vardakithe Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 καλησπέρα σας.θέλω απελπισμένα να βγάλω μια άκρη και δεν ξέρω που να ψάξω... δούλεψα 5 μήνες σε ένα συνεργείο καθαρισμού, όταν ήρθε η ώρα να υπογράψω την απόλυση μου το αφεντικό μου είπε να συνεχίσει να με ασφαλίζει χωρις να πληρώνομαι και χωρίς να δουλεύω μέχρι να έχουμε πάλι δουλειά(εποχιακή) δεν μπορούσα τότε να μπω ταμείο ετσι κι αλλιως γιατί δεν είχα ένσημα.και υπέγραψα νέα σύμβαση..όταν θα γινόταν η απόλυση θα μπορούσα να μπω ταμείο... όμως οσο καιρό εχω σταματίσει δουλεύω που και που αλλου χωρίς ασφάλιση και δεν εχει κανει καμμία κίνιση το αφεντικό να μου δώσει κάποια απτα λεφτά που μου χρωστάει (και ειναι πολλά).εγώ εν το μεταξύ βρήκα αλλου δουλειά και το νέο αφεντικό θέλει να με ασφαλίσει...εποικινώνισα με το προηγούμενο αφεντικό και μου είπε να μηλήσω με το λογιστή του να μου δώσει την απόλυση μου.πηρα το λογιστή και τα άκουσα κι όλας γιατι το αφεντικό μου του χρωστάει λεφτα και έχουν σταματίσει τη συνεργασεία τους εδω και δυο μήνες.... μου πε πως να βιβλια τα χει δώσει πίσω και δεν εχει καμμια δουλεία αυτός.ξαναπήρα το αφεντικο μου και μου πε οτι ψαχνει αλλο λογιστή....εχοει περάσει ενας μήνας και ακόμα τίποτα,,ολο λεει ψάχνω και ψάχνω.. εμένα με σταμάτησαν απτην καινούρια δουλειά γιατι δεν τους πηγαινα τα χαρτια για να με ασφαλίσουν...αρα τωρα ειμαι ανεργη με κανενα μεροκαματο εδω και κει που και που και δεν ξερω τι να κανω.... λογικα ουτε ενσημα μου περναει χωρις λογιστη ουτε απολυση μπορω να παρω ουτε τιποτα...... τι να κανω πειτε μου πως να βγαλω ακρη... μεχρι και το νοεμβρη που μας περασε φενοντε ένσημα μετα τιποτα.. ουτε στον οαεδ σαν ανεργη μπορω να γραφτω...συγνωμη για το μεγαλο κειμενο..πρωτη φορα γραφω σε forum 3
Μακιαβέλλι Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Υπάρχει λόγος που θες απόλυση και όχι παραίτηση; Επίσης για ποιο λόγο να θέλει κάποιος να σε ασφαλίζει χωρίς να εργάζεσαι; Τι φάση... Λογικά πρέπει να μιλήσεις με ΙΚΑ, αν υπάρχουν κολλήματα ακόμα και για παραίτηση.
slk200gr Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 πας επιθεωρηση εργασιας και ολα θα παρουν τον δρομο τους 4
vardakithe Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 20 λεπτά πριν, Μακιαβέλλι είπε Υπάρχει λόγος που θες απόλυση και όχι παραίτηση; Επίσης για ποιο λόγο να θέλει κάποιος να σε ασφαλίζει χωρίς να εργάζεσαι; Τι φάση... Λογικά πρέπει να μιλήσεις με ΙΚΑ, αν υπάρχουν κολλήματα ακόμα και για παραίτηση. μα και παραίτηση να θελω να κάνω δεν μπορω χωρις λογιστή... μακαρι να ηξερα τι φάση αλλα δεν ξερω... 5 λεπτά πριν, slk200gr είπε πας επιθεωρηση εργασιας και ολα θα παρουν τον δρομο τους απο οτι εμαθα πρόσφατα και αλλα άτομα πήγαν πριν απο μένα και άκρη δεν βγήκε.. δεν ξέρω πραγματικά..
slk200gr Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 4 λεπτά πριν, vardakithe είπε μα και παραίτηση να θελω να κάνω δεν μπορω χωρις λογιστή... μακαρι να ηξερα τι φάση αλλα δεν ξερω... απο οτι εμαθα πρόσφατα και αλλα άτομα πήγαν πριν απο μένα και άκρη δεν βγήκε.. δεν ξέρω πραγματικά.. θα βγαλεις ακρη ,ασε τους αλλους να λενε οτι θελουν και στο λεει ενας εργοδοτης αυτο 4 1
vagos789 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Ο πρωην εργοδοτης σου ειναι ουσιαστικα πτωχευμενος και προσπαθει να επιβιωσει αθετωντας υποχρεωσεις απο δω και κει Δεν σου βαζει ενσημα,δεν σε απολυει,δεν πληρωνει τον λογιστη κτλ Νομιζω δεν εχεις αλλη επιλογη απο το να πας στην επιθεωρηση 4 1
ELTASSOS Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Μόλις τώρα, Μακιαβέλλι είπε Επίσης για ποιο λόγο να θέλει κάποιος να σε ασφαλίζει χωρίς να εργάζεσαι; Τι φάση... Υπαρχει εμμεσο κερδος...
vardakithe Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 6 ώρες πριν, vagos789 είπε Ο πρωην εργοδοτης σου ειναι ουσιαστικα πτωχευμενος και προσπαθει να επιβιωσει αθετωντας υποχρεωσεις απο δω και κει Δεν σου βαζει ενσημα,δεν σε απολυει,δεν πληρωνει τον λογιστη κτλ Νομιζω δεν εχεις αλλη επιλογη απο το να πας στην επιθεωρηση ππφφφφ ευχαριστω πολυ.σκεφτόμουν οτι οταν υπεγραψα ξανα την ανανεωση τις συμβασης (Νοέμβριο) ηταν για καποιους μηνες (η χαζη εγω δεν πηρα αντιγραφο) και λεω αν λιξει η συμβαση οπως και να νε δεν θα μπορω να κανω προσληψη αλλου..? νομιζω ηταν 3 μηνη συμβαση 99% 4 ώρες πριν, ELTASSOS είπε Υπαρχει εμμεσο κερδος... δηλαδη?(ειμαι ασχετη) δεν ειναι γνωστη ουτε μεγαλη εταιρια....
ELTASSOS Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Εμμεσο κερδος = 1 αυξανει τα εξοδα του με εικονικη μισθοδοσια, με λεφτα που δεν σου δινει, πεφτουν τα κερδη και ο φορος. Εννοειται οτι δεν πληρωνει ικα εφκα... 2. Αν εχει επιδοτησκ με προυποθεση να μην μειωθει το προσωπικο...οποτε αν απολυσει , η επιδοτηση χανεται. 3 αν καποιες μερες απουσιασεις αδικαιολογητα δεν χτυπησεισ καρτα κλπ, νομιζω 3 μερες , τοτε απολυεσαι ανευ αποζημιωσης, δωρων, επιδοματων κλπ..θεωρειται σιωπηρα οικειοθελης παραιτηση. Αυτα...ας πει και κανενας λογιστης. 1 1
Mindworm Δημοσ. 15 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2019 On 13/03/2019 at 13:45, vardakithe said: καλησπέρα σας.θέλω απελπισμένα να βγάλω μια άκρη και δεν ξέρω που να ψάξω... δούλεψα 5 μήνες σε ένα συνεργείο καθαρισμού, όταν ήρθε η ώρα να υπογράψω την απόλυση μου το αφεντικό μου είπε να συνεχίσει να με ασφαλίζει χωρις να πληρώνομαι και χωρίς να δουλεύω μέχρι να έχουμε πάλι δουλειά(εποχιακή) δεν μπορούσα τότε να μπω ταμείο ετσι κι αλλιως γιατί δεν είχα ένσημα.και υπέγραψα νέα σύμβαση..όταν θα γινόταν η απόλυση θα μπορούσα να μπω ταμείο... όμως οσο καιρό εχω σταματίσει δουλεύω που και που αλλου χωρίς ασφάλιση και δεν εχει κανει καμμία κίνιση το αφεντικό να μου δώσει κάποια απτα λεφτά που μου χρωστάει (και ειναι πολλά).εγώ εν το μεταξύ βρήκα αλλου δουλειά και το νέο αφεντικό θέλει να με ασφαλίσει...εποικινώνισα με το προηγούμενο αφεντικό και μου είπε να μηλήσω με το λογιστή του να μου δώσει την απόλυση μου.πηρα το λογιστή και τα άκουσα κι όλας γιατι το αφεντικό μου του χρωστάει λεφτα και έχουν σταματίσει τη συνεργασεία τους εδω και δυο μήνες.... μου πε πως να βιβλια τα χει δώσει πίσω και δεν εχει καμμια δουλεία αυτός.ξαναπήρα το αφεντικο μου και μου πε οτι ψαχνει αλλο λογιστή....εχοει περάσει ενας μήνας και ακόμα τίποτα,,ολο λεει ψάχνω και ψάχνω.. εμένα με σταμάτησαν απτην καινούρια δουλειά γιατι δεν τους πηγαινα τα χαρτια για να με ασφαλίσουν...αρα τωρα ειμαι ανεργη με κανενα μεροκαματο εδω και κει που και που και δεν ξερω τι να κανω.... λογικα ουτε ενσημα μου περναει χωρις λογιστη ουτε απολυση μπορω να παρω ουτε τιποτα...... τι να κανω πειτε μου πως να βγαλω ακρη... μεχρι και το νοεμβρη που μας περασε φενοντε ένσημα μετα τιποτα.. ουτε στον οαεδ σαν ανεργη μπορω να γραφτω...συγνωμη για το μεγαλο κειμενο..πρωτη φορα γραφω σε forum Θα κάνεις μια τυπική εγγραφή με ένα συμβολικό ποσό στο σωματείο του κλάδου σου, αφού τα κάνεις αυτά θα μεταφέρεις το πρόβλημα στο σωματείο και αυτοί είναι προετοιμασμένοι να πράξουν όπως ξέρουν. Το σωστό είναι να απολυθείς με αποζημίωση, αλλά σου προτείνω την οικειοθελή αποχώρηση για κάποιους δικούς σου λόγους. Άσε που δείχνει ότι δεν θα έχει χρήματα ούτε να σε αποζημιώσει... οπότε επειδή μάλλον πνίγεται και πιάνεται από τα μαλλιά του μην τον αποτελειώσεις. Κρίμα θα είναι ίσως δεν υπολόγιζε τέτοια έκβαση. 5 1
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2019 10 λεπτά πριν, Mindworm είπε Θα κάνεις μια τυπική εγγραφή με ένα συμβολικό ποσό στο σωματείο του κλάδου σου, αφού τα κάνεις αυτά θα μεταφέρεις το πρόβλημα στο σωματείο και αυτοί είναι προετοιμασμένοι να πράξουν όπως ξέρουν. Το σωστό είναι να απολυθείς με αποζημίωση, αλλά σου προτείνω την οικειοθελή αποχώρηση για κάποιους δικούς σου λόγους. Άσε που δείχνει ότι δεν θα έχει χρήματα ούτε να σε αποζημιώσει... οπότε επειδή μάλλον πνίγεται και πιάνεται από τα μαλλιά του μην τον αποτελειώσεις. Κρίμα θα είναι ίσως δεν υπολόγιζε τέτοια έκβαση. για καποιον π δε τα υπολογιζε στις που..ες ειναι κ ο πρωτος..
k_w_t Δημοσ. 15 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2019 Το ενδεχομενο να δουλευει καποια αλλοδαπη χωρις χαρτια και να παρουσιαζει τα δικα σου σε περιπτωση ελεγχου το εχεις σκεφτει ? Ξερω οτι ειναι λιγο τρελο σεναριο αλλα μιλαμε για συνεργειο καθαρισμου εαν καταλαβα καλα... 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα