GREGORYMO Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 7 ώρες πριν, rus είπε Αν εχεις μηδενικο εισοδημα φετος, αλλα ειχες πολλαπλασιο τις προηγουμενες χρονιες? Θα σε φωναξουν για διευκρινισεις για 5000?? και θα σου βαλουν προστιμο/κατασχεση κιολας επειδη αποταμιευσες αντι να σπαταλησεις? Θα ξερουμε τη πιθανοτητα αν ξερουμε παρομοιες περιπτωσεις, εχει συμβει μεχρι στιγμης κατι τετοιο? Που αναφερεται το οριο των 2 χιλιαδων? Η γνώμη είναι ότι όλα είναι αόριστα και θέμα τύχης. Μπορεί κάποιος να καταθέσει 5000€ και να περάσει απαρατήρητο και το αντίστροφο. Υπάρχουν κάποιοι κανόνες για τον έλεγχο αλλά και αυτοί είναι φλου. Δεν υπάρχει δηλαδή όριο πχ 2000€ η 5000€.
agnostos13 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 7 ώρες πριν, rus είπε Αν εχεις μηδενικο εισοδημα φετος, αλλα ειχες πολλαπλασιο τις προηγουμενες χρονιες? Θα φαίνεται και στις δηλώσεις σου. Θα σε φωναξουν για διευκρινισεις για 5000?? και θα σου βαλουν προστιμο/κατασχεση κιολας επειδη αποταμιευσες αντι να σπαταλησεις? Αν δεν μπορείς να αποδείξεις οτι έχουν περιέλθει νομίμως στα χέρια σου ναί. Θα ξερουμε τη πιθανοτητα αν ξερουμε παρομοιες περιπτωσεις, εχει συμβει μεχρι στιγμης κατι τετοιο? Τέτοια στατιστικά μπορεί μόνο η εφορία να στα παρέχει (λέμε τώρα). Που αναφερεται το οριο των 2 χιλιαδων? Ρίξε μια ματιά στο ν.4557/2018 να πάρεις μιά ιδέα.
sexymwro7 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Αν τα λεφτα αυτα μπορεις να τα δικαιολογησεις απο το εισοδημα σου, δε θα εχεις προβλημα. (Αν εμπιπτεις σε αυτη την κατηγορια δε διαβαζεις παρακατω). Για να γραφεις εδω ομως και να ανησυχεις, λογικα δε μπορεις να τα δικαιολογησεις. Τονιζεις ξανα και ξανα οτι προερχονται απο τη δουλεια σου. Ε ωραια αυτο δε σημαινει απαραιτητα οτι ειναι ωραια καθαρα νομιμα λεφτακια. Μπορει να ειναι μαυρα. Σ αυτη την περιπτωση σωστα και δικαιως οφειλεις να ελεγχθεις και να πληρωσεις.
rus Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, agnostos13 είπε 8 ώρες πριν, rus είπε Αν εχεις μηδενικο εισοδημα φετος, αλλα ειχες πολλαπλασιο τις προηγουμενες χρονιες? Θα φαίνεται και στις δηλώσεις σου. Θα σε φωναξουν για διευκρινισεις για 5000?? και θα σου βαλουν προστιμο/κατασχεση κιολας επειδη αποταμιευσες αντι να σπαταλησεις? Αν δεν μπορείς να αποδείξεις οτι έχουν περιέλθει νομίμως στα χέρια σου ναί. Εννοειται οτι θα φαινεται στις δηλωσεις. Και θα κατσουν να κανουν προσθαφαιρεσεις για να τσεκαρουν οτι οντως δικαιολογηγειται ή οχι ενα πεντοχιλιαρο? Με αυτη τη λογικη μπορουν να σε κατηγορησουν για οτιδηποτε και μετα εσυ να πρεπει να αποδειξεις οτι δεν ισχυει. Πως θα αποδειξω οτι εσπασα τον κουμπαρα μου? Το θεμα ειναι οτι δε νομιζω να εχουν ψαξει ποτε καποιον για ενα τετοιο μικροποσο. 16 λεπτά πριν, sexymwro7 είπε Αν τα λεφτα αυτα μπορεις να τα δικαιολογησεις απο το εισοδημα σου, δε θα εχεις προβλημα. (Αν εμπιπτεις σε αυτη την κατηγορια δε διαβαζεις παρακατω). Για να γραφεις εδω ομως και να ανησυχεις, λογικα δε μπορεις να τα δικαιολογησεις. Τονιζεις ξανα και ξανα οτι προερχονται απο τη δουλεια σου. Ε ωραια αυτο δε σημαινει απαραιτητα οτι ειναι ωραια καθαρα νομιμα λεφτακια. Μπορει να ειναι μαυρα. Σ αυτη την περιπτωση σωστα και δικαιως οφειλεις να ελεγχθεις και να πληρωσεις. Τι, θα ελεχθει για 5000 ενω εχει βγαλει δεκαδες χιλιαδες απο τη δουλεια του τα προηγουμενα χρονια? αυτα ειναι φαιδροτητες. Επεξ/σία 18 Ιουνίου 2020 από rus 2
sexymwro7 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, rus είπε Τι, θα ελεχθει για 5000 ενω εχει βγαλει δεκαδες χιλιαδες απο τη δουλεια του τα προηγουμενα χρονια? αυτα ειναι φαιδροτητες. Ναι μαν, αυτο λεω. Αν δικαιολογειται, δε θα ελεγχθει. Απλα το ποσα βγαζει καποιος, δε συμπιπτει παντα με το ποσα φαινεται οτι βγαζει... Επεξ/σία 18 Ιουνίου 2020 από sexymwro7
GREGORYMO Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 30 λεπτά πριν, rus είπε Εννοειται οτι θα φαινεται στις δηλωσεις. Και θα κατσουν να κανουν προσθαφαιρεσεις για να τσεκαρουν οτι οντως δικαιολογηγειται ή οχι ενα πεντοχιλιαρο? Με αυτη τη λογικη μπορουν να σε κατηγορησουν για οτιδηποτε και μετα εσυ να πρεπει να αποδειξεις οτι δεν ισχυει. Πως θα αποδειξω οτι εσπασα τον κουμπαρα μου? Το θεμα ειναι οτι δε νομιζω να εχουν ψαξει ποτε καποιον για ενα τετοιο μικροποσο. Τι, θα ελεχθει για 5000 ενω εχει βγαλει δεκαδες χιλιαδες απο τη δουλεια του τα προηγουμενα χρονια? αυτα ειναι φαιδροτητες. Θα φέρω ένα παράδειγμα που δεν το θεωρώ κανόνα. Τον Σεπτέμβριο του 2018 ένα 5 αναλήψεις των 800€ από το ΑΤΜ. Τον Δεκέμβριο του 2019, γύρισα τα χρήματα με τον ίδιο τρόπο. 5 καταθέσεις των 800€ στο ΑΤΜ. Με πήρε τηλέφωνο η τράπεζα να με ρωτήσει για τις καταθέσεις ΜΟΝΟ των 800€ και μου έδινε διορία 30' !!!!! Τις είπα για τις αντίστοιχες αναλήψεις και του δέχθηκαν.
KoreanW Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 4 minutes ago, GREGORYMO said: Θα φέρω ένα παράδειγμα που δεν το θεωρώ κανόνα. Τον Σεπτέμβριο του 2018 ένα 5 αναλήψεις των 800€ από το ΑΤΜ. Τον Δεκέμβριο του 2019, γύρισα τα χρήματα με τον ίδιο τρόπο. 5 καταθέσεις των 800€ στο ΑΤΜ. Με πήρε τηλέφωνο η τράπεζα να με ρωτήσει για τις καταθέσεις ΜΟΝΟ των 800€ και μου έδινε διορία 30' !!!!! Τις είπα για τις αντίστοιχες αναλήψεις και του δέχθηκαν. θα είχε ενδιαφέρον να ξέραμε ποια επιμελής τράπεζα είναι αυτή
GREGORYMO Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 1 ώρα πριν, KoreanW είπε θα είχε ενδιαφέρον να ξέραμε ποια επιμελής τράπεζα είναι αυτή ALPHA, τι βγαίνει ?
KoreanW Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 20 minutes ago, GREGORYMO said: ALPHA, τι βγαίνει ? επειδή ο νόμος μεν προβλέπει το ρόλο της τράπεζας αλλά προφανώς δεν προβλέπει την εξειδίκευση σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας των συναλλαγών και καθώς φαντάζομαι κάθε τραπεζικό ίδρυμα τηρεί δικές του διαδικασίες και υποδομές σε κάποιο ποσοστό ο βαθμός της επιμέλειας είναι σχετικός και επαφίεται στους μηχανισμούς της τράπεζας από ποιό σημείο και μετά χτυπάει καμπανάκι-αξιολογείται μέχρι να φτάσει να ενημερώσει την εφορία επομένως βγαίνει μια ένδειξη για την αυστηρόττητα των διαδικασιών εκτός από την Πειραιώς που πολύ αναφερόταν πιο πάνω και για την Alpha και για ολες τις τράπεζες και καταγράφεται επίσης το παράδειγμά σου στο ιστορικό των περιπτώσεων που χτύπησαν ύποπτη συμπεριφορά στα συστήματα της συγκεκριμένης τράπεζας Επεξ/σία 18 Ιουνίου 2020 από KoreanW
akarthis Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Μου ακουγεται φυσιλογικη ερωτηση . Γιατι να κανεις 5 καταθεσεις αντι για μια(εκτος και αν ηταν σε διαφορετικη μερα). Πολλες καταθεσεις απο ενα ατομο σε ενα λογαριασμο (σε πολυ μικρο χρονικο διαστημα)μπαινει στη γκριζα σφαιρα του ξεπλυματος χρηματος
mindreader Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Μαζευω χρηματα για αγορα νεου mac, μετρητα, και οταν χρειαστει να κανω αγορα, θα χρειαστει να παω να τα καταθεσω, γιατι μιλαμε για χιλιαδες ευρω. Γιατι μονο ηλεκτρονικα θα μπορει να γινει η πληρωμη. Ή με ebanking, ή μεσω καρτας. Δεν μπορω να φανταστω, γιατι θα υπαρχει προβλημα, αν παω και καταθεσω πχ 4000ευρω, απο τη στιγμη που εχω μια νορμαλ φορολογικη δηλωση(οχι με μηδενικο εισοδημα φυσικα, δεν ειμαι ανεργος)
GREGORYMO Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 46 λεπτά πριν, akarthis είπε Μου ακουγεται φυσιλογικη ερωτηση . Γιατι να κανεις 5 καταθεσεις αντι για μια(εκτος και αν ηταν σε διαφορετικη μερα). Πολλες καταθεσεις απο ενα ατομο σε ενα λογαριασμο (σε πολυ μικρο χρονικο διαστημα)μπαινει στη γκριζα σφαιρα του ξεπλυματος χρηματος Ενώ, αν κατέθετα μονομιάς 4000€, θα ήταν πιο βολικό ? Για αυτό λέω ότι είναι φλου το πράγμα. 13 λεπτά πριν, mindreader είπε Μαζευω χρηματα για αγορα νεου mac, μετρητα, και οταν χρειαστει να κανω αγορα, θα χρειαστει να παω να τα καταθεσω, γιατι μιλαμε για χιλιαδες ευρω. Γιατι μονο ηλεκτρονικα θα μπορει να γινει η πληρωμη. Ή με ebanking, ή μεσω καρτας. Δεν μπορω να φανταστω, γιατι θα υπαρχει προβλημα, αν παω και καταθεσω πχ 4000ευρω, απο τη στιγμη που εχω μια νορμαλ φορολογικη δηλωση(οχι με μηδενικο εισοδημα φυσικα, δεν ειμαι ανεργος) Αλλά, ΔΕΝ τα βάζεις στην τράπεζα ? Είσαι μισθωτός η ελεύθερος επαγγελματίας ?
akarthis Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Ενώ, αν κατέθετα μονομιάς 4000€, θα ήταν πιο βολικό ? Για αυτό λέω ότι είναι φλου το πράγμα. Εκτος και αν εχεις ενα επαγγελματικο λογαριασμο που δικαιολογει τετοια συχνοτητα(και λογικα σε γνωριζουν στο καταστημα αφου ειναι επαγγελματικος ο λογαριασμος) , δεν ειναι πιο βολικο να πας μια και καλη απο το να πας 5 φορες εντος της ημερας? Σιγουρα εχει ενα στοιχειο αοριστιας το αν σε τσεκαρουν αλλα παραγοντες οπως το αν εισαι πελατης της τραπεζας, τι ειδους λογαριασμους διατηρεις παιζουν ρολο. Επεξ/σία 18 Ιουνίου 2020 από akarthis
GREGORYMO Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 5 λεπτά πριν, akarthis είπε Εκτος και αν εχεις ενα επαγγελματικο λογαριασμο που δικαιολογει τετοια συχνοτητα(και λογικα σε γνωριζουν στο καταστημα αφου ειναι επαγγελματικος ο λογαριασμος) , δεν ειναι πιο βολικο να πας μια και καλη απο το να πας 5 φορες εντος της ημερας? Σιγουρα εχει ενα στοιχειο αοριστιας το αν σε τσεκαρουν αλλα σιγουρα παραγοντες οπως το αν εισαι πελατης της τραπεζας, τι ειδους λογαριασμους διατηρεις παιζουν ρολο. ΟΛΑ παίζουν ρόλο.
anthrosinner Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 5 ώρες πριν, sexymwro7 είπε Αν τα λεφτα αυτα μπορεις να τα δικαιολογησεις απο το εισοδημα σου, δε θα εχεις προβλημα. (Αν εμπιπτεις σε αυτη την κατηγορια δε διαβαζεις παρακατω). Για να γραφεις εδω ομως και να ανησυχεις, λογικα δε μπορεις να τα δικαιολογησεις. Τονιζεις ξανα και ξανα οτι προερχονται απο τη δουλεια σου. Ε ωραια αυτο δε σημαινει απαραιτητα οτι ειναι ωραια καθαρα νομιμα λεφτακια. Μπορει να ειναι μαυρα. Σ αυτη την περιπτωση σωστα και δικαιως οφειλεις να ελεγχθεις και να πληρωσεις. Κάνεις τεράστιο άλμα λογικής αν και νομίζω ήμουν αρκετά σαφής για το κατα πόσο μπορεί να δικαιολογηθεί αυτό το ποσό σε σχέση με τα χρόνια που εργάζομαι και το εκκαθαριστικό μου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις