Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έρευνα: Η Cosmote έχει τις καλύτερες ταχύτητες στην Ελλάδα!

nperf_greece_2018.jpg

Η nPerf δημοσίευσε την έρευνα της για τις ταχύτητες Internet στην Ελλάδα το 2018 και μέσα από την ανάλυση της αναδεικνύει κορυφαίο πάροχο την COSMOTE, με τη WIND να ακολουθεί στη δεύτερη θέση, την Forthnet πολύ κοντά στην τρίτη θέση και τη Vodafone στην τέταρτη.

Η εφαρμογή της nPerf για τον έλεγχο της ταχύτητας του Internet είναι διαθέσιμη δωρεάν για όλους μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της. Από αυτές τις 251.793 δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν μέσα στο 2018 δημιουργήθηκε μια πλήρης ανάλυση που αποκαλύπτει ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία για τις ταχύτητες γενικά στη χώρα μας.

Στόχος του nPerf τεστ είναι να μετρηθεί η μέγιστη χωρητικότητα μιας σύνδεσης στο πλαίσιο των δεδομένων και της καθυστέρησης (latency). Γι' αυτό, η nPerf ανοίγει ταυτόχρονα πολλές συνδέσεις ώστε να προκαλέσει κορεσμό στο bandwidth και να παρέχει μια πιο αληθοφανή μέτρηση που αντικατοπτρίζει τον μέσο όρο ταχύτητας.

nperf_test.jpg

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, το μετρήσιμο μέγεθος μπορεί να επηρεαστεί από την ποιότητα του τοπικού δικτύου στον χώρο όπου βρίσκεται ο χρήστης. Για παράδειγμα, μπορεί να διαθέτει σύνδεση μέσω οπτικής ίνας, αλλά αν χρησιμοποιεί κάποιο Powerline adapter ή συνδέεται η συσκευή του μέσω WiFi, τότε η απόδοση μπορεί να μειωθεί δραματικά. Εδώ να σημειώσουμε ότι έχουν φιλτραριστεί πολλά σενάρια από το σύνολο των 251.793 δοκιμών (π.χ. διπλές από το ίδια διεύθυνση) με αποτέλεσμα να λάβουν υπόψιν τις 207.759.

Download - Μέση ταχύτητα τα 15Mb/s στην Ελλάδα για το 2018:

Όπως μπορείτε να δείτε στα τρία διαγράμματα που ακολουθούν, οι μισές δοκιμές έχουν γίνει από χρήστες που βρίσκονται στο δίκτυο της COSMOTE, με την εταιρεία να παρέχει την υψηλότερη ταχύτητα download (17.28Mb/s) και την πιο σταθερή απόδοση κατά τη διάρκεια της ημέρας (αυξήσεις και μειώσεις συνδέσεων λόγω κίνησης κλπ.)

nperf_download_averages.jpg

nperf_download_averages_month.jpg

nperf_download_averages_day.jpg

Upload - Μέση ταχύτητα τα 2Mb/s στην Ελλάδα για το 2018:

Και εδώ βλέπουμε ότι η COSMOTE προσφέρει την υψηλότερη ταχύτητα upload (2.23MΒ/s) και την πιο σταθερή απόδοση, αλλά είναι να "κλαις" με το επίπεδο που βρίσκεται γενικότερα η Ελλάδα σε αυτό το κομμάτι.

nperf_upload_averages_cosmote.jpg

nperf_upload_averages.jpg

Καθυστέρηση (Latency) - Μέσος όρος τα 89ms:

Στο τρίτο σκέλος της δοκιμής η COSMOTE εξακολουθεί να προηγείται σε σύγκριση με τους υπόλοιπους παρόχους. Παρατηρούμε ότι κατά τη διάρκεια της χρονιάς είχε σκαμπανεβάσματα, αλλά στους τελευταίους μήνες του 2018 άρχισε να σταθεροποιείται και να μειώνει τους χρόνους καθυστέρησης σημαντικά.

nperf_latencies_average.jpg

nperf_latencies.jpg

Συνολική βαθμολογία:

Αυτό που αναφέραμε στην αρχή αντικατοπτρίζεται και στα συνολικά nPoints που έδωσε η nPerf στους παρόχους. Η βαθμολογία προκύπτει λαμβάνοντας υπόψιν τα μετρήσιμα bitrates (2/3 Download + 1/3 Upload) και την καθυστέρηση, τα οποία στη συνέχεια παιρνούν σε λογαριθμική κλίμακα για να είναι πιο εύκολη η οπτικοποίηση τους.

nperf_average_npoints.jpg

nperf_average.jpg

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την έκθεση εδώ
https://media.nperf.com/files/publications/GR/2019-03-14_fixed-internet-connections-survey-nPerf-2018.pdf

Επεξ/σία από Jangos
Δημοσ.

Πραγματικά οι χειρότερες τηλεπικοινωνίες πανευρωπαϊκά. Με τέτοιο δικτυο βέβαια , μπολιασμενο χρόνια από δημόσιους υπαλληλους πρωτους στον φραπέ και στο κόλλημα αφίσας που να δούμε προκοπή

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Telumetar είπε

Πραγματικά οι χειρότερες τηλεπικοινωνίες πανευρωπαϊκά. Με τέτοιο δικτυο βέβαια , μπολιασμενο χρόνια από δημόσιους υπαλληλους πρωτους στον φραπέ και στο κόλλημα αφίσας που να δούμε προκοπή

Σε νιώθω φίλε.
Είσαι και στο 'πράσινο' νησί που τα ανέδειξε όλα αυτά!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πραγματικά επειδή χρειάζεται για τη δουλειά μου να ανεβάζω αρχεία της τάξεως των 50 με 100 m.b κάθε μέρα το κάνω μέσα από το 4G του κινητού 

Φαντάσου κατάντια... Το νησί παραδοσιακά χαζο στα πολιτικά του πιστεύω, άσε...και φυσικά με αυτό το σκεπτικό βρηκαν όλες αυτές οι πεποιθήσεις χώρο έκφρασης ..

Μα Ο ΟΤΕ; Που έπαιρναν οι υπάλληλοι του 10 χιλιάρικα για κάθε παιδί που γινόταν 18 ετών; 

Που  έβαζαν οι γονείς μας βύσμα για να αποκτήσουν τηλεφωνικη γραμμη;

Που έχουμε τις χειρότερες συνδέσεις πανευρωπαϊκα;

Δεν έχουν καμία ντροπή..μας κοροϊδεύουν στα μούτρα μας μέσα

Επεξ/σία από Telumetar
  • Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Telumetar είπε

Πραγματικά επειδή χρειάζεται για τη δουλειά μου να ανεβάζω αρχεία της τάξεως των 50 με 100 m.b κάθε μέρα το κάνω μέσα από το 4G του κινητού 

Φαντάσου κατάντια... Το νησί παραδοσιακά χαζο στα πολιτικά του πιστεύω, άσε...και φυσικά με αυτό το σκεπτικό βρηκαν όλες αυτές οι πεποιθήσεις χώρο έκφρασης ..

Μα Ο ΟΤΕ; Που έπαιρναν οι υπάλληλοι του 10 χιλιάρικα για κάθε παιδί που γινόταν 18 ετών; 

Που  έβαζαν οι γονείς μας βύσμα για να αποκτήσουν τηλεφωνικη γραμμη;

Που έχουμε τις χειρότερες συνδέσεις πανευρωπαϊκα;

Δεν έχουν καμία ντροπή..μας κοροϊδεύουν στα μούτρα μας μέσα

Ναι μονο ο ΟΤΕ ηταν, η ΔΕΗ πχ με τα 300αρια σε ΕΦΑΠΑΞ ηταν καλυτερη :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, skiabox είπε

Σε νιώθω φίλε.
Είσαι και στο 'πράσινο' νησί που τα ανέδειξε όλα αυτά!

To ανατριχιαστικο είναι ότι ο πινακας αντιστοιχεί ακριβως με τις μετρήσεις μου στο κ@λο καστρο   . 90 ms ΜΟ latency έχουν οι "εναλλαχτικοι " και ο οτε είναι  καλύτερος συγκριτικά . Τα νούμερα είναι για τριτο κοσμικη χώρα βέβαια η διασύνδεση με το υποθαλάσσιο καλώδιο  έχει θέματα θυμάμαι  από εποχές πασοκαρας . Με το 4G εχω 60 ms και η κοτε έχει καλή κάλυψη με κινητή για να λέμε και τα καλά . Τώρα τι σκ@τά να παιξεις online με τετοιο latency το ξεχνάς . Wind και μουγκαφον δε δίνουν καθόλου και fast path φαίνεται στο γράφημα να χτυπάνε και 150 ms delay ούτε Ουγκάντα ...

Επεξ/σία από Mhlogiatros
Δημοσ.

Απλά είμαστε στο περίμενε μήπως τώρα με την επικείμενη αναβάθμιση των οπτικών, εάν ποτέ γίνει, βελτιωθεί λιγάκι η κατάσταση 

Δημοσ.

Εγω έχω να πω ο,τι και αν ήταν ο ΟΤΕ ,τώρα δεν είναι.

Έχουν πολύ καλή εξυπηρέτηση,αρκετά γρήγορη και εχουν πολύ σωστές ταχύτητες.

Στο χωριό το οποίο είναι περίπου 25-30 χλμ απο την πόλη και έχω 20 mbps ταχύτητα.

Στο σπίτι που είμαι τώρα το οποίο απέχει 5 χλμ απο την πόλη και με cyta έρχονται απο τα 24 τα 5 και συνήθως υπάρχουν και 2-3 αποσυνδέσεις την ημέρα..

Δημοσ.

Ισχύει το λεγόμενο σου. Αν και τώρα έχουν νεα παιδιά που τα ποδοπατάνε στην δουλειά για ψίχουλα, έτσι ώστε να καλύψουν και τους τελευταίους "παλιούς" που ακόμα να βγουνε στη σύνταξη. Παρόλα αυτά, τα προπατορικά τους ατοπήματα παραμένουν και εως ότου επιλυθούν σε ικανοποιητικό βαθμό δικαιούμαστε να τον κράζουμε (άλλωστε το δίκτυο του είναι που ωχριά ανεξαρτήτως παρόχου).

Επίσης εγώ σε αστικό κέντρο, ούτε 500 μετρα από το κέντρο της πόλης με το ζόρι πιάνω 8 dl / 0.7 up

Δημοσ.

εγω δεν εχω ιντερνετ (αποτι φαινεται ουτε προκειται) και βολευομαι με το 4G......επαρχια

αν ειχα μια 8αρα θα ημουν ευτυχης και μερικοι παραπονουνται οταν εχουν απεριοριστο με 12-18

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με το ίδιο σκεπτικό κάποιος άλλος θα βολεύονταν και με dial up σύνδεση...

Ως πελάτες που αγοράζουμε μια υπηρεσία ή ένα προϊόν πρεπει να  το απολαμβάνουμε πλήρως. Δεν το κλέβουμε, το πληρώσαμε και ζούμε με ημίμετρα. Δεν επιζητούμε συνδέσεις Αμερικής εν προκειμένω . Αντίθετα μιλάμε ότι για τα 24 που πληρώνουμε πιανουμε 8. Συνεπώς το προϊόν που λαμβάνουμε ανταποδοτικά είναι χαμηλότερης αξίας.

Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι εννοώ 

Επεξ/σία από Telumetar
  • Confused 1
  • Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 minutes ago, Telumetar said:

Αντίθετα μιλάμε ότι για τα 24 που πληρώνουμε πιανουμε 8

Δεν πληρώνουμε για τα 24 αλλά έως 24. Το έως οφείλεται στην απόσταση από το DSLAM, στις παρεμβολές άλλων συνδέσεων και στην "ποιότητα" του χαλκού της γραμμής. Για τις ADSL συνδέσεις αυτά ισχύουν παντού, όχι μόνο στην Ελλάδα.

Επειδή αυτά διαφέρουν περιοχή και συνδρομητή, μπήκε το έως για να καλυφθούν τα πάντα.

Επεξ/σία από ThReSh
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Δεν πληρώνουμε για τα 24 αλλά έως 24. Το έως οφείλεται στην απόσταση από το DSLAM, στις παρεμβολές άλλων συνδέσεων και στην "ποιότητα" του χαλκού της γραμμής. 

Επειδή αυτά διαφέρουν περιοχή και συνδρομητή, μπήκε το έως για να καλυφθούν τα πάντα.

Ναι είναι καθαρά μαρκετιστικο κόλπο. Η εν λόγω ευφυέστατη λεξουλα δεν παυει στα δικά μου αφτιά να ακούγεται παράλογη καθως έτσι κάποιος αναγκάζεται να πληρώνει το ίδιο ποσό με κάποιο αλλο που στο έως 24 πιάνει 16 και κάποιος άλλος πιάνει το μισό. Αν δεν κάνω λάθος πλέον μπαίνουν και νομικές κυρώσεις στο παιχνίδι για τις εταιρίες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν

• Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...