Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μέχρι σήμερα, όλοι είχαμε λίγο-πολύ εξοικειωθεί με τις λεγόμενες "στοχευμένες" ή αλλιώς εξατομικευμένες διαφημίσεις στα social media.

Τώρα, οι ίδιες διαφημίσεις ενδέχεται να εμφανίζονται και στην οθόνη της τηλεόρασης μας, μάλλον νωρίτερα απ' όσο περιμένουμε.

Μερικές από τις κορυφαίες εταιρίες media, όπως Disney, Universal, Comcast, NBC, CBS, και Discovery, ανακοίνωσαν ότι σύναψαν συμφωνία συνεργασίας με την κατασκευάστρια εταιρία Visio, προς ανάπτυξη ενός νέου standard που θα κάνει τις διαφημίσεις να μοιάζουν ανατριχιαστικά... προσωπικές.

Το "Project OAR" (Open Addressable Reality), δημιουργείται με στόχο την προβολή στοχευμένων διαφημίσεων σε προγραμματισμένα ή on-demand τηλεοπτικά προγράμματα. Ενώ λοιπόν στην θεωρία η συγκεκριμένη κίνηση, θεωρητικά μετατρέπει τις διαφημίσεις πιο "προσωπικές", συνεπώς περισσότερο επιτυχημένες, ταυτόχρονα εγείρει τα συνηθισμένα ερωτήματα περί παραβίασης της ιδιωτικότητας, μέσω της συλλογής προσωπικών δεδομένων των χρηστών.

Η ίδια η Visio εξάλλου, είχε στο παρελθόν βρεθεί στο στόχαστρο, εξαιτίας μίας υπόθεσης συλλογής δεδομένων θέασης των χρηστών smart TV της, που στην συνέχεια πουλούσε σε διαφημιστικές εταιρίες, χωρίς την παραμικρή συγκατάθεση των χρηστών. Το 2007, η εταιρία ήρθε σε εξώδικο διακανονισμό των κατηγοριών με την FTC και την εισαγγελία του New Jersey, ύψους $2.2 εκ. Παραμένει λοιπόν εύλογο το ερώτημα, το τι θα κάνει αυτή την φορά η εταιρία όσον αφορά την προστασία των χρηστών της.

Σύμφωνα με το Adweek, το consortium που σχημάτισαν οι εταιρίες ετοιμάζει ένα πιλοτικό πρόγραμμα μέσα στην άνοιξη, με το τελικό προϊόν να γίνεται διαθέσιμο στους κατασκευαστές κάποια στιγμή στα τέλη της χρονιάς, ή στις αρχές της επομένης. Η συνέχεια της υπόθεσης, αναμένεται άκρως ενδιαφέρουσα...

Engadget

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Επισκέπτης
Δημοσ.

Ελα να βγαινει το ublock για smart tv σιγα σιγα...

Δημοσ.

Μα καλα δωρεαν θα τις δινουν τις TV για να εχουν και smart διαφημισεις; Αν ναι τοτε καλως.

Αν τις πληρωνεις τοτε οχι...

• Like 11
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό "με τη συγκατάθεση του χρήστη" έχει καταντήσει αηδία...

Η "επιλογή" του τύπου: "δώσε μας τα δεδομένα σου ή σταμάτα να χρησιμοποιείς τις υπηρεσίες μας" πρέπει να απαγορευτεί, γιατί δεν είναι επιλογή, είναι εκβιασμός.

Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να υπήρχαν 2 βασικές επιλογές (ή και συνδυασμοί τους): πλήρωσε και δε βλέπεις διαφημίσεις και δε ζητάμε δεδομένα ή  πάρε την υπήρεσία δωρεάν και σου παίρνουμε κάποια προσωπικά δεδομένα (με ανάλυση πού πωλούνται, για ποιούς σκοπούς και ποια δεδομένα συλλέγονται εξειδικευμένα σε κάθε υπηρεσία όχι γενικά και αόριστα και όχι 40 σελίδες, λίγα λόγια και συγκεκριμένα.).

Επεξ/σία από johncorfas
  • Like 18
  • Thanks 4
  • Moderators
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, johncorfas είπε

Αυτό "με τη συγκατάθεση του χρήστη" έχει καταντήσει αηδία...

Η "επιλογή" του τύπου: "δώσε μας τα δεδομένα σου ή σταμάτα να χρησιμοποιείς τις υπηρεσίες μας" πρέπει να απαγορευτεί, γιατί δεν είναι επιλογή, είναι εκβιασμός.

Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να υπήρχαν 2 επιλογές: πλήρωσε και δε βλέπεις διαφημίσεις και δε ζητάμε δεδομένα ή  πάρε την υπήρεσία δωρεάν και σου παίρνουμε κάποια προσωπικά δεδομένα (με ανάλυση πού πωλούνται, για ποιούς σκοπούς και ποια δεδομένα συλλέγονται εξειδικευμένα σε κάθε υπηρεσία όχι γενικά και αόριστα).

ναι και σου βαζουν ενα αρκετα μεγαλο ποσο που ξερουν οτι δεν θα πληρωσεις και η επιλογη εγινε παλι "εκβιασμος"

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Istros είπε

Καλύτερα στοχευμένες διαφημίσεις παρα να βλέπω διαφημίσεις για σερβιετες και για σάλτσες

Μα έτσι είναι, γιατί δεν τις συνδυάζουν; Σάλτσες πάνω σε σερβιέτες, πιο ρεαλιστικό θα είναι από το μπλε υγρό που βάζουν τώρα :P 

• Like 2
  • Confused 1
Δημοσ.

κι εγω υπερ των στοχευμενενων διαφημισεων. τουλαχιστο να μου βγαζει ερωτικου περιεχομενου και επιμηκυνσης  που με ενδιαφερουν για να γουσταρω.

Δημοσ.

Μύνημα προς διαφημιστές:

Τις διαφημίσεις σας ποτέ δεν τις βλέπω, πάω το ποντίκι αμέσως στο skip ad, είναι εκνευρίστικοτατες και με κάνουν να αντιπαθώ συγκεκριμένα προϊόντα.

Άσε που μόνο στοχευμένες δεν είναι. Πχ μου έβγαζε διαφημιση για  εκτύπωση φωτό σε μια κούπα για 2 μήνες (δεκ-ιαν) που ουδέποτε είχα καν επισκεφτεί την ιστοσελίδα τους. Νόμιζα ότι ειχε κάτι το τηλέφωνό μου και αναγκάστηκα και όρισα την διαφήμιση ως μη ενδιαφέρουσα.

Η το άλλο, βλέπω ένα κινητό από μόνος μου  πχ στο bangood και μετά βλέπω την διαφήμιση του τηλεφώνου από το bangood.... αφού το έχω ήδη δει και μπορεί να το έχω ήδη αγοράσει!!!!

Κάποιος μπορεί να υποστηρίξει ότι χωρίς διαφημίσεις πως μπορεί να είναι όλο αυτό τζάμπα.... Αλλά από την άλλη πχ στο κινηματογράφο που πληρώνεις πάλι διαφημίσεις βλέπεις. Να κάτσουν οι εγκέφαλοι να βρούνε λύση , γι'αυτό πληρώνονται.

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, tz_aristotelis είπε

Μύνημα προς διαφημιστές:

Τις διαφημίσεις σας ποτέ δεν τις βλέπω, πάω το ποντίκι αμέσως στο skip ad, είναι εκνευρίστικοτατες και με κάνουν να αντιπαθώ συγκεκριμένα προϊόντα.

Άσε που μόνο στοχευμένες δεν είναι. Πχ μου έβγαζε διαφημιση για  εκτύπωση φωτό σε μια κούπα για 2 μήνες (δεκ-ιαν) που ουδέποτε είχα καν επισκεφτεί την ιστοσελίδα τους. Νόμιζα ότι ειχε κάτι το τηλέφωνό μου και αναγκάστηκα και όρισα την διαφήμιση ως μη ενδιαφέρουσα.

Η το άλλο, βλέπω ένα κινητό από μόνος μου  πχ στο bangood και μετά βλέπω την διαφήμιση του τηλεφώνου από το bangood.... αφού το έχω ήδη δει και μπορεί να το έχω ήδη αγοράσει!!!!

Κάποιος μπορεί να υποστηρίξει ότι χωρίς διαφημίσεις πως μπορεί να είναι όλο αυτό τζάμπα.... Αλλά από την άλλη πχ στο κινηματογράφο που πληρώνεις πάλι διαφημίσεις βλέπεις. Να κάτσουν οι εγκέφαλοι να βρούνε λύση , γι'αυτό πληρώνονται.

Βάλε Adguard στο κινητό και στο PC για να μην βλέπεις διαφημίσεις.

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...