Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Παίδες ξέρει κάποιος να μου πει τι γινεται και πως; Ενας γνωστός μου εχει ο πατέρας του επαγγελματικο ΑΦΜ. Θέλω να παρω κάποια εξαρτήματα για το PC της κοπέλας μου. Επεξεργαστή, μητρική, μνήμες, κουτί και ανεμιστηρες. Γινεται αγορα σε τετοια χωρις ΦΠΑ; Ξέρουμε καταστηματα που το κανουν; πχ βρηκα τα εξαρτήματα σε καλες τιμες σε ενα μαγαζι που λεγεται foxstore.gr. Ξερετε αν το κανει;

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, BorrowedTime είπε

Παίδες ξέρει κάποιος να μου πει τι γινεται και πως; Ενας γνωστός μου εχει ο πατέρας του επαγγελματικο ΑΦΜ. Θέλω να παρω κάποια εξαρτήματα για το PC της κοπέλας μου. Επεξεργαστή, μητρική, μνήμες, κουτί και ανεμιστηρες. Γινεται αγορα σε τετοια χωρις ΦΠΑ; Ξέρουμε καταστηματα που το κανουν; πχ βρηκα τα εξαρτήματα σε καλες τιμες σε ενα μαγαζι που λεγεται foxstore.gr. Ξερετε αν το κανει;

απο ελλαδα νομιζω πως μονο λαπτοπ γινεται με απαλλαγη φπα, λογικα απο εξωτερικο ισως γινεται σε καποια καταστηματα με ενδοκοινοτικες συναλλαγες 

Δημοσ.

Υπάρχει συγκεκριμένο θέμα στο μπλα μπλά.  Επί τροχάδην η δυνατότητα αυτή παρέχεται μόνο για συγκεκριμένα πράγματα (κινητά τηλέφωνα, λαπτοπ κα.) και όχι για μεμονωμένα υλικά.

1 λεπτό πριν, splanis είπε

απο ελλαδα νομιζω πως μονο λαπτοπ γινεται με απαλλαγη φπα, λογικα απο εξωτερικο ισως γινεται σε καποια καταστηματα με ενδοκοινοτικες συναλλαγες 

Στις ενδοκοινοτικές συναλλαγές δεν πληρώνεις ΦΠΑ πρέπει όμως να έχει δηλωθεί στην εφορία και να ενημερώνει σωστά τα απαραίτητα ο λογιστής σε κάθε εισαγωγή (+ τέλος ανακύκλωσης).

Επίσης, δεν κάνουν όλες οι ευρωπαϊκές εταιρίες συναλλαγές χωρίς ΦΠΑ.  Άλλη κουβέντα όμως το θέμα των ενδοκοινοτικών ...

• Like 1
  • 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορείς να κόψεις τιμολόγιο στην εταιρία αλλά να πληρώσεις με προσωπική κάρτα ώστε να γίνει επιστροφή στο τρίμηνο αλλά να πλήρωσης με προσωπικά χρήματα τη δαπάνη? 

Επεξ/σία από Strategos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...