Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 550
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, natural_sgf είπε

JFC, 10 ευρώ κάτι που έπρεπε να σου δώσουν δωρεάν; Καρτέλ δε λες τιποτα...

Καλά με βλέπω ύστερα από 20+ χρόνια να χαιρετω το ελληνικό μου νουμερο, ήθελα να αλαξω και σιμ

Μια-δυο φορες το χρόνο έρχομαι Ελλάδα θα με βρίσκουν και θα τους βρίσκω με τα νούμερα του εξωτερικού  

Επεξ/σία από Speculoos
Δημοσ.
9 ώρες πριν, notist είπε

Επανέρχομαι στο θέμα που άνοιξα στις 14 Μαρτίου που βλέπω ότι καλά κρατεί. 

Εχθές αλλαγή κάρτας sim σε νέα nano sim από τα 5€ που είχε πήγε 10€ και αυτή. Αφορά τη Vodafone. Δεν ξέρω οι άλλοι πόσο την δίνουν. Φαντάζομαι το καρτέλ έχει εναρμονιστεί. 

7 ευρω πληρωσα πριν 3 μηνες περιπου για αλλαγη σιμ στη vodafone.Τωρα το πηγαν δεκα ευρω? ελεος.

• Like 1
Δημοσ.

Τους τιμώρησε η τεχνολογία what's up, messenger, Viber και γενικά τα κινητά αφής. Ι μεγαλύτερος εχθρός τους είναι το WiFi φυσικά. Δεν είναι όπως αρχές '00 που ήμουν 16 χρονών και αναγκαστικά πέρα από νέα τεχνολογία είχαμε όλοι και βάζαμε κάρτα σύνδεση στα Nokia μας. Τότε έκαναν πάρτυ με σαμπάνιες... Τώρα κοιτάνε μόλις τους χρειαστείς να σου πάρουν και λεφτά αμα περάσεις το κατώφλι του μαγαζιού τούς...

• Like 3
Δημοσ.
11 ώρες πριν, jimakris είπε

Παιδιά ηρεμήστε ! Ελεύθερη αγορά έχουμε και μιλάμε για είδος που δεν είναι 1ης ανάγκης (νερό, φως κλπ..) . Η μόνη δύναμη που έχουν οι καταναλωτές είναι να ΜΗΝ καταναλώνουν ορισμένα είδη . Και οι εταιρείες από την μεριά τους θα κοιτάξουν το συμφέρον τους κι όπου κάτσει η μπίλια ...

Το κινητό;Είδος πρώτης ανάγκης είναι πλέον,βασικά εδώ και χρόνια.Δου , τράπεζες κτλ κτλ απαιτούν τηλέφωνο.Η ίδια σου η δουλειά απαιτεί κινητό τηλέφωνο κ.α.

Επομένως - για να συμπληρώσω - είναι μια μορφή εκβιασμού το να απαιτεί να ανανεώσεις διαφορετικά χάνεις το υπόλοιπο σου σε ευρώ.Μιλαμε ξεκάθαρα για συνδρομή των 10ευρω πλέον το ελάχιστο καθώς όλα τα πακέτα χρόνου ομιλίας και δεδομένων που για τους περισσότερους αν όχι όλους είναι βασικό εργαλείο ακόμα και για τη δουλεια.Οπου η κοστολόγηση των δεδομένων έχει φτάσει στα ύψη.Εξωφρενικες τιμές εν έτει 2019.Αυτα τα λίγα.

Δημοσ.

Τσακώνεσται μεταξύ σας και χάνετε την ουσία. Το θέμα δεν είναι αν θα παίρνει ο περιπτεράς προμήθεια 0.50 η 0.80 και αν θα κόβει απόδειξη για τα χρήματα αυτά. Γίνονται πολύ χειρότερα στις μέρες μας και εμείς κοιτάμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος. Το κράτος δεν θα γλυτώσει με πενταροδεκαρες. Φοροδιαφυγή υπάρχει τεράστια αλλού αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Από την στιγμή που υπάρχει εναλλακτική οδός για να γλυτώσεις την προμήθεια it's OK. Το θέμα είναι οι τρελές αυξήσεις που γίνονται και τα πακέτα που έχουν ξεπεράσει πλέον και τα 12 ευρώ. Κάθε 2 μήνες κάρτα και μετά σου τρώνε τα χρήματα είναι κλεψιά κανονική και με τις ευλογίες του κράτους. Θα πει κάποιος οι εταιρίες δεν είναι φιλανθρωπικα ιδρύματα. Αν θέλουν όμως συμβόλαια γιατί δεν ρίχνουν τις τιμές εκεί? Κέρδος οι εταιρίες έχουν τεράστιο στα λεπτά και sms τα οποία δεν επιβαρύνουν το δίκτυο. Το ίντερνετ είναι ένα θέμα. Πλέον όμως αφού και οι 3 παροχοι κινητής έχουν και σταθερή που και εκεί παίζουν παιχνίδια δεν μπορεί να μπαίνουν μέσα. Λεφτά για λ διαφημίσεις και βλακώδες καμπάνιες έχουν και πετάνε όμως. Εδώ το πιο απλό πράγμα το sms το οποίο δεν κοστίζει απόλυτος τίποτα στις εταιρείες το κοστολογουν 0.25€!!! Πραγματικά όταν στο εξωτερικό τα δίνουν εντελώς απεριόριστα γιατί πλέον δεν χρησιμεύουν και δεν επιβαρύνουν το δίκτυο με τις νέες τεχνολογίες 4g κτλ εδω το χτυπάμε με 25λεπτα! 

• Like 2
Δημοσ.

το έχω πει και άλλες φορές και μαζί με εμένα αρκετοί. θα το ξαναπώ.

είμαστε τόσο κακομοίρηδες που ενώ μας κλέβουν από χίλιες μεριές καθόμαστε και τα βάζουμε με τον περιπτερά που θα μας χρεώσει 50λεπτά. Κάτι που μπορεί να αποφευχθεί κιόλας. Αν είναι δυνατόν, εν έτη 2019 ποιος αγοράζει κάρτα από περίπτερο. Αν κάνεις online την ανανέωση παίρνεις και δώρα συνήθως. Οπότε εγώ το βλέπω σαν "φόρο βλακείας".

Είσαι άσχετος; πλήρωσε επιπλέον.

• Like 6
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Speculoos είπε

Καλά με βλέπω ύστερα από 20+ χρόνια να χαιρετω το ελληνικό μου νουμερο, ήθελα να αλαξω και σιμ

Μια-δυο φορες το χρόνο έρχομαι Ελλάδα θα με βρίσκουν και θα τους βρίσκω με τα νούμερα του εξωτερικού  

Αν θες και καλά ελληνικό νούμερο αγόρασε ένα voip νούμερο με 1 ευρώ/ μήνα να το έχεις να σε παίρνουν εκεί άμα είναι.

Δημοσ.

Και το κερασάκι στην τούρτα πέρα από την 1) Κατάργηση των 5€ και σύντομα κατάργηση των 10€

2) Την μείωση του χρόνου ανανέωσης από 6 μήνες σε 3-2 και σύντομα σε μήνα 

3) Την κλοπή των χρημάτων καβα σε περίπτωση μη ανανέωσης 

4) Την προμήθεια στα περίπτερα ψιλικατζίδικα 

Αλλάζουν και τα προγράμματα καρτοκινητής.

Στην τελευταία ανανέωση από τα 4,5€ πήγαμε στα 6€ συν τους φόρους βέβαια. Φυσικά το τρίλεπτο παραμένει. Εδώ η αλλαγή :

• Το πακέτο που προσφέρει 450’ λεπτά ομιλίας προς όλα τα εθνικά δίκτυα κινητής και σταθερής για 30 μέρες με χρέωση 4,5€, θα προσφέρει πλέον 300’ λεπτά ομιλίας προς όλα τα εθνικά δίκτυα κινητής και σταθερής, 300 λεπτά προς συνδρομητές Vodafone και 30 sms προς όλα τα εθνικά δίκτυα με χρέωση 6€. Το πακέτο ενεργοποιείται αυτόματα με ανανέωση από 10€ και πάνω.
  • Υ.Γ. Εγώ τώρα όταν καλώ κάποιον θα τον ρωτάω αν είναι Vodafone η όχι για να ξέρω από που θα αφαιρεί χαχαχα.
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Γιαούρτι είπε

είμαστε τόσο κακομοίρηδες που ενώ μας κλέβουν από χίλιες μεριές καθόμαστε και τα βάζουμε με τον περιπτερά που θα μας χρεώσει 50λεπτά. Κάτι που μπορεί να αποφευχθεί κιόλας. Αν είναι δυνατόν, εν έτη 2019 ποιος αγοράζει κάρτα από περίπτερο. Αν κάνεις online την ανανέωση παίρνεις και δώρα συνήθως. Οπότε εγώ το βλέπω σαν "φόρο βλακείας".

Συμφωνω αλλα με μια μικρη ενσταση. Δεν παιζουνε ολοι τα κινητα και την τεχνολογια γενικοτερα, στα δαχτυλα. Υπαρχουν πολλοι ηλικιωμενοι και δεν εννοω 80+ αλλα ανθρωποι 60+ οπως οι δικοι μου που δεν εχουνε μεγαλωσει με τετοια και δεν σκαμπαζουνε. Με το ζορι βαζουνε μια καρτα για να παιρνουν τηλεφωνο. Πχ η μανα μου μεχρι πριν απο 5-6 χρονια δεν ειχε κινητο και το θεωρω αθλο που σημερα μπορει και βαζει μονη της καρτα κλπ

Επισης για να σε προλαβω δεν εχουν ολοι απο αυτους καποιον ανθρωπο για να τους βαλει καρτα ονλαιν ενα γιο μια κορη ή στην τελικη δεν θελουν να πρηζουν κοσμο καθε μηνα για να τους ανανεωσουν τον χρονο ομιλιας.

Και αυτοι οι ανθρωποι ειναι πολλοι πιστεψε με. Απλα επειδη η γενια μας το κατεχει με ολα αυτα πολλες φορες δεν μας παει στο μυαλο οτι υπαρχει και γκρουπ ατομων που δεν σκαμπαζει απο τετοια. Σαν παραδειγμα θα σου πω μονο πως καποια call centers του κωλου που πουλανε συνδεσεις κλπ στοχευουν αυτο το γκρουπ ατομων γτ στηριζονται στα παππουδια για να τους πουλησουνε συνδεσεις και λοιπες υπηρεσιες.

Επεξ/σία από nikos121
  • Like 4
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Γιαούρτι είπε

Μιλάς στην καρδιά μου. Ακριβώς έτσι είναι. 

Φυσικά αν αυτοί οι ίδιοι πήγαιναν σε περιπτερά και τους έλεγε ΔΕΝ ασχολούμαι με κάρτες κινητής θα ξενέρωναν...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο τοπικό π@τσοτε /@λβανος δε μπορούσες να κάνεις τίποτα αν δε καθάριζαν 3 ουρές με τις κάρτες και τα ξυστά . Και φωνές επεισόδια και δράματα γιατί τόσο πως μπαίνει που μπαίνει κτλ . Έλεος ας τους βάλουν ένα απλό πρόγραμμα . freak-freak out παίζουν διαφήμιση :P

Επεξ/σία από Mhlogiatros
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, nikos121 είπε

Συμφωνω αλλα με μια μικρη ενσταση. Δεν παιζουνε ολοι τα κινητα και την τεχνολογια γενικοτερα, στα δαχτυλα. Υπαρχουν πολλοι ηλικιωμενοι και δεν εννοω 80+ αλλα ανθρωποι 60+ οπως οι δικοι μου που δεν εχουνε μεγαλωσει με τετοια και δεν σκαμπαζουνε. Με το ζορι βαζουνε μια καρτα για να παιρνουν τηλεφωνο. Πχ η μανα μου μεχρι πριν απο 5-6 χρονια δεν ειχε κινητο και το θεωρω αθλο που σημερα μπορει και βαζει μονη της καρτα κλπ

Επισης για να σε προλαβω δεν εχουν ολοι απο αυτους καποιον ανθρωπο για να τους βαλει καρτα ονλαιν ενα γιο μια κορη ή στην τελικη δεν θελουν να πρηζουν κοσμο καθε μηνα για να τους ανανεωσουν τον χρονο ομιλιας.

Και αυτοι οι ανθρωποι ειναι πολλοι πιστεψε με. Απλα επειδη η γενια μας το κατεχει με ολα αυτα πολλες φορες δεν μας παει στο μυαλο οτι υπαρχει και γκρουπ ατομων που δεν σκαμπαζει απο τετοια. Σαν παραδειγμα θα σου πω μονο πως καποια call centers του κωλου που πουλανε συνδεσεις κλπ στοχευουν αυτο το γκρουπ ατομων γτ στηριζονται στα παππουδια για να τους πουλησουνε συνδεσεις και λοιπες υπηρεσιες.

Επειδή λοιπόν η τεχνολογία θέλει και επιδέξιους "κώλους", αν δεν τον έχεις πλήρωσε 0.50€ παραπάνω σε έναν περιπτερά για να σε εξυπηρετήσει. Δεν λέμε κάτι διαφορετικό. Το απολύτως αυτονόητο λέμε. Ο περιπτεράς ΔΕΝ βγάζει κέρδος από αυτό, τί δεν καταλαβαίνετε πια? Δηλαδή για το θεό πια, αν σε σταμάταγε κάθε 10 λεπτά ένας στο δρόμο απλά και μόνο επειδή είσαι νέος και σκαμπάζεις και σου έλεγε πάρε 10€ και βάλε μου μονάδες θα το έκανες? Για όλους? Ο περιπτεράς ΓΙΑΤΙ να το κάνει αφού ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μα ΔΕΝ είναι ανάγκη να πάρεις από περίπτερο κάρτα ανανέωσης, μια χαρά μπορείς να την πάρεις χωρίς προμήθεια από s/m...

Αλλά όχι, έχουμε μάθει να τα ψωνίζουμε όλα από το περίπτερο... Και μετά να κάνουμε φασαρία για τα 80 λεπτά προμήθεια στα 12€ της κάρτας, για τα υπόλοιπα είδη που μας τα χρεώνουν 2-3 φορές πάνω δεν τρέχει τπτ... 

Επεξ/σία από Joshua21
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, polaki είπε

Επειδή λοιπόν η τεχνολογία θέλει και επιδέξιους "κώλους", αν δεν τον έχεις πλήρωσε 0.50€ παραπάνω σε έναν περιπτερά για να σε εξυπηρετήσει. Δεν λέμε κάτι διαφορετικό. Το απολύτως αυτονόητο λέμε. Ο περιπτεράς ΔΕΝ βγάζει κέρδος από αυτό, τί δεν καταλαβαίνετε πια? Δηλαδή για το θεό πια, αν σε σταμάταγε κάθε 10 λεπτά ένας στο δρόμο απλά και μόνο επειδή είσαι νέος και σκαμπάζεις και σου έλεγε πάρε 10€ και βάλε μου μονάδες θα το έκανες? Για όλους? Ο περιπτεράς ΓΙΑΤΙ να το κάνει αφού ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ?

Προσωπικα δεν με σταματανε. Ουτε καποιον απο τον περιγυρο μου εχω ακουσει να τον σταματησουνε. Αλλα ναι αν με σταματησει καποιος ηλικιωμενος με "επιδεξιο κωλο" οπως ειπες να του βαλω μια καρτα θα του την βαλω. Οπως θα εκανα και αλλα πραγματα για καποιον ηλικιωμενο. Αν δεν μπορει ο περιπτερας να βαλει την καρτα σε καποιον δεν πειραζει θα μπορεσει ο επομενος... Θα μπορεσει ομως και για το αναψυκτικο, τα χαρτομαντηλα, τον αναπτηρα και ολα τα υπολοιπα...

Εσενα αν σου ζητησει καμια ηλικιωμενη να της βαλεις καρτα παρτης προμηθεια 50 σεντς. Αν σου πει να την περασεις και απεναντι στο δρομο ζητα 60 σεντς. Αλλα ενταξει μην το κανεις για όλους οπως εγραψες. Μην το παραχεσουμε με τα γεροντια. Γιατι φανταζομαι αλλωστε ειναι και δεκαδες οσοι σου το ζητανε καθε μερα.

Επεξ/σία από nikos121
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...