Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, mourouzis2005 είπε

Εγω εχω μια αλλη απορια: υπαρχει σήμερα πακετο ομιλιας/μηνυματων που να ειναι ΜΕΤΑ το φορο κινητης, ΚΑΤΩ απο 5 ευρώ?

όχι, δεν υπάρχει.

• Απαντ. 550
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, mourouzis2005 είπε

Εγω εχω μια αλλη απορια: υπαρχει σήμερα πακετο ομιλιας/μηνυματων που να ειναι ΜΕΤΑ το φορο κινητης, ΚΑΤΩ απο 5 ευρώ?

Ναι υπάρχει. Στο frog.

Επεξ/σία από thant
Δημοσ.
1 ώρα πριν, mourouzis2005 είπε

ΚΑΤΩ απο 5 ευρώ? Οι πλειστοι διαλεγουν πακετα περι τα 8.5

Υπάρχει αλλά δεν σου δίνει τίποτα το ουσιαστικο. Στην Q συγκεκριμένα περιλαμβάνει μόνο λεπτά προς Q/Wind

Στην Q που είμαι εγώ είχε 160 λ προς όλους με 4.9 ευρώ.

Μετά την αύξηση στην τιμή των καρτών η τιμή του ίδιου πακέτου πήγε στα 5.9 ώστε να αναγκάζεσαι να βάζεις κάθε μήνα κάρτα.

Οπότε όπως αναφέρεις η πιο τίμια επιλογή με λεπτά προς όλους, data κ sms αρχίζουν από τα 8.5 ευρώ.

Και εχε υπόψιν ότι έγινε ταυτόχρονα σε όλες τίς εταιρίες..... ΤΑΥΤΌΧΡΟΝΑ....

Πάντως από μια πρόχειρη αναζήτηση βλέπω ότι οι τιμές έχουν πάρει την ανιουσα όλη την ΕΕ . Για παράδειγμα στην Πολωνία το φθηνότερο πακέτο ξεκινάει από 7 το μήνα, που περιλαμβάνει βέβαια βαρβατες παροχές κ όχι 300 mb internet.

Το θέμα είναι αν κ αυτοί απαιτούν κατάθεση ανά δίμηνο....

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, bill999r είπε

Πάντως από μια πρόχειρη αναζήτηση βλέπω ότι οι τιμές έχουν πάρει την ανιουσα όλη την ΕΕ . Για παράδειγμα στην Πολωνία το φθηνότερο πακέτο ξεκινάει από 7 το μήνα, που περιλαμβάνει βέβαια βαρβατες παροχές κ όχι 300 mb internet.

ε όχι σε όλη την ΕΕ.

http://www.iliad.it/offerta-iliad.html -> Ιταλία

https://www.giffgaff.com/sim-only-plans -> UK

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, s2000rr είπε

ειναι τραγικό και εγω που έχω στο συναγερμό του σπιτιού καρτα cosmote καθε 3 μηνες νταβατζιλικη 12 ευρώ

2 έγινε τώρα.

1 ώρα πριν, bill999r είπε

Υπάρχει αλλά δεν σου δίνει τίποτα το ουσιαστικο. Στην Q συγκεκριμένα περιλαμβάνει μόνο λεπτά προς Q/Wind

Στην Q που είμαι εγώ είχε 160 λ προς όλους με 4.9 ευρώ.

Μετά την αύξηση στην τιμή των καρτών η τιμή του ίδιου πακέτου πήγε στα 5.9 ώστε να αναγκάζεσαι να βάζεις κάθε μήνα κάρτα.

Οπότε όπως αναφέρεις η πιο τίμια επιλογή με λεπτά προς όλους, data κ sms αρχίζουν από τα 8.5 ευρώ.

Το θέμα είναι αν κ αυτοί απαιτούν κατάθεση ανά δίμηνο....

Στην Q τα 160' είναι με χρεωση ανά ΔΕΥΠΤΕΡΟΛΕΠΤΟ !!!!!

Δημοσ.
3 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

Στην Q τα 160' είναι με χρεωση ανά ΔΕΥΠΤΕΡΟΛΕΠΤΟ !!!!!

Ναι αυτό ισχύει κ συμφέρει πολύ.

4 ώρες πριν, natural_sgf είπε

Καλά αυτή η ιταλική πρόσφορα δεν υπάρχει....

Δημοσ.

χωρς να κανω παραθεσεις γιατι δεν υπαρχει λογος διαλογου θα απαντησω και εγω σε μερικα σχολια που απλα ενταξει τα γραφουν χωρις να σκεφτουν.

το οτι θα παρω 800 ευρω κινητο δεν σημαινει οτι θα πρεπει να ανεχομαι την ταδε εταιρεια να με αρμεγει ,χωρις λογο.Δεν μιλαω για τις αυξησεις της καρτας σε 12 κλπ αλλα το οτι σε 2 μηνες σου σβηνουν το υπολοιπο ειναι απλα απαραδεκτο και οποιος το δεχεται ειναι αξιος της μοιρας του.

Επισης μπορει το κινητο να μην ειναι ακριβως ειδος 1ης αναγκης σε επιπεδο νερο/φαγητο αλλα μην γελιομαστε ειναι MUST στην συγχρονη εποχη ,θεωρω ειναι το νουμερο 1 εργαλειο  .

ο κυριος που ειπε οτι στον κυκλο του εχει ατομα χωρις κινητο εαν μιλαει για ηλικιωμενους /ευπαθεις ομαδες ειμαστε οκ, αλλα για ατομα απο 60 και κατω ειναι απλα απαραδεκτο , μη βολικο .Δυσκολευουν την ζωη τους και τον γυρω τους χωρις λογο.

κατι τελευταιο ποιος ξερει να μας πει αυτη η bonline.gr που αναφερθηκε στην 9 σελιδα νομιζω και εχει την ιδια οψη με το wind.gr εαν ειναι legit site η phishing, γιατι τις προσφορες που εχει εκει δεν τις βρισκω στο αντιστοιχο wind.gr.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 ώρες πριν, Speculoos είπε

Το θέμα είναι βασικά πρακτικό, απάντησα στα προηγούμενα μηνύματα που λέγανε ότι μετά από 6-8-12 μήνες χάνεις το νούμερό σου αν δεν βάζεις κάρτα. Το σχόλιο για τη σιμ είχε να κάνει με το ότι μέχρι τώρα το χρησιμοποιούσα σε ένα κινητό sony ericsson του 2005 μόνο για κλήσεις και sms κυρίως όταν δεν ήθελα να παραγίνω άπληστος με τη δωρεάν σύνδεση που έχω από το εξωτερικό. Έπεσε στα χέρια μου ένα κινητό με dual sim που θα μπορώ να βάλω το ελληνικό μου νούμερο όταν έρθω διακοπές. Είναι κοροϊδία να σου ζητάνε 10€ για αλλαγή sim είτε το μεροκάματό σου είναι 2€ τη μέρα ή 200€ την ώρα.

Sorry δεν είχα καταλάβει ότι μιλάγαμε για την SIM card, απ'την άλλη βέβαια η κάρτα που έχεις λειτουργεί κανονικά, δεν σε ανάγκασαν να την αλλάξεις, οι δικές σου ανάγκες άλλαξαν και θα πρέπει να προσαρμοστείς σε αυτές. Αν αυτό σημαίνει αλλαγή κάρτας, δυστυχώς ναι είναι κοροϊδία, είχα μείνει στα 5€ που έκανε παλιότερα. 

Για το κομμάτι της κάρτας τώρα (ως μονάδες),  θα πρέπει να το δούμε σφαιρικά. Αξίζει να "δεσμεύεις" ένα νούμερο από τον πάροχο που χρησιμοποιείς ελάχιστα (άρα ο πάροχος κερδίζει ελάχιστα από σένα)? Και αν ναι, πόσο αξίζει για σένα. Η όλη έννοια του pay as you go μοντέλου, είναι ότι γενικά δεν έχεις κάποιο πάγιο κόστος, ΑΛΛΑ έχεις υψηλότερες χρεώσεις όταν όντως το χρησιμοποιείς σε σχέση πχ με μένα που είμαι με συμβόλαιο και με "επιβραβεύει" ο πάροχος με χαμηλότερες χρεώσεις επειδή έχει ένα στανταρ ποσό να λαμβάνει από μένα.

Άρα ο πάροχος, κάτι θα κερδίσει και απτους 2 μας. Αυτό προσπαθώ να εξηγήσω εδώ, ότι το παράλογο ήταν αυτό που συνέβαινε μέχρι τώρα που ήταν όλα ξέφραγκο αμπέλι. Έβαζες 5€ κάρτα και δεύσμευες το νούμερο για πάντα... 

Επεξ/σία από polaki
  • Like 2
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, aspirini είπε

κατι τελευταιο ποιος ξερει να μας πει αυτη η bonline.gr που αναφερθηκε στην 9 σελιδα νομιζω και εχει την ιδια οψη με το wind.gr εαν ειναι legit site η phishing, γιατι τις προσφορες που εχει εκει δεν τις βρισκω στο αντιστοιχο wind.gr.

Όπως λέω και σε προηγούμενη απάντηση, φαίνεται ότι είναι κάτι σαν resellers.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, polaki είπε

Η όλη έννοια του pay as you go μοντέλου, είναι ότι γενικά δεν έχεις κάποιο πάγιο κόστος, ΑΛΛΑ έχεις υψηλότερες χρεώσεις όταν όντως το χρησιμοποιείς σε σχέση πχ με μένα που είμαι με συμβόλαιο και με "επιβραβεύει" ο πάροχος με χαμηλότερες χρεώσεις επειδή έχει ένα στανταρ ποσό να λαμβάνει από μένα.

Απλά εδώ το ντόπιο καρτέλ έχει αποφασίσει να αρμεξει κ τους μεν και τους δε....

Εμένα η vodafone με επιβραβευε με 300 λεπτά ομιλίας προς όλους (3 λεπτές κλήσεις) 60 mb internet και μερικά sms αντί 15 ευρώ το μήνα για 4 χρόνια συμβολαίου και στη λήξη μου πρότεινε το ίδιο φανταστικό πακέτο στα 20 ευρώ γτ λέει ότι το αντίτιμο ήταν πολύ χαμηλό.

Κ όλα τα παραπάνω αφορούσαν συνδυαστικό πακέτο με σταθερό, ίντερνετ κ τηλεόραση για μια περίοδο.

""""Ελεύθερη αγορά"""" με νόμους καρτέλ.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, bill999r είπε

""""Ελεύθερη αγορά"""" με νόμους καρτέλ.

Ακριβώς, αλλά εδώ δεν "φταίνε" οι εταιρίες, αλλά το μηδενικό ελεγκτικό πλαίσιο που υπάρχει από ένα προπολλου διαλυμένο κράτος.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, polaki είπε

Ακριβώς, αλλά εδώ δεν "φταίνε" οι εταιρίες, αλλά το μηδενικό ελεγκτικό πλαίσιο που υπάρχει από ένα προπολλου διαλυμένο κράτος.

Το "προπολλού διαλυμένο κράτος" δεν μπορεί να είναι μέρος της λύσης γιατί πολύ απλά είναι βασικό μέρος του προβλήματος των πανάκριβων υπηρεσιών.

Το "προπολλού διαλυμένο κράτος" παίρνει τη "μερίδα του λέοντος" από τις εισπράξεις. Σε κάθε 10€ που δίνουμε παίρνει κάτι παραπάνω από 3€ προκαταβολή (24% ΦΠΑ, 12% Φόρος κιν. τηλεφωνίας) + το φόρο από τα κέρδη (και αυτό προκαταβολή το παίρνει). Άρα παίρνει προκαταβολικά το 1/3 και αφήνει στις εταιρείες με το υπόλοιπο 2/3 να καλύψουν μισθούς, έξοδα, επενδύσεις και να τους μείνει και ένα κέρδος. Σε αυτό το "συνεταιριλίκι" λοιπόν, αυτό που μπορεί να προσφέρει το "προπολλού διαλυμένο κράτος" είναι τα "πρόβατα προς σφαγή", εμάς δηλαδή. Και θα συνεχίσει να το προσφέρει και στο μέλλον.

Υπάρχει και άλλος λόγος που κάνει το "προπολλού διαλυμένο κράτος" να κλείνει τα μάτια και τα αυτιά στο καρτέλ και στις απανωτές αυξήσεις. Η Ελλάδα χρειάζεται τεράστιες επενδύσεις σε τηλεπικοινωνιακές υποδομές γιατί έχει μείνει πολύ πίσω σε σχέση με άλλες χώρες. Καθώς το "προπολλού διαλυμένο κράτος" δεν έχει ούτε 1€ να επενδύσει σε αυτές τις υποδομές, έχουν συμφωνήσει τις επενδύσεις να τις κάνουν οι εταιρείες (και θα τις πληρώσουν οι συνδρομητές μέσω των αυξήσεων).

Επίσης, λόγω στο ότι δεν φαίνεται να υπάρχει στο άμεσο μέλλον κάτι που να σταθεί απέναντι στο καρτέλ και στις ανατιμήσεις, προβλέπεται τα κακά μαντάτα και οι αυξήσεις να συνεχίσουν για πολύ καιρό. Ο καθένας πρέπει να βρει έξυπνος τρόπος για να περιορίσει τις επιπτώσεις.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, vasilk είπε

Το "προπολλού διαλυμένο κράτος" δεν μπορεί να είναι μέρος της λύσης γιατί πολύ απλά είναι βασικό μέρος του προβλήματος των πανάκριβων υπηρεσιών.

Το "προπολλού διαλυμένο κράτος" παίρνει τη "μερίδα του λέοντος" από τις εισπράξεις. Σε κάθε 10€ που δίνουμε παίρνει κάτι παραπάνω από 3€ προκαταβολή (24% ΦΠΑ, 12% Φόρος κιν. τηλεφωνίας) + το φόρο από τα κέρδη (και αυτό προκαταβολή το παίρνει). Άρα παίρνει προκαταβολικά το 1/3 και αφήνει στις εταιρείες με το υπόλοιπο 2/3 να καλύψουν μισθούς, έξοδα, επενδύσεις και να τους μείνει και ένα κέρδος. Σε αυτό το "συνεταιριλίκι" λοιπόν, αυτό που μπορεί να προσφέρει το "προπολλού διαλυμένο κράτος" είναι τα "πρόβατα προς σφαγή", εμάς δηλαδή. Και θα συνεχίσει να το προσφέρει και στο μέλλον.

Υπάρχει και άλλος λόγος που κάνει το "προπολλού διαλυμένο κράτος" να κλείνει τα μάτια και τα αυτιά στο καρτέλ και στις απανωτές αυξήσεις. Η Ελλάδα χρειάζεται τεράστιες επενδύσεις σε τηλεπικοινωνιακές υποδομές γιατί έχει μείνει πολύ πίσω σε σχέση με άλλες χώρες. Καθώς το "προπολλού διαλυμένο κράτος" δεν έχει ούτε 1€ να επενδύσει σε αυτές τις υποδομές, έχουν συμφωνήσει τις επενδύσεις να τις κάνουν οι εταιρείες (και θα τις πληρώσουν οι συνδρομητές μέσω των αυξήσεων).

Επίσης, λόγω στο ότι δεν φαίνεται να υπάρχει στο άμεσο μέλλον κάτι που να σταθεί απέναντι στο καρτέλ και στις ανατιμήσεις, προβλέπεται τα κακά μαντάτα και οι αυξήσεις να συνεχίσουν για πολύ καιρό. Ο καθένας πρέπει να βρει έξυπνος τρόπος για να περιορίσει τις επιπτώσεις.

Προσωπικά τα γνωρίζω αυτά, όπως επίσης το ότι επί χρόνια το ίδιο κράτος προτιμούσε να πληρώνει πρόστιμο στην ΕΕ επειδή εσκεμμένα δεν απελευθέρωνε την αγορά των τηλεπικοινωνιών για να μπει και άλλος παίκτης, ιδιώτης. Τα έσοδα από το μονοπώλιο του ΟΤΕ ήταν πολύ περισσότερα από τα πρόστιμα. Επίσης όταν η αγορά είναι τόσο μικρή (τί αγοραστική δύναμη να έχουν 10-12 εκατομμύρια?), πού να επενδύσει ο άλλος πάροχος και με ποιόν τρόπο. Αν βάλουμε και την ποικιλομορφία του εδάφους, άστα να πάνε. Είδαμε κάτι προσπάθειες τύπου Vivodi, ON Telecoms κλπ που πήγαν οι άνθρωποι να προσελκύσουν τη μάζα με σχετικά οικονομικά προγράμματα ενώ έμπαιναν ΜΕΣΑ!!! (Η Vivodi πιο πολλά πλήρωνε στον ΟΤΕ για το μίσθωμα του κυκλώματος της πρώτης 384kbps aDSL παρά το κέρδος της μεταπωλησης σε μας) και έκλεισαν γιατί δεν είχαν μπάρμπα στα υπουργεία να τη βγάζουν λάδι...

Δυστυχώς όμως ο κόσμος δεν (θέλει να) ξέρει πόσα από την κάρτα των 12€ πάει στον πάροχο και πόσα στο κράτος (δηλαδή στη μαύρη τρύπα).

Νομίζει λοιπόν ότι με μία ανανέωση 5€ το 6μηνο, θα μπορεί να δεσμεύει νούμερο για πάντα. Ακούει για τη Wind ότι χρωστάει τον πάτο της, και γκρινιάζει γιατί δεν υπάρχει κατάστημα κοντά του για να βάλει κάρτα.. ή για να πάει να πληρώσει λογαριασμό (λες και σε τράπεζα ή online δεν μπορεί, πάνε σε κατάστημα του παρόχου τα ΖΩΑ), γκρινιάζει γιατί για να απαντήσει η εξυπηρέτηση πελατών κάνει 30 λεπτά, γκρινιάζει για τα πάντα και γκρινιάζει τώρα και για τα 12 ευρώ.

Ε δε γίνεται ρε μάγκες. Καρτέλ ξε-καρτέλ, κάπως πρέπει να πληρωθούν όλα αυτά. Αλλά δυστυχώς το κοινό του insomnia έχει όση επαφή με το business είχε και ο Τσίπρας πριν αναλάβει κυβέρνηση.. που νόμιζαν ότι με κλανιές βάφεις αυγά. 

Επεξ/σία από polaki
  • Confused 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...