Questioner Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Καλημέρα σας. Στην επιχείρηση στην οποία εργάζομαι, θέλουμε να αντικαταστήσουμε το paid antivirus με κάποια δωρεάν λύση. Διαβάζω ότι το AVG και Avast δεν επιτρέπουν commercial use στις free εκδόσεις τους. Αν καταλαβαίνω ορθώς, commercial use νοείται η χρήση που θα ήθελα να κάνω εγώ, οπότε νομικά δεν καλυπτόμαστε. Σωστά; Η ερώτησή μου είναι, αν υπάρχει κάποια λύση (open source ίσως??) ώστε να εγκαταστήσω στους υπολογιστές κάποιο AV και να είμαστε καλυμμένοι. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
accipio Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Υπάρχει το ClamWin αλλά δεν έχει real time protection. Μπορείς όμως να χρησιμοποιήσεις το Clam Sentinel που παρέχει real time protection και λειτουργεί με το ClamWin. Υπάρχει και το Comodo Antivirus (σαφώς προτιμότερο απ΄το ClamWin) που στο FAQ αναφέρει: Can business users make use of the free version? Yes, it is possible. However, to get comprehensive protection for a large network of computers and to secure important valuable data, we recommend Comodo Endpoint Security Manager (CESM). Απ' αυτό καταλαβαίνω ότι επιτρέπει τη χρήση σε επιχείρηση. Περίμενε όμως και κάποια άλλη γνώμη. 1
Questioner Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Ναι διάβασα κι εγώ ο,τι βασίζεται σε Clam Engine μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε επιχειρήσεις αλλά προσπαθώ να βρω την βέλτιστη (ή την οικονομικότερη) λύση.
dj_aggelos Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Σε πόσα μηχανήματα θέλετε να κάνετε την αλλαγή και τι λειτουργικό έχουν ?
micos000 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Τα 10άρια έχουν ήδη av και είναι δωρεάν. Στα 7άρια μπορείς να βάλεις το security essentials μέσω του windows live. Στα xp δε σε σώζει τίποτα. Πάντως μπορείς να βάλεις το commodo ή το nano που είναι και τα δύο δωρεάν.
Questioner Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 1 ώρα πριν, dj_aggelos είπε Σε πόσα μηχανήματα θέλετε να κάνετε την αλλαγή και τι λειτουργικό έχουν ? Μιλάμε για 29 μηχανήματα και έχουν windows 7 & 10 1 ώρα πριν, micos000 είπε Τα 10άρια έχουν ήδη av και είναι δωρεάν. Στα 7άρια μπορείς να βάλεις το security essentials μέσω του windows live. Στα xp δε σε σώζει τίποτα. Πάντως μπορείς να βάλεις το commodo ή το nano που είναι και τα δύο δωρεάν. To SE καλύπτει μέχρι 10 μηχανήματα οπότε μάλλον απορρίπτεται.
kormos Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Στις 14/3/2019 στις 8:57 ΠΜ, Questioner είπε Καλημέρα σας. Στην επιχείρηση στην οποία εργάζομαι, θέλουμε να αντικαταστήσουμε το paid antivirus με κάποια δωρεάν λύση. Διαβάζω ότι το AVG και Avast δεν επιτρέπουν commercial use στις free εκδόσεις τους. Αν καταλαβαίνω ορθώς, commercial use νοείται η χρήση που θα ήθελα να κάνω εγώ, οπότε νομικά δεν καλυπτόμαστε. Σωστά; Η ερώτησή μου είναι, αν υπάρχει κάποια λύση (open source ίσως??) ώστε να εγκαταστήσω στους υπολογιστές κάποιο AV και να είμαστε καλυμμένοι. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Τη φιλοσοφία αυτή πάντως το να έχεις επιχείρηση (γενικώς το αναφέρω) και να προσπαθείς με δωρεάν προγράμματα ασφαλείας να προστατέψεις τα ευπαθεί ουσιαστικά στοιχεία/αρχεία μιας επιχείρησης το θεωρώ αστείο... Η ασφάλεια είναι το βασικότερο πράγμα σε μια εταιρεία με εταιρικούς υπολογιστές και είναι ένα κομμάτι όπου πρέπει να επενδύεις!!! Ο βασικός λόγος είναι ότι κάποια στιγμή θα βρίσκεσαι να αναζητάς λύση σε πρόβλημα από λάθος χρήση τελικού χρήστη ή χαμένα/κλειδωμένα αρχεία... . Θα πρότεινα κάτι ποιο ολοκληρωμένο. Ρίξε παρακάτω μια μάτια αν θες: https://www.symantec.com/business/products/endpoint-protection-14 https://www.kaspersky.com/small-to-medium-business-security 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα