Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, original911 είπε

Έχετε να προτείνετε κάποιο διαγνωστικό για seat (vag); αυτό που θέλω είναι να βλέπω real time τα δεδομένα του αυτοκινήτου. 

Real time που θα τα βλέπεις;

Δημοσ.
6 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Real time που θα τα βλέπεις;

Αν δεν κάνω λάθος, δεν συνδέεται με το κινητό κ μέσω εφαρμογής πχ torque βλέπεις διάφορες παραμέτρους; 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, original911 είπε

Αν δεν κάνω λάθος, δεν συνδέεται με το κινητό κ μέσω εφαρμογής πχ torque βλέπεις διάφορες παραμέτρους; 

Συνδεετε αν αγοράσεις ενα ΒΤ ODB2 παραμέτρους βλέπεις πολλες αλλα δεν θυμάμαι ποιες

Δημοσ.
17 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Συνδεετε αν αγοράσεις ενα ΒΤ ODB2 παραμέτρους βλέπεις πολλες αλλα δεν θυμάμαι ποιες

Απλά δεν θα ήθελα να πάρω ένα οποιοδήποτε γιατί σε σχόλια για κάποια έχω διαβάσει ότι βραχυκυκλωσαν, κάποιος έγραφε ότι κόλλησε ο εγκέφαλος κ το πήγε για update. Το αμάξι είναι seat leon 2010 tsi. 

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, original911 είπε

Απλά δεν θα ήθελα να πάρω ένα οποιοδήποτε γιατί σε σχόλια για κάποια έχω διαβάσει ότι βραχυκυκλωσαν, κάποιος έγραφε ότι κόλλησε ο εγκέφαλος κ το πήγε για update. Το αμάξι είναι seat leon 2010 tsi. 

Παρε αυτο που βλεπεις στο βίντεο, το εχω παρει πριν χρονια βεβαια, κανενα προβλημα.

Τωρα.για νεες βερσιον και τι αλλο παίζει στην αγορά δεν ξέρω

Δημοσ.
1 ώρα πριν, NikosKallithea είπε

Παρε αυτο που βλεπεις στο βίντεο, το εχω παρει πριν χρονια βεβαια, κανενα προβλημα.

Τωρα.για νεες βερσιον και τι αλλο παίζει στην αγορά δεν ξέρω

Τελικά κατέληξα σε αυτό

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, original911 είπε

Τελικά κατέληξα σε αυτό

Ενημέρωσε να ξέρουμε για τη συμβατότητα του , λογικά δεν θα έχεις κάποιο θέμα.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ χρησιμοποιώ κατα κόρον το OBDEleven. Είμαι αρκετά ικανοποιημένος από τις δυνατότητες του, αλλά η εφαρμογή χωλαίνει γενικά. Αφενός, για το αμάξι μου (Ibiza Cupra 2006), δεν υπάρχουν τα κατάλληλα mappings, οπότε πρέπει να ξέρεις τι σημαίνει το κάθε κανάλι, αφ ετέρου, δεν έχει δοθεί πολύ προσοχή στη λειτουργικότητα του οπότε διαδικασίες όπως logging πολλαπλών καναλιών ταυτόχρονα έχουν μια διαδικασία ρύθμισης. 

Πάντως, μια βλάβη που είχα την βρήκε και τα έβγαλε τα λεφτά του. Δεν άναβε βεντιλατέρ στη χαμηλή σκάλα με το κλιματιστικό συνεχώς, αλλά έπαιρνε η μεγάλη σκάλα όταν σήκωνε πολύ μεγάλες πιέσεις στο κύκλωμα. Όταν κρύωνε ο συμπυκνωτής και έπεφτε η πίεση, έσβηνε. Σε άλλες περιπτώσεις, η χαμηλή σκάλα δούλευε (πχ κρύωμα κινητήρα μετά στο σβήσιμο).

Σε μεγάλο εξουσιοδοτημένο συνεργείο VAG στο Μοσχάτο, προτεινόμενο από πολλούς, μου είπαν "Έτσι δουλεύει" (και μου άλλαξαν και ένα μουαγιέ πίσω που τα φτυσε σε 4 μήνες πάλι). Ηλεκτρολόγος μου άλλαξε το εγκεφαλάκι με τα ρελέ, αλλά δεν λύθηκε το πρόβλημα. Δεν μου πήρε λεφτά όμως. Τρίτο συνεργείο (ανεξάρτητο) μου είπε ότι έχω βουλωμένο φίλτρο στο συμπυκνωτή και μου πρότεινε αλλαγή με κόστος 120€ συν τα περαστικά.

Τελικά, με το OBDEleven,  μπήκα στον εγκέφαλό στου κλιματιστικού και είδα βλάβη "00705 - Relay for Coolant Fan; Stage 1 (J279) 31-00 - Open or Short to Ground". Καθώς το J279 (το εγκεφαλάκι με τα ρελέ) το είχα δοκιμάσει, έψαξα την καλωδίωση, και βρήκα μια περίεργη έξτρα (aftermarket) φύσα ρελέ στην πλεξούδα αμέσως μετά τη φύσα του climatronic, χωρίς ρελέ εγκατεστημένο.

Το πρόβλημα τελικά ήταν ένα τρανζίστορ στη μονάδα climatronic που ενεργοποιούσε το συγκεκριμένο κύκλωμα. Καίγεται και το κύκλωμα μένει μόνιμα ενεργοποιημένο, ακόμα και όταν βγάλεις το κλειδί, με αποτέλεσμα να αδειάζει η μπαταρία. Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης, αντί να επισκευάσει το climatronic, έβαλε ένα ρελέ 30 αμπερ που απενεργοποιούσε το κύκλωμα όταν έβγαζες το κλειδί. Με ανοιχτή ανάφλεξη (ακόμα και με σβηστό κινητήρα) το βεντιλατέρ δούλευε συνέχεια στη χαμηλή σκάλα. Μάλλον το έβγαλε το ρελέ πριν πουλήσει το αμάξι επειδή έκανε μπαμ ότι είχε πρόβλημα όταν άναβες διακόπτη και έπαιρνε βεντιλατέρ αμέσως.

Τελικά επισκεύασα το climatronic στην ECUFix όπου το πολύ εξυπηρετικό παλικάρι μου έκανε και επισκευή στην καλωδίωση όπου είχε μπεί η φύσα του ρελέ παλία, και μου την επισκεύασε καλά, με κολλήσεις, θερμοσυστελλόμενα και εξωτερική ταινία υφασμάτινη όπως έχει από τη μάνα του.

Προσωπικά έχω μείνει πολύ απογοητευμένος από τα συνεργεία γενικά. Δεν έχω βρεί καλό, ακόμα και ακριβό να είναι.

• Thanks 1
Δημοσ.

Παιδιά την έριξα την παραγγελία κ αναμένω να παραλάβω, ανυπομονώ να παραλάβω είμαι πολύ περίεργος να δω αν θα μου βγάλει σφάλματα κ γενικά να το ψαχουλεψω. 

• Like 1
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, original911 είπε

Παιδιά την έριξα την παραγγελία κ αναμένω να παραλάβω, ανυπομονώ να παραλάβω είμαι πολύ περίεργος να δω αν θα μου βγάλει σφάλματα κ γενικά να το ψαχουλεψω. 

Πολλές φορές παράγοντας είναι και η μπαταρία του αμαξιού σε τι κατάσταση είναι. 

Εάν σου βγάλει σφάλματα , κάνε για αρχή μηδενισμό σφαλμάτων και παρακολούθησε το ξανά.

• Thanks 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Έχω παραλάβει από την προηγούμενη εβδομάδα αλλά λόγω περιορισμένου χρόνου δεν μπόρεσα να γράψω νωρίτερα αλλά ούτε να το ψαχουλεψω κ πολύ. 

Έκανα scan μου έβγαλε 2 σφάλματα το ένα το περίμενα, ήταν από την πόρτα του συνοδηγού που έχει θέμα κ το ξέρω κ το άλλο ήταν από τον αισθητήρα λ, τον έναν από τους δύο, όπου αυτό δεν το περίμενα! 

Αυτό που έμαθα μετά κ λέει στο επίσημο Site είναι ότι δεν πρέπει να το έχεις μόνιμα επάνω άρα εν τέλη δεν κάνει γι αυτό που το ήθελα, να το έχω μόνιμα επάνω. 

Επίσης δεν έχει θερμοκρασία λαδιού για το αμάξι μου, έχω βρει βέβαια ένα κανάλι στο οποίο ίσως την βλέπεις αλλά δεν το έχω τσεκάρει ακόμα. Δουλειά κ μωρό 6 μηνών= μηδαμινός χρόνος. 

Τέλος, αγόρασα από τα apps που έχει την λειτουργία να κατεβαίνουν οι καθρέπτες όταν βάζεις όπισθεν κάτι που το κάνω χειροκίνητα για να προσέχω τις ζάντες αλλά δεν λειτούργησε, αναφέρει ότι πρέπει να έχουν οι καθρέπτες λειτουργία μνήμης. 

Αυτά, οποιαδήποτε ερώτηση καλοδεχουμενη. 

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, original911 είπε

Έχω παραλάβει από την προηγούμενη εβδομάδα αλλά λόγω περιορισμένου χρόνου δεν μπόρεσα να γράψω νωρίτερα αλλά ούτε να το ψαχουλεψω κ πολύ. 

Έκανα scan μου έβγαλε 2 σφάλματα το ένα το περίμενα, ήταν από την πόρτα του συνοδηγού που έχει θέμα κ το ξέρω κ το άλλο ήταν από τον αισθητήρα λ, τον έναν από τους δύο, όπου αυτό δεν το περίμενα! 

Αυτό που έμαθα μετά κ λέει στο επίσημο Site είναι ότι δεν πρέπει να το έχεις μόνιμα επάνω άρα εν τέλη δεν κάνει γι αυτό που το ήθελα, να το έχω μόνιμα επάνω. 

Επίσης δεν έχει θερμοκρασία λαδιού για το αμάξι μου, έχω βρει βέβαια ένα κανάλι στο οποίο ίσως την βλέπεις αλλά δεν το έχω τσεκάρει ακόμα. Δουλειά κ μωρό 6 μηνών= μηδαμινός χρόνος. 

Τέλος, αγόρασα από τα apps που έχει την λειτουργία να κατεβαίνουν οι καθρέπτες όταν βάζεις όπισθεν κάτι που το κάνω χειροκίνητα για να προσέχω τις ζάντες αλλά δεν λειτούργησε, αναφέρει ότι πρέπει να έχουν οι καθρέπτες λειτουργία μνήμης. 

Αυτά, οποιαδήποτε ερώτηση καλοδεχουμενη. 

Για το λ μη βιαστείς να τόν αλλάξεις . Μηδένισε όλα τα σφάλματα του , κάνε μερικά χιλιόμετρα 150-200 χιλιόμετρα και ξανα δές .

Θυμάσαι τι κωδικό έβγαλε είναι για το 1ο λ ή το 2ο λ . Ίσως είναι και απο κακής ποιότητας καύσιμο.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, meletis_m είπε

Για το λ μη βιαστείς να τόν αλλάξεις . Μηδένισε όλα τα σφάλματα του , κάνε μερικά χιλιόμετρα 150-200 χιλιόμετρα και ξανα δές .

Θυμάσαι τι κωδικό έβγαλε είναι για το 1ο λ ή το 2ο λ . Ίσως είναι και απο κακής ποιότητας καύσιμο.

P0134 ήταν στο σφάλμα στο bank 1 sensor 1. 

Το μηδένισα κ σε scan που ξαναέκανα δεν το ξαναέβγαλε. 

Η αλήθεια είναι ότι 3  φορές πριν λίγο καιρό μου είχε νεκρώσει το γκάζι δεν ανέβαζε στροφές πάνω από 2500 κ κλοτσαγε. Είχα υποψιαστεί ότι είναι από βενζίνη γιατί είχα βάλει από ένα πρατήριο στο οποίο δεν είχα ξαναβάλει. Μετά από αυτό ούτως ή άλλως του έκανα service γιατί είχα κλείσει χρόνο κ βάζω συγκεκριμένα από ένα πρατήριο. 

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, original911 είπε

P0134 ήταν στο σφάλμα στο bank 1 sensor 1. 

Το μηδένισα κ σε scan που ξαναέκανα δεν το ξαναέβγαλε. 

Θα το ξαναβγαλει μετα καποια χιλιομετρα, στατικα δεν ελέγχεται ο λ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...