Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 73
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, HALF EVIL είπε

Στην Ελλάδα πιθανώς όχι, σε μεγάλους αυτοκίνητο δρόμους στην Ευρώπη και ΗΠΑ όμως;  χεστηκαν για την Ελλάδα. 

Δεν έχουν όριο οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι στην Ευρώπη και ΗΠΑ; 🤔

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, HALF EVIL είπε

Στην Ελλάδα πιθανώς όχι, σε μεγάλους αυτοκίνητο δρόμους στην Ευρώπη και ΗΠΑ όμως;  χεστηκαν για την Ελλάδα. 

Περα από τον Γερμανικο Autobahn υπαρχει άλλος δρομος που δεν εχει οριο?

Ακομα και εκει όμως ποση ωρα νομιζεις θα πηγαίνεις με πανω από 180?

Δημοσ.

Ε και να ισχυει σε ολα τα μοντελα λογικα θα μπορει να επεμβεις και να καταργησεις τον κοφτη αν το θελεις.

Μόλις τώρα, Αλεξανδρος A.92 είπε

Ακομα και εκει όμως ποση ωρα νομιζεις θα πηγαίνεις με πανω από 180?

Καλα αν εχεις αυτοκινητο μεγαλο κυβισμου που παει αερατα θα πας για πολυ ωρα σε τετοιους δρομους με μεγαλες ταχυτητες.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε

Ε και να ισχυει σε ολα τα μοντελα λογικα θα μπορει να επεμβεις και να καταργησεις τον κοφτη αν το θελεις.

Καλα αν εχεις αυτοκινητο μεγαλο κυβισμου που παει αερατα θα πας για πολυ ωρα σε τετοιους δρομους με μεγαλες ταχυτητες.

Επειδή έχω ζήσει παρα πολλά χρόνια Γερμανία,το να πας για πολύ ωρα με μεγάλες ταχύτητες,δηλαδή πανω απο 180,νομιμα,είναι αδύνατον,λόγω κινησης,κυριως λογω έργων,λόγω οτι κάποιος θα βγει στην αριστερή με 160 για προσπέρασης.

Αλλά για αρκετά λεπτά, ναι μπορείς να πας και με 250+.

Προσωπικά δεν ξέρω αν αυτό το μέτρο θα βοηθήσει στη μείωση θανατηφόρων ατυχημάτων.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, jmmys είπε

Επειδή έχω ζήσει παρα πολλά χρόνια Γερμανία,το να πας για πολύ ωρα με μεγάλες ταχύτητες,δηλαδή πανω απο 180,νομιμα,είναι αδύνατον,λόγω κινησης,κυριως λογω έργων,λόγω οτι κάποιος θα βγει στην αριστερή με 160 για προσπέρασης.

Αλλά για αρκετά λεπτά, ναι μπορείς να πας και με 250+.

Προσωπικά δεν ξέρω αν αυτό το μέτρο θα βοηθήσει στη μείωση θανατηφόρων ατυχημάτων.

Ρε παιδι  μου ναι οκ αλλα αν το αυτοκινητο ειναι μεγαλο κυβισμου θα κοβεις λιγο αντε ξανα μπορει να πας για λιγη ωρα 200+, βρισκεις "εμποδιο" ξανα κοβεις αντε ξανα κτλ.

Σε ενα αυτοκιντο μεγαλο κυβισμο και ιποδυναμης το να μου βαζεις περιοριστη ταχυτητας στα 180 το βλεπω ανουσιο.Αν ειναι να σκοτωθεις και να γινει η ζημια ειτε πας με 200 ειτε με 180 πιο διαφορα

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, jmmys είπε

https://e-today.gr/στα-180-χλμ-ώρα-όλα-τα-volvo-θα-έχουν-ηλεκτρονι/

Επειδή σκεφτομουν για αγορά Volvo σε κανα-δυο χρόνια, μου έκανε εντυπωση οτι θα είναι σε όλα της τα μοντέλα.

Και ίσως να ακολουθήσουν και αλλες εταιρίες.

Έτσι κι αλλιώς σε μερικά χρόνια όλα θα είναι ελεγχόμενα, μη σου πω ότι θα σου περιορίζει την ταχύτητα και ο δρόμος μέσα από συστήματα επίβλεψης.

ΚΟΥΡΑΓΙΟ

• Like 3
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Έτσι κι αλλιώς σε μερικά χρόνια όλα θα είναι ελεγχόμενα, μη σου πω ότι θα σου περιορίζει την ταχύτητα και ο δρόμος μέσα από συστήματα επίβλεψης.

ΚΟΥΡΑΓΙΟ

Άρα ένα αυτοκινητάκι μέχρι 100 ίππους και είσαι κομπλέ. 

Δημοσ.

δε θεωρώ ότι θα αλλάξει και κάτι.

Υπερβολική ταχύτητα δεν είναι μόνο τα 180km/h.

Είναι και τα 100 σε δρόμο που "σηκώνει" 60.

Εγώ έχει τύχει να βγω από το δρόμο και με 50-60 επειδή ήταν επικίνδυνη -απότομη η στροφή.

Δηλαδή όσοι σκοτώνονται τρέχουν με 180?

το θέμα είναι συνδιασμός δρόμου-ταχύτητας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

ΚΟΥΡΑΓΙΟ

Ηδη υπαρχει αυτο. Συγκεκριμενα στο Nissan GT-R. Ισχυει ομως μονο στην Ιαπωνια. Μεσω gps βλεπει την θεση του αυτοκινητου και κλειδωνει την τελικη του ταχυτητα. Ξεκλειδωνει μονο οταν βρεθει μεσα σε πιστα. 

www.autoblog.com/amp/2007/12/22/nissan-gt-r-recognizes-tracks-via-gps-removes-speed-limiter/

Τωρα αν αυτο το συστημα βοηθησει στη μειωση των θανατηφορων ατυχηματων δεν το ξερω. Μακαρι, αλλα δεν το πιστευω. Ειτε με 180 αν πηγαινεις, ειτε με 120, αν σου σκασει ενα μπροστινο λαστιχο δεν νομιζω οτι μπορει καποιος να μαζεψει το αυτοκινητο. 

Επεξ/σία από Μάκαρος
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Μάκαρος είπε

Τωρα αν αυτο το συστημα βοηθησει στη μειωση των θανατηφορων ατυχηματων δεν το ξερω. Μακαρι, αλλα δεν το πιστευω. Ειτε με 180 αν πηγαινεις, ειτε με 120, αν σου σκασει ενα μπροστινο λαστιχο δεν νομιζω οτι μπορει καποιος να μαζεψει το αυτοκινητο. 

αν σου τύχαινε όμως, σε ποια περίπτωση θα ήθελες να ήσουν; με τα 120 ή τα 180?

εγώ θα προτιμούσα τα 120 πάντως

• Like 5
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...