GIANNIS400 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Εχω αυτο εδω https://www.gocar.gr/test-drives/test/6846,Mitsubishi_Lancer_Sportback_16.html αγορασμενο καινουριο το 2013, αυτη εδω η προσφορα αξιζει για bilstein για οσους κατεχουν απο αμορτισερ, με την τοποθετηση https://www.car.gr/.../11821628-suspens ... ng-springs 290€. Ηρθε ο καιρος για αλλαγη στα αμορτισερ, τα παρα αφησα, κοπανανε, βασικα θελει και ελατηρια, τωρα ειναι ολα μαμα, τα χλμ ειναι 75.000, οι δρόμοι στην πολη μου ειναι αστα να πανε, σε διαφορετικες συνθηκες μπορει να με βγάζανε ακομη τα μαμα Επεξ/σία 14 Μαρτίου 2019 από GIANNIS400
Klausx Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Από όσα έχω ακούσει τα bilstein είναι σκληρά αμορτισέρ οπότε αν ο μόνος λόγος που θες να τα αλλάξεις γιατί κοπανάνε τα εργοστασιακά θα πρέπει να πας σε πιο άνετα. Ρώτα τον μηχανικό σου, σίγουρα θα γνωρίζει ποια είναι τα κατάλληλα.
panoskatos Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Το θέμα είναι τι setup θέλεις να κάνεις. Αν ήσουν ευχαριστημένος με αυτά που είχες και θέλεις το αυτοκίνητο σου να έρθει εκεί που ήταν βάζεις τα ανάλογα που είχε η μαμά Mitsubishi. Πρώτα ξεκίνα το πως θέλεις να είναι το αυτοκίνητο και μετά πήγαινε σε μάρκα. Μια χαρά εννοείται είναι τα bilstein σαν μάρκα αν και το λινκ δεν είναι ενεργό που έχεις βάλει και δεν φαίνεται. Επεξ/σία 14 Μαρτίου 2019 από panoskatos
di maria kun Δημοσ. 7 Απριλίου 2019 Δημοσ. 7 Απριλίου 2019 Ρωτάω εδώ δεν ανοίγω θέμα /από βδομάδα θα πάω για αλλαγή αμορτισέρ. Σε μηχανικό όχι σε βουλκανιζατερ. Και δεν Πρπει να έχει μηχανήματα για ευθυγράμμιση ζυγοσταθμιση κτλ. Μετά την τοποθέτηση της τετράδας αμορτισέρ κάνω ευθυγράμμιση η ζυγοσταθμιση? Και πόσο κοστίζει πάνω κατω
papoys1 Δημοσ. 7 Απριλίου 2019 Δημοσ. 7 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 14/3/2019 στις 12:20 ΠΜ, GIANNIS400 είπε Εχω αυτο εδω https://www.gocar.gr/test-drives/test/6846,Mitsubishi_Lancer_Sportback_16.html αγορασμενο καινουριο το 2013, αυτη εδω η προσφορα αξιζει για bilstein για οσους κατεχουν απο αμορτισερ, με την τοποθετηση https://www.car.gr/.../11821628-suspens ... ng-springs 290€. Ηρθε ο καιρος για αλλαγη στα αμορτισερ, τα παρα αφησα, κοπανανε, βασικα θελει και ελατηρια, τωρα ειναι ολα μαμα, τα χλμ ειναι 75.000, οι δρόμοι στην πολη μου ειναι αστα να πανε, σε διαφορετικες συνθηκες μπορει να με βγάζανε ακομη τα μαμα 75.000 χιλιόμετρα δεν είναι πολλά για αμορτισέρ ειδικά αν είναι σε άσφαλτο.Το κοπάνημα μπροστά δεν είναι απαραίτητα αμορτισέρ.Πήγαινε σε ένα μηχανικό να δει μπροστινό σύστημα μπαράκια κρόμπαρα, αντιστρεπτικής , ζαμφόρ μήπως κανένα έχει φαγωθεί και συνήθως από εκεί είναι το κοπάνημα.Με πεσμένα αμορτισέρ το αυτοκίνητο δεν κοπανάει συνήθως ψαρεύει και δεν έχει ευστάθεια στο δρόμο.Επίσης 290 πολλά μου φαίνονται για τα φτηνά bilstein εκτός αν περιλαμβάνει και ευθυγράμμιση. 4 ώρες πριν, di maria kun είπε Ρωτάω εδώ δεν ανοίγω θέμα /από βδομάδα θα πάω για αλλαγή αμορτισέρ. Σε μηχανικό όχι σε βουλκανιζατερ. Και δεν Πρπει να έχει μηχανήματα για ευθυγράμμιση ζυγοσταθμιση κτλ. Μετά την τοποθέτηση της τετράδας αμορτισέρ κάνω ευθυγράμμιση η ζυγοσταθμιση? Και πόσο κοστίζει πάνω κατω Δεν έχουν όλοι μηχάνημα ευθυγράμμισης ακόμη και ειδικά λαστιχάδικα. Πας αλλού που ΄έχει.Ψάξε και σε ίντερνετ.Εγώ χωρίς ΦΠΑ πληρώνω 20 με 25 ευρώ.Ζυγοστάθμιση είναι υποχρεωμένοι να σου κάνουν αυτοί που αλλάζουν τα λάστιχα και περιλαμβάνεται στην τιμή της αλλαγής. Και μία παρατήρηση.Μετά από αλλαγή ελαστικών καλού κακού όταν φύγετε πάρτε το μπουλουνόκλειδο και ρίξτε μια ματιά στα παξιμάδια.Του γιου μου κάποιος να τον πω επιεικώς μ@@άκα μετά την αλλαγή δεν είχε σφίξει τα μπουλόνια και παραλίγο να σκοτωθεί γιατί είχε βγει και σε εθνική όταν από περίεργο χτύπημα στον ένα τροχό διαπιστώσαμε ότι μπουλόνια ήταν στην κυριολεξία έτοιμα να φύγουν. Επεξ/σία 7 Απριλίου 2019 από papoys1 2 1
di maria kun Δημοσ. 7 Απριλίου 2019 Δημοσ. 7 Απριλίου 2019 16 ώρες πριν, papoys1 είπε Δεν έχουν όλοι μηχάνημα ευθυγράμμισης ακόμη και ειδικά λαστιχάδικα. Πας αλλού που ΄έχει.Ψάξε και σε ίντερνετ.Εγώ χωρίς ΦΠΑ πληρώνω 20 με 25 ευρώ.Ζυγοστάθμιση είναι υποχρεωμένοι να σου κάνουν αυτοί που αλλάζουν τα λάστιχα και περιλαμβάνεται στην τιμή της αλλαγής. Και μία παρατήρηση.Μετά από αλλαγή ελαστικών καλού κακού όταν φύγετε πάρτε το μπουλουνόκλειδο και ρίξτε μια ματιά στα παξιμάδια.Του γιου μου κάποιος να τον πω επιεικώς μ@@άκα μετά την αλλαγή δεν είχε σφίξει τα μπουλόνια και παραλίγο να σκοτωθεί γιατί είχε βγει και σε εθνική όταν από περίεργο χτύπημα στον ένα τροχό διαπιστώσαμε ότι μπουλόνια ήταν στην κυριολεξία έτοιμα να φύγουν. εγινε παπου,αρα να υπολογιζω και κανα 30-40 εξτρα,το αυτοκινητο κοπαναει παντου ταλαντωνεται και το νιωθω στη καμπινα/επιπλεον δυο μηχανικοι μου ειπαν αλλαγη αμορτισερ,το παραλογο στη περιπτωση μου ειναι οτι πηγα σε κτεο και μου ειπαν στο αμορτισερομετρο εισαι οκ!!!!!Μετα εβαλα λαστιχα σε εναν απο τους πιο γνωστους λαστιχαδες-βουλκανιζατερ στη θεσσαλονικη (με οτι αυτο συνεπαγεται εμπειρος πολυ προσωπικο κτλ) και μου ειπε και αυτος στο αμορτισερομετρο ειναι αψογα!!!αυτη την ατακα,αψογα!!!!!δεν μπηκε μεσα βεβαια οτι του εδειξε το κομπιουτερ,τον ρωταω μετα αφου παει σαν τραμπολινο και λεει μπορει να ειναι οι βασεις!!!χαος τεσπα θα μαθω αυριο...
stefan123 Δημοσ. 7 Απριλίου 2019 Δημοσ. 7 Απριλίου 2019 Αν είναι οι βάσεις των αμορτισέρ η αγγλιστί top mounts πολύ πιθανό να κοπανανε αυτά και τα αμορτισέρ να είναι οκ...Bεβαια στα πιο πολλά συνεργεία θα σου τα αλλάξουν όλα και ακόμα παραπάνω εξαρτήματα για να είσαι σίγουρος όποτε ο λαστιχας και το ΚΤΕΟ πιθανό να λένε την αλήθεια... ευθυγράμμιση θες μετά τις αλλαγές κανένα 25ρι μαύρα εδώ στην Αθήνα... Είχα πάει σε εναν απίστευτο μάστορα και ήθελε να μου τα αλλάξει όλα στο μπροστινό σύστημα ακόμα και αν δεν ήταν η ώρα τους...Μπαλάκια ήθελαν αλλαγή,όλο το ψαλίδι έλεγε αυτός, ακρομπαρα ήθελαν αλλαγή κρεμαγιερα αυτός..Και μιας και θα το λύσω έλεγε να σου αλλάξω προληπτικά φούσκες ημιαξονιων και την γέφυρα...Και φυσικά αμορτισέρ τοπ μουντς και ελατήρια όλα πέταμα... Ηθελε 2 χιλιάρικα που του έλειπαν.Τελικα έφτιαξα μόνο ότι χρειαζόταν σε γνωστό με 300 ευρώ..Και τα αλλάξαμε και μαζί που ελάχιστοι σε αφήνουν στον χώρο επισκευής 1
di maria kun Δημοσ. 8 Απριλίου 2019 Δημοσ. 8 Απριλίου 2019 Τελικα αλλαγή αμορτισερ. Σκασμένα. 250 πέρασμα καγιαμπα. Αρκετά vfm μου είπε. Έκανα βόλτα 1 λεπτό τον μηχανικό και τρομάξε. Μάλιστα μίλησε με όχι ευγενικούς χαρακτηρισμους για τον λάστιχα και γιά την άγνοια του στο τι μετράει ένα αμορτισέρομετρό. (Όχι την κατάσταση τους αλλά την μεταξύ μας τους απόκλιση.)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα