zio10 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Σήμερα έπεσα τυχαία πάνω σε αυτόν τον τίτλο και μου φάνηκε πολύ εντυπωσιακός! Έχω ακούσει ότι στην κβαντική φυσική δεν ισχύουν ακριβώς οι φυσικοί νόμοι, αλλά δεν είναι πράγματα που κατέχω ιδιαίτερα. Απλά ανοίγω το θέμα για να γράψουν πιο σχετικοί και να μάθουμε πέντε πράγματα, αν κάτι τέτοιο είναι εφικτό ή ο τίτλος είναι παραπλανητικός και τι μπορεί σημαίνει στην πράξη. Το λινκ της είδησης είναι αυτό: https://www.news247.gr/epistimi/i-chronomichani-einai-gegonos-epistimones-kataferan-na-gyrisoyn-piso-to-chrono.6702284.html?utm_source=Sport24&utm_medium=BoN_mob_hp&utm_campaign=24MediaWidget&utm_term=Pos5 1 1
ELTASSOS Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Και το rollback των windows ειναι αντιστροφη βελους χρονου πας πισω...οπως και οι επενδυσει στην ελλαδα πανε πισω 20 χρονια στις μερες μας Τι να μας πουνε τα γατακια οι ρωσοποντιοι 1
Curtis76 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) για μενα ταξιδι στον χρονο ειναι ο μισθος μου...νοιωθω σαν να ξεκινησα χθες...εεε αυριο Επεξ/σία 13 Μαρτίου 2019 από Curtis76 1
georgeγ Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 ταξιδι στο χρονο προυποθετει κινηση παραπλησια του φωτος ενος αντικειμενου ή σωματιδιου αυτο που εγινε στο CERN δηλαδη ως πειραμα το παρον δημοσιευμα μουφα μου φαινεται γιατι δεν λεει πουθενα κατι παρομοιο ασε που συνεχως αναφερει την λεξη "κβαντικο" προφανως για να μπερδεψει τον αναγνωστη,να μην καταλαβαινει τιποτα απο τα γραφομενα 2
Getta Robo Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 59 minutes ago, georgeγ said: ταξιδι στο χρονο προυποθετει κινηση παραπλησια του φωτος ενος αντικειμενου ή σωματιδιου αυτο που εγινε στο CERN δηλαδη ως πειραμα το παρον δημοσιευμα μουφα μου φαινεται γιατι δεν λεει πουθενα κατι παρομοιο ασε που συνεχως αναφερει την λεξη "κβαντικο" προφανως για να μπερδεψει τον αναγνωστη,να μην καταλαβαινει τιποτα απο τα γραφομενα Δεν εχω διαβασει καποιο αρθρο στα ελληνικα, η ειδηση παντως αναπαραγεται σε ολες τις μεγαλες και εγκυρες επιστημονικες σελιδες στο κοσμο, οπως στο phys.org παρακατω. https://phys.org/news/2019-03-physicists-reverse-quantum.html Επεξ/σία 13 Μαρτίου 2019 από Getta Robo ορθογραφικα 2
Stamer Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Ελα μωρέ, αφου τα εξηγεί όλα στο original άρθρο: https://www.nature.com/articles/s41598-019-40765-6
Stamer Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 2 λεπτά πριν, Pokemon640 είπε Φέρτε πίσω το ποκεμόν μου!!!11!!ενα!!!$)(*^#&$!!onE!!!!oNE!! 👻 Παναθεμά σε! Διάβασα το σύστημα της υπογραφής σου και νόμιζα οτι γύρισα εγώ πίσω!
nipoa Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Researchers from the Moscow Institute of Physics and Technology teamed up with colleagues from the U.S. and Switzerland and returned the state of a quantum computer a fraction of a second into the past. They also calculated the probability that an electron in empty interstellar space will spontaneously travel back into its recent past. The study is published in Scientific Reports. Read more at: https://phys.org/news/2019-03-physicists-reverse-quantum.html#jCp
Kostasspil Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 2 hours ago, dazed said: Ας γυρισουμε το χρονο πισω να το ξαναπιασουμε το post απο την αρχη 1
bluesattack Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Τι να το κανουμε το προς τα πισω ? Μπροστα θελουμε, να πιασουμε κανα κουπονι.
Sheogorath Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Αναφέρεται σε σπιν ηλεκτρονίων, που όταν έχουμε 2 qBits μπορεί να γίνει σύμφωνα με το άρθρο με επιτυχία 85%, με 3 qBits πέφτει στο 50%. Καλό σαν ιδέα/επίτευγμα, αλλά με μηδενική πρακτική σημασία. Για να γίνει αυτό σε έναν φυσικό οργανισμό θα θέλαμε ακρίβεια 100% σε άπειρα (σχεδόν) ηλεκτρόνια, για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου. Not really impressed, αλλά και πάλι, κβαντική φυσική/υπολογιστές γνωρίζω σχετικά επιφανιακά. 3
G.TH. Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Αν υποθετικά καταφέρναμε να γυρίσει ο χρόνος πίσω, αυτομάτως θα καταστρέφονταν όλοι οι δημιουργοί τραγουδιών παγκοσμίως. 1
Snolly Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Όποιος ενδιαφέρεται σοβαρά για το θέμα μπορούμε να βρεθούμε και να το συζητήσουμε από κοντά την προηγούμενη Πέμπτη. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα