Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 550
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, micos000 είπε

Μα τα ίδια τα link που δίνεις λένε ότι δεν είναι νόμιμο. Δεν χρειάζεται να κόψει απόδειξη για την κάρτα που πουλάει στην ονομαστική της τιμή. Για την επιπλέον προμήθεια φυσικά και χρειάζεται απόδειξη και μάλιστα με 24% ΦΠΑ όπως λέει το 2ο link σου

Επεξ/σία από taxtax
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είμαι χρήστης καρτοκινητων από το B Free της telestet που κάποιοι εδώ μέσα μπορεί να μην το έχουν ακούσει καν γιατί δεν είχαν γεννηθεί τότε. Θεωρώ πως έχουμε για την εποχή φθηνά καρτοκινητα πακέτα που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του καθενός. Σε μια εποχή  που όλοι σχεδόν έχουν internet στο σπίτι και ένα μεγάλο ποσοστό πληρώνει συνδρομές σε Netflix , και ένα κάρο άλλες υπηρεσίες (Spotify - psn network κτλ) δεν νομίζω πως είναι πολλά χρήματα τα 12 ευρώ τον μήνα για αυτά που προσφέρει ένα ψαγμενο πρόγραμμα καρτοκινητης. Σέβομαι τους οικονομικά αδύναμους αλλά είναι και οξύμωρο να αδυνατεί κάποιος να πληρώνει 40λεπτα του ευρώ την ημέρα για επικοινωνία και να έχει συσκευή τηλεφώνου 800-1000 ευρώ.  Εκφράζοντας την προσωπική μου άποψη λοιπόν , χωρίς να απαιτώ από κανέναν να την υιοθετήσει λέω πως έχουμε φθηνά προγράμματα για το μέσο βιοτικό επίπεδο του Έλληνα. Τώρα αν ο κάθε τυχάρπαστος θεωρεί πως όσοι έχουμε αντίθετη άποψη από αυτόν είμαστε φερέφωνα που στηρίζουμε τις εταιρείες, ας κατέβει στο Σύνταγμα να διαδηλώσει για τα δικαιώματα του σε φθηνή τηλεφωνία γιατί από επαναστάτες του πληκτρολογίου χορτάσαμε όλα αυτά τα χρόνια...

33 λεπτά πριν, EuphangeL είπε

Πρέπει να είστε πραγματικά φτωχοί για να συζητάτε το αν θα βάζετε μία κάρτα €12 το μήνα, σωστά;

Ευχαριστώ, γιατί τόση ώρα διαβάζω τέρατα. Εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων που είναι πραγματικά σε δεινή οικονομική κατάσταση, πολλοι έχουν μάθει στο τσάμπα και στο ίντερνετ του γείτονα...

Επεξ/σία από badbad
  • Thanks 1
Δημοσ.

το θεμα δεν ειναι τα δεκα ευρω. Το θεμα ειναι η κοροιδια. Έχουμε ακριβές χρεώσεις σε σχέση με άλλες χώρες, αναλογικά του βασικου μισθου. Μας δουλεύουν στην μούρη μας με συνεχεις αυξήσεις ανά τρίμηνο. Πρεπει να πουμε και ευχαριστω;

και έρχεστε ρε παιδια και μας μιλάτε για φτώχεια; τι να πω... 

• Like 4
Δημοσ.
1 ώρα πριν, badbad είπε
1 ώρα πριν, EuphangeL είπε

τα €12 το μήνα, σωστά;

Ευχαριστώ, γιατί τόση ώρα διαβάζω τέρατα. Εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων που είναι πραγματικά σε δεινή οικονομική κατάσταση, πολλοι έχουν μάθει στο τσάμπα και στο ίντερνετ του γείτονα..

Επιχειρήματα δημοτικού για ακόμη μια φορά. Κ μάλιστα με χαρακτηρισμούς που προκαλούν.

Το αληθινό ζήτημα που προκύπτει κ μάλλον δεν θέλετε ή ίσως δεν μπορείτε να καταλάβετε είναι η ύπαρξη ντου καρτέλ κ οι κινήσεις που οδηγούν τον πελάτη σε αδιέξοδο.

Σχεδόν ίδια πακέτα, ίδιος τιμοκατάλογος κ αδιέξοδο για κάποιον που μπορεί να μιλάει 10 λεπτά το μήνα.

Τώρα αν το 12 ευρώ για σένα δεν αποτελεί πρόβλημα για κάποιον άλλον, σκεπτόμενο κ αυτοσυντηρουμενο-ανεξαρτητο από γονείς κτλ, ίσως αποτελεί νταβαντζιλικι που εκβιαστικά του το επιβάλλουν.

Εκεί είναι το πρόβλημα κ όχι στο 12 ευρώ..... 

• Like 12
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, bill999r είπε

Επιχειρήματα δημοτικού για ακόμη μια φορά. Κ μάλιστα με χαρακτηρισμούς που προκαλούν.

Το αληθινό ζήτημα που προκύπτει κ μάλλον δεν θέλετε ή ίσως δεν μπορείτε να καταλάβετε είναι η ύπαρξη ντου καρτέλ κ οι κινήσεις που οδηγούν τον πελάτη σε αδιέξοδο.

Σχεδόν ίδια πακέτα, ίδιος τιμοκατάλογος κ αδιέξοδο για κάποιον που μπορεί να μιλάει 10 λεπτά το μήνα.

Τώρα αν το 12 ευρώ για σένα δεν αποτελεί πρόβλημα για κάποιον άλλον, σκεπτόμενο κ αυτοσυντηρουμενο-ανεξαρτητο από γονείς κτλ, ίσως αποτελεί νταβαντζιλικι που εκβιαστικά του το επιβάλλουν.

να αγιάσει το στόμα σου. Εγω παιδια επειδή νεύριασα, θα κάτσω συντομα να κανω  crosscheck ανακοινώσεις με αυξήσεις απο τις εταιρίες. Και μετα μια καταγγελιαρα νααααα. Πιθανότατα δεν θα γινει τιποτα, αλλα θελω να δω τι αοαντηση θα λάβω, που εννοείται υποχρεουνται να μου δώσουν. Αυτα...οποιος θελει βοηθάει να το ψάξουμε και οργανώσουμε παρεα

• Like 4
Δημοσ.
1 ώρα πριν, badbad είπε

Είμαι χρήστης καρτοκινητων από το B Free της telestet που κάποιοι εδώ μέσα μπορεί να μην το έχουν ακούσει καν γιατί δεν είχαν γεννηθεί τότε. Θεωρώ πως έχουμε για την εποχή φθηνά καρτοκινητα πακέτα που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του καθενός. Σε μια εποχή  που όλοι σχεδόν έχουν internet στο σπίτι και ένα μεγάλο ποσοστό πληρώνει συνδρομές σε Netflix , και ένα κάρο άλλες υπηρεσίες (Spotify - psn network κτλ) δεν νομίζω πως είναι πολλά χρήματα τα 12 ευρώ τον μήνα για αυτά που προσφέρει ένα ψαγμενο πρόγραμμα καρτοκινητης. Σέβομαι τους οικονομικά αδύναμους αλλά είναι και οξύμωρο να αδυνατεί κάποιος να πληρώνει 40λεπτα του ευρώ την ημέρα για επικοινωνία και να έχει συσκευή τηλεφώνου 800-1000 ευρώ.  Εκφράζοντας την προσωπική μου άποψη λοιπόν , χωρίς να απαιτώ από κανέναν να την υιοθετήσει λέω πως έχουμε φθηνά προγράμματα για το μέσο βιοτικό επίπεδο του Έλληνα. Τώρα αν ο κάθε τυχάρπαστος θεωρεί πως όσοι έχουμε αντίθετη άποψη από αυτόν είμαστε φερέφωνα που στηρίζουμε τις εταιρείες, ας κατέβει στο Σύνταγμα να διαδηλώσει για τα δικαιώματα του σε φθηνή τηλεφωνία γιατί από επαναστάτες του πληκτρολογίου χορτάσαμε όλα αυτά τα χρόνια...

Ευχαριστώ, γιατί τόση ώρα διαβάζω τέρατα. Εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων που είναι πραγματικά σε δεινή οικονομική κατάσταση, πολλοι έχουν μάθει στο τσάμπα και στο ίντερνετ του γείτονα...

Δεν θες να σε πουν φερεφωνο,αλλα εσυ εν ολιγης λες οτι οι περισσοτεροι ειναι τσαμπατζηδες.

spacer.png

Επισκέπτης
Δημοσ.

Σε Q τουλάχιστον στο site που είδα ακόμα δεν έχει αλλάξει, έχει ποσό ανανέωσης για 10, 15, 20, 25, 30 και 40 Ευρώ. Σε Vodafone μπήκε δίπλα...στο 10, το 12αρι. Το καρτέλ συνεχίζει να κάνει ότι θέλει. 

-- https://www.digitallife.gr/oi-ellines-plironoun-to-akrivotero-mobile-internet-tis-evropis-79106

-- https://www.tilestwra.com/i-ellada-echei-to-akrivotero-internet-kai-kiniti-tilefonia-stin-eyropaiki-enosi/

Δημοσ.

Ο στόχος τους, όπως όλοι μπορούμε να καταλάβουμε, είναι να βάλουν σε όλους τούς χρήστες συνδρομή.

Οπότε ο όρος πληρώνω όσο μιλάω πάει περίπατο.

Οπότε οι εταιρίες δημιουργούν μια win win κατάσταση κ από τα συμβόλαιο κ από τα καρτοκινητα.

Χωρίς καμία εναλλακτική για τον πελάτη.

Αλλά όπως είπα κ σε προηγούμενο ποστ η ζήτηση δημιουργεί προσφορά οπότε αργά ή γρήγορα κάτι νέο θα σκάσει με διαφορετικούς όρους.

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, bill999r είπε

Επιχειρήματα του δημοτικού πως πολλοί έχουν μάθει ή έχουν βολευτει στο τσάμπα; Οκ. Είμαι περίεργος να ακούσω τα σωστά χρήματα που θεωρείς πρέπει να πληρώσει κανείς για να έχει μια σύνδεση για έναν μήνα . 

• Like 1
Δημοσ.

Πες μας ομως και τι προγραμματα δινουν οι ιδιες εταιρειες στο εξωτερικο να εχουμε μια πληρεστερη εικονα και αν ειναι ιδιες ή και παρομιες με δω θα εχεις 100% δικιο.

Δημοσ.

Η φιλοσοφία της καρτοκινητης είναι ότι πληρώνεις όσο μιλάς.

Οπότε η χρέωση είναι ανάλογη της χρήσης.

Το να βάζεις πλαφόν στα χρήματα της ανανέωσης κ στο χρόνο χρήσης αναιρεί την ελευθερία της καρτοκινητης.

Επίσης η φραγή σε ορισμένο χρονικό διάστημα όπως κ η απώλεια του υπόλοιπου σου είναι καθαρός εκβιασμός.

Κ σε ρωτώ

Ποια εναλλακτική έχει αυτός που απλά θέλει να χρεώνεται αναλόγως της χρήσης;

Καμία...

Δεν θέλω να πιαστείς από την λέξη φιλοσοφία, φαντάζομαι καταλαβαίνεις πως το λέω.

Απλά η καρτοκινητη πλασάρεται σαν εναλλακτική στο συμβόλαιο που είναι δεσμευτικό κ μηνιαίο.

Με τις νεες χρεώσεις κ τις νέες ρήτρες ουσιαστικά δεν έχουν καμία διαφορά

• Like 4
  • Thanks 2
Δημοσ.

Το έχω αναλύσει και σε προηγούμενο μήνυμα. Η τεχνολογία έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που ο μέσος καταναλωτής παρακάμπτει την παραδοσιακή χρήση τηλεφώνου και επικοινωνεί σε μεγάλο βαθμό με την χρήση voip προγραμμάτων Viber Skype messenger κτλ. Με αυτό τον τρόπο οι εταιρίες έχουν χάσει αρκετά έσοδα που πρέπει να ισορροπήσουν με κάποιον τρόπο. Παραδοσιακοί χρήστες καρτοκινητων πέρα από φοιτητές ανέργους και οικονομικά αδύνατους είναι και τα εκατομμύρια των αλλοδαπών που βρίσκονται στην χώρα μας. Αυτοί λοιπόν επικοινωνούσαν με τις χώρες καταγωγής τους καταναλώνοντας παλιά  τηλεκαρτες και αργότερα κάρτες  ανανέωσης αλλά πλέον με το voip το έκαναν σχεδόν ανεξοδα. Έπρεπε λοιπόν με κάποιο τρόπο να φορολογηθουν και να συμβάλλουν και αυτοί στην οικονομία της χωρας που τους φιλοξενεί.  Η αύξηση λοιπόν των τελών καρτοτηλεφωνου είχε να κάνει ξεκάθαρα και με αυτό. Κυρίως με αυτό. Τώρα αν αυτή η πρακτική έθιξε και τα συμφέροντα μιας μικρής μερίδας Ελλήνων , δεν νομίζω πως απασχολεί τους κυβερνώντες. Εξάλλου για μερικές ευάλωτες κατηγορίες όπως είναι οι φοιτητές υπάρχουν αρκετά προνομιακα προγράμματα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, badbad είπε

Έπρεπε λοιπόν με κάποιο τρόπο να φορολογηθουν και να συμβάλλουν και αυτοί στην οικονομία της χωρας που τους φιλοξενεί

Σοβαρά τώρα;;;;

Δεν θέλω να σε προσβάλλω αλλά οι πολιτικές σου πεποιθήσεις (με τις οποίες είμαι αντίθετος) σε οδηγούν σε λανθασμένη κρίση κ σε λάθος συμπεράσματα.

Κατά τη γνώμη μου πάντα, δεν είναι τα εκατομμύρια μεταναστών όπως γράφεις το πρόβλημα γτ οι περισσότεροι από τους μετανάστες έχουν απλά άλλες εταιρίες κινητής που τους βολεύουν για να μιλάνε με την χώρα τους.

Ουτε παίζει καμία συνομωσία για την έμμεση φορολόγηση τους.

Οι εταιρίες,λόγω κρίσης, έχασαν πελάτες από τα ληστρικά συμβόλαια τους,μετάξυ τους κ εγώ,που μεταπήδησαν σε καρτοκινητη κ έτσι αποφάσισαν να βάλουν όλα αυτά τα ωραία νταβατζιλικια.

Το να έχει κάποιος συμβόλαιο δεν αντικατοπτρίζει ούτε την οικονομική του δύναμη ούτε το κοινωνικό στάτους. 

Οπότε η καρτοκινητη δεν αφορά μόνο φοιτητές, οικονομικά ασθενέστερους κ μετανάστες όπως λες.

Σχεδόν όλοι οι γνωστοί μου έχουν στραφεί στην καρτοκινητη για την μέχρι τώρα ελευθερία που πρόσφερε.

Τα συμβόλαια στην Ελλάδα ήταν κ θα είναι για κλάματα.

Φιλικά πάντα, μην αφήνεις τίς πολιτικές σου πεποιθήσεις να θολώνουν την κρίση σου.

Επεξ/σία από bill999r
  • Like 6
Δημοσ.

Φίλε μου σου παρέθεσα κάποιες απόψεις επειδή έψαξα έμαθα ρώτησα. Αν εσύ κατάφερες να διαπιστώσεις τις πολιτικές μου πεποιθήσεις από ένα ποστ μάλλον είσαι σε λάθος δρόμο. Ούτε ακροδεξιός είμαι, ούτε εθνικιστής ούτε μισώ τους μετανάστες. Άνθρωποι είναι με ίσα δικαιώματα και ίσες όμως υποχρεώσεις απέναντι στους νομούς . Οι περισσότεροι είναι κοινό μυστικο πως δουλεύουν ανασφαλιστοι χωρίς δηλωμένα εισοδήματα και φυσικά τα μόνα χρήματα που ξοδευαν μέχρι τώρα ήταν τροφή και επικοινωνία με τους δικούς τους στο εξωτερικό. Δεν σου μιλάω για παράνομους μετανάστες σου  μιλάω για αλλοδαπούς που ζούν νόμιμα στην χώρα μας . Αυτοί λοιπόν σύμφωνα με υπολογισμούς αγγίζουν τα 3 με 4 εκατομμύρια. Πόσοι από αυτούς θεωρείς πως έχουν συμβόλαια κινητής, πόσοι έχουν καρτοκινητης και πόσοι συμβόλαια της χώρας τους. Κάνε τους υπολογισμούς και θα καταλάβεις γιατί χρήματα μιλάμε

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...