Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

@papoys1 τα 80 λεπτά καπέλο στις κάρτες είναι επίσημο, δεν είναι πατέντα του εκάστοτε περίπτερου. Ήταν απόφαση των περιπτεράδων με τις εταιρίες κινητής. 

Δεν την κρατάνε όλοι όμως την προμήθεια, είναι επιλογή του καθένα αν θα τα πάρει.

• Like 1
  • Απαντ. 550
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, theoritikos είπε

@papoys1 τα 80 λεπτά καπέλο στις κάρτες είναι επίσημο, δεν είναι πατέντα του εκάστοτε περίπτερου. Ήταν απόφαση των περιπτεράδων με τις εταιρίες κινητής. 

Δεν την κρατάνε όλοι όμως την προμήθεια, είναι επιλογή του καθένα αν θα τα πάρει.

οταν λες επισημο?περασε με καποιον νομο/φεκ?

Δημοσ.

Γιατι οταν ανεβαζει το βενζιναδικο την τιμη βγαζει ΦΕΚ???? Η τωρα με τα πιτογυρα..............

• Like 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, sezebo είπε

φιλαρακι, στα 12 ευρω ο ψιλικατζης βγαζει 0.10 ευρω πλεον. Καλα κανουν και βαζουν καπελο αλλιως θα το κλεισουν. Αν δε σαρεσει να βαζεις απο ιντερνετ. Το θεμα δεν εχει να κανει με την καρτα και τα ΠΟΣ, εχει να κανει με το νεο πολυ μικρο επιπεδο κερδους.

φιλε μου καλε μου φιλε,η ημιμαθεια ειναι χειροτερη της αμαθειας.Ολο αυτο το πραγμα με το καπελο του 0.50 ευρω(εδω το βλεπω οτι το ανεβασαν στο 0.80) ειχε γινει γιατι τα pos κρατανε προμηθεια 2-3% στις αγορες με καρτα,και ετσι οχι μονο χανεται το περιθωριο κερδους στον περιπτερα απο την πωληση μιας καρτας,αλλα μπαινει και μεσα με καθε καρτα που πουλαει.Με μετρητα δεν ισχυει αυτο ομως,για αυτο και ο φιλος εκανε θεμα.

Φυσικα και θα βαζουμε καρτα ονλαιν,αλλα ο μονος που χανει ειναι ο περιπτερας και οχι ο πελατης,ο οποιος θα αγορασει την κοκα κολα 80 λεπτα απο το σουπερ μαρκετ και οχι 1.80 απο το περιπτερο του.

• Like 2
Δημοσ.

Ρε με έχουν ζαλίσει τα @@ στα τηλέφωνα να αλλάξω το καρτοκινητο σε καρτοσυμβολαιο. Κοσμοτε είμαι. Μόλις τους λέω ότι βάζω 10 € μεσω της εφαρμογής μου λένε από βδομάδα αλλάζει και εκεί και πάει 12. Έχει βγει κάποια ανακοίνωση - ενημέρωση ή τον επόμενο να τον στολίσω; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, mylo είπε

Ρε με έχουν ζαλίσει τα @@ στα τηλέφωνα να αλλάξω το καρτοκινητο σε καρτοσυμβολαιο. Κοσμοτε είμαι. Μόλις τους λέω ότι βάζω 10 € μεσω της εφαρμογής μου λένε από βδομάδα αλλάζει και εκεί και πάει 12. Έχει βγει κάποια ανακοίνωση - ενημέρωση ή τον επόμενο να τον στολίσω; 

απο βδομαδα; εχει ηδη γινει μερες αυτο

Επεξ/σία από kr0m
Δημοσ.
Μόλις τώρα, kr0m είπε

απο βδομαδα; εχει ηδη γινει μερες αυτο

Ποιο έχει γίνει ρε συ; την Παρασκευή έβαλα 10€ μεσω της εφαρμογής. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, mylo είπε

Ποιο έχει γίνει ρε συ; την Παρασκευή έβαλα 10€ μεσω της εφαρμογής. 

λαθος μου, εννοουσα στα καταστηματα, δεν ξερω τι παιζει στην εφαρμογη

• Like 1
Δημοσ.

Προς το παρών η ελάχιστη ανανέωση σε καρτοκινητο είναι ακόμα στα 10 ευρώ online και 12 στο κατάστημα. Τα λαμογια για να πουλήσουν σας λένε μπαρούφες ότι θα πάνε όλες οι ανανεώσεις από 12 η και 15 ευρώ όπως και τα πακέτα για να σας πουλήσουν 24μηνα συμβόλαια. Αν δεν σας ενδιαφέρει τα συμβόλαια μπλοκαρετε τον αριθμό που σας παίρνουν και τέλος. 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, likos_de είπε

Προς το παρών η ελάχιστη ανανέωση σε καρτοκινητο είναι ακόμα στα 10 ευρώ online και 12 στο κατάστημα. Τα λαμογια για να πουλήσουν σας λένε μπαρούφες ότι θα πάνε όλες οι ανανεώσεις από 12 η και 15 ευρώ όπως και τα πακέτα για να σας πουλήσουν 24μηνα συμβόλαια. Αν δεν σας ενδιαφέρει τα συμβόλαια μπλοκαρετε τον αριθμό που σας παίρνουν και τέλος. 

Και όλα αυτά νόμιμα..

Δημοσ.
Μόλις τώρα, jmirko15 είπε

Και όλα αυτά νόμιμα..

Εννοείται όλα αυτά νόμιμα. Ρυθμιστικές αρχές υπάρχουν άλλα είναι και αυτές σαν την δικαιοσύνη. Τυφλή (+κουφή) 

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, fastnq2 είπε

φιλε μου καλε μου φιλε,η ημιμαθεια ειναι χειροτερη της αμαθειας.Ολο αυτο το πραγμα με το καπελο του 0.50 ευρω(εδω το βλεπω οτι το ανεβασαν στο 0.80) ειχε γινει γιατι τα pos κρατανε προμηθεια 2-3% στις αγορες με καρτα,και ετσι οχι μονο χανεται το περιθωριο κερδους στον περιπτερα απο την πωληση μιας καρτας,αλλα μπαινει και μεσα με καθε καρτα που πουλαει.Με μετρητα δεν ισχυει αυτο ομως,για αυτο και ο φιλος εκανε θεμα.

Φυσικα και θα βαζουμε καρτα ονλαιν,αλλα ο μονος που χανει ειναι ο περιπτερας και οχι ο πελατης,ο οποιος θα αγορασει την κοκα κολα 80 λεπτα απο το σουπερ μαρκετ και οχι 1.80 απο το περιπτερο του.

ημουν ψιλικατζης ο ιδιος. εσυ λες μπουρδες. οι εταιριες εχουν κατεβασει το ποσοστο κερδους απο τις καρτες πολυ πιο πριν το ΠΟΣ. Μετα ηρθε και το ΠΟΣ, κατεβασαν ΚΙ ΑΛΛΟ το κερδος γιαυτο ολοι οι ψιλικατζιδες ειπαν οτι δε θα παιζουμε πια με 0.10 ευρω, θα βαλουμε καπελο και οτι γινει.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, fastnq2 είπε

Μια και μίλησες για ημιμάθεια, μάθε πως υπάρχει διάταξη που απαγορεύει τις έξτρα χρεώσεις για τη χρήση συγκεκριμένων μέσων πληρωμής. Σε απλά ελληνικά είναι παράνομο να ζητάει άλλη τιμή για μετρητά και άλλη για κάρτα.

Αν ο φίλος έκανε θέμα μόνο και μόνο για αυτό τότε είχε 100% άδικο, το μόνο παράνομο ήταν που δεν έκοψε απόδειξη για τα 0,80€.

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, sezebo είπε

ημουν ψιλικατζης ο ιδιος. εσυ λες μπουρδες. οι εταιριες εχουν κατεβασει το ποσοστο κερδους απο τις καρτες πολυ πιο πριν το ΠΟΣ. Μετα ηρθε και το ΠΟΣ, κατεβασαν ΚΙ ΑΛΛΟ το κερδος γιαυτο ολοι οι ψιλικατζιδες ειπαν οτι δε θα παιζουμε πια με 0.10 ευρω, θα βαλουμε καπελο και οτι γινει.

με την ιδια λογικη που ειπες εσυ παραπανω να βαζουμε καρτα ονλαιν,αν δεν τον συμφερει τον ψιλικατζη ας μην πουλαει καρτες.Δεν ειναι και απιθανο,το χω δει σε πολλους.Δηλαδη αν ο μεσαζοντας του γαλατος ανεβασει την προμηθεια του 30% αποκλειστικα για τα περιπτερα(οπως εγινε και με τις καρτες και τις εταιριες κινητης) θα πουλαει ενα λιτρο γαλα 2.50 ευρω?

7 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Μια και μίλησες για ημιμάθεια, μάθε πως υπάρχει διάταξη που απαγορεύει τις έξτρα χρεώσεις για τη χρήση συγκεκριμένων μέσων πληρωμής. Σε απλά ελληνικά είναι παράνομο να ζητάει άλλη τιμή για μετρητά και άλλη για κάρτα.

Αν ο φίλος έκανε θέμα μόνο και μόνο για αυτό τότε είχε 100% άδικο, το μόνο παράνομο ήταν που δεν έκοψε απόδειξη για τα 0,80€.

συμφωνω :

Σύμφωνα με πρόσφατη τροποποίηση του άρθρου 4γ του ν.2251/1994 για την προστασία των καταναλωτών, απαγορεύεται η επιβολή από τους προμηθευτές οποιασδήποτε επιβάρυνσης στον καταναλωτή για τη χρήση μέσων πληρωμής (όπως πιστωτική/χρεωστική κάρτα) και υπενθυμίζεται ότι σχετική απαγόρευση είχε ήδη προβλεφθεί με το άρθρο 49 (3) του ν. 3862/2010 για τις υπηρεσίες πληρωμών στην εσωτερική αγορά (113 Α΄).

Για αυτο το λογο ο συλλογος τους υποστηριζει οτι το κανει για την μειωση της προμηθειας που παιρνουν απο τις εταιριες και δεν αναφερει καν την λεξη pos στις ανακοινωσεις του.Πως γινεται ομως αυτο να εγινε ακριβως πανω στην υποχρεωτικη τοποθετηση pos ?Επισης τα 0.8 που ζητανε εξτρα.τα οποια ειναι 8% κερδος(συν το 1% της εταιριας) σε μια καρτα 10 ευρω,υπερβαινουν κατα πολυ ακομα και το μεγαλυτερο ποσοστο που επαιρναν ποτε απο τις εταιριες κινητης το οποιο ηταν κατι λιγοτερο απο  5%(τωρα υποστηριζουν πως ειναι γυρω στο 1% πλεον).Με λιγα λογια οι καρτες τωρα ειναι πολυ πιο κερδοφορες απο οτι ηταν ακομα και στο πικ τους!

Τους δικαιολογω εν μερει γιατι ξαναλεω οτι τους τρωει το pos 2-3%,και παρολο που ειναι παρανομο φαινεται οτι το καλυπτει ο καταναλωτης και αυτο.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...