sonikk Δημοσ. 29 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2020 μπορει καποιος να με βοηθησει σε κατι που δεν ξερω τι να κανω? ειμαι ανεργος με μηδενικο εισοδημα και λαμβανω μονο το κεα. του αδερφου μου μια εταιρια που ειχε μια συνεργασια και τους βοηθησε αμισθι του προτεινε να του δωσει σαν δωρο μια καρτα βενζινης eko card αξιας 500 ευρω για καυσιμα στο αυτοκινητο που χρησιμοποιουμε και οι δυο μας. του ζητησαν για να εκδοθει η καρτα ενα αφμ,την δου που ανηκει και μια διευθυνση και ονομα. μου λεει ο αδερφος μου να την δωσει σε εμενα και να δωσω εγω τα στοιχεια που ζητανε μιας και για να βγει η καρτα χρειαζονται αυτα τα στοιχεια που προανεφερα. η απορια μου ειναι η εξης. αν δωσω στην εταιρια αυτη τα στοιχεια μου οπως αφμ,δου,ονομα και διευθυνση κατοικιας θα εχω καποιες επιπτωσεις φορολογικα? γιατι εγω δηλωνω μηδενικο εισοδημα και λαμβανω μονο το κεα ενα μικρο ποσο. το τεκμηριο μου ειναι 3000 ευρω του αγαμου δηλαδη και δεν εχω στην κατοχη μου τιποτα.ουτε σπιτι,ουτε αυτοκινητο ουτε κατι αλλο. τα στοιχεια αυτα αν τα δωσω για να λαβω την καρτα αυτη με τα 500 ευρω θα φορολογηθω ή θα χασω το κεα πχ ή κινδυνευω να χασω τον χρονο ανεργιας που εχω στον οαεδ? γιατι ζητανε αφμ και δου? θα με δηλωσει καπου η εταιρια για να μου δωσει αυτη την καρτα? επειδη τα φορολογικα δεν τα γνωριζω καλα και φοβαμαι μηπως αυτα τα χρηματα σε ειδος θεωρουνται εισοδημα και καπου ειχα διαβασει οτι αν καποιος εχει εστω και ενα ευρω εισοδημα απο την στιγμη που δεν καλυπτει το τεκμηριο του που για μενα ειναι 3000 ευρω ως αγαμος τοτε θα φορολογηθω. επειδη δεν ξερω αν τα λεω σωστα μηπως καποιος μπορει να με βοηθησει για το τι πρεπει να κανω? Σας ευχαριστω.
GREGORYMO Δημοσ. 29 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2020 43 λεπτά πριν, sonikk είπε μπορει καποιος να με βοηθησει σε κατι που δεν ξερω τι να κανω? ειμαι ανεργος με μηδενικο εισοδημα και λαμβανω μονο το κεα. του αδερφου μου μια εταιρια που ειχε μια συνεργασια και τους βοηθησε αμισθι του προτεινε να του δωσει σαν δωρο μια καρτα βενζινης eko card αξιας 500 ευρω για καυσιμα στο αυτοκινητο που χρησιμοποιουμε και οι δυο μας. του ζητησαν για να εκδοθει η καρτα ενα αφμ,την δου που ανηκει και μια διευθυνση και ονομα. μου λεει ο αδερφος μου να την δωσει σε εμενα και να δωσω εγω τα στοιχεια που ζητανε μιας και για να βγει η καρτα χρειαζονται αυτα τα στοιχεια που προανεφερα. η απορια μου ειναι η εξης. αν δωσω στην εταιρια αυτη τα στοιχεια μου οπως αφμ,δου,ονομα και διευθυνση κατοικιας θα εχω καποιες επιπτωσεις φορολογικα? γιατι εγω δηλωνω μηδενικο εισοδημα και λαμβανω μονο το κεα ενα μικρο ποσο. το τεκμηριο μου ειναι 3000 ευρω του αγαμου δηλαδη και δεν εχω στην κατοχη μου τιποτα.ουτε σπιτι,ουτε αυτοκινητο ουτε κατι αλλο. τα στοιχεια αυτα αν τα δωσω για να λαβω την καρτα αυτη με τα 500 ευρω θα φορολογηθω ή θα χασω το κεα πχ ή κινδυνευω να χασω τον χρονο ανεργιας που εχω στον οαεδ? γιατι ζητανε αφμ και δου? θα με δηλωσει καπου η εταιρια για να μου δωσει αυτη την καρτα? επειδη τα φορολογικα δεν τα γνωριζω καλα και φοβαμαι μηπως αυτα τα χρηματα σε ειδος θεωρουνται εισοδημα και καπου ειχα διαβασει οτι αν καποιος εχει εστω και ενα ευρω εισοδημα απο την στιγμη που δεν καλυπτει το τεκμηριο του που για μενα ειναι 3000 ευρω ως αγαμος τοτε θα φορολογηθω. επειδη δεν ξερω αν τα λεω σωστα μηπως καποιος μπορει να με βοηθησει για το τι πρεπει να κανω? Σας ευχαριστω. Αν σε βρουν, ΝΑΙ. Και γιατί δεν το βάζει ο αδερφός σου στο όνομα του ?? Βαριέται ?
sonikk Δημοσ. 29 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2020 1 ώρα πριν, GREGORYMO είπε Αν σε βρουν, ΝΑΙ. Και γιατί δεν το βάζει ο αδερφός σου στο όνομα του ?? Βαριέται ? οχι απλα εκεινος εχει εισοδημα απο εργασια και αν εχει φορο αυτο δεν ηθελε να επιβαρυνθει και αλλο και σκεφτηκε να βοηθησει εμενα που δεν εχω κατι απο αλλους πορους.
rus Δημοσ. 30 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, Tikumiku είπε Από χαρτζιλίκι συγγενών, πρόκειται για κάποιον νέο απόφοιτο που ψάχνει για εργασία, δεν μιλάμε για μεγάλα ποσά Δηλαδη οταν στο πρωτο σου ποστ μιλησες για καταθεσεις απο δωρεες, εννοουσες καταθεσεις που σου κανουν? Γιατι εγω καταλαβα καταθεσεις που κανεις εσυ σε αλλους ως δωρεα. Καταθεσεις απο-προς μεταξυ ιδιωτων γινονται καθημερινα χωρις θεμα. Αρκει να μην ειναι στανταρ ποσο ανα τακτο χρονικο διαστημα, γιατι αυτο μπορει να φανει σαν καποιο αδηλωτο εισοδημα που λαμβανεις. Επεξ/σία 30 Αυγούστου 2020 από rus
gargul1980 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2020 Παιδιά να ρωτήσω και γω κάτι αν μπορείτε να βοηθήσετε. Έχω ένα δάνειο υπόλοιπο 13000 εγγυητής είναι ο πατέρας μου που έχει βάλει υποθήκη το σπίτι. Σκέφτεται να το ξεχρέωσει έχει καταθέσεις χρόνια έχει εισόδημα και όλα στην ίδια τράπεζα. Θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα με εφορία είτε σε εμένα είτε στον πατέρα μου ή θα πρέπει να μου κάνει δωρεά οπότε 10%φορος? Υπόψιν και εμένα οι μισθοδοσία μου 15χρονια σ αυτήν την τραπεζα μπαίνει περίπου 1000 το μηνα.Ευχαριστω από τώρα ότι απαντήσετε.
SB_1957 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2020 41 λεπτά πριν, gargul1980 είπε Παιδιά να ρωτήσω και γω κάτι αν μπορείτε να βοηθήσετε. Έχω ένα δάνειο υπόλοιπο 13000 εγγυητής είναι ο πατέρας μου που έχει βάλει υποθήκη το σπίτι. Σκέφτεται να το ξεχρέωσει έχει καταθέσεις χρόνια έχει εισόδημα και όλα στην ίδια τράπεζα. Θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα με εφορία είτε σε εμένα είτε στον πατέρα μου ή θα πρέπει να μου κάνει δωρεά οπότε 10%φορος? Υπόψιν και εμένα οι μισθοδοσία μου 15χρονια σ αυτήν την τραπεζα μπαίνει περίπου 1000 το μηνα.Ευχαριστω από τώρα ότι απαντήσετε. Θα μπορούσες να ρωτήσεις την τράπεζα, αφού είστε πελάτες της, πάτε στον διευθυντή του υποκαταστήματος και ζητήστε πληροφορίες. Ίσως αν είσαι συνδικαιούχος στο λογαριασμό που έχει τα λεφτά ο πατέρας σου να μπορεί να γίνει η εξόφληση από σένα και να μη χρειάζεται να σου κάνει δωρεά!
gargul1980 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2020 Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου αλλά δεν έχουμε τον ίδιο λογαριασμό απλά οι λογαριασμοί μας είναι στην ίδια τραπεζα
Joshua21 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2020 25 λεπτά πριν, gargul1980 είπε Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου αλλά δεν έχουμε τον ίδιο λογαριασμό απλά οι λογαριασμοί μας είναι στην ίδια τραπεζα Μπορείτε να πάτε μαζί στην τράπεζα, ο πατέρας σου να σηκώσει τα λεφτά από τον λογαριασμό του, να τα δώσει σε σένα σε μετρητά, και μετά να εξοφλήσεις εσύ με μετρητά το δάνειο.
gargul1980 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2020 Ναι αλλά έτσι δεν θα με πιάσει η εφορία για το που τα είχα τα λεφτά? Ή τον πατέρα μου για το τι τα έκανε τα λεφτά. Συγνώμη για τις τόσες ερωτήσεις απλά δεν ξέρω τίποτα από φορολογικά. Το εκκαθαριστικό μου μαζί με την συζηγο είναι κοντά στα 25χιλιαρικα δεν ξέρω αν δικαιολογούνται 13 ότι και καλά τα είχα σπίτι.
Ukforthemoment Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2020 5 λεπτά πριν, gargul1980 είπε Ναι αλλά έτσι δεν θα με πιάσει η εφορία για το που τα είχα τα λεφτά? Ή τον πατέρα μου για το τι τα έκανε τα λεφτά. Συγνώμη για τις τόσες ερωτήσεις απλά δεν ξέρω τίποτα από φορολογικά. Το εκκαθαριστικό μου μαζί με την συζηγο είναι κοντά στα 25χιλιαρικα δεν ξέρω αν δικαιολογούνται 13 ότι και καλά τα είχα σπίτι. Ας το εξοφλήσει σαν εγγυητής.Ρωτηστε την τράπεζα και τον λογιστή σας. Δεν μπορεί να μην είναι νόμιμο κάτι τέτοιο.
Joshua21 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2020 12 λεπτά πριν, gargul1980 είπε Ναι αλλά έτσι δεν θα με πιάσει η εφορία για το που τα είχα τα λεφτά? Ή τον πατέρα μου για το τι τα έκανε τα λεφτά. Συγνώμη για τις τόσες ερωτήσεις απλά δεν ξέρω τίποτα από φορολογικά. Το εκκαθαριστικό μου μαζί με την συζηγο είναι κοντά στα 25χιλιαρικα δεν ξέρω αν δικαιολογούνται 13 ότι και καλά τα είχα σπίτι. Της εφορίας δεν της πέφτει λόγος για το που τα είχες εσύ τα λεφτά ή το τι τα έκανε τα λεφτά ο πατέρας σου, το μόνο που την ενδιαφέρει είναι αν τα χρήματα αυτά που χρησιμοποιήσεις/σετε είναι νόμιμα και φορολογημένα. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πας σε έναν λογιστή ώστε να υπολογίσει αν στα τελευταία χρόνια υπήρχε περίσσευμα ώστε να δικαιολογήσεις την εξόφληση της τράπεζας. 1
gargul1980 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2020 Ευχαριστώ πολύ παιδιά θα το κοιτάξω από Δευτέρα που έχω ρεπό και θα σας πω τι εγινε
paylidis Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2020 11 ώρες πριν, Joshua21 είπε Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πας σε έναν λογιστή ώστε να υπολογίσει αν στα τελευταία χρόνια υπήρχε περίσσευμα ώστε να δικαιολογήσεις την εξόφληση της τράπεζας. To αυτό... αναλωση κεφαλαίου λεγεται...
Vasileios-gr Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2020 Καλήτερα να πληρώσεις 6.500 φέτος και 6.500 από πρώτη Ιανουαρίου. Έτσι θα εξοφληθει το δάνειο σε δύο διαφορετικά φορολογικά έτη και θα έχεις τεκμήριο 6.500 τον χρόνο μόνο το οποίο έτσι και αλλιώς είναι κάτω από τα 12.000 που είναι το εισόδημα σου.
Joshua21 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2020 1 ώρα πριν, Vasileios-gr είπε Καλήτερα να πληρώσεις 6.500 φέτος και 6.500 από πρώτη Ιανουαρίου. Έτσι θα εξοφληθει το δάνειο σε δύο διαφορετικά φορολογικά έτη και θα έχεις τεκμήριο 6.500 τον χρόνο μόνο το οποίο έτσι και αλλιώς είναι κάτω από τα 12.000 που είναι το εισόδημα σου. Ξέχασες τα υπόλοιπα τεκμήρια, μόνο το ατομικό και το τεκμήριο κατοικίας να υπολογίσεις φτάνουν ή και ξεπερνούν τις 12.000€ εισόδημα που δηλώνει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις