Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, rus είπε

Συγκεκριμενα τωρα ρωταμε για να βοηθησουμε, ποιο είναι το θεμα του νηματος? Οριο καταθέσεων. Καποιοι φιλοι ανησυχουν, αν υπαρχουν καταθεσεις στο λογ/σμο τους ότι θα τους τσεκουρεψει η εφορια. Να η λυση λοιπον, αντι μεσω καταθεσης παιρνουν το χρημα με την υπηρεσια "λεφτα στο λεπτο".

Και η κατάθεση που είναι;Αφου τα παίρνουν μετρητά.

• Απαντ. 326
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Και η κατάθεση που είναι;Αφου τα παίρνουν μετρητά.

Παιρνουν τα μετρητα στο χερι κι ετσι δε φαινεται καμια καταθεση στο λογ/σμο τους, συνεπως η εφορια δεν εχει κατι να ψαξει. Δεν ανησυχεις για το οριο κατεθεσων, αφου θα είναι πολυ μικρο ή μηδενικο.

Επεξ/σία από rus
Δημοσ.

Το κράτος ψάχνει απεγνωσμένα για λεφτά οι ανάγκες του για χρήμα είναι τεράστιες πχ σε ολη την Ευρώπη γίνονται συστάσεις απο την αστυνομία για τη απαγόρευση κυκλοφορίας στην Ελλαδα συνεχίζουν να μοιράζουν προστιμα

Εάν κάποιος ΕΕ η μετοχος εταιρείας μεταφέρει πάνω απο 1000 Ευρώ  απο τον τραπεζικο λογαριασμό του σε λογαριασμο αλλού επαγγελματία η επιχειρηματία αυτόματα πηγαίνει μυνημα στην ΑΑΔΕ για ελενγχο και των δυο !!

Στην Ελλαδα θα πρέπει να προσέχετε ολοι  και οι ετήσιες καταθέσεις σας να μην ξεπερνάνε τα ετήσια δηλωμενα εισοδήματα σας πρωσοπικα  ζω μονιμα εδω και χρονιά στο εξωτερικο και σχεδόν εχω ξεχάσει όλα αυτά τα περιεργα ελληνικά αλλα επειδή εχω ακόμα περιουσία στην χωρά αναγκαστικά ασχολούμαι με τα φορολογικά της Ελλάδος 

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, Petroskasap είπε

Εάν κάποιος ΕΕ η μετοχος εταιρείας μεταφέρει πάνω απο 1000 Ευρώ  απο τον τραπεζικο λογαριασμό του σε λογαριασμο αλλού επαγγελματία η επιχειρηματία αυτόματα πηγαίνει μυνημα στην ΑΑΔΕ για ελενγχο και των δυο !!

Και πολύ σωστα. Μεταξυ ιδιωτων όμως υπαρχει θεμα?

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Ήθελα να κάνω κατάθεση σε λογαριασμό μου 5000 ευρώ και στη συνέχεια να τα αποστείλω σε συγγενικό μου πρόσωπο με την υπηρεσία λεφτά στο λεπτό της Πειραιώς.Διάβασα όλο το νήμα και απ ότι καταλαβα ,οι απόψεις διίστανται για το κατα πόσο θα υπάρξει πρόβλημα(πιθανός έλεγχος από την εφορία).

Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος.Η αποστολή χρημάτων με  τηλεφωνικη ταχυδρομική επιταγή money express των ελτα,είναι πιο ''ασφαλής'' επιλογή ή δεν  έχει καμμία διαφορά με την τραπεζική κατάθεση σε ότι έχει να κάνει με την πιθανότητα ελέγχου;

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, anthrosinner είπε

Ήθελα να κάνω κατάθεση σε λογαριασμό μου 5000 ευρώ και στη συνέχεια να τα αποστείλω σε συγγενικό μου πρόσωπο με την υπηρεσία λεφτά στο λεπτό της Πειραιώς.Διάβασα όλο το νήμα και απ ότι καταλαβα ,οι απόψεις διίστανται για το κατα πόσο θα υπάρξει πρόβλημα(πιθανός έλεγχος από την εφορία).

Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος.Η αποστολή χρημάτων με  τηλεφωνικη ταχυδρομική επιταγή money express των ελτα,είναι πιο ''ασφαλής'' επιλογή ή δεν  έχει καμμία διαφορά με την τραπεζική κατάθεση σε ότι έχει να κάνει με την πιθανότητα ελέγχου;

Στο χέρι θες να τα πάρει;Γιατι φοβάσαι τον έλεγχο;

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Στο χέρι θες να τα πάρει;Γιατι φοβάσαι τον έλεγχο;

Όχι απαραίτητα στο χέρι.

Δεν φοβάμαι τον έλεγχο.Εργάζομαι αρκετά χρόνια αλλά κάπου πήρε το μάτι μου πως η δικαιολογία "τα είχα στο στρώμα και τώρα θελω να τα καταθέσω" δεν γίνεται αποδεκτή σε περίπτωση ελέγχου.Αν ισχύει κάτι τετοιο,πως να αποδείξω οτι προέρχονται από την εργασία μου και απλά τώρα αποφάσισα να τα καταθεσω;(και στη συνέχεια να τα δώσω).

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, anthrosinner είπε

Όχι απαραίτητα στο χέρι.

Δεν φοβάμαι τον έλεγχο.Εργάζομαι αρκετά χρόνια αλλά κάπου πήρε το μάτι μου πως η δικαιολογία "τα είχα στο στρώμα και τώρα θελω να τα καταθέσω" δεν γίνεται αποδεκτή σε περίπτωση ελέγχου.Αν ισχύει κάτι τετοιο,πως να αποδείξω οτι προέρχονται από την εργασία μου και απλά τώρα αποφάσισα να τα καταθεσω;(και στη συνέχεια να τα δώσω).

Κάνε τα κατάθεση στο λογαριασμό του ,σπάστα σε έξι συναλλαγές (να είναι κάτω απο 1000€ )και τέλος .

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, anthrosinner είπε

Όχι απαραίτητα στο χέρι.

Από την εργασία σου, αλλά ΔΕΝ τα είχες στην τράπεζα ?

• Thanks 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, anthrosinner είπε

Ακριβώς,όπως το έγραψες.

Όλα είναι σχετικά.

Έχεις πχ εισόδημα ΜΟΝΟ από μισθό  ή έχεις και κάποιο ενοικίο ?

Τα λεφτά στο στρώμα, ναι μεν δεν γίνονται δεκτά σαν ΒΑΣΙΚΟ ισχυρισμό, αλλά επικουρικά, ΝΑΙ. Τι εννοώ: έχεις χαρτί ΑΝΑΛΗΨΗΣ από την τράπεζα του ποσού αυτού ? (5000€) τότε μπορείς να πεις: φοβήθηκα και σήκωσα. 

Επίσης, ΚΑΘΕ περίπτωση ελέγχου είναι και διαφορετικη. Κατά αρχήν, για να ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ το φοβήθηκα και σήκωσα, πρέπει να ισχύει, για να γίνει πιστευτό ΜΑΖΙ με άλλα πραγματικα γεγονότα.

Δημοσ.
14 ώρες πριν, anthrosinner είπε

Αν έχεις πολλαπλάσιο ετήσιο εισόδημα και μπορείς να τα δικαιολογήσεις σε περίπτωση ελέγχου δεν θα έχεις πρόβλημα.

Αν όχι έχεις αρκετά μεγάλη πιθανότητα να σε φωνάξουν για διευκρινήσεις (και να καταλήξεις σε πιθανό πρόστιμο ή και κατάσχεση αν δεν είσαι αρκετά πειστικός).

Το ποιά είναι αυτή η πιθανότητα κανείς δεν το ξέρει, πάντως συναλλαγές πάνω από 2000 θεωρητικά περνάνε έλεγχο, τώρα αν ο έλεγχος θα την κρίνει ύποπτη ή φυσιολογική την συναλλαγή ο χρόνος θα το δείξει.

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Ετσι οπως τα εχουν κανει σε λιγο καιρο θα πηγαινουμε στη μαφια για να ξεπλυνουμε 50 ευρω!

Αν είναι ΜΑΥΡΑ.....

• Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...