αποψεις ; Για 9700Κ έχει επαρκέστατη τροφοδοσία και είναι και σε καλή τιμή. Προφανώς και σηκώνει τον 9900Κ αλλά μάλλον οριακά αν δεν πέσεις σε μέτριο προς καλό τσιπάκι. Για 9900Κ η φτηνότερη ασφαλής επιλογή είναι η aorus elite. 38 λεπτά πριν, panoc είπε Βλεπω οτι η μητρικη εκτος απο το κλασσικο 8pin για το cpu εχει και ενα εξτρα 4pin. Αυτο ειναι απαραιτητο ? Ρωταω γιατι το RMX650 που εχω βγαζει μονο ενα 8pin για το cpu. Όχι δεν είναι απαραίτητο κι εγώ σε ένα rm650i τον πρωτοέβαλα και τώρα που έχω το 850g2 πάλι δεν έχω συνδέσει το έξτρα 4πινο. Ακόμα και με 1.45vcore δύσκολα θα ξεπεράσει τα 250-270watt και το σκέτο 8πινο δίνει 300w+ 38 λεπτά πριν, panoc είπε Απο οτι καταλαβαινω και οι 2 cpu εχουν all core turbo 4.6/4.7. Δεδομενου οτι δε με νοιαζει να παω στα 5GHz, ηδη τα 4.7 all core μου ειναι αρκετα, χρειαζομαι κατι περισσοτερο απο καλη αεροψυξη για αυτο ? Αυτη τη στιγμη εχω μια prolimatech genesis στον 6700Κ μαζι με 2 Proliamtech 140mm fans. Θα χρειαστω κατι περισσοτερο απο αυτο; Μεγαλη μου εννοια ειναι το πραγματικα dead silence σε idle/browsing, και με τη genesis δεν ακουω τιποτα, μηδεν, καπουτ ηχος Σκεφτηκα για καποια ΑΙΟ αλλα ολες οσες εχω δει απο κοντα ειναι απο λιγο εως αρκετα πιο θορυβωδες απο την αεροψυξη μου. Αντιλαμβανομαι απο τα διαφορα που διαβαζω οτι ο 9700Κ ειναι αρκετα πιο ψυχρος απο τον 9900Κ με μειονεκτημα την ελειψη ΗΤ. Οποτε η ερωτηση για τη ψυχτρα αφορα και τους 2. Για τον 9700Κ ακόμα και με oc θεωρώ ότι θα έχεις ένα πολύ ύσυχο pc με την prolimantech. Με τον 9900Κ ακόμα και σε μπανάνα να πέσεις και δεδομένου ότι δεν θα κάνεις oc πάλι είσαι καλυμμένος από πλευράς ησυχίας. AIO μην τις πολυσκέφτεσαι γιατί όσο και να πέσουν οι στροφές από τους ανεμιστήρες θα ακούγεται έστω και λίγο η αντλία. 38 λεπτά πριν, panoc είπε Δεδομενου οτι βρισκω τον 9700Κ 150Ε πιο κατω απο τον 9900Κ, πιστευεται οτι αξιζει να επενδυσω σε αυτον για οριζοντα 3ετιας (και ισως και σε ψυξη εαν δεν απαρκει η υπαρχον)? 8 επιπλέον threads ή περίπου +30% σε multitasking. Το 30% του 400 είναι 130. 400+130=530. Είτε έτσι είτε αλλιώς το value είναι πάνω κάτω ίδιο αν αξιoποιήσεις τις επιδόσεις του ht. 38 λεπτά πριν, panoc είπε Τελος μνημες εχω 2Χ8GB Corsair CMK16GX4M2B3000C15 (λογικα με hyundai chips), στο παρον συστημα δε πανε με τιποτα πανω απο 2800MHz, πιθανολογω ισως δυστροπης μητρικης? Υπαρχει σοβαρο perfomance hit σε αυτη τη συχοτητα? Κρίμα είναι να είσαι με 2800 c15, τόσα λεφτά θα δώσεις. Πούλα τες σετάκι με το υπάρχον σύστημα ή δώστες σκέτες και πάρε ένα κιτάκι από 3200 c16 και πάνω. Σε productivity δεν γνωρίζω, σε gaming τα low θα επηρεαστούν αρνητικά σε σχέση με 3200 c16 ή 3466 c16 που βρίσκεις σε λογικές τιμές. Επεξ/σία 14 Μαρτίου 2019 από DiaperCh@nger101 4 1
panoc Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 @DiaperCh@nger101 Ευχαριστω για τις απαντησεις ! Μόλις τώρα, DiaperCh@nger101 είπε Κρίμα είναι να είσαι με 2800 c15, τόσα λεφτά θα δώσεις. Βασικα οι μνημες 3000MHz ειναι και ειναι αυτες https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi/ram-mnimes/Corsair-RAM-Desktop-16GBKit-3000-MHz-CMK16GX4M2B3000C15.htm απλα δε καταφερα ποτε στη Z170-G45 (+6700Κ) να τις κανω να δουλεψουν στα 3000MHz. Δε ξερω εαν θα δουλεψουν στα 3000 στη νεα μητρικη, εαν οχι τοτε μαλλον θα μπω στη τρυπα για νεο κιτ... αν και πραγματικα ειναι πολλες φορες που τα 16GB τελειωνουν και δε μπορω να αποφασισω εαν θα ειναι καλυτερα 16GB γρηγορες μνημες για παιχνιδια ή 32GB ποιο αργες αλλα αερας στο photoshop... Mαλλον θα πρεπει να στησω το συστημα πρωτα και μετα να αποφασισω. Οσον αφορα το gaming, αυτη τη στιμη ειναι με GTX1080 (οχι Ti)@2100 και acer xb271hu 1440p οθονη, οποτε ειναι σιγουρο οτι για αρχη με κοβει η καρτα αλλα λογω gsync λιγο με νοιαζει να πω την πραγματικη μου αληθεια. 7 λεπτά πριν, DiaperCh@nger101 είπε Για 9700Κ έχει επαρκέστατη τροφοδοσία και είναι και σε καλή τιμή. Προφανώς και σηκώνει τον 9900Κ αλλά μάλλον οριακά αν δεν πέσεις σε μέτριο προς καλό τσιπάκι. Το φανταστικα το οριακο για τον 9900Κ και επειδη το πιο πιθανο ειναι οτι στη 3ετια οτι και να παρω τωρα θα αλλαξει παλι, γερνω πιο πολυ στον 9700Κ...
Parapas Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Αν αλλάζεις συχνά CPU και πας πχ σε νέο σε 3 χρόνια όπως λες, για μένα καλύτερα να πας σε 9700Κ. Εγω δεν αλλάζω τόσο συχνά και είπα να πάω στα έξτρα threads για futureproof. Παρολαυτα είναι πολύ ζεστό CPU ο 9900Κ γενικά και αν δεν πέσεις σε καλό κομμάτι για stock ίσως να έχεις ολίγη φασαρία από ψυκτρα (αναλόγως και τη χρήση βέβαια). Εγω προς το παρον τον έχω stock στα 4.7 μόνιμα με όλες τα C states κλειστά και offset voltage -0.070 και δείχνει σταθερός αλλά τον έχω πολύ φρέσκο και πειραματίζομαι ακόμα. Σε gaming έχω μεταξύ 50-65 βαθμους αναλόγως το game και τη σκηνή του παιχνιδιού.
panoc Δημοσ. 17 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) @Sheogorath @DiaperCh@nger101 @Parapas Παιδες σας ευχαριστω ολους πολυ, να ενημερωσω οτι τα εξαρτηματα ηρθαν και συστηθε το συστημα, 9700Κ, Gigabyte Z390 Gaming X και τελικα παραγγειλα και ενα σετ G.SKILL 3200MHZ RIPJAWS V Στα διαταυτα, μετα το πρωτο σεταρισμαειπα να παιξω λιγο, πηγα και ορισα max one core turbo 5.1GHz και ολα τα αλλα στα 5Ghz και απλα σηκωσα το watt limit στα 200 χωρις να πειραξω τιποτε αλλο, επανεκκινηση μπαινει παραθυρα, τρεχω benches ρολοι. Κοιταω θερμοκρασιες, λιγο τσιμπημενες, 75+C πανω κατω, ανοιξω HWinfo βλεπω 1,45v vcore! Μπαινω παλι bios οριζω διαφορα offset και καταληγω στο -0.180 offset με το οποιο εχουμε 1.248v σε all core full load σε οποιοδηποτε τεστ, με μερικα spikes μεχι το 1.28. Θερμοκρασιες μετα απο 1+ ωρα απο handbrake Η265 (το οποιο χρησιμοποιει και avx) μεσο ορο θερμοκρασιων 65C με καποια spikes στα 68, γενικα παιζει 60-68C με ανεμηστηρια της genesis στο 50%. 5.1 Ghz δεν ειδα να σηκωνει ποτε, ακομα και οταν ετρεχα μονο τον ενα πυρηνα full load αλλα λιγο με ενδιαφερει. Σε παιχνιδια, apex/bf1/bf5/witcher3 κλπ πανω απο 55C δεν ειδα πουθενα... Οσον αφορα τις μνημες, δουλεψαν αμεσως με xmp στα 3200 με 16-18-18-32-560, αλλα επειδη με ετρωγε διαπιστωσα οτι χωρις να πειραξω ρευμα παιζουν στα 3466 16-19-19-32-560 ενω με ρευμα 1.4 πανε 3600 16-19-19-32-560, ισως να πηγαινουν και παραπανω. Τις αφησα στα 3466. Τελικα ελεγα οτι δε θα κλοκαρω αλλα με ετρωγε και απο οσο βλεπω εχω καλες θερμοκρασιες και 20 ωρες τωρα που το τεσταρω σε κανονικη χρηση δεν εχει κανει κιχ 😛 *Να σημειωσω εδω, οτι στο mod του Skyrim μου, υπαρχει ενα συγκεκριμενο μερος που στο προηγουμενο συστημα τα fps επεφταν στα 30-32, (cpu limited του κερατα τα εξηγω σε εκεινο το θεμα), με το νεο setup τα fps ακριβως στο ιδιο σημειο κοιτωντας ακριβως την ιδια μερια (εχω save για τεστινγκ) τα fps ειναι 38-40 ! Και επειδη το skyrim οτι και να κανεις δε βλεπει πανω απο 4 cores μιλαμε για 25% επανω ! Θεαματικο 😛 *Nα σημειωσω 2, οτι με την ιδια ψυχτρα και ιδες στροφες ανεμηστηρες, ο [email protected] 1.31v κτυπαγε ανετα 75αρια στα cores, οποτε ο 9700Κ ειναι πιο ψυχρος !!?!? *Να σημειωσω 3, οτι τουλαχιστο στο handbrake, οι επιδοσεις (για το ιδιο αρχειο μιας και κρατησα record) ειναι περιπου 80-85% επανω. Επεξ/σία 17 Μαρτίου 2019 από panoc 7
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα