ilouko Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Παιδιά καλησπέρα, φευγω για Παρίσι σε 4 μέρες . Θελω να μου δώσει κάποιος πληροφορίες για τις συγκοινωνίες . Τι πρέπει να βγάλω εκεί , αν υπάρχει κάποια κάρτα ή εισιτήριο τουριστών , πόσο στοιχίζει κτλ επισης γενικά αν θέλετε να μου δώσετε κάποια tips , θα χαρώ πολύ ... μια εβδομάδα θα μείνω θα με φιλοξενήσουν .
Iris_89 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 https://en.parisinfo.com/practical-paris/how-to-get-to-and-around-paris/fares-travel-passes-reductions Google is our best friend
ksessalonikios Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 https://www.travelstories.gr/community/forums/Ερωτευμένοι-με-το-Παρίσι.106/ εχει μπολικα θέματα σχετικά με την ερώτηση σου, το τι σε συμφερει μόνο εσύ το ξερεις γιατι εξαρτάται από το πόσες διαδρομές θα κάνεις/κάνετε, πού θα πάτε ακόμη και ποιες μερες της εβδομάδας θα εισαι στο Παρίσι. Η δική μου συμβουλή περα απο το να παρεις μια ιδεα πώς λειτουργεί το μετρό (ζωνες χρεωσης κλπ) ειναι οτι δεν χρειαζεται να αγχωνεσαι ποια ειναι η πιο συμφερουσα επιλογή γιατί προκειται για ενα σχετικά ακριβό ταξίδι οποτε τα λιγα παραπανω ευρώ που μπορεί να χρεωθείς ειναι ελαχιστα στο συνολικό κόστος του ταξιδιού.
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Αν είσαι με γυναικα,οπωσδήποτε νυχτερινή βόλτα στο Σηκουάνα με πλήρες μενού και δυο μπουκάλια κρασί. Λίγο ακριβή όμως, αλλά αξίζει.
rep Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Απο την εμπειρια μου, σε συμφερει να αγορασεις την εβδομαδιαια καρτα Navigo hebdomadaire που ισχυει απο Δευτερα εως Κυριακη σε metro, λεωφορεία, τραμ και RER (γρηγορο metro) και TRANSILIEN (προαστιακος) στις ζωνες 1-5 (που για να καταλαβεις περιλαμβανουν τα αεροδρομια Charles de Gaulle και Orly, τις Βερσαλιες, Disneyland κλπ). Χοντρικα, κυκλοφορεις στο Παρισι και την ευρυτερη περιφερειά του με ολα τα μεσα εκτος του Orlyval (τραινο μονο για Orly), που ομως δεν σε νοιαζει γιατι για αν χρειάζεσαι Orly χρησιμοποιεις τα άλλα μεσα μεταφορας. To εβδομαδιαίο κοστος ειναι 22,80€ αλλά την πρωτη φορα πληρωνεις κι άλλα 5€ για την αγορα της καρτας (=κελυφος με επαναφορτιζόμενη καρτα) που αγοραζεις απο σταθμους metro και RER στο Παρισι και στα αεροδρομια. Διατιθεται απο Παρασκευή και μετά (για να ισχυσει απο Δευτερα). Η καρτα ειναι προσωπικη και πρεπει να εχει κολλημενη και φωτογραφια ταυτοτητας (και απο φωτοτυπια ταυτοτητας να ειναι , μια χαρα τους κανει). Το καλο με την καρτα δεν ειναι μονο οτι ξενοιαζεις αλλά εχεις την ελευθερια να χρησιμοποιήσεις τα υπέργεια μεσα (λεωφορεια ή τραμ) για να περιηγηθεις στην πόλη και να ΔΕΙΣ περισσοτερα αξιοθέατα. Σημειωτεον, οτι αν δεν εχεις καποια καρτα και χρησιμοποιεις εισιτηριo, δεν συμφερει γιατι καθε φορα σε λεωφορεια ή τραμ θέλεις νεο εισιτηριο. Μονο σε μετρο-RER ισχυουν οι ανταποκρισεις και ο συνδυασμος διαφορετικων γραμμων (δηλ. ενα εισιτηριο απο εισοδο έως εξοδο μετρο ή RER). Φυσικά εκτος απο την carte hebdomadaire υπάρχουν κι άλλες επιλογές, ειδικά για τουριστες αλλά κατά τη γνώμη μου δεν συμφερουν. Καλού-κακού, ρωτάς επι τοπου και αποφασιζεις. Καλο ταξιδι! 1
Fubar.gr Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Οταν είχα πάει περσυ, δέν χρησιμοποίησα τίποτα άλλο πέρα απο το Metro και λίγο RER (κάτι σαν προαστιακός) Επειδή γίνεται χαμός με τις διαφορετικές γραμμές, μπορείς να κατεβάσεις κάποια εφαρμογή σαν αυτή στο κινητο: https://play.google.com/store/apps/details?id=uk.co.mxdata.parismetro&hl=el Βάζεις σταθμό αναχώρησης και σταθμό προορισμού, και σου υπολογίζει αυτόματα τις αλλαγές γραμμών που πρέπει να κάνεις.
AristidisZ Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Navigo είχα βγάλει εγώ όταν είχα πάει, 23 ευρώ εβδομαδιαίο και τα περιλαμβάνει όλα (και αεροδρόμιο και Βερσαλίες)
ksessalonikios Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 υποψην ότι η εβδομάδα στην navigo δεν ισχύει απο την στιγμή που την βγαλεις αλλά ειναι συγκεκριμένη δευτερα-κυριακή οποτε αν πηγαίνεις μεσοβδομαδα δεν σε συμφερει
Iris_89 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Αν πας με γυναικα, κλεισε απο τωρα (αν υπαρχει διαθεσιμοτητα) για Moulin Rouge Show with dinner. Απιστευτη εμπειρια!
Stamer Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Εφόσον θα είσαι εκεί μία εβδομάδα, αυτό που αξίζει πολύ για μένα είναι τουλάχιστον μία μονοήμερη στην Νορμανδία (Deauville και ακόμα καλύτερα Honfleur)! Τα υπόλοιπα για συγκοινωνίες κ.λ.π. τα βρίσκεις για πλάκα online. Το moulin rouge έχει όντως πολύ καλό σόου αλλά έτσι για να πεις οτι πήγες πιο πολύ. Buddha bar για βράδυ αρέσει σε πολλούς αν και εμένα δεν μου λένε κάτι αυτά, 2 φορές με το ζόρι πήγα εκεί.
ilouko Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 9 ώρες πριν, Stamer είπε Εφόσον θα είσαι εκεί μία εβδομάδα, αυτό που αξίζει πολύ για μένα είναι τουλάχιστον μία μονοήμερη στην Νορμανδία (Deauville και ακόμα καλύτερα Honfleur)! Τα υπόλοιπα για συγκοινωνίες κ.λ.π. τα βρίσκεις για πλάκα online. Το moulin rouge έχει όντως πολύ καλό σόου αλλά έτσι για να πεις οτι πήγες πιο πολύ. Buddha bar για βράδυ αρέσει σε πολλούς αν και εμένα δεν μου λένε κάτι αυτά, 2 φορές με το ζόρι πήγα εκεί. Ευχαριστώ !!! 9 ώρες πριν, Stamer είπε Εφόσον θα είσαι εκεί μία εβδομάδα, αυτό που αξίζει πολύ για μένα είναι τουλάχιστον μία μονοήμερη στην Νορμανδία (Deauville και ακόμα καλύτερα Honfleur)! Τα υπόλοιπα για συγκοινωνίες κ.λ.π. τα βρίσκεις για πλάκα online. Το moulin rouge έχει όντως πολύ καλό σόου αλλά έτσι για να πεις οτι πήγες πιο πολύ. Buddha bar για βράδυ αρέσει σε πολλούς αν και εμένα δεν μου λένε κάτι αυτά, 2 φορές με το ζόρι πήγα εκεί. 9 ώρες πριν, Iris_89 είπε Αν πας με γυναικα, κλεισε απο τωρα (αν υπαρχει διαθεσιμοτητα) για Moulin Rouge Show with dinner. Απιστευτη εμπειρια! :-)) Σας ευχαριστώ όλους για τον χρόνο σας :-)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα