ikarosx Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Δεν ξέρω εαν είναι το σωστό topic ή πρέπει να το μεταφέρω. Θέλω να σχεδιάσω ένα όχημα σε κάτοψη σε πρόγραμμα autocad και μέσω του excel να περνάω στοιχεία όπως αριθμό καθισμάτων, τοποθεσιά που θα μπεί κάποιο ψυγείο κ.α και στο τέλος να εμφανίζεται το τελικό σχέδιο στο excel. Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος για το πως μπορεί να γίνει (εαν μπορεί να πραγματοποιηθεί) και δεν θέλει κάποιο άλλο πρόγραμμα,
armagedwnn Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 50 λεπτά πριν, ikarosx είπε Δεν ξέρω εαν είναι το σωστό topic ή πρέπει να το μεταφέρω. Θέλω να σχεδιάσω ένα όχημα σε κάτοψη σε πρόγραμμα autocad και μέσω του excel να περνάω στοιχεία όπως αριθμό καθισμάτων, τοποθεσιά που θα μπεί κάποιο ψυγείο κ.α και στο τέλος να εμφανίζεται το τελικό σχέδιο στο excel. Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος για το πως μπορεί να γίνει (εαν μπορεί να πραγματοποιηθεί) και δεν θέλει κάποιο άλλο πρόγραμμα, Θέλεις να φτιάξεις κάποιο script δηλαδή? Δηλαδή θέλεις ένα υποπρόγραμμα το οποίο θα σχεδιάζει μόνο του και εσύ θα του βάζεις κάποια στοιχεία που θα είναι μεταβλητά? Η απλά θες να βάλεις ένα πίνακα του excel μέσα στο autocad?
ikarosx Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Σίγουρα όχι η τρίτη επιλογή. Οσο αφορά τις 2 πρώτες επιλογές δεν μπορώ να πω ακριβώς τι θέλω. Στο εξωτερικό σε μία παρουσίαση κάποιος πληκτρολογούσε στο Excel καποια νουμερα (π.χ αριθμό καθισμάτων) και στη συνέχεια εμφανιζόταν στο Excel To περίγραμμα του οχήματος με τις ανάλογες αλλαγές στο εσωτερικό του. Το είδανε στο εξωτερικό, μου ζητάνε να το φτιάξω χωρίς να έχω κάποιες πληροφορίες για το ποιο σχεδιαστικό πρόγραμμα έτρεχε παράλληλα ή κάποια άλλη πληροφορία.
armagedwnn Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 3 ώρες πριν, ikarosx είπε Σίγουρα όχι η τρίτη επιλογή. Οσο αφορά τις 2 πρώτες επιλογές δεν μπορώ να πω ακριβώς τι θέλω. Στο εξωτερικό σε μία παρουσίαση κάποιος πληκτρολογούσε στο Excel καποια νουμερα (π.χ αριθμό καθισμάτων) και στη συνέχεια εμφανιζόταν στο Excel To περίγραμμα του οχήματος με τις ανάλογες αλλαγές στο εσωτερικό του. Το είδανε στο εξωτερικό, μου ζητάνε να το φτιάξω χωρίς να έχω κάποιες πληροφορίες για το ποιο σχεδιαστικό πρόγραμμα έτρεχε παράλληλα ή κάποια άλλη πληροφορία. Κάνε με μια παράθεση την επόμενη φορά να το δώ, πιο γρήγορα. Πληκτρολογούσε στο excel και εμφανιζόντουσαν στο autocad θες να πεις μάλλον, σωστα? Κοίταξε το να φτιάξεις κάποιο script θέλει αρκετές γνώσεις. Εγώ προσωπικά για τέτοιου είδους script θα προτιμούσα Rhino3D και όχι το autocad. Στο rhino τα script αυτά τα φτιάχνεις είτε σε C++ ή σε Python. Είχα φτιάξει μια φορά ένα τέτοιο script στην σχολή, μπορώ να στο στείλω να δεις τι εννοώ.
ikarosx Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 8 ώρες πριν, armagedwnn είπε Κάνε με μια παράθεση την επόμενη φορά να το δώ, πιο γρήγορα. Πληκτρολογούσε στο excel και εμφανιζόντουσαν στο autocad θες να πεις μάλλον, σωστα? Κοίταξε το να φτιάξεις κάποιο script θέλει αρκετές γνώσεις. Εγώ προσωπικά για τέτοιου είδους script θα προτιμούσα Rhino3D και όχι το autocad. Στο rhino τα script αυτά τα φτιάχνεις είτε σε C++ ή σε Python. Είχα φτιάξει μια φορά ένα τέτοιο script στην σχολή, μπορώ να στο στείλω να δεις τι εννοώ. Απο ότι μου ανέφερε πληκτρολογούσε στο excel και εμφανιζόταν το τελικο σχέδιο στο excel πάλι. Το rhino3D δε το ξέρω καθόλου. Και δεν έχω ιδέα απο script.
armagedwnn Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 14 λεπτά πριν, ikarosx είπε Απο ότι μου ανέφερε πληκτρολογούσε στο excel και εμφανιζόταν το τελικο σχέδιο στο excel πάλι. Το rhino3D δε το ξέρω καθόλου. Και δεν έχω ιδέα απο script. Απ' όσο γνωρίζω τουλάχιστον το excel δεν μπορεί να σχεδιάσει. Γενικά τα script είναι αρκετά δύσκολα και το rhino είναι κατά την άποψη μου το πιο βολικό. Αν μιλάμε για απλά σχέδια, είναι εύκολο σχετικά. Δηλαδή μπορεί να έχεις έτοιμα blocks και να προστίθενται. Αν αλλάζουν όμως οι διαστάσεις και έχεις πολλές καμπύλες κτλ ζορίζει αρκετά το πράγμα. Πάντως θέλουν αρκετή ενασχόληση δεν νομίζω ότι από το μηδέν μπορείς να το φτιάξεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα