Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, kleo1 είπε

αν σου τύχαινε όμως, σε ποια περίπτωση θα ήθελες να ήσουν; με τα 120 ή τα 180?

εγώ θα προτιμούσα τα 120 πάντως

Σιγουρα στα 120. Δεν διαφωνω σε αυτο. Αλλα και παλι τα χιλιομετρα ειναι αρκετα για να γινει το κακο. 

• Απαντ. 73
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Μπορεί ο κόφτης στα 180 να είναι από τον κατασκευαστή ως το όριο ταχύτητας που το όχημά του συμπεριφέρεται απόλυτα προβλεπόμενα. Μπορεί για παράδειγμα πάνω από τα 240 να χάνει στο κράτημα, ή κάτι τέτοιο.

• Like 1
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, Μάκαρος είπε

Σιγουρα στα 120. Δεν διαφωνω σε αυτο. Αλλα και παλι τα χιλιομετρα ειναι αρκετα για να γινει το κακο. 

Συν ότι ποσοι σκοτώνονται επειδή εσκασε το λαστιχο στην εθνικη η καποια άλλη αστοχια σε σχεση με αυτους που τρεχουν?

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, HALF EVIL είπε

Άρα ένα αυτοκινητάκι μέχρι 100 ίππους και είσαι κομπλέ. 

Ετσι οπως παει το μονο σιγουρο

Δεν ξερω αν κυκλοφορείτε στις εθνικες, αλλα εγω δεν εχω δει ουτε 1 αυτοκίνητο να πηγαίνει με 120, εκτός αν εδω ειναι ολοι του παρθεναγωγείου

• Confused 1
Δημοσ.

Το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι το 0.5 % αυτών που πάει πάνω από 180 αλλά το 80% των ζώων που κυκλοφορούν συνήθως με ταχύτητες κάτω των 60 

• Thanks 2
  • Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ.
6 hours ago, Pwpwpw said:

Ε και να ισχυει σε ολα τα μοντελα λογικα θα μπορει να επεμβεις και να καταργησεις τον κοφτη αν το θελεις.

Καλα αν εχεις αυτοκινητο μεγαλο κυβισμου που παει αερατα θα πας για πολυ ωρα σε τετοιους δρομους με μεγαλες ταχυτητες.

Και όμως δεν πας δεν μπορείς να πας για πολύ ώρα.... Παντα θα εχει εργα, κίνηση και αλλα αυτοκίνητα πιο αργα απο σενα 

Τα 180 μια χαρα ειναι αρκεί να μην κανει τα 0-100 σε 20 δευτερόλεπτα γιατι θα γεμισουμε νεκρους... Το θεμα ειναι να μπορείς να προσπεράσεις με ασφάλεια ενα φορτηγό ενα λεωφορείο κλπ κλπ 

Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, NikosKallithea είπε

Ετσι οπως παει το μονο σιγουρο

Δεν ξερω αν κυκλοφορείτε στις εθνικες, αλλα εγω δεν εχω δει ουτε 1 αυτοκίνητο να πηγαίνει με 120, εκτός αν εδω ειναι ολοι του παρθεναγωγείου

Η συντριπτική πλειοψηφία των αμαξιων σε ελληνικές εθνικές οδούς πηγαινει με 110-140,το οποίο είναι και το πιο ασφαλές.Ταχυτητες άνω των 160 βλέπεις σπάνια. Ένας βασικός λογος είναι η οικονομία στο καύσιμο.

Προσωπικά έχω πολλά χρόνια να τρεξω με 200+.Παλιά το έκανα στις γερμανικές Autobahn,240-250.

Αυτό που κατάλαβα τα τελευταια 25 χρόνια που οδηγώ,είναι ότι οι ταχύτητες άνω των 160 είναι καθαρά για προσωπική απολαυση,δεν έχουν κανένα άλλο θετικό,παρά μονο αρνητικά.

Παρολα αυτά είμαι κατα του κόφτη όπως και κατα του ορίου ταχύτητας σε συγκεκριμένα σημεία του αυτοκινητοδρόμου,αλλά για Ελλάδα είναι απαραίτητο το όριο 130-140,μέχρι εκεί δεν σε γράφει κανείς, επειδή πολύ απλά ο μέσος Ελληνας οδηγός δεν ξέρει να οδηγεί σωστά σε εθνική οδο,ΕΙΔΙΚΑ σε 3 λωρίδες,όπου η πλειοψηφία πάει στη μεσαία και αριστερή, νομίζοντας οτι η δεξιά λωρίδα έχει καρφιά ή οτι είναι μονο για φορτηγά.

Δημοσ.

Νομίζω η volvo σκέφτεται σωστά και θα ακολουθήσουν κι' άλλοι.

Θέλει να δείξει ότι σε δημόσιο δρόμο δεν μπορείς να πηγαίνεις με όσα, διότι θέτεις σε κίνδυνο τον εαυτό σου και τους άλλους.

Εικάζω ότι ο συγκεκριμένος περιορισμός (που προφανώς από μόνος του δεν θα επιφέρει απτό αποτέλεσμα) είναι προάγγελος και άλλων πολιτικών που έπονται, προς την ίδια κατεύθυνση.

• Like 1
Δημοσ.

Ο Έλληνας θα βρει τον τρόπο του και θα τον καταργήσει τον κόφτη.Σιγά μη μας πουν οι Σουηδοί με πόσο θα πηγαίνουμε.:P   cb3926914e31158f04e7d04ede2f5d3a.gif

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Σιγά μη μας πουν οι Σουηδοί με πόσο θα πηγαίνουμε.:P   

Ακόμη Σουηδοί είναι? Κινέζοι νομίζω.

Επεξ/σία από turbat0s
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Μάκαρος είπε

Μακαρι, αλλα δεν το πιστευω. Ειτε με 180 αν πηγαινεις, ειτε με 120, αν σου σκασει ενα μπροστινο λαστιχο δεν νομιζω οτι μπορει καποιος να μαζεψει το αυτοκινητο. 

Αν εχεις υδροπνευματικη Σιτροεν δεν υπαρχει ανησυχία :)

Το θεμα ειναι τι γινεται σε περιπτωση που χρειαστει να περασεις τα 180 εστω και για λιγα δευτερολεπτα

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, turbat0s είπε

Ακόμη Σουηδοί είναι? Κινέζοι νομίζω.

Η Opel που ανήκει στην Peugeot είναι γαλλική; Η Nissan που η Renault έχει το 44 % των μετοχών είναι γαλλική; 🤔

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...