Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, fastnq2 είπε

με την ιδια λογικη που ειπες εσυ παραπανω να βαζουμε καρτα ονλαιν,αν δεν τον συμφερει τον ψιλικατζη ας μην πουλαει καρτες.Δεν ειναι και απιθανο,το χω δει σε πολλους.Δηλαδη αν ο μεσαζοντας του γαλατος ανεβασει την προμηθεια του 30% αποκλειστικα για τα περιπτερα(οπως εγινε και με τις καρτες και τις εταιριες κινητης) θα πουλαει ενα λιτρο γαλα 2.50 ευρω?

συμφωνω :

Σύμφωνα με πρόσφατη τροποποίηση του άρθρου 4γ του ν.2251/1994 για την προστασία των καταναλωτών, απαγορεύεται η επιβολή από τους προμηθευτές οποιασδήποτε επιβάρυνσης στον καταναλωτή για τη χρήση μέσων πληρωμής (όπως πιστωτική/χρεωστική κάρτα) και υπενθυμίζεται ότι σχετική απαγόρευση είχε ήδη προβλεφθεί με το άρθρο 49 (3) του ν. 3862/2010 για τις υπηρεσίες πληρωμών στην εσωτερική αγορά (113 Α΄).

Για αυτο το λογο ο συλλογος τους υποστηριζει οτι το κανει για την μειωση της προμηθειας που παιρνουν απο τις εταιριες και δεν αναφερει καν την λεξη pos στις ανακοινωσεις του.Πως γινεται ομως αυτο να εγινε ακριβως πανω στην υποχρεωτικη τοποθετηση pos ?Επισης τα 0.8 που ζητανε εξτρα.τα οποια ειναι 8% κερδος(συν το 1% της εταιριας) σε μια καρτα 10 ευρω,υπερβαινουν κατα πολυ ακομα και το μεγαλυτερο ποσοστο που επαιρναν ποτε απο τις εταιριες κινητης το οποιο ηταν κατι λιγοτερο απο  5%(τωρα υποστηριζουν πως ειναι γυρω στο 1% πλεον).Με λιγα λογια οι καρτες τωρα ειναι πολυ πιο κερδοφορες απο οτι ηταν ακομα και στο πικ τους!

Τους δικαιολογω εν μερει γιατι ξαναλεω οτι τους τρωει το pos 2-3%,και παρολο που ειναι παρανομο φαινεται οτι το καλυπτει ο καταναλωτης και αυτο.

να σου πω για να μαθεις, καποτε στα 10 ευρω το 1.5 ηταν δικο μου. Τωρα ειναι τα 0.15 Ηρθε και το ΠΟΣ και ειπαμε πια δεν παει αλλο, βαζουμε ενα καπελα οπως και να πληρωσεις και τελος. Αν δε θες βαλε απο ιντερνετ.

• Like 1
  • Απαντ. 550
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, sezebo είπε

να σου πω για να μαθεις, καποτε στα 10 ευρω το 1.5 ηταν δικο μου. Τωρα ειναι τα 0.15 Ηρθε και το ΠΟΣ και ειπαμε πια δεν παει αλλο, βαζουμε ενα καπελα οπως και να πληρωσεις και τελος. Αν δε θες βαλε απο ιντερνετ.

πανε αυτες οι εποχες φιλε,πλεον τα περιπτερα και τα ψιλικατζιδικα πουλανε καρτες τσιγαρα και εφημεριδες για μοστρα,ωστε να παρεις κατι ακομα με μεγαλο ποσοστο κερδους.1.5 ευρω κερδος απο καρτα δεν θα πρεπε να βγαζει ουτε το περιπτερο εξω απο το λουβρο.

Αυτο σου λεω παραπανω,γιατι δεν βαλατε 1.35 καπελο να βγαζετε τα ιδια με πριν?Δεν λειτουργει ετσι αυθαιρετα η αγορα.

Επεξ/σία από fastnq2
  • Like 1
Δημοσ.

Τουλάχιστον κάποιοι που θέλουν καπέλο στην κάρτα 80 λεπτά να βάλουν και μία πινακίδα στην πρόσοψη του περιπτέρου να ενημερώνεται ο πελάτης όπως λέει ο Νόμος και όχι στα μουλωχτά.

Εκεί να δούμε πόσους πελάτες θα πιάσουν.Και μαζί με την κάρτα θα χάσουν πολλά πράγματα όπως η χτεσινή δική μου που εκτός από την κάρτα την οποία έδωσα πίσω πήρε άλλα 6 ευρώ φυσικά μαύρα και αυτά για ένα ψεύτικο παιχνιδάκι του παιδιού ευτελούς αξίας το οποίο στο jumbo κάνει 2 ευρώ.

Ο πελάτης φίλε που θέλεις να του βάλεις καπέλο να ξέρεις εκδικείται.Και εκδικείται σκληρά όταν εσύ από 20 κάρτες που θα δώσεις π.χ. την ημέρα  έτσι για την πλάκα θέλεις να κερδίσεις 20 ευρώ και ο άλλος τρέχει σαν τον αείμνηστο Βέγγο να πάρει 15.Σκεφτείτε το πιο λογικά γιατί όποιος θέλει τα πολλά χάνει και τα λίγα.

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.

@fastnq2

Όσο συνεχίζεις να απαντάς, τόσο επιβεβαιώνεις την ημιμάθεια σου.

39 λεπτά πριν, fastnq2 είπε

Για αυτο το λογο ο συλλογος τους υποστηριζει οτι το κανει για την μειωση της προμηθειας που παιρνουν απο τις εταιριες και δεν αναφερει καν την λεξη pos στις ανακοινωσεις του.

Ο σύλλογος τους δεν "κάνει" απολύτως τίποτα, απλά ενημερώνει πως η έξτρα προμήθεια στις κάρτες κινητής τηλεφωνίας είναι απολύτως νόμιμη μια και το είδος αυτό ΔΕΝ υπόκειται σε διατίμηση. Είναι στην κρίση του κάθε λιανοπωλητή το αν και πόση έξτρα προμήθεια θα βάλει στις κάρτες που πουλάει, όπως ήταν πάντα άλλωστε.

47 λεπτά πριν, fastnq2 είπε

Πως γινεται ομως αυτο να εγινε ακριβως πανω στην υποχρεωτικη τοποθετηση pos ?

Δεν έχω προσέξει κάτι τέτοιο, αντιθέτως παρατηρώ ότι μερικοί έχουν ήδη βάλει έξτρα προμήθεια εδώ και σχεδόν δυο χρόνια, ενώ μερικοί άλλοι ακόμα και σήμερα δεν έχουν βάλει.

50 λεπτά πριν, fastnq2 είπε

Επισης τα 0.8 που ζητανε εξτρα.τα οποια ειναι 8% κερδος(συν το 1% της εταιριας) σε μια καρτα 10 ευρω,υπερβαινουν κατα πολυ ακομα και το μεγαλυτερο ποσοστο που επαιρναν ποτε απο τις εταιριες κινητης το οποιο ηταν κατι λιγοτερο απο  5%(τωρα υποστηριζουν πως ειναι γυρω στο 1% πλεον).Με λιγα λογια οι καρτες τωρα ειναι πολυ πιο κερδοφορες απο οτι ηταν ακομα και στο πικ τους!

Κυριολεκτικά ότι ναναι...

Πρώτα από όλα τα 0,8 που ζητάνε έξτρα είναι έξτρα χρέωση, όχι κέρδος, επίσης τα ζητάνε για τις κάρτες των 12€ και όχι των 10 (πάνε αυτές).

6,67% είναι η έξτρα χρέωση, αν αφαιρέσεις το ΦΠΑ τότε το κέρδος που μένει περιορίζεται στο 5,38%, και μαζί με το 1% συνολικά είναι κάτω από 6,5%

Κάποτε το κέρδος από τις εταιρείες (το οποίο ήταν καθαρό) ξεπερνούσε το 10%, σε μερικές περιπτώσεις ακουμπούσε και το 15%...

Με βάση τα παραπάνω, ο περιπτεράς σήμερα - ακόμα και όταν βάζει καπέλο 80 λεπτά - κερδίζει αρκετά λιγότερα από όσα κέρδιζε κάποτε.

1 ώρα πριν, fastnq2 είπε

Τους δικαιολογω εν μερει γιατι ξαναλεω οτι τους τρωει το pos 2-3%,και παρολο που ειναι παρανομο φαινεται οτι το καλυπτει ο καταναλωτης και αυτο.

Πρέπει να είσαι ο μοναδικός Έλληνας που πιστεύει ότι η προμήθειες των τραπεζών για πληρωμές μέσω pos είναι παράνομες...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

@fastnq2

Όσο συνεχίζεις να απαντάς, τόσο επιβεβαιώνεις την ημιμάθεια σου.

Ο σύλλογος τους δεν "κάνει" απολύτως τίποτα, απλά ενημερώνει πως η έξτρα προμήθεια στις κάρτες κινητής τηλεφωνίας είναι απολύτως νόμιμη μια και το είδος αυτό ΔΕΝ υπόκειται σε διατίμηση. Είναι στην κρίση του κάθε λιανοπωλητή το αν και πόση έξτρα προμήθεια θα βάλει στις κάρτες που πουλάει, όπως ήταν πάντα άλλωστε.

Δεν έχω προσέξει κάτι τέτοιο, αντιθέτως παρατηρώ ότι μερικοί έχουν ήδη βάλει έξτρα προμήθεια εδώ και σχεδόν δυο χρόνια, ενώ μερικοί άλλοι ακόμα και σήμερα δεν έχουν βάλει.

Κυριολεκτικά ότι ναναι...

Πρώτα από όλα τα 0,8 που ζητάνε έξτρα είναι έξτρα χρέωση, όχι κέρδος, επίσης τα ζητάνε για τις κάρτες των 12€ και όχι των 10 (πάνε αυτές).

6,67% είναι η έξτρα χρέωση, αν αφαιρέσεις το ΦΠΑ τότε το κέρδος που μένει περιορίζεται στο 5,38%, και μαζί με το 1% συνολικά είναι κάτω από 6,5%

Κάποτε το κέρδος από τις εταιρείες (το οποίο ήταν καθαρό) ξεπερνούσε το 10%, σε μερικές περιπτώσεις ακουμπούσε και το 15%...

Με βάση τα παραπάνω, ο περιπτεράς σήμερα - ακόμα και όταν βάζει καπέλο 80 λεπτά - κερδίζει αρκετά λιγότερα από όσα κέρδιζε κάποτε.

Πρέπει να είσαι ο μοναδικός Έλληνας που πιστεύει ότι η προμήθειες των τραπεζών για πληρωμές μέσω pos είναι παράνομες...

Ειναι η τελευταια απαντηση μου σε εσενα,γιατι το μονο που κανεις ειναι να παιζεις με τις λεξεις.Στο τελευταιο που γραφω,εκ παραδρομης το νοημα που βγαινει οτι ειναι παρανομη η χρεωση απο τα pos αλλα εννοω το εξτρα που βαζουν οι περιπτεραδες με την προφαση οτι ειναι για την μειωση των ποσοστων που παιρνουν απο τις εταιριες κινητες,πραγμα που συνοψιζει και την συνολικη μου αποψη για το εξτρα 0.5-0.80 που δινουμε.

Επισης το 15 % το εβγαλες απο τον...μυαλο σου η βασιζεσαι στον.....sezebo?Γιατι προεδρος τοπικου συλλογου περιπτεραδων ειπε οτι ηταν 4 με 4.5%.Αμα δεν μπορεσεις να το βρεις με απλο γκουγκλαρισμα να στο στειλω,ειναι ο κυριος Γιωργος Τσινακης.Να αφαιρεσω το φπα?Σε ποιον κοσμο ζεις?Δεν εχω δει ποτε προσωπικα περιπτερα να κοβει αποδειξη για το εξτρα 80λεπτο(ειναι αυτο που λεμε 80 λεπτα ανα καρτα προ φορων,αρα 80 λεπτα καθαρα),αλλα ακομα και να κοψει ΚΑΙ ΠΑΛΙ το κερδος παραμενει μεγαλυτερο απο πριν την μειωση του ποσοστου του κερδους απο τις εταιριες κινητης.

Συνεχισε να ασχολεισαι με λεπτομερειες οπως οτι η καρτα δεν κανει 10 αλλα.....12 ευρω και ασε την μεγαλη εικονα για αυτους που μας διαβαζουν.Επισης παρακαλω μην σταθεις στο οτι εγω προσωπικα δεν εχω δει καποιον να κοβει αποδειξη για το καπελο,απαντησα και για το ενδεχομενο το 100% των περιπτεραδων στο πανελληνιο να ειναι νομιμοφρονες.Καλη σου συνεχεια.

Επεξ/σία από fastnq2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, fastnq2 είπε

Ειναι η τελευταια απαντηση μου σε εσενα,γιατι το μονο που κανεις ειναι να παιζεις με τις λεξεις.Στο τελευταιο που γραφω,εκ παραδρομης το νοημα που βγαινει οτι ειναι παρανομη η χρεωση απο τα pos αλλα εννοω το εξτρα που βαζουν οι περιπτεραδες με την προφαση οτι ειναι για την μειωση των ποσοστων που παιρνουν απο τις εταιριες κινητες,πραγμα που συνοψιζει και την συνολικη μου αποψη για το εξτρα 0.5-0.80 που δινουμε.

Επισης το 15 % το εβγαλες απο τον...μυαλο σου η βασιζεσαι στον.....sezebo?Γιατι προεδρος τοπικου συλλογου περιπτεραδων ειπε οτι ηταν 4 με 4.5%.Αμα δεν μπορεσεις να το βρεις με απλο γκουγκλαρισμα να στο στειλω,ειναι ο κυριος Γιωργος Τσινακης.Να αφαιρεσω το φπα?Σε ποιον κοσμο ζεις?Δεν εχω δει ποτε προσωπικα περιπτερα να κοβει αποδειξη για το εξτρα 80λεπτο(ειναι αυτο που λεμε 80 λεπτα ανα καρτα προ φορων,αρα 80 λεπτα καθαρα),αλλα ακομα και να κοψει ΚΑΙ ΠΑΛΙ το κερδος παραμενει μεγαλυτερο απο πριν την μειωση του ποσοστου του κερδους απο τις εταιριες κινητης.

Συνεχισε να ασχολεισαι με λεπτομερειες οπως οτι η καρτα δεν κανει 10 αλλα.....12 ευρω και ασε την μεγαλη εικονα για αυτους που μας διαβαζουν.Επισης παρακαλω μην σταθεις στο οτι εγω προσωπικα δεν εχω δει καποιον να κοβει αποδειξη για το καπελο,απαντησα και για το ενδεχομενο το 100% των περιπτεραδων στο πανελληνιο να ειναι νομιμοφρονες.Καλη σου συνεχεια.

Είναι η τελευταία απάντηση σου σε μένα επειδή παίζω με τις λέξεις, και όχι επειδή σε ταπώνω ότι και να γράφεις?

Επίσης εγώ είμαι αυτός που ασχολείται με λεπτομέρειες επειδή κάνω υπολογισμούς με βάση το υπαρκτό 12€, και όχι εσύ που κάνεις υπολογισμούς με βάση το ανύπαρκτο 10€?

Επίσης θα στέκομαι όπου θέλω, και όχι όπου θα ήθελες εσύ.

Και τέλος οι δηλώσεις των προέδρων τοπικών συλλόγων - σε αντίθεση με σένα που τις θεωρείς ευαγγέλιο - μου είναι αδιάφορες.

Δημοσ.
Στις 14/3/2019 στις 12:42 ΜΜ, bjj-p είπε

ρε παιδες με τις καρτες σιμ που υπαρχουν σε διαφορους συναγερμους, gps και λοιπα εργαλεια για μια ωρα αναγκης τι θα γινει;

το κατανοω να κανεις μια ανανεωση το χρονο ωστε να τα διατηρεις... αλλα ετσι που καταντησαν πρεπει να πληρωνεις 2-3 συμβολαια για να σου δινει τη δυναντοτητα να κανεις ενα τηλ και ενα μηνυμα σε ωρα αναγκης.

Πάρε planetsim για συναγερμό και gps  tracker

Δημοσ.

10€ η ελάχιστη χρέωση για ανανέωση χρόνου ομιλίας μέσα από την εφαρμογή ή on-line και 12€ η ελάχιστη χρέωση αν πας σε φυσικό κατάστημα (WIND)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αραγε εχει κανενας απλος καταναλωτης απευθυνθει στην ΕΕΤΤ η στο Υπουργειο Αναπτυξης (η οπου τελος παντων μπορει καποιος) για το θεμα της αλματωδους αυξησης του κοστους της καρτοκινητης τα τελευταια χρονια ; Για το φαγωμα της καβας που εχεις μεσα αν δεν ανανεωσεις καθε 2 μηνο ;

Γραπτως εννοω.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Μια ψυχη που εργαζεται στην Vodafone μου σφυριξε οτι μεχρι τελος του ετους οι καρτες ανανεωσης θα φτασουν το μινιμουμ 18ε.. εχετε ακουσει κατι τετοιο; 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Tsakalos! είπε

Μια ψυχη που εργαζεται στην Vodafone μου σφυριξε οτι μεχρι τελος του ετους οι καρτες ανανεωσης θα φτασουν το μινιμουμ 18ε.. εχετε ακουσει κατι τετοιο; 

Πολύ πιθανόν !

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Πολύ πιθανόν !

Δεν παίζει. Τι 18 είπαμε. 12 ναι όχι 18 όμως. Κάθε μήνα 18 είναι τρελά λεφτά για την Ελλάδα του 2019 για κάρτα. Πρακτικά συμβόλαιο. Εκτός αν θέλουν να πάμε όλοι σε voip η κάρτα από εξωτερικό και να χάσουν κάτι εκατομμύρια από τις μαλακιες τους. 

Δημοσ.

Ώρες ώρες σκέφτομαι να το κόψω το κινητό. Έχε χάρη που έχω ibank εκεί. Αλλιώς... Messenger υπάρχει. Σταθερό υπάρχει για δουλειές κτλπ

Άρχισαν να μου την δίνουν οι πρακτικές τους...

• Like 1
Δημοσ.

εχω ενα καρτοκινητο cu και δεν θελω να χασω το νουμερο. γνωριζει κανεις καθε ποτε πρεπει να βαζω καρτα?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...